torstai 4. heinäkuuta 2024

Kuuma kausi

Kaunis bougainvillea  tuli vastaan kadulla
Hei taas❤️Kuuma kausi ja välillä tuntuu että läkähdyn, ja edessä vielä ainakin 3 tosi kuumaa kuukautta. Kesäkuu oli täällä  muuten kuumin ikinä,  ja toukokuukin oli normaalia kuumempi.
Viime viikon alkupuolella kävin torilla,ja poikkesin viereiselle kävelykadulle, jossa 2 kertaa  viikossa artesaanitori. Siellä olikin pitkästä aikaa monta kojua, mikä yllätti, sillä viimeksi keväällä tuolla oli vain muutama koju myymässä tuotteitaan.
Olin ihan yllättynyt siitä että tuolla näytti normaalilta, mutta samalla mietin että mitenköhän saavat tuotteitaan myydyksi kun ei ole turisteja ym.
Täällä keskisessä Israelissa elämä siis aika normaalia, toisin kuin pohjoisessa, jonne Hizbullah lähettää Iranin lahjoittamia ohjuksia päivittäin. Sen vuoksi suurin osa asukkaista sieltä edelleenkin evakossa,joukossa mm.suomalainen Liisa. ja ohjukset aiheuttaneet paljon tuhoja rakennuksiin ym. Pelätään sotaa pohjoisessa  Iranin kätyrin Hizbullahin kanssa, mutta toivottavasti sellaista ei tule🙏 Etelässä  Hamas edelleenkin aina välillä lähettää  raketteja.
Mutta artesaanitorilla oli mukavaa nähdä paljon kojuja pitkästä aikaa.

Ihmisiä vaan oli harvakseen tuolla.
Puolitoista viikkoa sitten asuinrakennuksessani koettiin pelottavia hetkiä kun kyykäärme onnistui luikertamaan sisälle rakennuksen sisääntulokerrokseen.Ulko-oven ja lattian välillä oli rako, josta käärme oli onnistunut luikertamaan sisälle. Mutta mistä ihmeestä  tuo kyykäärme ilmestyi kaupunkimaiseen ympäristöön.  Nopeasti kutsuttiin käärmeiden pyydystäjä paikalle, joka onnistui nappaamaan käärmeen, ja pyydystäjä   kävi vielä tarkistamassa talon lähistöllä ,mutta muita käärmeitä ei löytynyt   .Seuraavana päivänä ulko-ovi korjattiin .
Minulla on uusi ihastuksen kohde, eli nämä 4 mustaa kissanpentua kodin viereisessä puistossa .
Välillä vain osa pennuista esillä.Tässä 3 pentua sekä emo vasemmalla. Pennut ovat täysin kesyjä,ja juoksevat luokseni kun näkevät minut. Tietysti koska syötän näitä.Nyt pennut jo sen verran isoja että ovat alkaneet tehdä tutkimusmatkoja lähistöön .