perjantai 10. kesäkuuta 2016

Bambaa,Bambia ja ihania lamppuja

Jokunen aika sitten torin lähellä olevan Loveat-kahvilan terassi uudistui täysin ,ja tällä viikolla kohotin katseeni ylös ja huomasin nämä lamput...ja rakastuin...
Minäkin haluan tällaisen lampun!! Sivulla on aukko,mistä kasvi pääsee rönsyilemään,ja mistä voi kastella kukat. Eikös ole ihana!
Kiitos kommentoijan täällä,selvisi että kyseessä on Lightovon Milo Baby Lamp Wood
Baaripöydän nurkassa oli vielä yksi hieman suurempi samanlainen lamppu.
Lamput olivat kyllä olleet kahvilassa jo jonkun aikaa,mutta vasta nyt huomasin ne.
Ihana Loveat-kahvila luomukahveineen ja lamppuineen:)
Loveeat-kahvila on torin viereisellä kävelykadulla,ja siellä on myös käsityöläistori tiistaisin ja perjantaisin. Sieltä voi myös löytää kuvassa näkyvän suomalaisen Marjaanan,joka myy siellä kauniita keramiikkatöitään. Tuo käsityöläistorihan on sellainen,että siellä voi olla myymässä vain  itse tekemiään töitä,ei mitään teollisesti valmistettua.
Marjaanan töissä näkyy pohjoismaista vaikutusta. 
Ihanat kanat:)
Marjaanan ihanat siilit:)
Tällä viikolla kävin myös Bamba-tehtaassa,amerikkalaisen ystäväni Nancyn kanssa. Bamba-tehdas on kotoani lyhyen kävelymatkan päässä,ja lukemattomat kerrat olen mennyt Bamba-talon(vierailukeskus) ohitse miettien millaista olisi käydä itse tehtaalla. Bamba on Israelin lasten rakastama naksu,joka on valmistettu maissista ja päällystetty maapähkinävoilla. Bambaa söi myös poikani pienenä ,ja sitä on aina matkalaukussa kun menen Suomeen,(vaikka sitä löytyy Helsingissä Malminkadun Zaafran-kaupasta) sillä edelleenkin se on hänelle herkkua..Bamba ei itse asiassa ole kauhean paha naksu,sillä siinä on vitamiineja,kuten B-vitamiineja,rautaa,C-E-ja A-vitamiineja.Bamba ei sisällä säilöntaaineita,ei väriaineita eikä kolestrolia,,mutta siinä on kyllä rasvaa ja kaloreita,sillä naksuissa on 50 % maapähkinävoita. Jännää on muuten se että Israelissa esiintyy muita maita vähemmän maapähkinäallergiaa,johtuen juuri siitä että lapset syövät niin paljon maapähkinöitä Bamban muodossa täälläpäin. Kuvassa näkyvä katolla oleva vauveli on Bamba-vauva,eli Bamban keulakuva.
Olimme kierroksella yhdessä lapsijoukon kanssa,sillä oikeasti kierros on tarkoitettu lapsille,mutta välillä on kivaa olla lapsenmielinen;D Ja Bambaa oli tietysti tarjolla  Bamba-talossa.
Meillä oli kierroksella kaksi hyvin nuorta ja pätevää opasta,tässä heistä toinen. Hän kertoi meille miten Bambaa tehdään,minkä jälkeen menimme Bamba-teatteriin,jossa puimme päällemme kertakäyttöhatut ja takit,sillä edessä oli kierros tehtaalla. Ikävä kyllä itse tehtaalla ei saanut kuvata,mikä oli pieni pettymys. Pieni tehdas,jossa Bambat valmistetaan,on jo aika vanha ,ja parin vuoden kuluttua on edessä muutto moderniin tehtaaseen eteläisessä Israelissa,joten oli aikakin jo käydä tuolla ennenkuin se häviää lähiseudulta.
Tehdasvierailun jälkeen näimme tosi hauskan 3 D-elokuvan jossa selvisi hyvin tarkoin miten Bamba valmistuu,ja lopuksi tuli vielä Bamba-vauvakin meitä tervehtimään.
Ja Bambi- eilen se oli hyvin hidas,käveli normaalia hitaammin eli minun jälkeeni kun se normaalisti vetää eteenpäin. Mietin että onko Bambille tullut jo vanhuuden oireita,vaikkei Bambi nyt kauhean vanha vielä ole (8v,). Tänään Bambi jo tepsutteli lähes normaalisti,joten ehkä kyse oli vain huonosta olosta.

