perjantai 25. tammikuuta 2019

Taidetta kauppakeskuksessa

Kävin tällä viikolla pitkästä aikaa lempikauppakeskuksessani,   ja rullaportaiden yläpäässä näin tämän pöydän alemmassa kerroksessa.    Pakko oli mennä katsomaan mitä siellä oli.
Siellä oli keramiikkanäyttely,  jossa oli  400 kpl taidekeramiikkatyötä,  40 täkäläisen keraamikon teosta.  Sain kuulla että oli näyttelyn viimeinen päivä,  ja koska työt olivat myös myytävänä, voi olla että näyttelyn alussa pöydillä oli enemmän töitä.
Näyttely oli alkanut jo puiden uutena vuotena,  ja innoittajana toimivat Paul Cezannen asetelmat,   sillä näyttely alkoi  samana päivänä kuin Cezannen syntymäpäivä.
Granaattiomena on suosittu aihe täkäläisissä keramiikkatöissä,  Pidän tosi paljon tästä  kauppakeskuksesta,  joka on vanha muihin verrattuna (valmistui vuonna 1977)   ,  ja vähemmän tylsä kuten muut.  Ja kauppakeskuksessa on aina kivoja tapahtumia:) . Pidän myös kauppakeskuksen  ekologisesta suuntauksesta:  katolla on vihannesfarmi jossa kävinkin muutama vuosi sitten,  alhaalla on  lepakkojen turvapaikka,  ja kattokerroksessa myös  mehiläispesiä ,  joista ei kerätä hunajaa  vaan jätetään se  mehiläisille.
Kauniita töitä oli näytillä.
Löytyihän sieltä myös  Angry Birds-granaattiomena;D
Kun sanoin siellä olleelle esittelijälle että harmi että näyttely jo loppuu ,  sanoi hän että se jää kyllä voimaan kuvissani;D
Viimeksi kauppakeskuksessa oli kiva origaminäyttely,  ja  suuret origamieläimet roikkuivat katossa. 
Tällä viikolla menin myös toiseen kauppakeskukseen,  tässä suoraan edessä ,  pilvenpiirtäjien alakerroksissa.    Tuo on hyvin suosittu kauppakeskus, aina täynnä,  ja sieltä pääsee suoraan viereiselle juna-asemalle.
Tarkoitus oli mennä Miniso-liikkeeseen, missä olin viimeksi ollut ehkä alkusyksystä. Minisohan on japanilainen ketju, jonka  tuotteet on suunniteltu Japanissa, mutta  valmistettu Kiinassa tai muissa maissa.   Minison lisäksi täällä on toinenkin japanilainen ketju,  Daiso Japan, mutta Daisossa en ole vielä käynyt. On kuulemma joku korealainenkin ketju mutta en muista sen nimeä. Suomessa ei vielä taida olla näitä kivoja japanilaisia liikkeitä joista löytyy edullisesti kaikkea kivaa , mutta Minison liike löytyy ainakin Tallinnan  T1-kauppakeskuksesta.   Huomasin että Minisoon oli tullut hajuvesiä,  ja muutama minuutti meni tuoksutteluun,  Ihastuin tähän Koreassa valmistettuun  Fresh Yuzu-tuoksuun,   jossa on tosi raikas sitrustuoksu. Tuoksua oli vain 15 millin   pulloissa,  ja  miinuksena se että  tuoksu haihtuu aika nopeasti, mutta tuolla hinnalla  (pikku pullo maksoi 3.6 euroa) voi ostaa parikin pulloa.  Olin yllättynyt siitä että osa Minison edullisista tuoksuista olivat  sellaisia joita voisin hyvin käyttää.
Ostin myös pikkuisen teekannun,  joka maksoi saman verran kuin ostamani hajuvesi. Tämä oli pikku kannu  josta tulee vajaa 2 kuppia teetä;   juuri sellainen koko mitä olin etsinyt:)  Minulla on kyllä Bodumin iso teekannu filterillä, mutta en löydä sitä!
Saronan aluetta
Täällä muuten loppui talvi tällä viikolla.  Talvinen sää ( alle 20 astetta päiväsaikaan, kylmää yöllä) alkoi samana  päivänä kuin talvipäivänseisaus,   ja loppui tasan kuukausi sen jälkeen.  Olisin halunnut talven jatkuvan , sillä   nuo alle 20 asteen päivät ovat minulle kaikista miellyttävimmät, mutta pitää olla tyytyväinen että  monen vuoden jälkeen oli pitkä kylmempi kausi.  Nyt on mukavan viileää  aamulla aikaisin ja illalla, mutta ei kylmää,  ja huomenna pitäisi olla lähes hellettä (24 astetta) . 

