tiistai 30. toukokuuta 2017

Toukokuun loppua

Hyvää toukokuun loppua. Täällä on ollut lämmintä ja liekkipuut alkoivat kukkia joitakin päiviä sitten. Vielä viikko sitten katselin puita enkä nähnyt kukkia ,ja nyt... Liekkipuun kukkien väri on ihan huikea! Täällä kuun loppua vietetään  Shavuot-juhlan merkeissä ,ja sen ruokapuolesta enemmän täällä. Shavuot-pyhään ei kuulu liha, ja jos joku kehtaa tulla huomenna grillaamaan ikkunani alle puistoon niin soitan heti kaupungille , ja pyydän lähettämään jonkun.  Pari vuotta sitten,  ennenkuin puistoon laitettiin "Ei saa sytyttää tulta" -kyltit,  kävi niin  että jotkut tosiaankin tulivat grillaamaan lihaa puistoon.
Joitakin päiviä sitten lähellä olevien  toimistotalojen atriumpihalle  oli pystytetty ruokatori. Kävin katsomassa sitä Bambin ulkoilukierroksella.
Billien kukkakaupassa oli kaikenlaisia syötäviä kasveja ruukuissa, sillä Shavuot on myös sadonkorjuujuhla.
Mukavaa toukokuun loppua:)
Edit:Tämä kuva on otettu  juuri äsken, keskiviikkona, ikkunani kautta.  En mennyt puistoon kävelyttämään Bambia, mutta takaisin tullessa näin pari aikuista miestä ja lasta puiston reunalla (ihan talojen edessä!) grilleineen, näköjään lukutaidottomia ihmisiä;D  Soitin heti kaupungin päivystysnumeroon, ja lupasivat lähettää tuonne jonkun. Soitostani on pian kulunut tunti,enkä nähnyt että joku olisi tullut kaupungin taholta, mutta katselin  nyt uudestaan ikkunasta,ja olivat korjaamassa grilliään pois, joten kaiketi siellä kävi joku kaupungin  taholta:)

19 kommenttia:

  1. Oi miten ihana puu! Jos siellä grillatan lihaa, niin mee osingoille :)

    VastaaPoista
  2. Amalia:mutta kun mä en syö lihaa....

    VastaaPoista
  3. Muistan että olet ennenkin kirjoittanut noista grillailijoista. Ikävää jos joutuu haistelemaan käryjä vasten tahtoaan. :-( Toivottavasti pysyvät tänä vuonna poissa!

    VastaaPoista
  4. Satu:nyt ainakin on ne kyltit:) Silloin ei ollut;D En silloin kun muutin tähän arvannut että puistosta olisi harmiakin; oikeastaan puisto oli yksi valintasyyni miksi muutin tähän.

    VastaaPoista
  5. Onpa kiva, että kukkakauppakin osallistuu tällä tavalla sadonkorjuujuhlaan!

    VastaaPoista
  6. Kaunis puu. Ja mukavia juhlia sinulle.

    VastaaPoista
  7. Liekkipuu - mikä ihana ilmestys - ja hyvä nimi :)

    Toivotaan että eivät tule sinun ikkunasi alle lihojaan grillailemaan !

    Ruokatori näyttää kutsuvalta, mutta kylttejä en osaa lukea :)

    VastaaPoista
  8. Liekkipuu <3

    Viilentäviä tuulia kesäkuuksi!

    VastaaPoista
  9. Uskomattomalta tuntuu, että huomenna ollaan kesäkuussa....lämpöä tälläkin hetkellä 11,8 astetta....toivotaan, että se kesä ei ollut ne, muutamat lämpimät päivät, joita täällä oli..:)

    VastaaPoista
  10. Oi miten mahtavan mehukkaan näköisiä salaattia ja ruohosipulia, heti ostaisin :)

    VastaaPoista
  11. Nyt ei sitten tarvi kuin toivoa lukutaitoa grillaajille.
    Nuo teidän kukkivat puut on kyllä niin ihania!

    VastaaPoista
  12. Mikä puu ja mikä väri! Käy sanomassa grillaajille, että ettekö osaa lukea vai tarvitsetteko vahvemmat silmälasit.

    VastaaPoista
  13. Allu:liekkipuu on hurjan nätti kukkiessaan ,ihan joulun värit!

    Outi: Billien kukkakauppa osallistuu joka juhlaan aina kivalla tavalla:)

    Paluumuuttajatar:Kiitos, ja puu on tosi kaunis:)

    Rita: Tosi sopiva nimi tuolle puulle:) Poinciana on ehkä hieman nätimpi nimi kuitenkin. No melkein ikkunan alle tulivat mutta soitin kaupungille ja tulivat kai häätämään ryhmän pois grilleineen:) Hih, oli kaikenlaista ruokatorilla,halvaa ,hedelmiä,leivonnaisia ,makeisia ym. ym.

    SusuPetal: sopiva nimi silloin kun kukkii:) Kiitos,nyt välillä on ollut tosi ihania tuulia,eikä vielä ole tukalan kosteaa vaikka onkin lämmintä :)

    Hannele:Teillä oli kyllä aika talvinen toukokuu siellä ,ja nyt toivon että saatte kunnon kesän kaiken sen jälkeen. Tuo 11.6 on niin talvinen lämpötila täälläpäin...

    BLOGitse:Tuossa oli sellainen triosetti missä kaksi erilaista salaattia ja kevätsipulia keskellä. Kivasti juurineen kun yleensä tuollaiset tulevat ilman juuria. Menivät kai nopeasti koska seuraavana päivänä ei ollut noista mitään jäljellä...

    Sirokko:vähän luulen että se lukutaito on heikko joillekin puistoon tuleville;D Liekkipuut eli poinsianat ovat kyllä niin upeita kukkiessaan.

    SaaraBee: Tuota puuta ei voi kuin ihailla,ja tuossa vielä ihan nuori sellainen,isommat paljon upeampia:) Hih,kerran joku mies alkoi huutaa minulle kun menin sanomaan,joten nykyään soitan suoraan kaupungin päivystysnumeroon ;D

    VastaaPoista
  14. Hurmaavan kaunis puu. Meillä odotellaan vielä omenapuun kukkia, nuput näyttävät lupaavilta.
    Hyvää kesäkuuta sinulle1

    VastaaPoista
  15. Unelma: Tuo on tosiaankin hurmaava puu,minusta kaikkein upeimman värinen kukinta siinä:) Toivottavasti tulee paljon omenankukkia ,ja omenia sitten kun niiden aika on. Kiitos samoin sinulle Unelma oikein ihanaa ja toivottavasti lämmintä kesäkuuta:)

    VastaaPoista
  16. Kyllä osaa olla kaunista ja tuo ruokatori on mielenkiintoinen. Hyviä pyhiä sinne <3

    VastaaPoista
  17. No ei ole kivaa jos ikkunan alla grillataan, syö sitten lihaa tahi ei.

    Näitä sun juttuja on niin kiva lukea, kun tiedät kasvit nimeltä. Liekkipuu on kaunis ja muistuttaa vähän meidän punaisella kukalla varustettua grape myrtle -puuta. Mikä se nyt sekin on sitten suomeksi.

    VastaaPoista
  18. Liekkipuu - upea!
    Ja taas ne grillaajat.....argh!

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...