21 kommenttia:

  1. Tuollaiset lamput olisivat loistavia taimien kasvatuksessa keväisin! Hieno idea. Koskahan noita saadaan myyntiin tänne Pohjolaan..
    ihana Bambi. Mukavaa, että heikotus oli ohimenevää.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Mustakissa: Sanos muuta,täydellisiä sellaiseen,ja muutenkin niin kiva sisustuselementti. Miten en ollut aiemmin noita huomannut,nyt vain haaveilen tuollaisesta.
    Bambilla taisi tosiaankin olla vain huono olo eilen,sillä nyt illalla kävelylenkillä tepasteli ihan entiseen tahtiin,onneksi:)

    VastaaPoista
  3. Mielenkiintoinen postaus! Lamput olivat ihania - huolisin heti tuollaisen kotiini. Ja olipa harmillista, että tehtaassa ei saanut kuvata. Olisi hauska maistaa tuollaisia naksuja, vaikka en olekaan mikään suuri maapähkinän ystävä. Bambi hieman huolestuttaa...

    VastaaPoista
  4. Satu:kiitos:) Tuollaiset lamput minäkin haluaisin.Pitää kysyä Loveatistä mistä ovat lamppunsa hankkineet. Bambat ovat hyviä,mutta onneksi en ylipäänsä välitä naksuista tai laistuista ym ym. Olin niin varautunut tehtaassa kuvaamiseen että kyllä vähän harmitti. Kiitos,Bambi taitaa jo olla ihan kunnossa,oli kai vähän huono olo eilen.

    VastaaPoista
  5. Bambi 8 vuotta ! Ja aina se vaan näyttää pikkuiselta söpöläiseltä :)

    Mielenkiintoinen keksintö nuo valaisimet joissa on kasveja mukana.
    Joku saa sitten ilon kiivetä kastelemaan ne. Onneksi se en ole minä :D
    Kauniita, ja melkein uskoisin että kasvit viihtyvät, ainakin jos siellä
    on tarpeeksi happea. Muratti tulee kivasti ulos sieltä.

    Tuota bambaa tahtoisin maistaa !

    VastaaPoista
  6. Kauniita lamppuja ja keramiikkatöitä kuvissasi!
    Bambi on ihana <3

    VastaaPoista
  7. Aivain ihanat nuo kahvilan lamput, voisin hyvin yhden ottaa myös meidän keittiöön. Hauska tuo Bambavauva :)
    Toivottavasti Bambi on jo kunnossa, eikä mitää isompaa vaivaa ole.
    Kivaa lauantaita Jael!

    VastaaPoista
  8. Kyllä ottaisin minäkin nuo lamput (jos olisi sopiva paikka niille)! Kaikkea ihanaa sitä keksitäänkin.

    Meidän koira alkoi tekemään jossain vaiheessa samaa. Sillä on hyviä kausia ja huonoja kausia. Talvi oli paha, minusta koira oli hidas ja katseli ikäänkuin dementikkona välillä missä oikein oli. Ja nyt kävelee taas pitkiä matkoja ja on päästäänkin pirteä. Mutta toki vaihtelee joskus jopa päivittäin yhä.
    Toivottavasti Bambilla kuitenkin oli vain huono olo. Onhan se v a s t a 8 :D. Meidän Roomeo on nyt 12,5

    VastaaPoista
  9. Uskoisin että lamppu on Lightovon Milo Baby Lamp

    VastaaPoista
  10. Rita:niin se aika kuluu.Ruokablogissahan kerroin ihan alussa miten Bambi tuli taloon,ja nyt hän on jo täyttänyt 8! Nuo valaisimet ovat ihania,ja nimikin tiedossa,kiitos kommentoijan täällä eli nimeltään Baby Milo Lamp. Nuo eivät olleet kamalan korkealla ,ja luulen että ne oli laitettu niin että ne voi vetäistä alaspäin ja kastella helpommin. Olisi kyllä ihana tuollainen kotona,ovat tosin aika tyyriitä lamppuja. Mun täytyy sitten tuoda sulle Bambaa kun taas tulen Helsinkiin;D

    Ritva:todellakin kauniita ovat.Kiitos Bambin psta:)

    Allu:juuri niin....

