perjantai 16. syyskuuta 2011

Maatilatorilla

Eilen iltapäivällä kävin asuinkaupunkini Holonin maatilatorilla. Tel Avivissahan on viikonloppua kohti parissakin paikassa maatilatori,mutta täällä Holonissa tämä on ollut vasta muutaman viikon,joten lähdin sitä tutkimaan.Maatilatori pystytetään kerran viikossa,torstai-iltapäivänä, kaupungin Mediatheque-talon aukiolle.Vieressä on myös kaupungin aika uusi design-museo,josta kirjoitin täällä.
Maatilatori oli ihan viehättävä ,pieni tosin verrattuna Tel Avivin vastaaviin toreihin,mutta kaikkea tarvittavaa oli täälläkin saatavilla,suoraan tuottajalta tai viljelijältä.
Tältä viljelijältä ostin pari nippua luomupersiljaa.Oli halvempaa ostaa suoraan viljelijältä kuin luomumarketista...
Juustolan väkeäkin oli paikalla. Minun mukaani torilta lähti persiljaa,kurkkuja ja pari maustetta.
Vastapäätä olevan kauppakeskuksen edessä olevan kadun taatelipalmut ovat täynnä taateleita,mutta nämä eivät olekaan syötäviä taateleita.

23 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Sulla on aina niin ihania tunnelmia noissa kaupunkikierroksissa.

Mukavaa viikonloppua!

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, eikö kiva, että tori on nyt kerran viikossa kävelymatkan päässä. Äidillä on myös torstaina Luvialla toripäivä. Sieltä, muutaman sadan metrin päästä on kiva ostaa tuoretta merikalaa, leivonnaisia, käistyötuotteita yms.

Mukavaa viikonloppua!

Marleena kirjoitti...

Oijoi! On teillä siellä vaikka mitä tuoretta ihanaa!

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Tätä oli ihana lukea. Suoraan tuottajiltaa saa parhaimmat ja tuoreimmat herkut. Juustojen ystävänä on pakko kysyä, miten onnistuit välttämään niiden ostamista? :)

Yaelian kirjoitti...

Tanja;kiitos:) Eilen valoisaan aikaan oli tosin vielä niin kuuma,että jäi vähän lyhyeksi tuo kierros.
Mukavaa viikonloppua sinullekin!

Leena;ei ihan kävelymatkan päässä (ei ainakaan helteellä)joten bussin tuonne asti tarvitsen.Kävelymatka tuonne on puolisen tuntia,ihan ok talvella mutta nyt ei.Ihanaa,kun voi ostaa suoraan viljelijältä!:) Sinullekin mukavaa viikonloppua!

Marleena:On niin.Tosin talvella paljon enemmän,kun on sadettakin.Tuolla oli pieni viikunapuu vain 3 eurolla ja harmitti,kun viime viikolla ostin paljon pienemmän ja rumemman kalliimmalla.

Katja:)Näin on,on ihanaa kun tuottajat ja viljelijät tulevat suoraan kuluttajien luo;molemmat hyötyvät:)Minäkin olen juustojen,etenkin vuohenjuustojen ystävä,mutta oli kuumaa ja en ollut heti menossa kotiin,joten sen vuoksi...laktoosi-intoleranssikin hieman rajoittaa,mutta maistoin tuolla ihanaa vuohenmaitojuustoa;D

Tuula kirjoitti...

Mina kylla haluaisin kanssa mieluiten ostaa torilta ja tuottajilta suoraan kaikenlaista. Mutta harvoin tulee toripaivina lahdettya kuntakeskukseen. Leipomoista on ihana ostaa tuoretta leipaa. Tai no enhan mina sita enaa syokaan... Tien varsilla on taalla semmoisia itsepalvelukojuja joista voi ostaa perunoita. Olen vaan aina miettinyt, etta ovatko ihmiset aina rehellisia semmoisista ostaessa.

Ciacy kirjoitti...

Ihanaa toritunnelmaa :D
Mua aina kauhistuttaa nuo juustonmyyjàt kuumilla paikoilla. Tààllàkin niità on, mutta en ole uskaltanut ostaa...tuntuu ettà aurinko ne pehmentàà ja pilaa. Oletko sinà ostanut toreilta juustoja?
Ihanaa viikonloppua :D

Aili-mummo kirjoitti...

Hei Yaelian!

Sinulla on aina ihania postauksia, kuten tämäkin! Viehättävä tori täynnä erilaista ruokaa suoraan viljelijöiltä on hieno juttu.:D

Oikein suloista viikonvaihdetta sinulle, Yaelian<3

Sateenkaari kirjoitti...

Nuo maalaistorit ovat myös minun suosikkejani taalla.Nyt vaan on tosi harmi,kun meilla ei ole toria lahella.Kaupunki lopetti sinne kyydityksen,ja nykyisen bussijarjestelyn tuomana meilta paasee sinne kylla,mutta ei sielta pois ihan lahelle.
On pitanyt ostaa kaupoista ja sitten hedelmakauppialta,mutta tuotteet tulevat myyntiin tukun akutta,joten ei sita kaikkein tuoreinta.Kunhan ilma viilenee,niin alan tutustua paremmin bussien kulkureitteihin.Jospa löytyy sellainen,jolla torille hyvin paasee.

