keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Telttatilanne

Aamulla ohi mennessä en voinut olla huomaamatta näitä banskuja  erään pääkadulla sijaitsevan kioskin edessä olleella penkillä....;D Olivat ehkä vielä hieman liian vihreitä smoothieita varten,joten olivat tuolla penkillä kai kypsymässä....
Elokuussa kuvasin blogiin Tel Avivin Rotchild-katua,joka oli täynnä telttoja. Nyt ne ovat sieltä hävinneet,ja uusia ruohomattoja on laitettu boulevardin sivuille. Teltat  sen sijaan eivät ole kokonaan häipyneet;niitä on muualla Tel Avivissa ja myös kotini viereisen puiston telttakylä on voimissaan. Myös itse boulevardilla oli vielä muutamia telttoja;kuulemma kodittomia. Protestit eivät ole ohi:nytkin opiskelijoiden liitto päätti boikotoida suurimman meijerin tuotteita ja kuulemma tuotteiden myynti onkin jo laskenut jonkun verran.Supermarkettiketjut hermostuivat ja alensivat tuotteiden hintoja,mutta todennäköisesti vain lähentyvään pyhään (uusi vuosi) saakka.Miksi maitotuotteiden pitää täällä olla kalliimpia kuin vaikka Suomessa,argh!!!
Erään talon koko julkisivu oli kuin viidakon peittämä.Yritin jotenkuten saada sitä kuvaan,mutta en ihan onnistunut.Tuolla toisen kerroksen parvekkeen yläpuolella oleva seinä oli kokonaan kasvillisuuden peittämä!

22 kommenttia:

Aili-mummo kirjoitti...

...ja Suomessa manaillaan kallista ruokaa..:)

Israelin lehmät lypsivät jo kauan sitten noin 10 000 maitokiloa/vuodessa keskimäärin (muistaakseni jo v. 1998). Luulisin keskituotoksen tuosta ajasta nousseen paljon.

Banaaneja olen viime aikoina usein ostanut kaupasta, hinta on n. 1½ euroa/kg, tarjouksesta saa 0.99 centtiä/kg.

Hyvää loppuviikkoa sinulle, Yaelian<3

Ciacy kirjoitti...

Tààllàkin on maitotuotteet tosi paljon kalliimpia kuin Suomessa ja se kyllà ketuttaa tàllaista maitokissaa.

hanne virtauksesta kirjoitti...

Varmaan nuo banaanit, hetken kuluttua, maistuvat banaaneilta..
ei niinkuin täällä..

Yaelian kirjoitti...

Aili:täälläkin ruoka kaupoissa kallista(mutta ulkona syöminen halvempaa...)Olenkin joskus lukenut noista ahkerasti lypsävistä lehmistä!Mukavaa loppuviikkoa sinullekin!

Ciacy:Teilläkin! enpä olisi uskonut.Jostain joskus luin että täällä kallista maitotuotteet kun rehu on kallista...

Hanne:Hanne,niin taitavat olla vastapoimittuja...

Mine kirjoitti...

Hei! Täällä matkan jälkeinen raivaus jatkuu, mutta koitan pikkuhiljaa saada luettua blogikuulumiset maailmalta.

Banaanit oli illan puheenaihe. Esikoinen halusi niitä friteerattuna, kakkonen hedelmäsalaatissa, kolmonen suklaadipillä ja minusta olisi helpointa jos se syötäisiin ihan sellaisenaan. Ei kuulema käy. Näissä lämpötiloissa ei tee mieli kokata. Tulisi jo syksy ja sateet.

Kirsti kirjoitti...

Hyviä, kauniita ja mielenkiintoisia kuvia! On niin kiinnostavaa katsella kuvia teiltäpäin!
On kai hyvä, että teltat ovat hieman vähentyneet.

Heljä kirjoitti...

