torstai 11. helmikuuta 2016

Kierroksella

Jos olen joskus katunut kameran jättämistä kotiin niin se oli eilen,kun pääsin kierrokselle Matkaopas-lehteen juttua tekevien ihmisten kanssa. Minulla oli mukana vain puhelimen kamera ,ja tuntuu että viime aikoina sillä saa otettua vain huonoja kuvia. Joten tämän postauksen kuvat ovat osittain hieman epätarkkoja...Mutta olipa kiva kierros,ja tässä siitä osa.
Aloitimme kantakahvilassani ja sieltä jatkoimme Max Brennerin suklaaliikkeeseen Tel Avivin satama-alueella.Max Brennerin kahvilakaupathan ovat jokaisen suklaaholistin unelmapaikka...Max Brennerhän on täältäpäin alkanut suklaakahvilaliikeketju,jonka kahvilakauppoja on eniten Australiassa mutta myös Yhdysvalloissa,Japanissa,Venäjällä,Singaporessa ja Koreassa.
Hyllyillä oli kaikenlaista kivaa.Kuvassa näkyy HugMug,joka on tarkoitettu kaakaolle;minunkin kaapistani löytyy sellainen,
Sieltä sitten jatkoimme Tel Avivin sataman ruokahalliin,josta minulla ei ole kuvia ja sieltä sitten Vanhalle Juna-asemalle,jossa kävimme korukaupassa.Korutaiteilija  Hella(!) Ganorin  Netline-kokoelman korujen  suunnitteluun on käytetty 3D-tekniikkaa ja korujen geometriset kuviot ovat saaneet inspiraationsa arkkitehtuurin maailmasta.
Korukaupan seinillä olevat vanhat maalaukset ihastuttivat.Tässä paikassa oli aikoinaan brittiarmeijan upseerikerho,ja Saksassa syntynyt,tänne natsismin valtaan noustessa muuttanut Gerd Rothchild ,joka itsekin oli liittynyt brittiarmeijaan,maalasi nuo seinämaalaukset upseeriklubia varten. Maalaukset jäivät myöhemmin uuden maalikerroksen alle ja kun vanhaa Juna-asemaa kunnostettiin,huomattiin että vanhan maalikerroksen alla oli vielä toinen maalikerros ja siellä nämä seinämaalaukset.
Juna-asemalta ajoimme Jaffan vanhaan kaupunkiin ja siellä olevaan Ilana Goorin museoon,joka on ehkä yksi kiehtovimpia näkemiäni museoita eikä mikään tavanomainen sellainen.Museo ja rakennus jossa se on,on hyvin erilainen museokokemus.
Ihastuin museossa näihin kiinalaisiin suuriin kulhoihiin ja vateihin,jotka olisin halunnut viedä kotiin;D Niitä oli monta erilaista ja kaikki niin kauniita.
Museon terassikerrokselta voi nähdä Jaffaa eri puolilta.
Vähän lisää terassia.Museossa järjestetään myös tapahtumia ja terassikerroksia voi vuokrata vaikka häitä varten.
Jatkoimme vanhassa Jaffassa liikkeeseen,jossa kuvassa näkyvä Itay Noy suunnittelee ja rakentaa ekslusiivisia kellojaan,jotka valittiin viime vuonna 10 parhaimman luksuskellomerkin joukkoon(ja hinnat sen mukaisia....)
Ohitimme tämän ilmassa roikkuvan appelsiinipuun,jonka varmaan jokainen Jaffassa vieraileva kuvaa....
Vanhan Jaffan kujia..
Seuraava etappi oli ihan kohta valmistuva Abraham hostel Tel Aviv,joka on hieman hotellin ja hostellin välimuoto,ja juuri sitä mitä Tel Aviv kaipaa,sillä hotellihinnat ovat korkeita,mutta 6-kerroksisessa Abraham-hostellissa,joka on rakennettu entiseen puhelinyhtiön konttorirakennukseen ,yksityishuoneet ovat edullisia,ja sijainti ihan keskustassa:) 

Tämän jälkeen olikin jo aika jatkaa kierrosta kotiiin bussilla..

P.S. ihan kauhulla odottelen sunnuntaina saapuvia 30-asteen helteitä...tällaista tapahtuu joskus harvoin helmikuussa,viimeksi vuonna 2010 kun kaksi ystävääni olivat täällä visiitillä.Apua,toivottavasti menee pian ohi sillä ei nyt kesä voi vielä tulla...

17 kommenttia:

  1. Nyt ihastuin ihan täysilä tuon kaupan seinämaalaukseen kolmesta naisesta. Todella hauska kuva.
    Kivaa perjantaita Jael ja oikein ihanaa tulevaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  2. Minustakin tuo seinä maalaus on kerrassaan ihastuttava.

    VastaaPoista
  3. Iik, miten ihanan näköinen kaupunki ja erityisesti museo <3!!

    Älä huoli kuule helteistä. Vaihtaisin tämän päiväisen räntä- ja lumisateen täällä Suomessa siihen heti ;).

    VastaaPoista
  4. Oi, milloinkahan juttu tulee lehteen?
    Meillä sataa lunta, talvi jatkuu! Minäkin ottaisin nyt mieluummin sen 30 asteen helteen... Hyvää sapattia sinulle!

