tiistai 21. kesäkuuta 2016

Juhannusretki ,tai sen tapainen

Viime viikon torstaina suomalaisella kirjastolla ,yhdessä Israel-Suomi-ystävyysseuralla oli taas vuotuinen juhannusretkensä. Yleensä olen aina ollut jo Suomessa näiden juhannusretkien aikana,mutta tänä kesänä en ikäväkseni pääse Suomeen. Ensimmäinen kerta ikinä kun en ole osan aikaa kesästä Suomessa;(. Tällä kertaa juhannusretken teema oli kävely Tel Avivin Rothchild Bulevardin yhdestä päästä toiseen.Tämä bulevardi on Tel Avivin vanhimpia katuja,sekä myös kaupungin kallein katu,jonka varrella on monta kaunista ja historiallista rakennusta.Itsekin olin kadun varrella töissä  ennenkuin muutin takaisin Suomeen,suuren pankin pääkonttorissa.
Oppaanamme toimi ystävyyseuran puuhanainen Gabi; arkkitehti joka rakastaa Suomea. Nämä juhannusretket pidetään aina ennen juhannusta,sillä moni täällä oleva suomalainen lentää Suomeen juuri juhannuksen aikoihin,
Aloitimme retken lähellä Espressobarin kioskia,joka on samalla paikalla missä sijaitsi Tel Avivin ensimmäinen kioski.
Sama kioski takaapäin katsottuna.
Tämä talo on kadun ainoita alkuperäisessä asussaan säilyneitä vanhoja taloja.Alakerrassa on suosittu kahvila.Asiasta toiseen niin monella nuorella miehellä on nykyään sellainen hipsteriparta,ja saman huomasin nyt näitä kuvia katsellessa.En lainkaan tykkää siitä muotioikusta,vaikka varmaan on helpompaa kun ei tarvitse ajaa partaansa päivittäin...
Kun tämä auto sujahti ohi en malttanut olla kuvaamatta....
Kauniita vanhoja taloja on monta kadun varrella,kuten tämä butiikkihotelli The Rothchild Hotel. Parvekkeella olevat patsaat on tehnyt sama taitelija,Ofra Zimbalista,joka myös on luonut kotini vieressä olevan puiston siniset hahmot,joita olen kuvannut tänne blogiin.
Tässä talossa kävin taannoin kuuntelemassa kenraali Pattonin pojanpoikaa.
Tel Avivin ensimmäisen kaupunginjohtajan,Meir Dizengoffin patsas.
Kadun varrella näkyy vanhoja ja uusia rakennuksia ,jotka luovat kontrastin.
Tässäkin niin kaunis vanha restauroitu talo ja kadun toisella puolella tuo uusi korkea pilvenpiirtäjä,josta Madonnan piti ostaa kattohuoneisto mutten tiedä ostiko lopulta.
Benedict,jossa tarjoillaan aamiaista 24 tuntia vuorokaudessa....
Rothchild-bulevardin varrella on monta kahvilaa ja ravintolaa
Toinenkin kahvilakioski tuli vastaan
Sama kioski hieman lähempää
Sitten aloimmekin lähestyä kadun toista päätä. Siellä oli suuri lapsiryhmä,jostain pohjoisen koulusta.Luokkaretkien aikaa... Edessä näkyvät kirjastokioskin lepotuolit.Kioskista voi ottaa kirjan ja istuutua mukavaan nojatuoliin. Kirjoista puheenollen täällä vietetään nyt juuri kirjan viikkoa,joka itse asiassa kestää kokonaista 10 päivää,ja jonka aikana kaupungintalon viereinen Rabin-aukio on illalla täynnä kustantamojen kojuja sekä ihmisiä .
Kansallisteatteri Habiman aukiolla on kaunis kukka-allas,jonka reunoilla voi istua.
Tämän jälkeen retkemme päättyi  lähellä olevaan kahvilaan.Oli ihan mukava retki,vaikka muutenkin tulee usein käveltyä tuoka bulevardikatua pitkin.On ihan eri juttu kun joku selostaa sen historiaa ja talojen taustoja.

Oikein hyvää juhannusta kaikille!

16 kommenttia:

  1. Enpä ole hetkeen nähnyt missään noin kauniita parvekkeen koristerautoja, aivan ihania.
    Kiva perinne tuommoinen juhannuskävely.
    Ihanaa tiistai-iltaa!

    VastaaPoista
  2. Paljon kaunista katseltavaa retkelläsi! Harmi kun et tänä kesänä pääse Suomeen. Mukavaa juhannusviikkoa!

    VastaaPoista
  3. Upeita kuvia retkeltamme! Harmi kun unohdin oman kamerani kotiin. Ei tuolla kannykalla vielakaan kameran vertaisia kuvia saa, ainakaan tallaisista katumaisemista.

    VastaaPoista
  4. Tuli viela mieleen etta nuo Outin mainitsemat koristekaiteet parvekkeilla eivat kylla uudessa talossa menisi lapi turvatarkastuksen. Pieni lapsi voisi kiiveta tuon kaiteen yli ihan yks kaks, hui!

