maanantai 26. helmikuuta 2018

Kukkien aikaa

Viimeisen viikon aikana huomasin että kirjobauhiniat, joita täälläpäin kasvaa koristepuina , ovat alkaneet kukkia. Se  jos mikään on kevättä täällä.  Täällä kukkivat bauhiat joko valkoisin tai kuvan violetinpinkin kukkasin.   
Kruunukakkaroitakin ehdin kerätä kimpullisen ennenkuin niihin kertyy liikaa ötököitä.  Viikonloppuna hieman yli 3 vuotta palvellut kännykkäni lopahti lopullisesti, joten piti hankkia uusi kännykkä.  Vanhassa puhelimessani, kuten suurimmassa osassa tämän päivän älypuhelimista, on kiinteä akku joka lopahti ensin , ja pidin puhelinta koko ajan kiinnitettynä kannettavaan laturiin. Mutta sen jälkeen alkoi käyttöjärjestelmä kaatua 5-6 kertaa päivässä ,  joten  ihan pakko oli lähteä kännykkäostoksille.  Minulle kriteerit olivat  1. ei kallis puhelin 2. hyvä kamera 3. tarpeeksi tallennustilaa, ja sellainen löytyikin tästä puhelimesta, joka täällä oli suurinpiirtein samanhintainen kuin Suomessa.   Kamera tässä puhelimessa onkin täysin eri tasoa kuin lopahtaneen puhelimeni kamera, jonka kuvat  olivat aika rakeisia. Tämän postauksen kuvat ovatkin ensimmäiset uudella puhelimella otetut kuvat. 
Purim-juhla lähestyy (torstaina) ja kävelykadun käsityö-ja kangaskaupoissa oli hyviä materiaaleja sellaisille jotka osaavat itse väsätä naamiopukuja. Huomenna on viimeinen koulupäivä  ennen lasten purim-lomaa, ja silloin  koululaisten on tarkoitus tulla kouluun naamioasuissaan.
Hih, tuossa oikealla näkyy samanlainen turkoosi naamio joka löytyy minunkin kaapistani.
Kävelykadun kivoin kulma.

14 kommenttia:

  1. Hyvat kuvat uudella puhelimella. Minun vanha kuuri pimeni viime vuonna ja hankin uuden, tässä on liian pieni tallennustila jota en ajatellut ostaessa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos taas yhdestä etsimästäni puun nimestä!! =)
    Orkideapuu...bauhinia...onpa hieno nimi!
    Olen bongannut kauniin valkoisen orkideapuun leikkipuiston laidalta ja miettinyt pitkään sen nimeä.

    Kauniita kevään ensiaskelia sinne!

    VastaaPoista
  3. Onnea uudesta kännykästä, nyt on kyllä huima ero kuvissa.
    Ihanasti siellä jo kukkii ja täällä vaan pakkanen paukkuu -20 asteessa.
    Ihanaa uutta viikkoa Jael <3

    VastaaPoista
  4. Hienoja kuvia sait uudella puhelimmella. En tunnekaan tuota merkkiä.

    VastaaPoista
  5. Kauniita kukkivia puita siellä. Minä odottelen aina keväällä magnolioiden kukintaa, mutta siihen taitaa kulua vielä useita viikkoja tai kuukausikin. Nuppuja on näkynyt jo pitkään, mutta nyt on kyllä kevään edistyminen ihan pysähdyksissä.
    Hyvä kamera uudessa kännykässäsi!
    Värikästä Purim-viikkoa sinne!!

    VastaaPoista
  6. Onnittelut uudesta puhelimesta! Joko olet tullut puhelimen kanssa sinuiksi? Minulta kun kestää aina hirveän kauan, että totun uusiin teknisiin vekottimiin. Ja hyviä kuvia tulee puhelimellasi!

    VastaaPoista
  7. Mä niin odotan kesää...Ihania kukkia ja niiden tuoksua, ikävöin jopa sitä, että olen allerginen niille.

    VastaaPoista
  8. Onnea uudelle puhelimelle! Nämä iPhonet ovat menneet ihan mahdottomiksi. Ovat hitaita kuin mitkä ja päivityksiä tulee tuon tuosta. Alkuunsa ne olivat ihan yes.

    Kauniit kukat! Meillä on kevät varhaisessa ja monet puut kukkivat jo. Samoin tulppaanit ja narsissit tunkevat kohti valoa. Taitaa tulla taas kuuma ja piiiiiitkä kesä...

    VastaaPoista
  9. Ihania kevätkukkia! Minäkin vaihdoin puhelimen viime keväänä enkä ole sen jälkeen tavalliseen kameraan koskenut. Kaikki kuvat otan puhelimella, niin helppoa! Hyvää Purimia!

    VastaaPoista
  10. Hyvä vinkki - Olen ajatellut ostaa uuden kameran, mutta jospa vaihtaisikin puhelimen.
    Niin tai tyytyisi puhelimella otettuihin kuviin. Hmm... Tuli ajateltavaa :)

    Tosiaankin kiva kadunkulma viimeisessä kuvassasi.