    VastaaPoista
  5. Upeita tuollaiset seinämaalaukset! Hyvä, että löytyivät ja säilytettiin.

    VastaaPoista
  6. Noin kaunista taidetta tarjolla ja meikätytön päähän jäi vain pyörimään SUKLAA :D

    Kivaa Ystävänpäivää, Jael ! (Vähän etuajassa)

    VastaaPoista
  7. Outi<nuo seinämaalaukset olivat ihanan humoristisia,kiinnostivat koruja enemmän;D Ihanaa viikonloppua sinulle!

    Amalia:on se ,ja onneksi sen sai pelastettua kun korjaustöitä tehtiin

    Rouva Sana:Jaffa on kaunis ja tuo museo on mieletön. Meillä tosin oli niin tiukka aikataulu että pikaisesti piti käydä läpi. Minusta on kamalaa kun helteet tulevat silloin kun ei pitäisi,mutta ymmärrän hyvin haluasi vaihtaa helteisiin;niin minäkin halusin SUomessa asuessani;tai no en ihan helteisiin mutta lämpimään ja valoisaan...

    Eeviregina:eivät vielä osanneet sanoa milloin tulee mutta ilmoitan sitten,minäkin hieman siinä jutussa joten varmaan laitan siitä tännekin.Luulin että kevät tuli aikaisin...Hyvin ymmärrän lumen sataessa kaipuun helteisiin.En ole ikinä oikein pitänyt helteistä,lämpimästä kuitenkin.Kiitos,hyvää viikonloppua sinulle Eeviregina.

    SusuPetal:tosiaankin hyvä että löydettiin ja säilytettiin.Näyttivät niin hauskoilta tuolla seinillä,katsoin niitä enkä koruja pahemmin;D

    Rita:hih,suklaa...arvaa paljonko suklaata söin tuolla...no vain yhden teelusikallisen sulaa suklaata kun tarjottiin meille;D Samoin sinulle hyvää ystävänpäivää etukäteen,täällä se on rakastavaisten päivä kuten muuallakin maailmassa.

    VastaaPoista
  8. Aivan mielttömiä paikkoja ja kuvat ovat oikein hyviä. Ihana seurata blogiasi ja nähdä tätä kaikkea kaunista!

    VastaaPoista
  9. Hyviä ja mielenkiintoisia kuvia olet ottanut vaikka kamera kotiin unohtuikin. Ja mitä paikkoja! WAU!!! Tässähän nousee ihan matkakuume kun katselee näitä ja juuri nyt vaihtaisin oikein mielelläni tämän helmikuun sää - vaikka juuri nyt kauniin aurinkoinen onkin - noihin maisemiin. Tuo lattia....aaah!
    Mukavaa ystävänpäivää Jael ♥

    VastaaPoista
  10. Souliina: Jaffan vanha kaupunki on tosi upea;rakastan noita vanhoja kauniita kujia . Kiva kuulla että tykkäsit olla virtuaalisesti mukana:)

    Marjo:kiitos,mutta ajattele miten paljon ihania kuvia olisin saanut kameralla.No,Matkaopas-lehteen tulee sitten hyviä valokuvaajan ottamia kuvia. Tel Aviv sekä Jaffa ovat täynnä upeita paikkoja,löydän aina jotain uutta! Toivottavasti teille pian aurinko paistaa ja kevät koittaa... Lattia hostellissa oli tosi ihana!Kiitos,samoin sinulle oikein hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  11. Olen kuviesi myötä ihan rakastunut Jaffaan. Nuo kadut ja kaikki siellä...<3

    Minä pidän enemmän kuin mistään kiinalaisesta niistä sun tuomista armenialaisten käsityöläisten kulhoista, joissa valkoista, sinistä ja vähän punaistakin ainakin yhdessä. Odotas kun näet missä käytössä ne nyt ovat:)

    Hyvää ystävänpäivää Jael♥

    VastaaPoista
  12. Kuljetan aina kameraa mukana, sillä pelkään, että jotakin loistavaa menee minulta muuten ohi:D.

    VastaaPoista
  13. Ihanan tunnelmallisia kuvia :)
    Hyvää ystävänpivää

    VastaaPoista
  14. Paluumuuttajatar:kamerani vie tilaa kassissa ,joten aina ei sitä tule otettua mukaan.

    Nelli:kiitos ihanainen.Meni jo ohi mutta toivotan sinulle ihanaa viikkoa!

    VastaaPoista
  15. Upeat näkymät sieltä parvekkeelta kaupungin yli! Ja ihastuttavat suklaaherkut - ja korut ... Varmasti ollut unohtumaton reissu!

    VastaaPoista
  16. Oi, miten paljon kaikkea olit kuvannut ja mielenkiintoisesti kerroit. En ole koskaan ollut Israelissa, mutta monta kertaa on suunniteltu sinne matkustamista.
    Täytyykin ostaa lehti.

    VastaaPoista
  17. Marjatta:;kiva että tykkäsit.En tosin vielä tiedä missä numerossa tuo artikkeli ilmestyy,mutta varmaan laitan tänne sitten kun tiedän.

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...