lauantai 17. syyskuuta 2011

Tunick Kuolleella Merellä

Spencer Tunick kävi tänään kuvaamassa ihmisiä Kuolleella Merellä.Tiedättehän,se alastomia ryhmäkuvia kuvaava valokuvaaja(tai kuvataiteilija) . 1000 ihmistä ilmestyi paikalle,ja uskovaiset eivät lainkaan tykänneet,että nakuja ihmisiä kuvattiin;D Tunickhan on kuvannut ryhmänakukuvan Helsingissäkin,vuonna 2002.Kuolleen meren kuvaus oli ensimmäinen Lähi-idässä ja tuskin se olisi muualla täällä edes mahdollista...

12 kommenttia:

Hippu kirjoitti...

:-D Aika hauska kuva!

lepis kirjoitti...

Komee kuva! Ja mikä parempi paikka tuolle taiteen muodolle kuin kelluttava ranta!

♥ Hannele kirjoitti...

Mahtavaa tuo.

Yaelian kirjoitti...

Hippu:on se ! Kuolleella Merellä kun voi kellua veden päällä;D

Lepis:Kelluttava ranta on aika makee;D

Hannele:On se;D

Riitta kirjoitti...

Ohoo vaikuttavaa! :-D

Pia kirjoitti...

Ajattelinkin juuri että uskovaiset eivär varmaan siitä tykänneet kun luin uutisista..

Mine kirjoitti...

Luin tästä juuri lehdestä. Muistan senkin, kun nakuja kuvattiin Helsingissä. En paheksu, enkä vierasta alastomuutta, mutta silti aina mietin, että mikä on se syy joka saa ihmisen haluamaan julkisesti nakuilemaan? Itseäni en siinä tilanteessa kuvittelisi ollenkaan, enkä ostaisi vieraita nakuja seinilleni. Kuolleelle merelle kyllä haluaisin kellumaan, mutta uimapuvussa:).

Chagall oli muuten fiksoitunut alastomiin. Kävimme katsomassa hänen maalauksiaan lasten kanssa viime keväänä. Noin viiden taulun jälkeen joku lapsista kysyikin, että "Miksi täällä on vain nakupellejä?". Taide.

Yaelian kirjoitti...

Riitta:tuo on vain joku huono ja epäselvä kopio,olisi mielenkiintoista nähdä kaikki kuvat mitkä hän tuolta otti.

Pia:no eivät tosiaankaan tykänneet,,,,


Mine:Tunickhan kutsuu valokuviaan taiteeksi,joten kai se kiehtoo ihmisiä ,olla mukana "tekemässä taidetta" En minäkään haluaisi noita kuvia seinälle,mutta aika monta näyttelyä näkyy hänellä olleen eri puolilla maailmaan.Nuo kuvathan eivät mitenkään ole seksuaalisia vaan jotenkuten taiteellisia,kun niitä katsoo.
Täytyykin mennä katsomaan netistä Chagallin kuvia,minä kun muistan että useissa on vaatteet päällä mutta ehkä erehdyn;D

Mine kirjoitti...

Voi kääk. Johan menee nakut ja akut sekaisin. Ei tietenkään Chagallilla. Siellä väki kyllä leijuu vaatteet päällä. Tarkoitukseni oli sanoa Picasso. Hänen maalauksensa hahmoilta oli jäänyt vaatteet kotiin:). Niin, taide on taidetta, alaston tai vaatetettu.

Tuure kirjoittaa kirjoitti...

heh, tästä uutisoitiin aivan aamun hesarissakin!

tulitassukissa kirjoitti...

Mulle tuli mieleeni ensimmäinen istumiseni Kuolleeseen mereen joskus reilu kymmenkunta vuotta sitten. Nauroin ääneen. Kelluttava tunne oli riemastuttava. Olisikohan yhtä hauskaa alasti?

Jollain tavalla ymmärrän miksi ihmiset haluavat mukaan tuollaiseen tapahtumaan. En uskaltanut Helsingissä 2002 mutta nyt jos jossain matkan varrella tilaisuus tarjoutuisi, saattaisin hurjapäisenä innostuakin.

Hieno valo tuossa kuvassa. Olisi kiva nähdä kaikki ne varsinaiset kuvat.

Yaelian kirjoitti...

Mine:No sitähän minä jo ihmettelinkin;D Picasso todellakin tykkäsi nakuista;Olen käynyt Barcelonassa Picasso-museossa ja sielläkin niitä oli.

Tuure>huomasinkin tuon vähän myöhemmin;D Aika jännää,että tällainen ylittää uutiskynnyksen mutta sitten tärkeämmät jutut usein ei...

Tulitassukissa:Aika erikoinen tunne tuolla onkin kelluessa.enpä tiedä jos on eri tunne,luulen,että nuo osallistujat halusivat olla mukana "taiteessa".sitäpaitsi jokainen osallistuja saa omakseen kai signeeratun kuvan.En tiedä jos itse uskaltaisin...tai ei sitä tiedä;D Luulen,että lisää kuvia tuosta löytyy ihan googlettamalla.