keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Pitkä pyhä

kuva netistä
Tänään illalla täällä alkaa Rosh Hashana eli juutalainen uusi vuosi,josta lisää täällä(suomeksi). Alkamassa on vuosi 5772. Pyhä on tänä vuonna todella pitkä,sillä se alkaa tänään,ja päättyy perjantai-iltana,mutta silloin alkaakin sapatti,joten se ikäänkuin jatkuu vielä päivällä,eli 3 päivää ilman julkista liikennettä,joka tällaiselle autottomalle on ihan kamala juttu.Kauppoja ja kahviloita on kuitenkin pyhänäkin auki,etenkin Tel Avivissa,ja kuntosalinikin on auki joka päivä,mutta koska se on kaukana,eikä ole linja-autoja,niin enhän sinne pääse. Tänne asuinkaupunkiinikin avattiin juuri uusi pieni kauppakeskus,minkä kaupat pitäisi olla pyhänäkin auki. Sinne pääsee jo kävellen ja sitten kun paikan kahvilatkin avataan,niin ihan mukavaa mennä sinne lauantainakin,kun paikat yleensä ovat kiinni. Mutta tuo bussittomuus kyllä tympäisee,kun sitä kestää aina tuonna lauantai-iltaan asti. Tänään menen minäkin uuden vuoden aterialle omenia dippaamaan hunajassa,ja kyyti takaisinkin on varmistettu.
Kauppakeskuksissa on paljon lahjamyyntipöytiä,sillä tapana on antaa uuden vuoden lahjoja,etenkin,jos menee vierailulle. Tämä alunperin argentiinalainen mies möi itse tekemiään liköörejä,joita oli 6 erilaista.Maistaakin sai,ja maistoin suklaista ja granaattiomenan makuista,ja ostin tuliaisiksi tuon punaisen granaattiomenaliköörin,joka oli tosi hyvää.
Tuttu kukkakauppakin oli juhla-asussa...

25 kommenttia:

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Tsemppiä bussikyydittömiin päiviin, mutta samalla iloa juhla-aikaan! Omenoiden dippaaminen hunajassa kuulostaa herkulliselta.

Yaelian kirjoitti...

Katja:kiitos! Mutta vaikka bussitkaan eivät mene,kyllä sitä aina löytää tekemistä;) Ja omenat ja hunaja menevät kivasti yhteen:)

Irmastiina kirjoitti...

Tuohan on työssä käyville oikea pieni loma...☺

Nurkkalintu kirjoitti...

Rauhallista ja hyvää juhla-aikaa sekä onnellista uutta vuotta!

Sirokko kirjoitti...

Tuo on kyllä kurjaa jos julkinen liikenne ei toimi ja kaupatkin on kiinni, mutta kai siihenkin osaa varautua. Granaattiomenalikööri kuulostaa hyvältä!
Mukavia juhlapäiviä ja onnea uudelle vuodelle!

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, granaattiomenalikööri kuulostaa hyvältä. Ihana kuva! Sinulla on huikea kuva joka uusi vuosi...

Nauti nyt pitkästä vapaasta vaikka lukien ja Bambia rapsutellen ja lenkkeillen. Minä vain haaveilen tuollaisesta kiireettömyydestä. Tuleva joulukin on superlyhyt.

Shana Tova!

Hippu kirjoitti...

Voi surkeus. On kyllä ikävä olla kotona jumissa, mutta hyvä jos keksit tekemistä muutenkin.

Kiva kun tuo tuttu kukkakauppa seikkailee aina välillä postauksissasi; päästään mekin tiirailemaan, miltä siellä milloinkin näyttää. :-)

Niin ja tietenkin: onnellista uutta vuotta! Siellä ollaankin vuosissa näköjään vähäsen meitä edellä...

Mine kirjoitti...

Onnea uuteen vuoteen! Täällä on sellainen kiva tapa, että juhlapäivinä bussit kulkevat ja ovat ilmaisia. Tietysti silloin se ei ole kovin juhlaa bussikuskeille:).