Allu kirjoitti...

Onpas viehättävä tori!

SusuPetal kirjoitti...

Ihanaa, kun kuvissa on värejä ja lämpöä toteaa nimimerkki sateeseen ja pilviin kyllästynyt.

Yaelian kirjoitti...

Tuula:Mieluiten sitä ostaisikin suoraan valmistajalta tai viljelijältä,vähemmän niitä kuluja välissä..Sinä oletkin hyvin päässyt siitä leivänhimost eroon:D Kiva kun on tuollaisia itsepalvelupisteitä;minähän olin sellaisessa Sipoossa nyt kesällä.Kai ihmiset ovat rehellisiä,ei kai se muuten kannattaisi.

Ciacy:Pidän paljon tuollaisista toreista.en nyt ostanut mutta olen aiemmin ja ihan hyvin on juusto säilynyt.Tuokin oli katoksen alla ja siinä ei ollut niin kuumaa ja heillä oli kylmäpiste siellä mukana. Ihanaa viikonloppua sinullekin!

Aili;kiitos ja kiva kun pidät:) Viljelijöiltä suoraan onkin kiva ostaa;on edullisempaa ja erittäin tuoretta:)
Mukavaa viikonloppua sinullekin!

Sateenkaari:Harmi kun teidän bussijärjestelyt muuttui tuolla tavoin.Aina on suoraan viljelijältä ostettu tavara tuoreempaa.Toivottavasti löytyy pian parempi kulkureitti teidän torille.

Allu:ON se:)

SusuPetal:Ja minä kun kaipaan sadetta ja ei-aurinkoisia päiviä! Tsemppiä!

pikkujutut kirjoitti...

Näyttää ihan kuin meidän keittiö tänään -saatiin luomuostokset pääkaupungista :). En ole sitten sanonut tätä ääneen, mutta pilviä ja viiden asteen pudotus lämpötilaan olisi tervetullutta. En jaksa :)

Yaelian kirjoitti...

PIkkujutut;kiva kun saitte luomuostoksia:) No minä ainakin sanon,haluan viileää! Eilen oli nukkumaan mennessä 24 astetta mutta just nyt näyttää 26 astetta eli taitaa tulla lämpimämpi yö taas...

Maria kirjoitti...

Tykkään niin näistä kuulumisistasi.Kiitos♥

hanne virtauksesta kirjoitti...

Pääsispä joskus noille toreille!!!

Ihanaa viikonloppus sulle, halauksin♥

arleena kirjoitti...

Torilla on ihana kierrellä ja ihailla, aina löytyy makoisaa ostettavaa. Ja luomua, sitä on tarjolla jo täälläkin aika hyvin.

Tuure kirjoittaa kirjoitti...

Hmm, toi museo voittaa aika hyvin meidän Helsingin kämäisen designmuseon...

Hienoja värejä! Mukavaa viikonloppua :--)

Karoliina kirjoitti...

Herkulliselta nayttaa, maalaistorilta minakin tykkasin ostaa vihannekset ja hedelmat, ja mielellaan niilta mummeleilta mitka oman pienen kasvimaansa tuotoksia tulivat sinne myymaan :)

Hippu kirjoitti...

Kyllä teillä on siellä paljon kaikkea ihanaa. :-) Onko tuo ei-syötäviä taateleita tuottava puu joku ihan eri taatelipuulajike, vai mistä tietää, että ne eivät ole syötäviä...? (tyhmä kysymys, hihii)

Yaelian kirjoitti...

Maria;Kiva kuulla:)Mukavaa viikonloppua sinulle!

Hanne:Tuollaiset torit ovat kyllä kivoja.Ihanaa viikonloppua sinulle ja halaukset sinulle ja Pilkulle!

Arleena:ON hyvä,että luomua on saatavilla enemmän ja kun kysyntä nousee,niin hinnatkin laskevat.

Tuure:On se museo kyllä hyvän näköinen ja huomiota herättävä:) Mukavaa viikonloppua sinullekin!

Karoliina:Suoraan viljelijöiltä sitä ostaakin mieluiten.Tuolla ei ollut sellaisia mummeleita,hieman ammattimaisempia viljelijöitä tuolla.mutta kiva meininki;)

Hippu:Meidän puistossakin on noita taateleita ja aina ihmettelin,kun niitä ei kerätä.Nytkin on siellä palmut ihan täynnä.Taatelithan on keltaisia tuoreina,nyt sellaisia näkee kaupassakin,ja kun ne pistää pakkaseen muutamaksi päiväksi ovat ne silloin pehmenneet.Joku sitten sanoi,että nuo ovat koristetaateleita.Mutta ehkä otan pari ja laitan pakastimeen...tosin sinne ylös on vaikeaa kiivetä;D ja pudonneet on jo vähän huonoja...

Susa kirjoitti...

Tosi ihanaa miten sielta saa tuoreita ja luomuja tuotteita toreilta! :)

Elisabeth kirjoitti...

Ruokatorit on ihania! Siellä teillä päin on paljon kaikkea ihanaa!