    Ja niin ihanat kukat !

    VastaaPoista
  11. Onnittelut uuden puhelimen johdosta!
    Itse en ole vieläkään tottunut ottamaan kuvia kännykällä, koska kamera on aina mukana.

    Niin ihanan vehreää siellä, todellakin kevät!

    Värikästä purimia!

    VastaaPoista
  12. Petra> Tosi hyvät entiseen kännykkääni verrattuna,sen ottamat kuvat olivat kyllä aika epätarkkoja.Tässä puhelimessa on kaksoiskamera,mikä tekee kuvista paremmat. Minä aika tarkkaan otin selville ja luin arvosteluita ennenkuin päätin mitä ostin, ja olen kyllä tyytyväinen uuteen luuriini:)

    Mantelilaakson Susanna:ai kuinka kiva että löytyi nimi puulle:) Bauhinia on kyllä yksi kauneimmista kukkivista puista, ja kodin viereisen ison kadun varrella on pitkä rivi noita pinkinvioletteja nyt kukkimassa, ihana näky:) Kauniita ovat sekä valkoisina että pinkkinä/violettina. Kiitos samoin sinulle sinne Välimeren toiselle puolelle hyvää kevättä:)

    OUti:kiitos, vanha lopahti ihan viikossa, sen jälkeen kun akku ei enään ollut oikein toimiva. Ja tämä ottaa kyllä niin paljon parempia kuvia kuin se entinen:) Huh, teillä on kunnon talvi siellä, täällä talvi tuli tällä kertaa todella lyhyelle visiitille. Mukavaa viikkoa sinullekin Outi:)

    Allu: Täällä on ollut tuo merkki pari vuotta ,eka puhelimeni tuosta merkistä ,on iso valmistaja, Kiinan kai 4. ja nyt sitä saa SUomessakin kun aloittivat tällä puhelimella Euroopan valloituksen:) Hyviä kuvia tällä saakin.

    Leena: Kevät on oikea näköaistien juhlaa; juuri näiden kukkivien puiden vuoksi. Bauhiniat aloittavat,ja muut seuraavat perässä:)Magnoliallakin on upea kukinta,täälläkin se kukkii,mutta ei vielä. Toivottavasti se kevät saapuu teille pian:) Kiitos, tässä puhelimessa on tosi hyvä hinta/laatusuhde:) Kiitos,värikästä on ollut tänään kun lapset naamiaisasuissa:)

    Satu:Kiitos:) Tämä puhelin on täysin erilainen kuin aiempi, sillä tässä oli puhdas Android, mikä onkin hyvä juttu.Päivän kesti tutustua ,ja nyt jo tuntuu ihan omalta. Tosin ekana päivänä tuskastuin kun puhelin ei kommunikoinut noin vaan tietokoneeni kanssa, mutta etsinnän jälkeen löysin ohjelmiston millä hoituu tiedostojen siirto hyvin:) Tässä onkin kaksoiskamera, mikä varmistaa että kuvat ovat hyviä.

    Melissa:Voin kuvitella,toivottavasti pian tulee kevät ja lämpenee. Kyllä se kevät pitkän talven jälkeen on aina niin ihana kylmissä maissa:)

    Johanna: Kiitos paljon:) Mulla ei iPhonea koskaan olekaan ollut, ovat niin kalliita(teilläpäin edullisempia) ja olen suosinut edullisempia puhelimia. Kiinalaiset valmistajat ovat parantaneet puhelimiaan parin viimeisen vuoden aikana ,ja tekevät hyviä luureja.Ja onhjan ne uudet Nokiatkin tehty Kiinassa..
    Kukat ovat tuossa bauhiniassa kyllä niin kauniit:) Sama juttu täällä,ihan kauhulla odottelen sitä pitkää kuumaa kesää...

    Eeviregina:Kevät on kyllä ihanaa aikaa täällä kun on vihreää ja kukkii:) Tässä on niin hyvä kamera että varmaan voin useammin jättää kameran kotiin ja kuvata tällä sen sijaan. Kiitos :)

    Rita: Joissain puhelimissa on nykyään niin hyvät kamerat, että melkein ei tarvitse erikseen kameraa:) Tuo kadunkulma on niin kiva tosiaankin,.ja kukat kauniita:)

    SusuPetal_:Kiitos:) Vanhalla kännykkällä otin kuvia, mutta en koskaan tykännyt tuloksesta,vaikka täällä postauksissa niitä onkin, paljonkin. Tämän kanssa ei kai tarvitse ottaakaan kameraa mukaan kun tällä saa hyviä kuvia. Täällä on nyt ihanan vihreää, mutta sen aika on niin lyhyt, nyyh.
    Kiitos, värikäs onkin tämä juhla:)

    Hannele:kiitos, uudella luurilla tulee aika hyviä kuvia:)


    VastaaPoista
  13. Hienot kuvat, onnea uudesta puhelimesta:) Kukat on niin kauniita, ihana kun tulee kevät ja saadaan tännekin vähän väriä:) Mukavaa helmikuun loppua♥

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...