Edit; Kaaduin kylppärissä eilen , ja onneksi ei käynyt pahemmin vaikka iskin pääni kivilattiaan, Mutta oikeassa kädessä sormi kolmosessa on murtuma  ja huomaan että tämä peukalolla näppäily on liian hankalaa joten pieni tauko

13 kommenttia:

  1. Mulla on vissiin vaan hedelmät mielessä, kun katsoin tuosta ekasta kuvasta ensin, että siellähän on pöytä täynnä hedelmiä. ;-)

    Tosi kivoja ja omaperäisiä keramiikkatöitä. Punaiset chilit ovat hauskoja, ja granaattiomenat nättejä. :-)

    Onkohan Suomessa muuten mitään japanilaisia ketjuliikkeitä? Itse en ainakaan tiedä yhtään.

    Kivan teepannun löysit ja harmi, että talvi meni niin äkkiä ohitse. :-(

    Mukavaa viikonloppua, Jael ja Bambi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, innoittajana olivatkin Cezannen hedelmäasetelmat🍌🍊🍏🍒🍑🍐🍋Kivoja töitä olikim, ja esim. keramikkkagranaattiomenia näkee viikottain torin viereisellä käsityöläistorilla. Mä en ainakaab löytänyt Suomesta googlaamalla mitään japanilaisia ketjuliikkeitä, mutta Minison kauppa löytyy Tallinnasta😀Teepannu on ollut ahkerassa käytössä😀Kiitos, mulle tosiaankin sopii paremmin kylmä sää, nyt aanulla Bambin kanssa lenkillä tuli ihan kuuma. Mukavaa viinonloppua Medelliniin Satu💗

      Poista
  2. Kauniita nuo keramiikkatyöt :) Loppuisi talvi jo täälläkin :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melissa:Kauniita töitä tuolta löytyikim💗Minä taas haluan takaisin tämän Välimeren talven.

      Poista
  3. Iso keramiikka Sitruunakulho on just mun tyyliä! Täälä on vasta kovat pakkaset alkanu -9 C , kai ne kestää vielä pari viikkoa 🤢🤢
    Hyvää viikonloppua 🤩

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulrika: minunkin suosikki oli tuo sitruuna kulho Se on aivan ihana Teillä onkin aika kovat pakkaset tänne verrattuna Tänään oli 23 astetta Mukavaa viikonloppua

      Poista
  4. Tuosta kauppakeskuksesta on tullut minunkin suosikkini. Siis postaustesi kautta. Muistan hyvin ne origamit gorilloineen kaikkineen. Keramiikkahedelmät näyttävät tosi kauniilta. Me ostimme kauan sitten häämatkalta Italiasta marmorista tehtyjä maalattuja hedelmiä. Ne näyttävät aidoilta, mutta nuo kiiltäväpintaiset näyttävät hauskemmilta.
    Teillä on kyllä lyhyt talvi! Täällä on taas huomiseksi luvassa kunnon pakkasia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena: Saapa nähdä miten tämä kommentti menee Tämä on nimittäin saneltu kommentti koska Käteni on kipeä kun satutin sormeni kaatuessa tuo kauppakeskus on tosi ihana ja siellä aina tapahtuu jotain jotain kivaa Ihan senkin vuoksi kiva mennä sinne nuo nuo kiiltäväpintaiset hedelmät olivatkin tosi kivan näköisiä Ja muutenkin oli kiva ja esineitä tuossa näyttelyssä Joo talvi oli kamala lyhyt mutta onneksi oli sentään kuukauden talvi se on paljon enemmän kuin viime vuosina Oikein hyvää viikonloppua

      Poista
  5. Ekat kuvat on niin tarkat ja niissä on niin hyvä kuvakulmat että melkein kuin olisin siellä paikan päällä näyttelyä katsomassa 🙂 Iso sitrusviipale on ihana ja päärynät myös 🍐 🍊

    VastaaPoista
  6. Rita: Kiitos paljon 💙joskus tuo kamera toimii oikein hyvin, joskus ei ,siis puhelimen kamera ja tässä tapauksessa toimii näköjään tosi hyvin .Citrus viipale ja muutkin keramiikka hedelmät olivat tosi kivoja Kivaa viikonloppua .

    VastaaPoista
  7. Silmää hiveleviä keramiikkatöitä. Granattiomenat upeita, myös nuo päärynät, joissa on kiva kuviointi! Taitavia keramiikkataiteliljoita siellä on!!

    VastaaPoista
  8. Ihania nuo granaattiomenat <3
    Kyllä säikähdin tuota sinun kaatumista. Pikaista paranemista ystäväiseni <3

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...