Rakastan mausteita,niiden tuoksua,niiden antamaa makua ja värejä. Joten tämän viikon makrohaaste,aiheeltaan mauste,onkin mieluinen. Tässä ensimmäisenä mausteena kuivaamiani pomeranssin kuoria. Nämä ovat jo kuivat,joten voin jauhaa ne pomeranssijauheeksi,mutta koska olen jo ehtinyt kuivattaa aika paljon näitä kuoria,säilön nämä pakastimeen,ja jauhan tarvittaessa.Pomeranssin aromi on aivan ihana leivonnassa ja jälkiruuissa.
Pitkä pippuri. Pitkä pippuri muistuttaa mustaa pippuria,mutta on tulisempi maultaan. Tätä ei joka kaupassa saakaan,ja olen ostanut näitä etiopialaisten kaupasta.
Fenkolin siemeniä.Fenkolin siemeniä lisään pienen määrän,jauhettuna ,kaalisalaattiin,sillä tällä mausteella on vatsaa rauhoittava vaikutus,kun taas kaali ...
Kuivattuja chilipippureita.Joskus ostan chilijauheen tässä muodossa ja jauhan itse, Rakastan chiliä!
Muut mausteet löytyvät täällä.
Oi miten mahtavat lähikuvat! Pomeranssia ei olekaan tullut käytettyä piiitkään aikaan yhtään missään ja pitkistä pippureista en ole kuullutkaan... Aina oppii jotain uutta! :)
VastaaPoistaMausteet ovat tärkeitä täälläkin. Antavat makua ja väriä ruokaa ja leivontaan.
VastaaPoistaMausteet <3 Niiden huumaava tuoksu...rakastan yrttien tuoksuja myös.
VastaaPoistaHienoja kuvia, Jael! En ole koskaan kuullutkaan pitkästä pippurista, saati sitten nähnyt sitä! Miten ihmeessä sitä käytetään?
VastaaPoistaAnna:kiitos:)Olen onnellisessa asemassa siinä mielessä että pomeranssipuu kasvaa lähellä ,ja ainakin tuon ihanan mausteen voin tehdä itse:)
VastaaPoistaOuti:Voi hyvinkin arvata että teillä usein tehdään mausteista marokkolaista ruokaa:)
NellI:On ne niin ihania,ja täällä ihanat maustekaupat:)
Satu:kiitos,mutta ei ihan yhtä hyvät kuin sulla,se pokkarisi ottaa todella hienoja makrokuvia. luulin että sinulle tuo on tuttu kun kuulemma käytetään intialaisessakin keittiössä..
Mä rakastan myös chiliä, piti Aasiassakin pyytää sitä lisää.
VastaaPoistaOmpa tositujut mausteet, ihanat, eksoottiset makrot, tosi kauniisti kuvattu.
VastaaPoistaSinä oletkin varsinainen tietäjä ja taitaja mausteasiassa(kin) 🙂
VastaaPoistaNoita itse kuivattuja ja jauhettuja juttuja voi antaa lahjaksi ihmisille jotka niitä arvostavat 💕
Ihanan kutsuvan näköiset kuvat.
Mielenkiintoiset ja hienot maustekuvat.
VastaaPoistaTuota pitkää pippuria olisi kiva kokeilla, rakastan mustapippuria ja chiliä, joten passaisi varmaan makuuni.
VastaaPoistaPomeranssin kuoret ovat niin kuvauksellisia!
Pitkä pippuri oli ihan uusi tuttavuus.
VastaaPoistaHienot kuvat!
Ehkä saan kirjoittaa tänne kiitokseni matkablogisi viimeisimmistä ihanista kuvista!!
VastaaPoistaAllu;Olen oikea chili addikti!
VastaaPoistaIrja:kiitis,mausteet on kyllä ihana makroaihe,ja muutenkin nättejä:)
Rita: kiitos,täällä on niin hyvät maustekaupat niin niistä kiinnostuu kunnolla. Noita pomeranssin kuoria voikin antaa jollekin joka tykkää leipoa:) Kiitos ihana:)
TelluTom:_Kiitos:)
SusuPetal:Varmaankin tykkäisit,minäkin pidän noista molemmista mausteista. Olen ihan rakastunut pomeransseihin,puu kodin lähellä eikä omistaja itse osaa lainkaan käyttää niitä,joten sain poimia niitä parikin kertaa:)
Marliska:Pitkä pippuri onkin jännä mauste:) Ja kiitos:)
Kirsti:tarkoitit varmaan Jerusalemin kuviani? Kiitos,otin kaikki puhelimella vaikka oli kamera mukana jolla olisi saanut parempia kuvia mutta puhelimella on niin kätevä kuvata Kiitos:)
Uskonkin että mausteet ovat "sun juttu". Olisi kiva oppia käyttämään monenlaisia mausteita mutta usein tulee turvauduttua tavallisimpiin lemppareihin.
VastaaPoistaMatkatar:totuus on että suosin paria sekoitusta joita lisään lähes joka paikkaan,kuten etiopialaisten berbere-maustesekoitusta,jossa kokonaista 18 maustetta,ja sitten italialaista maustesekoitusta jossa siinäkin kaikenlaista.
VastaaPoistaKyllä, tarkoitin Jerusalemin kuviasi. Otat hyviä kuvia puhelimellasi. Niihin tulee välitön tunnelma, kuin tällainen katsojakin olisi siinä paikalla. Jerusalem, vanha kaupunki, on kaipausta herättävä paikka. Kerran olemme kävelleet basaarikujaa pitkin.
VastaaPoistaPitkä pippuri, näyttää ihan koivun niiltä urpuilta :D
VastaaPoistaPomeranssi on meillä mämmimauste - silloin kun olen itse tehnyt mämmiä.
VastaaPoistaja tieetysti joihinkin pipareihin.
Punapippuri- eli berbere-sekotus on meillä myös suosikki.
Laitan kommentin tänne alemmas, huomasin, että sinulla ei ole käytössä vastaa-toimintoa. Mutta siis, hyvä sinulle, ettei omistaja itse tajua hyödyntää puuta!
VastaaPoistaAi niin, olethan huomannut, että vastaan näihin haasteisiin kuvablogini puolella, en siinä pääblogissa, jossa on vaan tekstiä. Enivei, tässä linkki tähän haasteeseen. Mukavaa viikonloppua!
https://susupetal.wordpress.com/2017/02/21/still-life-asetelma-2/
Pappilan Mummo:Minä käytin sitä ennen lähinnä pipareissa,ja niin että se oli osa piparimausteta,mutta sen jälkeen kun tutustuin tuoreeseen pomeranssiin ,ja mitä siitä voi tehdä,tajusin miten hyvä se on kakkumausteena.Berbere on kyllä mahtava maustesekoitus:)
VastaaPoistaSusuPetal: Hmm,saakohan tähän sitä vastaa-toimintoa,pitää varmaan olla se toinen kommentointitapa. Todella hyvä minulle että omistaja ei itse tajua miten käyttää niitä pomeransseja.Olisin ottanut enemmänkin,mutta jäljellä olevat hedelmät ovat niin ylhäällä etten ylety niihin.
Kävin kommentoimassa haastepostaukseesi,mutta kommenttini meni roskapostiin...
Nyt olikin joukossa hieman eksoottisempia mausteita, mutta komeita kuvia.
VastaaPoistaT. Täysin arkista
Kristiina:kiitos😀
VastaaPoista