lauantai 3. maaliskuuta 2012

Nunnan tarina


Tämän vuoden lyhyiden dokumentti-filmien Oscar-ehdokkaana oli dokumentti nimeltä "God is the bigger Elvis",joka ei kuitenkaan voittanut Oscaria.Dokumentti kertoo entisestä Hollywood-tähdestä Dolores Hartista,joka 24-vuotiaana jätti elokuvamaailman taakseen ja lähti luostariin nunnaksi. Kahden näyttelijän tytär Dolores oli kuvankaunis ,ja häntä pidettiin uutena Grace Kellynä.Hän esiintyi useassa elokuvassa,ja hän oli myös Elvis Presleyn ensimmäisen elokuvasuudelman toinen osapuoli.


Ylläoleva video on vuodelta 2001,ja ABC-televisioaseman ohjelmassa kerrotaan Doloreksesta ja haastatellaan häntä.Hän on siinä 63-vuotias,ja edelleenkin hyvin kaunis.Päättäessään luostariin menosta Dolores oli kihloissa Don Robinsonin kanssa,joka ei koskaan mennyt naimisiin ,ja kävi tervehtimässä Doloresta luostarissa aina kuolemaansa saakka.

Dolores viime viikon Oscar-tilaisuudessa

25 kommenttia:

Johanna / Omamaamansikka kirjoitti...

Romanttinen, haikea tarina. Näitä tarinoita on varmasti maailmassa aika paljon, mutta kovin moni ei ole kyllä Elvistä saanut suukotella :)

Leena kirjoitti...

Oih miten mielenkiintoisen kuuloinen elokuva. Tuo on ehdottomasti katsottava. :)

Yaelian kirjoitti...

Johanna;todellakin haikean romanttinen tarina. Ja liikuttavaa,miten se luostarin vuoksi jätetty sulhanen pysyi uskollisena rakkaudelleen koko elämänsä ajan.

Leena;minäkin odotan näkeväni tuon dokumenttielokuvan sitten jossain vaiheessa,on sen verran kiehtova tarina.

MaaMaa kirjoitti...

Sait mielenkiinnon heräämään -pitääkin katsoa tuo linkittämäsi video paremmalla ajalla.
Kuulostaa ihanalle tarinalle! Ja voi miten kaunis tuo Dolores onkaan tuossa kuvassa Elviksen kanssa!

pepita kirjoitti...

Mielellään katsoisin Elviksen elokuvia, mutta niitä ei tule televisiosta, ja englantia en osaa,yhden tosin olen nähnyt. Ikävä että kaunis nainen sitoutui itsensä nunnaksi minun näkökulmastani katsottuna, säälisin häntä, mutta itse hän tiensä valitsi.

Riitta kirjoitti...

Onpa huikea tarina! Katsoin tuon videon ja ihan liikutuin, varsinkin Don Robinsonin kertomuksesta.
Minusta kyllä tuntuu että Dolores on todennäköisesti viettänyt onnellisemman elämän luostarin muurien sisällä kuin mitä olisi viettänyt elokuvatähtenä. Tai mistäs sitä koskaan tietää..

Kirsikka... kirjoitti...

Entisen mieheni(kreikkalainen) serkku muutti luostariin 19 vuotiaana, ja on siitä lähtien ollut nunna. En ole koskaan tavannut niin täydellisen onnellista ihmistä, ja hänestä huokui aito ilo ja rauha.
Pitää katsoa dokumentti, kuullostaa kiinnostavalta! Hyvää pyhän jatkoa!

Yaelian kirjoitti...

MaaMaa:Odotankin ,että tuota dokumenttia pääsee joskus näkemään,mutta myös tuo aikaisempi ,yli 15 minuutin video on mielenkiintoinen.Ja Dolores oli niin kaunis!

Pepita:Hollywood menetti kyllä vetovoimaisen tähden,kun Doloreksesta tuli nunna. Mielenkiintoista,että hän sen tien valitsi,vaikka edessä oli loistava tulevaisuus.

Riitta:Don Robinsonin tarina onkin liikuttava,miten hän pysyi uskollisena tuolle rakkauden muistolleen.Dolores todennäköisesti löysi sisäisen rauhan tuolla luostarissa.

