torstai 6. kesäkuuta 2013

Viikon ruoka-ostokset

Satu ja Petra olivat postanneet viikon ruokaostoksistaan ja tässä tulevat minun tämän viikon ostokseni. Tosin taitaa olla että ostelen nyt ehkä hieman vähemmän kuin normaalisti,sillä Suomen matka on edessä muutaman viikon kuluttua ja yritän pienentää liian suureksi paisunutta kuivaruokavarastoani ennen lähtöä;yhdistäen niihin kasviksia ,ehkä maitotuotteita tai kananmunia.Muutenkin ruokaostokseni ovat hyvin kasvisvoittoisia mutta tällä viikolla ehkä suhteessa vielä enemmän. Viikosta on vielä yksi ostospäivä jäljellä eli huominen perjantai mutta tarvitsen ainoastaan muutaman sipulin,jotka ostan lähivihanneskaupasta sitten huomenna.

Sunnuntain ostokset ovat yläkuvassa eli silloin tuli ostettua :
- 750 gr 5% valkoista ,levitettävää juustoa (joka menee juustokakkuun) maksoi 3 euroa
-1 iso salaattikerä maksoi 1 euron
-½ litran pullo vuohenmaitojugurttia maksoi hieman yli 3 euroa
Tiiistaina menin torille ja ostin 900 gramman purkin tahinia,puoli kiloa kirsikoita (ensimmäiseni tänä vuonna),palan lampaanmaitofetaa sekä  nektariineja ja melonin.Torin jälkeen menin vielä toiselle torille ja ostin vajaan kilon paketin tofua sekä kuorellisia,rikkonaisia manteleita. Tahini on sellainen ruoka-aines mitä on aina pakko olla kaapissa sillä käytän sitä varmaankin joka päivä. Tuo vajaan kilon purkki riittää varmaan matkaani asti ja toisen aioin ostaa mukaani pojalleni ja miniälle,jotka myös pitävät siitä. Mantelit ostan usein kuorittuna mutta jos menen Levinsky-torille  niin ostan sieltä yleensä rikkonaisia ,kuorellisia manteleita joiden kilohinta on melkein puolet halvempi kuin kuorittujen manteleiden muissa paikoissa. Se että ne ovat rikkinäisiä ei häiritse sillä jauhan ne myöhemmin.

-Vajaan kilon purkki tahinia-maksoi vajaa 4½ euroa
.-vajaa kilon pakkaus tofua maksoi 4 euroa
-meloni ja nektariinit maksoivat yhteensä noin 1,6 euroa
- ½ kiloa kirsikoita maksoi 2,4 euroa
-300  grammaa mantelita maksoivat  2 euroa
-Hieman yli 300 gramman pala vuohenmaitofetaa maksoi 3,2 euroa
Tänään torstaina menin taas torille.Kirsikat olivat niin hyviä viime kerralla että oli pakko saada niitä lisää. Ostin myös ihania luumukirsikkatomaatteja ,palan herkullista juustoa,jota täällä kutsutaan olkijuustoksi (kypsytetään olkikorissa),nipun persiljaa,rasiallisen pieniä ja tosi napakoita kurkkuja,joita syö ihan sellaisenaankin,niin hyviä ovat. Ostin myös kukkakaalin,vaikka kukkakaalien aika on oikeastaan jo ohi ja hinta noussut. Ostin 3 munakoisoa jotka tulevat ihanaan munakoisopaistokseen jonka ohje on juuri hankkimassani keittokirjassa  Teen tuota viikonloppuna jo toisen kerran ja koska se oli niin hyvää jaan ohjeen varmaan myöhemmin myös ruokablogissani. Paistoksesta uupuvat vielä sipulit ,jotka ostan huomenna lähikaupasta.

Torstain ostokset
-luumukirsikkatomaatteja  2 eurolla (kilohinta oli vajaa 3 euroa)
-3 munakoisoa  maksoivat  2.3 euroa
-kukkakaali maksoi 1,8 euroa
-pikku kurkut maksoivat  2 euroa
-persiljanippu maksoi 40 senttiä
-½ kiloa kirsikoita maksoi 2,3 euroa
-olkijuusto maksoi 2,4 euroa

Eli huomenna ostan vielä sipulit,joten tuohon listaan tulee vielä vajaa euron lisäys...


14 kommenttia:

Irmastiina kirjoitti...

Herkullisen näköiset ostokset....:)

Nelli L kirjoitti...

Mulle tulee nälkä....

Allu kirjoitti...

Herkullisen näköistä tavaraa, hinnoista en voi sanoa mitään, eihän niitä voi päivitellä ja verrata muiden maiden hintoihin, kun pitäisi samalla verrata palkkatasoa. Mitä kautta lennät tänä vuonna Suomeen?

Matkatar kirjoitti...

Mielenkiintoista ja herkullista! :P

Tuula kirjoitti...