    Outi:ei ihme että ihastuin,nuo ovat hurmaavan ihanat. Minäkin heti ottaisin tuollaisen. Bambavauva on kai tuttu täällä jokaiselle lapselle,ja iso Bambavauva on tehtaan/vierailukeskuksen katolla.Sääli että' se häviää parin vuoden päästä kun tehdas muuttaa pois.KIvaa viikonloppua sinulle Outi,ja kiitos,Bambi taitaa olla jo ihan ok.

    Tanja:noihin lamppuihin ihastuu varmaan jokainen!
    Bambi ei koskaan aiemmin ole tehnyt noin...nyt on jo ihan normaalissa kunnossa,kai se toivottavasti oli jotain ohimenevää. Kuitenkin on vielä suhteellisen nuori koira. Terveisiä Romeolle!

    Anonyymi:kiitos, googlasinkin ja ihastelin:)

    VastaaPoista
  11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  12. Ihania kuvia. Ja suloinen Bambi, yksi syy hidastumiseen voi olla kilpirauhanen. Kannattaa hiukan seurailla jos tulee muita muutoksia. Meidä Bobi hidastu aikanaan ja tuli sitten myös pikku hiljaa muitakin oireita ja todettiin sitten lopulta kilpirauhasen vajaatoiminta.

    VastaaPoista
  13. Nelli:Kiitos:) Bambi on nyt taas oma itsensä,mutta pitää näköjään seurata ja katsella tuleeko toisen kerran tuollaisia oireita,ja sitten eläinlääkärille jos on.Toivottavasti ei kuitenkaan Bambin kanssa ole niin,,,

    VastaaPoista
  14. Oi, ihanat lamput. Tuollainen lamppu sopisi myös meille. Aika hauska idea. Kivoja kuvia sinulla, taas. <3 Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  15. Ihanat lamput<3 Ehkä huomasit ne vasta kun kasvit alkoivat kunnolla versoa:)

    Bambi on pienikokoinen koiruus, joten sillä pitäisi olla vielä vuosia jäljellä. Ala nyt anta sillä ruoan joukossa kalaöljyä, niin mieli ja nivelet ainakin tykkäävät. Kala jos mikä on mielen ruokaa. Meillä ei tänä viikonloppuna ollut kalaa ja olo kuin puutteessa:)

    Luna makaa tässä jaloissani ja lähettää Bambille terkkuja!

    <3

    VastaaPoista
  16. Tiina:tosiaankin ihanat lamput,olisi kiva tuollainen kotonakin.Ja kiitos Tiina,ja samoin sinulle oikein hyvää alkavaa viikkoa.

    Leena;hurjan ihanat lamput. Ei kyllä ne olivat tuolla kasveineen jo paljon aiemmin,yhdessä kuvassa näkyy talviasuisia ihmisiä....mutta huomasin katsoa ylös vasta nyt,ehkä koska yleensä istun ulkona terassilla. Bambilla tosiaankin pitäisi olla vielä monta vuotta jäljellä,ja nyt hän on jo aivan oma itsensä:) Kalaa,nam.Tänään kun olin vieraisilla niin oli uunilohta,nam:) Oh,ihana Luna,terveisiä hänelle Bambilta.

    VastaaPoista
  17. Nuo lamput on upea idea, tosi kivoja!
    Hauskaa muuten kun blogikirjoituksesi tulee 'promotion' postina koska sivullasi on mainoksia. Kaikki se kuukle tunnistaa.
    Aurinkoa viikkoon!

    VastaaPoista
  18. Olipas hauskat lamput. Ja ymmärrän Bambia. Minäkin löntystelen joinakin päivinä, mutta toisina tikutan kovaa kyytiä eteenpäin:).

    VastaaPoista
  19. BLOGitse:tosi kivat lamput,mutta aika tyyriitä ovat. Hah miten ihmeessä blogin kirjoitukset tulevat tuolla tavoin sinulle esille.Minullahan ei ole mainoksia,oli Googlen mutta ei enään..Aurinkoa sinnnekin,täällä sitä ihan liikaakin.

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...