Punastuu; en edes tiedä mitä maito täällä (tai Suomessa) maksaa kun se on kuitenkin aina ostettava muitten joukossa.

Kypsyväthän ne banaanit tietysti noinkin.

Mukavaa torstaita!

Hippu kirjoitti...

Hauskat nuo banaanit!

Tuo Rotchild-katu näyttää aika kivalta, ja tuli vähän mieleen Esplanadi, kun kävin katsomassa katua tuon antamasi linkin takaa. Tosin näyttäähän siinä ympärillä olevan paljon enemmän korkeita rakennuksia kuin Espalla.

Melkoinen kasvusto tuon rakennuksen seinällä. Näkyikö sieltä edes ikkunoista ulos?

mummeli kirjoitti...

Tuo katu on hieno! ja tuo talo rehevän kasvuston sisällä mukavan näköinen.

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, minusta Suomessa on kaikki kallista. Ja siinä minä vertaan Saksaan, jossa olen ollut eniten ja josta muutenkin tiedän eniten.

Tuo talo kasvillisuuden peitossa on hurmaava. Toivon meille käyvän samoin;-)

Elegia kirjoitti...

Aika massiiviset tertut :D

Telttajengiä siis edelleen on, vaikka onkin joistakin paikoin kadonneet. Komea tuo rehuilla höystetty talo. Ihana viidakkomainen tunnelma, jokin noissa kiehtoo.

Yaelian kirjoitti...

Mine:Banskut on minunkin mielestä parhaimpia sellaisenaan.Ihan sama juttu,olen kyllästynyt kuumuuteen ja kosteuteen ja haluan sateita ja viileitä ilmoja!

Kirsti:kiitos:) Teltat ovat vähentyneet ja osa poistettiin pakolla. Eli saivat häätömääräykset tuolla Rotchild-kadulla.Mutta protestiliike jatkuu,vain eri muodossa nyt;osittain ainakin...

Heljä:en käytä maitoa mutta joskus vuohen jugurttia ja juustoa.Mutta ei tarvitse kuin mennä kauppaan että huomaa tuon hintaeron...
Juu tuossa auringossa varmaankin kypsyvät nopeasti,penkki sopii siihen hyvin;D

Hippu:minustakin nuo banaanitertut penkillä olivat aika hauskat! Tuo katu onkin sellainen esplanadimainen,siis autokatu ja jalkakäytävät molemmilla puolilla. Korkeita rakennuksia on paljonkin ,mutta sitten myös superkauniita vanhoja taloja,joita rakennettiin Tel Avivin alkuaikoina ja joista monet on restauroitu.Oma entinen työpaikkakin oli tuolla kadulla...
No oli kyllä lähellä että ikkunoistakaan ei nähnyt;D Oli aika viidakkomaisen näköinen koko talo!

Mummeli:tuo katu onkin Tel Avivin kallein....Ja talo kasvillisuuden peitossa ihastuttava!

Leena:Suomi onkin kallis maa,mutta esim.Lidlissä ovat melkein kaikki tuotteet (no ei hedelmät ja vihannekset)kalliimpia kuin täällä! Maitotuotteet täällä tosi hintavat,jopa Suomeen verrattuna ja etenkin keski-Eurooppaan verrattuna.Leena,tuo talo oli kuin viidakko! Arvasinkin,että ihastuisit sellaiseen:) Koko ylin kerros näkyi olevan tiheän kasvillisuuden peittämä!

Elegia:taisivat olla juuri poimittuja nuo tertut. Telttajengiä edelleenkin ,mutta tuolla kadulla nyt vähemmän ja sitä aluetta,missä ne olivat on nyt kunnostettu sillä aika sotku siellä oli heidän jäljiltään.Mutta tässä viereisessä puistossa ei mitään muutosta,teltat edelleenkin.Itse asiassa olen aika kyllästynyt heihin,sillä koko se ruohikko missä puiston teltat ovat,on nyt tuhoutunut.Talo onkin kuin viidakon peittämä! Oli hieman vaikeaa kuvata kun on kapea katu ja molemmilla puolilla vielä massiivisen kokoiset puut.

