tiistai 3. lokakuuta 2017

Viikon teemahaaste: Aamiainen

Täälläpäin tykätään  syödä aamiaista ulkona kahviloissa tai ravintoloissa;  etenkin viikonloppuna,  Oma aamiaiseni on yleensä ehkä kahvi  ja taateli, ellen ole tehnyt mitään valmiiksi edellisenä iltana,  mutta usein teen illalla valmiiksi jokoi chiavanukkaan tai tuorepuuroa.  Joskus käyn syömässä aamiaisen ulkona, ja yksi parhaimmista jonka tiedän on lähialueeni Silo-ravintolassa, jonka aamiaisbuffetista nämä 2 kuvaa.

Viikonloppuisin aamiaiseni on sitten runsaampi, ja usein teen silloin munakasta tai shakshukaa.

22 kommenttia:

  1. Minun aamupalaan kuuluu usein puuro tai riisifrutti ja kupillinen kahvia. Mies tykkää aamukahvin kanssa syödä jotain vähän makeampaa, esim. muffinsin tai palan sitruunakakkua.
    Ihanaa tiistai-iltaa Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Minullakin mieluisin se kaurapuuro,jos olen laittanut tuorepuuron alulle illalla.Kuumana kautena em jaksa keittää lämmintä puuroa,ja tuorepuuro valmistuu niin kätevästi yön yli.💛Makea ei kauheasti maistu aamulla paitsi sitten taateli.Kaunista keskiviikkoa Outi🌸🌸

      Poista
  2. Voi aamupalat ja Turkki :) Kotona syön nyt arkena kaurapuuron tai joskus jugurttia ja hedelmän, kahvia tai teetä. Mutta tämähän on ulkona syötävien aamupalojen luvattu maa myös. Joskus on sitten kyllä parasta mennä ystävien kanssa vaikka viikonloppuna aamupalalle ravintolaan ja nauttia turkkilaisen keittiön antimista: juustot, munakkaat, leivonnaiset, tomaatit, kurkut, hillot ja kaikki ja tietysti lopuksi vaalean leivän pala hunajalla ja kermalla :) Yksi pala vain ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä,etenkin perkantai-aamuisin joka paikka täynnä aamiaisia syömässä.Täällä kahviloiden perusaamiaiseen kuuluu kahvi tai muu juoma,2 munaa halutulla tavalla salatti,erlaisia tahnoja,ja korillinen leipää ja ehkä jotain kakkua.Leivistä saa hyvin myös täysjyvää ym.Itse vältän vaaleaa leipää,joten käy hyvin.Kodin ulkopuolella on kiva välillä syödä aamupalaa.💚💚

      Poista
  3. Kauniit kuvat! Kuulostaa hieman eksoottisemmalta sinun aamupalasi. Pärjäätkö yhdellä taatelilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkatar:Kiitos💚Harvemminhan olen tuolla kahvi+taateliaamiaisella,koska yleensä yritän laittaa illalla tuorepuuron tai chiavanukkaan niin että ovat valmiina aamulla.Yleensä jos aamiainen vain tasteli käyn myöhemmin ostamassa porkkanamehun halpiskahvilapisteestä🌸🌸💚

      Poista
  4. Vuosikymmenten kaurapuuroaamujen jälkeen vaihdoin noihin mousseihin, olihan se helppoa sekoittaa illalla valmiiksi jääkaappiin valmiiksi aamua odottamaan. Muutaman kuukauden sitä vaihetta kesti. Nyt olen palannut takaisin puuron keittoon uusin makuelämyksin. Löysin hirssin ja quinoa-hiutaleet, niiden välillä vaihtelen ja vatsa voi hyvin. (Tattaria kokeilin, mutta en tykännyt sen rakenteesta ja jätin sikseen.) Joskus viikonloppuisin herkuttelen munakkailla.

    VastaaPoista
  5. Pelkkä sana taateli saa meikäläisen matkaamaan omaan lapsuuteen ja lapsuudenkotiin :) Äitini rakastaa taatelia ja sitähän sitten oli joka paikassa mitä ikinä äiti keksi tehdä. Voin vieläkin haistaa kuivatun taatelin tuoksun... Itse en pidä taatelista (johtuu varmaan äitini suuresta taatelirakkaudesta)

    VastaaPoista
  6. Lepis: mulla on vaihdellut nämä aamiaiset, mutta nykyään tosiaankin pidän tuosta kaurappuuro-tai chiavanukasaamiaisesta, erilaisilla hedelmillä,mutta eniten omena-kaneliyhdistelmällä. Hirssiä olen käyttänyt mutta en puuroon,pitäisikin kerran kokeilla. Meillä laitettiin lapsuuskodissa joskus tattaripuuroa uunipuurona,ja muistan että se oli tosi hyvää.

    Melissa: Muistan että ennenkin olet tuosta maininnut;sun pitäisi kyllä kerran kokeilla sillä taatelit ovat niin hyviä:) Mutta voin kuvitella että jos sitä on ollut liikaa niin on tullut jonkinlainen antipatia sitä kohtaan.

    VastaaPoista
  7. Rakastan vanukkaita ja nyt aloin haaveilla mainitsemastasi chiavanukkaasta
    vaikka en edes tiedä millainen se on 😀

    VastaaPoista
  8. Rita: no oikeastaan se ei ole vanukas, sitä vain kutsutaan sellaiseksi mutta kun chiasiemenet joutuvat nesteen kanssa yhteen niin ne kehittävät "hyytelöä", ja seoksesta tulee hieman vanukasmainen.Omaani tykkään laittaa omenaa, vaniljaa, kanelia ja tiivistettyä omenamehua.

    VastaaPoista
  9. Olipa mielenkiintoiset kuvat. Jotain ihan muuta kuin minun "aneeminen" puuroni.

    VastaaPoista
  10. Herkullisen näköistä! Kotona en syö juuri mitään, juon vain kahvia, mutta ollessani reissuissa tai vieraisilla, aamiainenkin maistuu. Johtuu varmaan seurasta.

    VastaaPoista
  11. Salaattia ja kakkua, jos oikein tulkitsin ?

    VastaaPoista
  12. Valikoiman runsautta ja valitsemisen vaikeutta. ;)

    VastaaPoista
  13. Ihan hyvän näköistä ruokaa, oliko herkullista? Ihania nuo kolhiintuneet emalikulhot.

    VastaaPoista
  14. Ns, ulkona syöminen tuo vaihtelua aamiaiseen. Mutta itse pääsen nauttimaan sen vain lomilla. Pelkkä kahvi ja murot tai croissant riittävät normipäivinä.

    VastaaPoista
  15. Näyttää herkulliselta, kelpais mullekin <3

    VastaaPoista
  16. Paljon on tarjoilla erilaista, niin suolaista kuin makeaakin.

    T. Täysin arkista

    VastaaPoista
  17. Ei kiitos, kananmunaa, mutta kaikenlaista mnuuta kylläkin, kiitos maukasta näyttää olevan.

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...