Tänään vietetään Earth Daytä, eli maapallopäivää, joka sai alkunsa vuonna 1970 nykyaikaisen ympäristöaatteen syntyessä.
Pitäkäämme kaikki parempaa huolta maapallostamme, siitä ainoasta joka meillä on....
Vihreän päivän innostamana laitoin vielä toisen vihreän kollaasin
Tässä kollaasissa on artisokkia, fenkolia, basilikaa, minttua, kurkkua ja vihreitä papuja. Fenkolit ja artisokat olivat tänään marketissa vain 0.60 eurosenttiä per kilo, uskomattoman halpaa! En ole kumpaakaan aikaisemmin valmistanut,joten nyt kokeilen. Fenkolia varten minulla onkin jo olemassa loistava resepti,jonka sain tavattuani tällä viikolla blogiystävän. Siitä enemmän ruokablogissani.
Noita kaikkia olen syönyt ja söisin mielellään useamminkin, kilohinta on useita euroja.. Entinen anoppini kasvattaa itse fenkolia ja olen joskus jonkun ohjeen mukaan tehnyt mm. fenkolihilloketta.. Se on monikäyttöinen.
VastaaPoistaEnpä tiennytkään, että nyt on tuollainen maapallon päivä! En ole uutisia tälle päivälle ehtinyt näkemään..
Ja kerrassaan ihana kollaasi :)
VastaaPoistaHyvää maapallon päivää! Toivotaan planeetallemme parasta.
jes! keksit erilaisen kollaasin!
VastaaPoistaJoka paiva pitaisi olla maapallon paiva ja rauhan paiva ja rakkauden paiva ja lasnaolemisen paiva...
Nami, herkullista ja tervellista!
VastaaPoistaJa todellakin: Maapallosta pitaa pitaa huolta!
On hassua, etta katsomme narkastyneena ihmisia, jotka sotkevat tai hajottavat esim. vuokrakamppaa tai hotellihuonetta. "eiko ne ajattele asunnon omistajaa" tai "ovatpa torkeita seuraavia asukkeja kohtaan" ...yms... mutta maapalloa kohdellaan ihan miten vain. Ei tama ole meidan "oma". Olemme vierailemassa talla palolla elamamme ajan, pitaisi ajatella pallon "omistajaa" (ikuista luontoa) ja tulevia asukkeja!!
Miksei Suomessa vietetä Maan päivää?
VastaaPoista08:12
Kyseli "vihreä lanka" lehti.
Lainaan tähän Anne Braxin vastauksen.
”Erilaisia ympäristön ja luonnonsuojelun teemapäiviä on niin paljon, ettei voimavaroja yksinkertaisesti riitä. Kyse ei ole siitä, etteikö motivaatiota riittäisi”, sanoo Suomen WWF:n viestintäpäällikkö Anne Brax.
Tässä kai selitystä sille, etten minäkään ollut kuullut/lukenut maan päivästä.
Kiitokset sinne Appelsiinipuun alle, pysymme mekin täällä pohjolassa paremmin ajan tasalla maapallon asioista.
Kaunis kollaasi sinulla maan antimista.
Kaunis on kollaasi , mutta täällä nuo kaikki niin kallita , että töytyy tarkoin harkita ostaako .
VastaaPoistaMaan päivä olisi paikallaan . Istun ikkunan ääressä ja ulkona näkyy koivuja ja mäntyjä . Toivoisi , että jokainen saisi nähdä päivittäin puita ja kaikkea luonnossa .
Sooloilija: artisokkia olen syönyt aikaisemmin ja fenkolia,josta en tykkää raakana.Nyt ostin kun oli niin älyttömän edullisesti,mutta ei noista kummastakaan kyllä tule vakiokamaa mun keittiööni;tosin fenkoli oli ihanaa valmistettuna blogituttavan reseptillä.En tiennyt että sitä voi myös Suomessa kasvattaa.
VastaaPoistaJännää ettei Suomessa ole enemmän tästä Earth Daystä informoitu;täällä olen tiennyt
siitä parisen kuukautta ja onhan sitä ennenkin vietetty.
Nurkkalintu: kiitos:-)Toivotaan niin tosiaankin!
BLOGitse:-) Niinpä pitäisikin olla...kunhan muistaisimme sen.
MaaMaa: Jeps, maapallostamme täytyy pitää huolta;nyt jo näemme mitä tapahtuu kun emme ole sitä tehneet...Ilmastonmuutokset ym.
Unelma: kiitos:-) Laitoitkin hyvän selityksen miksi ei Suomessa vietetä tätä päivää. Kuitenkin olisi tärkeää viettää. Täällä , tosin huomenna vasta, on ilmaiskonsertti sen tiimoilta.
Kyllimarjaana: En minäkään koskaan näitä ostanut Suomessa, ja totuus on että paljon parempiakin kasviksia on....Minäkin toivon että luonnosta pidettäisiin huolta!
Sympaattinen postaus hyvästä asiasta.
VastaaPoistaHyvaa maapallon paivaa!En ole minakaan kuullut tallaisesta paivasta.Erittain tarkea asia.Luin juui vanhemmasta Me Naiset lehdesta jutun sademetsien hakkuusta.Huolestuttavaa!
