Eilen illalla olin tosi mukavassa tapahtumassa:interaktiivisella suklaaluennolla.Interaktiivisuus toimi niin,että yleisö (meitä oli ehkä 20 siellä) ei varsinaisesti osallistunut suklaakonvehtien valmistukseen,mutta jokaiseen tekovaiheeseen valittiin muutama henkilö yleisön joukosta.Näin pääsin minä täyttelemään amarettokreemitäytteisiä konvehteja ja nyt pitäisi tekniikan olla hallussa;D Tapahtuman olin bongannut Grouponista,joka on kuin Offerium tai Kimppadiili.Grouponin kautta suklaaluento oli melkein puolet normaalihintaa halvempi. Tiedän aika paljon suklaasta,sillä olen vuosien mittaan aika paljon tutkinut asiaa,ja Venezuelassa pääsin käymään kaakaofarmilla,mutta tällaisessa tapahtumassa en ollut koskaan ollut.
Chocolatier eli suklaamestari oli Roy,joka on yksi Israelin parhaista suklaamestareista. Ja mielenkiintoista on se,että hän on puoliksi suomalainen:hänen äitinsä on Suomesta! Ja Roy osaakin jonkun verran suomea...Luento oli Royn suklaaputiikkikahvilassa,joka muuttui hetkessä luentopaikaksi. Sympaattinen Roy kertoi erittäin asiantuntevasti suklaavalmistuksen prosesseista ja korosti sitä,että suklaamestarit eivät yleensä itse tee suklaata kaakaopavusta,vaan jatkokäsittelevät valmista suklaata.Suklaan valmistus ihan pavusta vaatii järeät ja tilaa vievää koneet.
Roy tekikin sitten eilen aktiivisen yleisönsä avustamana kolmenlaisia suklaapraliineja.Royn nettisivulla voi nähdä millaisia taidokkaita herkkuja Royn suklaaputiikissa tehdään.
Suklaan temperointi. Eilisissä suklaakonvehdeissa käytettiin 70% Vahlrona -suklaata |
Sillä välin kun Roy kertoi suklaasta ja sen valmistamisesta,saimme maistella Royn suklaapohjaisia liköörejä,sekä ensimmäisessä kuvassa näkyviä herkkuja.Maistoin vain liköörejä ja tuota täytettyä suklaakuppia,ja olen tyytyväinen,etten sortunut liikaa houkutuksiin! Kun praliinit olivat valmiita,ihmiset oikein ryntäilivät niiden luokse.Jokainen sai ottaa mukaansa 3 praliinia,ja minun täyttämäni Amarettokreemipraliinit olivat parhaita ;D