keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Mausteita

Rakastan mausteita,niiden tuoksua,niiden antamaa makua ja värejä. Joten tämän viikon makrohaaste,aiheeltaan mauste,onkin mieluinen. Tässä ensimmäisenä mausteena kuivaamiani pomeranssin kuoria. Nämä ovat jo kuivat,joten voin jauhaa ne pomeranssijauheeksi,mutta koska olen jo ehtinyt kuivattaa aika paljon näitä kuoria,säilön nämä pakastimeen,ja jauhan tarvittaessa.Pomeranssin aromi on aivan ihana leivonnassa ja jälkiruuissa.
Pitkä pippuri. Pitkä pippuri muistuttaa mustaa pippuria,mutta on tulisempi maultaan. Tätä ei joka kaupassa saakaan,ja olen ostanut näitä etiopialaisten kaupasta. 
Fenkolin siemeniä.Fenkolin siemeniä lisään pienen määrän,jauhettuna ,kaalisalaattiin,sillä tällä mausteella on vatsaa rauhoittava vaikutus,kun taas kaali ...
Kuivattuja chilipippureita.Joskus ostan chilijauheen tässä muodossa ja jauhan itse, Rakastan chiliä!

Muut mausteet löytyvät täällä.

22 kommenttia:

  1. Oi miten mahtavat lähikuvat! Pomeranssia ei olekaan tullut käytettyä piiitkään aikaan yhtään missään ja pitkistä pippureista en ole kuullutkaan... Aina oppii jotain uutta! :)

    VastaaPoista
  2. Mausteet ovat tärkeitä täälläkin. Antavat makua ja väriä ruokaa ja leivontaan.

    VastaaPoista
  3. Mausteet <3 Niiden huumaava tuoksu...rakastan yrttien tuoksuja myös.

    VastaaPoista
  4. Hienoja kuvia, Jael! En ole koskaan kuullutkaan pitkästä pippurista, saati sitten nähnyt sitä! Miten ihmeessä sitä käytetään?

    VastaaPoista
  5. Anna:kiitos:)Olen onnellisessa asemassa siinä mielessä että pomeranssipuu kasvaa lähellä ,ja ainakin tuon ihanan mausteen voin tehdä itse:)

    Outi:Voi hyvinkin arvata että teillä usein tehdään mausteista marokkolaista ruokaa:)

    NellI:On ne niin ihania,ja täällä ihanat maustekaupat:)

    Satu:kiitos,mutta ei ihan yhtä hyvät kuin sulla,se pokkarisi ottaa todella hienoja makrokuvia. luulin että sinulle tuo on tuttu kun kuulemma käytetään intialaisessakin keittiössä..

    VastaaPoista
  6. Mä rakastan myös chiliä, piti Aasiassakin pyytää sitä lisää.

    VastaaPoista
  7. Ompa tositujut mausteet, ihanat, eksoottiset makrot, tosi kauniisti kuvattu.

    VastaaPoista
  8. Sinä oletkin varsinainen tietäjä ja taitaja mausteasiassa(kin) 🙂

    Noita itse kuivattuja ja jauhettuja juttuja voi antaa lahjaksi ihmisille jotka niitä arvostavat 💕

    Ihanan kutsuvan näköiset kuvat.

    VastaaPoista
  9. Mielenkiintoiset ja hienot maustekuvat.

    VastaaPoista
  10. Tuota pitkää pippuria olisi kiva kokeilla, rakastan mustapippuria ja chiliä, joten passaisi varmaan makuuni.

    Pomeranssin kuoret ovat niin kuvauksellisia!

    VastaaPoista
  11. Pitkä pippuri oli ihan uusi tuttavuus.
    Hienot kuvat!

    VastaaPoista
  12. Ehkä saan kirjoittaa tänne kiitokseni matkablogisi viimeisimmistä ihanista kuvista!!

    VastaaPoista
  13. Allu;Olen oikea chili addikti!