VastaaPoistaTäällä oli tänään paljon erilaisia tilaisuuksia tuon Earth Dayn tiimoilta ja kovasti ihmettelin aamulla lehteä katsellessani, että mikä ihmeen Earth Day... Kiitos kun valaisit asiaa! :-)
VastaaPoistaIhana ruokaisa kollaasi, ja sopii hyvin päivän teemaan!
Kiva ruokakollaasi!
VastaaPoistaMinä pidän fenkolista kaikissa muodossa, myös fenkolin murskatuista siemenistä. Hinta vaan tahtoo hirvittää, eikä täältä noin komeita yksilöitä saakaan. Vihreitä papuja olen saanut ostaa tasan kaksi kertaa ja maku on ollut mielettömän ihana. Pitää tyytyä pakastettuihin. Mutta artisokka tuossa muodossa on vielä kokematta.
Rita:Kiitos :-)
VastaaPoistaSateenkaari:Kiitos samoin sinulle.Oikeassa olet, tärkeä asia on!
Hippu: Kiva kun teilläkin oli kaikenlaisia tapahtumia tuon Earth Dayn johdosta. Laitoin luonnon tuotteita tuohon kollaasiin juuri tuon päivän takia...
Katriina:Kiitos:-) En kauheasti pidä fenkolista sen aniksisen maun vuoksi;tosin olen pari kertaa syönyt ihan hyvän makuista fenkoliosalaattia. Uunissa paahdettu fenkoli sen sijaan oli hyvää, koska se aniksinen maku oli hävinnyt siitä. Fenkolinsiemeniä tykkään minäkin käyttää. Artisokka taisi jäädä kertakokeiluksi;keitin ne ja nyt mulla on 5 artisokan sydäntä,mietin vielä mitä niistä laittaa.En tajua miksi sitä pidetään niin herkullisena...
Vihreät tuoreet pavut ovat nyt juuri parhaimmillaan täällä ja tulee käytettyä niitä.
Herkullinen kollaasi. Kasvikset ovat niin maistuvia.
VastaaPoistaHerkullista vihreää, tosi kivasti jokainen yksittäinen vihreä kasvi nousee esille vaikka niitä on monta:)
VastaaPoistaMaistuvan vihreä kollaasi.
VastaaPoistaihania, terveellisiä..olen kaikkia kokeillut..pavut ovat herkkuani eli maistuva, terveyskollaasi=)
VastaaPoistaNo siinä vihreää maan satoa Maan päivälle. Tykkään noista kaikista, fenkolia olen syönyt vain raakana. Pureskelen sitä kesäisin pitkin päivää ja hyvää on. Suomessa olen kerran ostanut mutta se oli liian puisevaa.
VastaaPoistaPitääkin kokeilla sitä blogituttusi reseptiä ja kokeilla miltä se kypsänä maistuisi.
Arleena:Kiitos! Kasvikset tosiaankin ovat maistuvia!
VastaaPoistaInkivääri: Kiitos:-)
Aimarii:Kiitos:-)
Hanne: Pavuista minäkin tykkään!
Sirokko: Fenkolista en ole yleensä pitänyt, sen aniksisen maun vuoksi,enkä sen takia ostanut.Nyt kun söin blogiystävän luona, maistui hyvin, ja eilen teinkin hänen reseptinsä mukaan sitä.Hyvää! Aniksinen maku häipyy kun fenkolia paahdetaan uunissa.
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaBlogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaBlogitse;nyt vasta huomasin tuon (eka kertaa kun joku laittaa tuollaista mulle kommentteihin) ja poistankin sen heti...
VastaaPoistaBlogitse> Vahingossa poistin sunkin kommentin , ei ollut tarkoitus......
VastaaPoistaala huoli tytto nuori... :)
VastaaPoistapaaasia, etta postilaatikko voi hyvin...
BLOGitse :-)
VastaaPoistaTämä on maukkaan näköinen kollaasi.
VastaaPoistavilket vackert collage. man behöver knappast några dekorationer hemma så länge man har färska grönsaker och frukt lite här och där.
VastaaPoistaAnne :kiitos:-)
VastaaPoistaSara:Tack:-) Färska grönsaker/frukt ser faktiskt bra ut i bilden.
Aah, ruokaa! Vihreä ruoka on terveellisintä, sanovat! No on se ainkin herkullista, erityisesti nuo artisokat. Fenkoleita on joskus joutunut syömään kyllästymiseen asti, joten ne jätän lautaselle tällä kertaa. Kiitos. Tosin tuo ei sovi Earth Day teemaan.... mnnn... Taidan tulla katsomaan sen reseptin kiltisti ;D
VastaaPoistaLepis:Niinhän sitä sanotaankin että vihreä on terveellistä ja tykkäänkin vihreistä juomista. Ja ei kyllä mun mielestä artisokat mitään erikoisia ole, kunhan kokeilin.Pari kertaa olen syönyt mutta parempiakin vihreitä juttuja on.
VastaaPoistaMaukkaan näköinen kollaasi, tuoksuva ja herkullinen!
VastaaPoistaSusuPetal:-)
VastaaPoista