Ihanaa, kasvispitoista kauppatavaraa :). Ja nuo juustot, nam nam.

Satu kirjoitti...

Minäkin "hieman" kadehtien katselen noita juustoja. Voi että miten houkuttelevan näköisiä! Hyvännäköiset ostokset muutenkin!

Vihreatniityt kirjoitti...

Ai, noita kirsikoita... Kerro mulle mitä on tahini?

Mine kirjoitti...

Minäkin kuvasin meidän viikon ostokset. Ja ne on kyllä aika erilaiset:). Katsotaan milloin ehdin niitä laittaa... Nyt on nimittäin kamala hoppu ja ensi viikoksi yövieraita tiedossa eli siivotakin pitäisi jossakin mutkassa.

Jael kirjoitti...

Irmastiina:juu etenkin kirsikat olivat ihania:)

Nelli;D

Allu:suhteessa ruoka on kallista,kun ajattelee palkkatasoa joka on Suomen palkkatasoa matalampi.ALV nousi just kuukauden alussa joka sekin nyt nosti hintoja. Kasvikset nyt sentää on vielä suht koht edullisia.Tänä vuonna lennän suoraan sinivalkoisilla siivillä eli Finnairilla,joka lentää täältä suoraan nyt kesällä:) Olis kyllä ollut kiva poiketa Allun kautta....

Matkatar:rakastan kasviksia:)

Tuula:suhteessa tuli nyt ostettua paljon kasviksia (tai ainahan mun kauppakassisa on niitä eniten) kun ei tarvinnut ostaa mitään perusjuttuja kuten vaikka öljyä,mausteita ,etikoita,sokeria ,jauhoa ym.MUkavaa viikonloppua vieraiden kanssa!

Satu;täällä on ihan hurjan hyvät juustot,etenkin lampaan-ja vuohenmaidosta tehdyt. Ja kasvikset ovat aina valokuvauksellisia;D

Vihreät Niityt:rakastan kirsikoita! Tahini on seesaminsiementahnaa;terveellistä,sisältää kalsiumia ja muutakin.

Mine:jäänkin odottelemaan uteliaana mitä ostelit;D Teillä ihan erilainen tilanne kuin on iso lapsiperhe.

M. Metrossa kirjoitti...

Tosiaan, hitusen hintavampaa näyttäisi olevan kuin meillä Espanjassa! Mutta ainakin teillä on tuoreita kasviksia/hedelmiä tarjolla, joiden maku on ihan toista luokkaa kuin raakoina poimittujen ja kauaksi (Suomeen) kuljetettujen!

Petra kirjoitti...

Hintataso ei kauheasti poikkea taalta, jotkut vahan kalliimpia mutta esim tofu edullisempaa teilla, minakin rakastan tahinia ja vuohenmaitojuustoa, sen sijaan vuohenmaitojogurttia en ole oppinut syömaan. Mies osti viime vkolla vuohenmaitojaatelöa joka jai kylla minulta valiin, liian voimakasta kai minun makuun.

arleena kirjoitti...

Jogurtti näytti olevan samoissa hinnoissa, ja tomaatit kuin täällä.
Hieman edullisempia ovat kasvikset siellä kuin täällä näin pikaisesti katsellen.
Kiva idea inventoida viikon ruokaostokset. Pitäisi tehdä sama.
Mukavaa viikonloppua sinne.

Anonyymi kirjoitti...

Ihania hedelmiä, kasviksia ja juustoja, vesi herahtaa kielelle. Sinä tulet Suomeen ja minä heinäkuun helteillä Israeliin viikoksi auttamaan vanhuksia ja viikon lomalle. Ihanaa, varma aurinko taattu:) Tervetuloa Suomeen, lämmintä on!

Jael kirjoitti...

M.Metrossa:Olen nähnyt eräässä blogissa että etenkin äyriäiset ovat todella halpoja teilläpäin,kade kade...Totta,kasvikset ja hedelmät täällä ovat aivan mielettömän hyviä:)

Petra:jotenkuten kuvittelin että teilläpäin on paljon halvempaa kuin täällä!Minä taas tykkään siitä vuohenmaidon ominaismaussa ,joten minua se ei häiritse mutta monet eivät siitä pidä.Vuohenmaitotuotteet eivät aiheuta minulle vatsavaivoja kuten lehmänmaitotuotteet.

Arleena.Vuohenmaitojugurtti on tavallista kalliimpaa ja nuo luumukirsikkatomaatit olivat myös hieman hintavia;esim, tavalliset tomaatit yli 3 kertaa halvemmat.Tämä oli ihan kiva juttu ja taidan tehdä tämän toisenkin kerran kun ei ole matkaa tiedossa.

Anonyymi:sinä tulet tänne helteeseen ja minä pakenen sitä;D Mukavia hetkiä sitten täälläpäin!