Unelma kirjoitti...

Ihana tuo omena-hunaja kuva.

Onnellista Uutta Vuotta!

mummeli kirjoitti...

Niin kivat kuvat, tuota omena hunaja juttua pitäs ihan kokeilla.
Onnea sinne uuteen vuoteen!

Aili-mummo kirjoitti...

Jos omenat dippaa hunajassa, kelpaa hieman happamatkin omenat.;)

Oikein hyvää Uutta Vuotta sinulle, Yaelian, ja kiitos postauksesta<3

pikkujutut kirjoitti...

Oikein hyvää ja etenkin rauhallista uutta tulevaa vuotta!
Vastasin osaan haasteeseen, loput myöhemmin :).

MaaMaa kirjoitti...

Hyvää Uutta Vuotta sitten vaan :)
Aika kurja ettei julkiset liiku pyhänö ollenkaan....voisihan sitä edes muutaman vuoron ajaa että autottomat ei ole ihan jumissa... Eikun aloitetta tekemään ;)

Haliterkut <3

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää Uutta Vuotta!
Entäs polkupyörä...

arleena kirjoitti...

Granaattiomenalikööri kuulostaa hyvältä. Luulisin, että sitä ei täältä kaupoista löydy.

Hyvää Uutta Vuotta.

Johanna / Omamaamansikka kirjoitti...

Hyvää Uutta Vuotta! Omenat ja hunaja ovat kyllä molemmat herkkuja.

Kulkeeko teillä siellä taksit tällaisten juhlapyhien aikaan?

Yaelian kirjoitti...

Irmastiina: Autolliselle takuulla mieleen tämä loma,ja voi hyvin mennä retkeilemää.Autottomille hieman ongelmallisempi juur i tuon puuttuvat julkisen liikenteen vuoksi. .Mutta oikeastaan on aika kiva olla ;D

Nurkkalintu:Kiitos! Nyt oikeastaan nautin ihan vain tästä olosta ja eilen oli todella mukava uuden vuoden ateria

Sirokko: Suurin osa täällä kyllä haluaisi julkisen liikenteen joka päiväksi. Autojakin on ihan liikaa,mielestäni ,ja jos olisi sapattinakin ja pyhinä liikennettä,niin varmasti autojenkin määrä pienenisi- Granaattiomena oli tosi hyvää,ei sellaista liian makeaa Kiitos toivotuksista!

Leena:Tuo likööri oli tosi hyvää.En kauheasti välitä makeista likööreistä,mutta tuossa oli kivaa kirpeyttä mukana.Tuo mies tekee liköörinsä itse,sellainen pieni kotitehdas;D Yritän nauttia,itse asiassa aika mukavaa (toistaiseksi) ihan olla vain. Lukea kirjoja ja katsella vaikka joku elokuva.Aika lämmintä joten ehkä pitkää lenkkiä en tee,mutta ehkä illemmalla Bambin kanssa sitten. Nämä viikonlopun yhteyteen osuvat pyhät ovatkin aina pidempiä. Kiitos toivotuksista! Tuon kuvan löysin netistä ja se onkin tosi nätti!

Hippu: Olen aika hyvä keksimään tekemistä,en yleensä koskaan tylsisty,mutta ajatus,että ei pääse minnekään muualle 3 päiväksi hieman ärsyttää. Tykkään kuvata tuota kukkakauppaa,kun se on aina eri asussa;D Ja kiitos,jeps,ollaan aika lailla edellä vuosiluvussa;D

Mine:Teillä on kyllä loistavasti järjestetty tuo ilmainen kyyti pyhinä(kuljettajaraukat) täällä kun tuo bussittomuus liittyy siihen,että sapattina ja pyhinä pitäisi levätä ( ,mutta suurin ossa kyllä haluaa sitä julkista liikennettä joka päivä.