    Irja:kiitis,mausteet on kyllä ihana makroaihe,ja muutenkin nättejä:)

    Rita: kiitos,täällä on niin hyvät maustekaupat niin niistä kiinnostuu kunnolla. Noita pomeranssin kuoria voikin antaa jollekin joka tykkää leipoa:) Kiitos ihana:)

    TelluTom:_Kiitos:)

    SusuPetal:Varmaankin tykkäisit,minäkin pidän noista molemmista mausteista. Olen ihan rakastunut pomeransseihin,puu kodin lähellä eikä omistaja itse osaa lainkaan käyttää niitä,joten sain poimia niitä parikin kertaa:)

    Marliska:Pitkä pippuri onkin jännä mauste:) Ja kiitos:)

    Kirsti:tarkoitit varmaan Jerusalemin kuviani? Kiitos,otin kaikki puhelimella vaikka oli kamera mukana jolla olisi saanut parempia kuvia mutta puhelimella on niin kätevä kuvata Kiitos:)

    VastaaPoista
  14. Uskonkin että mausteet ovat "sun juttu". Olisi kiva oppia käyttämään monenlaisia mausteita mutta usein tulee turvauduttua tavallisimpiin lemppareihin.

    VastaaPoista
  15. Matkatar:totuus on että suosin paria sekoitusta joita lisään lähes joka paikkaan,kuten etiopialaisten berbere-maustesekoitusta,jossa kokonaista 18 maustetta,ja sitten italialaista maustesekoitusta jossa siinäkin kaikenlaista.

    VastaaPoista
  16. Kyllä, tarkoitin Jerusalemin kuviasi. Otat hyviä kuvia puhelimellasi. Niihin tulee välitön tunnelma, kuin tällainen katsojakin olisi siinä paikalla. Jerusalem, vanha kaupunki, on kaipausta herättävä paikka. Kerran olemme kävelleet basaarikujaa pitkin.

    VastaaPoista
  17. Pitkä pippuri, näyttää ihan koivun niiltä urpuilta :D

    VastaaPoista
  18. Pomeranssi on meillä mämmimauste - silloin kun olen itse tehnyt mämmiä.
    ja tieetysti joihinkin pipareihin.
    Punapippuri- eli berbere-sekotus on meillä myös suosikki.

    VastaaPoista
  19. Laitan kommentin tänne alemmas, huomasin, että sinulla ei ole käytössä vastaa-toimintoa. Mutta siis, hyvä sinulle, ettei omistaja itse tajua hyödyntää puuta!
    Ai niin, olethan huomannut, että vastaan näihin haasteisiin kuvablogini puolella, en siinä pääblogissa, jossa on vaan tekstiä. Enivei, tässä linkki tähän haasteeseen. Mukavaa viikonloppua!
    https://susupetal.wordpress.com/2017/02/21/still-life-asetelma-2/

    VastaaPoista
  20. Pappilan Mummo:Minä käytin sitä ennen lähinnä pipareissa,ja niin että se oli osa piparimausteta,mutta sen jälkeen kun tutustuin tuoreeseen pomeranssiin ,ja mitä siitä voi tehdä,tajusin miten hyvä se on kakkumausteena.Berbere on kyllä mahtava maustesekoitus:)

    SusuPetal: Hmm,saakohan tähän sitä vastaa-toimintoa,pitää varmaan olla se toinen kommentointitapa. Todella hyvä minulle että omistaja ei itse tajua miten käyttää niitä pomeransseja.Olisin ottanut enemmänkin,mutta jäljellä olevat hedelmät ovat niin ylhäällä etten ylety niihin.

    Kävin kommentoimassa haastepostaukseesi,mutta kommenttini meni roskapostiin...

    VastaaPoista
  21. Nyt olikin joukossa hieman eksoottisempia mausteita, mutta komeita kuvia.

    T. Täysin arkista

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...