Kirsikka:Jos on tuon päätöksen tehnyt,on sitä varmaankin pitkään ja tarkkaan miettinyt.Ja siellä luostarissa sitten saavuttanut sisäisen rauhan ja onnellisuuden,johon ei ulkomaailmaa tarvitse.Kiinnostavaa kuulla tuosta entisen miehesi serkusta:)
HYvää viikonloppua sinullekin!

Mine kirjoitti...

Tuli jotenkin niin suru sen miehen puolesta. Luostariin lähtevä elää vakaumukselleen. Mies eli elämänsä rakkautensa muistolle.

Tuon minäkin haluan nähdä.

arleena kirjoitti...

Kaunis tarina vakaumuksen johdattamasta suuresta elämänmuutoksesta.
Uskon täytyy olla erittäin vahva näin isoon valintaan.

Hippu kirjoitti...

Olipa todellakin kaunis tarina. Ja valtavan kaunis nainen, vieläkin.

*itKuPiLLi* kirjoitti...

Voi miten kiehtova tarina, en ole tuosta ennen mitään kuullutkaan. Jotenkin vaikuttaa, että Dolores teki hyvän valinnan.

Irmastiina kirjoitti...

Oi, kaunis tarina suuresta rakkaudesta.♥

Yaelian kirjoitti...

Mine;minäkin surkuttelin tuota miestä (joka kuoli viime vuoden loppupuolella) ,joka uskollisesti rakasti Doloresta loppuun saakka,yksipuolisesti.Ehdottomasti näkemisen arvoinen dokkari.

Arleena.Näin on,todella suuri vakaumus,että voi jättää taakseen kaiken mikä hänellä oli.

Hippu:Kiehtova tarina ja Dolores todellakin vieläkin kaunis tuossa iässä.

Itkupilli:Kiehtova tarina tosiaankin,ja etenkin tuon sulhasen tarina koskettaa.Dolores teki kai itselleen parhaimman valinnan,mutta olisi ollut mielenkiintoista nähdä miten olisi Hollywood-ura kehittynyt..

Irmastiina:näin on,huokaus...

Allu kirjoitti...

Enpä ole ennen sattunut kuulemaan, mielenkiintoinen juttu.

Marleena kirjoitti...

Erikoinen tarina. Pako maailmasta?

Marleena kirjoitti...

Erikoinen tarina. Pako maailmasta?

Marleena kirjoitti...

Erikoinen tarina. Pako maailmasta?

Yaelian kirjoitti...

Allu:mielenkiintoinen tosiaankin:)

Marleena;ehkä...Hollywoodin keinotekoisesta maailmasta?

Helena kirjoitti...

Tarua ihmeellisempää! Mullakin välähti mielessä, että pakeniko hän oman elämänsä traumoja (hylkäämistä) luostariin, mutta kuitenkin hänestä huokui sellainen tyyneys ja onni, että varmasti teki oikean ratkaisun. Eipä se Hollywood ja maine kovin monelle onnea ole tuonut (esim. Elvis). Ja musta tuo oli hieno rakkaustarina, todellista rakkautta. Ei se vaadi fyysisyyttä vaan henkinen yhteys on tärkeämpi. Pitää muistaa katsoa tämä dokumentti. Kiitos vinkistä!

Yaelian kirjoitti...

Helena;näin on. Ja oikeassa olet;hänestä henkii niin syvä rauha,että sitä oikein kadehtii.Hollywood on varmaan kova paikka,jossa pitää olla erityisen vahva.Ja tuo rakkaustarina oli kuin jostain kirjasta! Tuo dokkari tulee huhtikuussa HBO:lta,joten varmaan se ehkä sitten muuallakin näkyy myöhemmin.

Leena Lumi kirjoitti...

Erittäin kiinnostava tarina ja Doloresilla on hyvin kauniit silmät, mutta ei Grace Kellyn nenää.

Yaelian kirjoitti...

Leena:Grace Kellyjä oli vain yksi,mutta Dolores oli nuorena myös todella kaunis:)

Sooloilija kirjoitti...

Mielenkiintoista, todella.

Unelma kirjoitti...

Kiehtova tarina.
Vasta eilen saimme vuokrattua sellaisen aparaatin, jonka avulla pääsen nettiin.