Unelma:Eikös olekin,löytyi netistä joltain tähän uuteen vuoteen liittyvältä sivustolta

Mummeli: Kiitos,hunaja ja omenat on tosi maukas yhdistelmä:=) Ja kiitos toivotuksista!

Aili;nimenomaan ne happament maistuu parhaimmalta hunajan kanssa,itsekin ostin Granny Smithiä.. Kiitos sanoistasi ja toivotuksistasi!

Pikkujutut:Kiitos ! Kävinkin jo katsomassa....

MaaMaa:Juu kurja juttu ettei liikenne toimi:,Tel Avivissa on minibussit jotka aina toimii,nytkin ja sapattina,mutteivät tule tähän minun kaupunkiini,joka on vieressä. Haifassakin taitaa olla julkista liikennettä pyhinä ja sapattina,joten ei näin ihan joka paikassa- Haliterkut sinullekin Sveitsiin!

Anonyymi: Kiitos! Polkupyörä pitäisi korjauttaa ensin.....

Arleena:Tuo granaattiomenalikööri olikin tosi hyvää.Sain maistella noita liköörejä ennen ostamista ja siitä pidin erikoisesti,kun ei ollut liian makea.Itse on tehnyt ne tuo mies. Ja kiitos toivotuksista!

Johanna:Kiitos! Omena ja hunaja erikseen ja yhdessäkin ovat hyviä. Taksit kulkee ,tietysti. Mutta jos otan edestakaisin taksin kuntosalille ,joka on pohjoisessa Tel Avivissa,siitä tulee kyllä aika kallis lysti,joten kuntoilen nyt kotona.-Ja minibussit toimivat Tel Avivissa,joten siellä asuvat autottomat pääsevät hyvin kulkemaan.Tänne vaan eivät tule

Tuula kirjoitti...

Tama aika vuodesta tuo muistot lahemmaksi.

Shana tova og metuka.

Yaelian kirjoitti...

Tuula;niinpä varmaankin;D Kiitos toivotuksista,toda ;)

Sateenkaari kirjoitti...

Oikein hyvaa tuovaa Utta Vuotta,Yaelian.
Meilla onneksi kaikkina juhlapyhinakin bussit kulkevat.Viimeksikin,kun oli Ramadanin paatösjuhla(kolme paivaa),niin kaikki julkiset liikennevalineet olivat ilmaisia.

Yaelian kirjoitti...

Sateenkaari:Kiitos sinulle! Huomasin jo Minen kommentista ,että teillä on ilmaiset bussit pyhäpäivinä.Täällä tuo bussittomuus liittyy uskontoon ja siihen,että esim, sapatti pitää pyhittää levolle ja rukouksille.Älytöntä,koska suurin osa haluaa matkustaa bussilla sapattinakin.

Elegia kirjoitti...

En ollut tästä(kään) juhlasta ennen kuullut, joten taas opin uutta :))

Granaattiomenalikööri kuulostaa aika erikoiselta, mutta silleen hyvällä tavalla. Kiva juttu on, että saa maistaa, ettei tarvitse arpomalla ostaa!

Yaelian kirjoitti...

Elegia:Täällä on tuo uusi vuosi aina syksyn aikaan,joskin se aina vaihtelee,joskus syyskuun alussa ,joskus lopussa (juutalainen kalenteri) Granaattilikööri oli kyllä hyvää,mutta meni lahjaksi.Mutta onneksi olin saanut maistaa kuitenkin ennen ostamista;D

Lepis kirjoitti...

Hyvää Uutta Vuotta! Niin hassulta kuin se tuntuukin näin pimeimmän kauden alussa.

Marleena kirjoitti...

Joskus autottoman elämä on hankalaa. Toisaalta kaupungissa asuvalle autosta on hirveästi menoja (parkkipaikkamaksut) ja kun julkinen liikenne toimii, säästää reippaasti, kun ei pidä autoa (joka ensin maksaa paljon, sitten maksaa bensa, vakuutusmaksut, autotalli tms., hoitokulut ja ties mitä...)
Mielenkiintoinen postaus tuosta ajasta.