    VastaaPoista
  5. Olipa hauskaa päästä juhannusretkelle mukaan upeiden kuvien kautta. Kiitos tästä!
    Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
  6. Harmi, jos et pääse tänä kesänä Suomeen. Minä puolestani kävin viime viikolla Israelissa ja se oli eka kerta ikinä, kun olin siellä tähän aikaan. Kyllä luonnossa oli tapahtunut paljon, kun vertaa maaliskuuhun, jolloin yleensä käyn.
    Mukavaa Juhannuksen aikaa!

    VastaaPoista
  7. Juhannus Israelissa - kaunis ajatus ja lääkettä mahdolliseen koti-ikävään suomalaisille.
    Juhannussauna, koivut, kesäinen kukkakimppu, muurinpohjaletut, juhannuskokko.
    Ehkä noista voi kehitellä sovelluksia jos ei sellaisenaan voi toteuttaa :)

    Toivottavasti pääset Suomeen esim. loppukesästä.

    VastaaPoista
  8. Vau, kyllä mä niin viihtyisin siellä <3

    VastaaPoista
  9. Ihan siimes tuolla kadulla. Kyllä vanhoissa taloissa on sitä jotain, mitä uusiin ei saa kirveelläkään. Hyvää Juhannusta!

    VastaaPoista
  10. Hieno tuo Rothchild-hotelli, wow. Voi harmi, et sitten pääsekään Suomeen, nyyh. Kivaa juhannusta kuitenkin, jota teillä kyllä on ihan yhtä vähän kuin meilläkin.

    VastaaPoista
  11. Siellä riittää kuvattavaa joka metrillä, ei tarvi kuin kameraa kääntää. Nättejä taloja ja parekkeita, ja nuo ihanat patsaat parvekkeella. Ja kirjastokioski, hieno idea! Mukava perinne tuollainen juhannuskävely.

    VastaaPoista
  12. Outi:tosi kauniita ovatkin,mutta kuten Anu tuolla vähän alempana muistutti niin ehkä eivät ihan maailman turvallisimmat.Oli kiva juhannuskävely ,ja sääkin oli ihan passeli.Kaunista keskiviikko-iltaa sinulle:)

    Matkatar:tuo katu on tosiaankin täynnä vaikka mitä. Kyllä harmittelen etten pääse Suomeen,etenkin kun on normaalia kuumempi kesä..Kiitos samoin sinulle:)

    Anu.Kiitos,tosiaankin oli paljon kuvattavaa reitin varrella.Vaikka usein tuon reitin kävelenkin niin harvemmin tulee noin kuvattua koko kadun varrelta. Kaiteet tosiaankin nätit mutta eivät ihan ehkä lapsiystävälliset...Ennen ei varmaan tuollaista otettu huomioon kun niitä rakennettiin.

    Nurkkalintu:Kiva että olit virtuaalisesti mukana. HYvää juhannusta sinulle:)

    Eeviregina:Harmi tosiaankin,putkihommat veivät koko budjetin.. Sinä olit täällä just ennenkuin alkoi olla tuskastuttavan kosteaa,mitä ei yleensä ole kesäkuussa. Maaliskuussa luonto onkin niin kaunis täällä',nyt niin kuivaa.Oikein hyvää juhannusta sinulle :)

    Rita:kiva että täällä on tuollainen perinne vaikkei se ihan oikean juhannuksen kaltainen olekaan. Kyllä kaipailen noita asioita mitä mainitset tuossa,ah ihana Suomen suvi. Oikein hyvää juhannusta sinulle Rita ihanainen:)

    Nelli:kyllä sun pitää päästä tänne;D

    Amalia: Totta,vanhoissa taloissa on luonnetta paljon,harvemmin on sellaista uusissa taloissa. Hyvää juhannusta sinullekin!

    Allu:hieno hotelli tosiaankin,ja kadun varrella pari muutakin butiikkihotellia. Harmi etten pääse nyt Suomeen,mutta toiste sitten. Täällä tosiaankin on vähän väärä' juhannussää;normaalia lämpimämpää ja kosteampaa eikä järveäkään ole ihan lähellä;D

    Sirokko:Tuo katu on tosiaankin erittäin valokuvauksellinen,ja paljon kauniita taloja sen varrella,jotka pitää restauroita tarkkojen sääntöjen mukaisesti.Kirjastokioski on tosi kiva idea,yksi sellainen on myös ranta-alueella. Ja juhannuskävely/retki oli tosi mukava:)

    VastaaPoista
  13. Onpa harmillista, ettet pääse tänä vuonna Suomeen. :-( Mutta toisaalta pääsit nyt juhannusretkelle, ja me pääsimme siinä siivellä. Oli mielenkiintoinen kierros ja hienot kuvat, kiitos!

    VastaaPoista
  14. Mielenkiintoinen kierros, kiitos! On aina hauska kurkistella blogien kautta toisten ihmisten asuinpaikkoihin :). Ja hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
  15. Ansku:Kiva että tykkäsit ja kerroit siitä:)Minäkin tykkään katsella muiden,etenkin ulkosuomalaisten ,asuinpaikoista,pääsee vähän nojatuolimatkalle siinä samassa:) Kiitos,toivottavasti oli hyvä juhannus:)

    Hannele:kiitos,oli mukavaa.

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...