Kirsikka... kirjoitti...

Ihastuttava bansku-kuva!
Olen aina ihmetellyt sitä, että etelä-europpassakin on aina ollut halvempaa syödä ulkona kuin laittaa itse kotiruokaa.Ja sama on muuten naapurimaassasi!
Suloista torstaita!

Yaelian kirjoitti...

Kirsikka:Banskut olivat söpösti siinä penkillä;D Juuri mietin yhtenä päivänä,että jos söisin suurimman osan aterioistani ulkona,itse asiassa säästäisin rahaa,jos valitsisin oikein(siis ei kalliita paikkoja)Eniten tuollainen suhde ihmetytti Venezuelassa,jossa erot olivat välillä aika suuretkin.Tunsin yhden 3 henkisen perheen,jotka söivät kaikki paitsi aamiaisensa ravintoloissa...

Susanne kirjoitti...

Onpa isot banaanitertut! Minä olen aina ollut banaanin ystävä ja tuollaiset tertut varsinkin kypsänä ovat nam:)
Kiehtovan näköinen talo kasvillisuuden peitossa!

arleena kirjoitti...

Meillä maitotuotteet ovat mielestäni halpoja, päättelin esim jogurttien laajasta tarjonnasta ts lajikkeista, joita syntyy uusia vähän väliä, että pieni kansakuntamme on edullisilla hinnoilla opetettava niitä syömään.
No lienee siinä muukin syy, karjatalous on edelleen voimissaan.
Komeat banaanitertut

Yaelian kirjoitti...

Susanne;Suoraan kun on puusta poimittu niin on suuria.Parhaimmat banskut olen syönyt Venezuelassa,mutta täälläkin ne ovat hyvät ja lähiruokaa.Tuo talo on tosiaankin kiehtova,kuvassa se ei edes kunnolla tule esille!

Arleena:Täälläkin on hurjasti lajikkeita jugurteissa ,ja koko ajan uusia makuja,mutta kalliita ovat kuitenkin. Suomessa maitotuotteet reilusti halvemmat,vaikka Suomi onkin kallis maa.
Banaanitertut olivatkin komeat!

Marleena kirjoitti...

Upeita banaaniterttuja!
Olisikohan mielenkiintoista asua viidakon keskellä? Pelkään monia ötököitä. Suomalaisessa viidakossa ei ole esim. skorpioneja, joten täällä viidakko olisi kyllä mukava kodin ympärillä (paitsi kyyt).

Marleena kirjoitti...

Mitä maitolitra maksaa Israelissa? Meillä maitolitra maksaa kaupasta riippuen 67 – 120 snt. Lidl on halvin.

Yaelian kirjoitti...

Marleena:Minusta tuo viidakko talossa on kiehtova.Enpä tiedä millaisi ötököitä sen kautta tulee,mutta tuskin skorpioneja. Kauniin näköistä ainakin oli.
En osta maitoa,joten piti ihan tutkia paljonko maitolitra täällä maksaa..maitoa on joko litran pusseissa tai maitokartonkeissa,kuten Suomessa.Pussit ovat halvempia mutta maksavat euron paikkeilla ja kartongit sitten jo reilusti yli,eli paljon kalliimpaa kuin Suomessa! Lidlissä onkin hinnat aika hyvin kohdallaan:)Olispa täälläkin...

Susa kirjoitti...

Kiitokset vinkistä sen Avain -kirjaan liittyvän leffan suhteen. Huomasin, että se elokuva on ilmestynyt täällä vuokraamoissa tovi sitten. Linkitin siihen arvosteluuni sen trailerinkin!

Yaelian kirjoitti...

Susa;kiva tietää että leffakin on jo vuokraamoissa:)