Rakastan taateleita,ja nykyään ne ovatkin lempikarkkejani;etenkin isot mehukkaat ja pehmeät Medjool-taatelit(kuvassa) joiden maku tuo mieleen toffeen.
Joku aika sitten luin lehdestä,että täkäläiset tutkijat olivat havainneet,että päivittäisellä taateleiden syönnillä voidaan suojautua ateroskleroosia,sydänkohtauksia ja aivohalvauksia vastaan.
Lisäämällä kourallinen taateleita päivittäiseen ruokavalioon voi laskea veren triglyseriinipitoisuutta ilman,että se korottaa veren sokeriarvoja.
Haifassa olevan Technion-Instituutin biokemisti, professori Michael Aviram sai tutkimuksessa selville,että syömällä 4 viikkoa päivittäisen Halawi-taateliannoksen voidaan sillä parantaa veren lipidiarvoja nostamatta verensokeriarvoja.Samainen professori Amiram oli vuonna 1995 ensimmäinen joka todisti,että punaviinin juonti voi vähentää kolestrolin hapettumista sekä sepelvaltimotaudin kehitystä.
Subtrooppisilla ja autiomaa-alueilla kasvavat taatelit(Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä,Kaliforniassa ja Australiassa) sisältävät runsaasti luonnon sokereita sekä A-ja B-vitamiineja.Taatelipalmu on yksi maailman vanhimmista viljellyistä hedelmäpuista ja taatelipalmua usein kutsutaankin nimellä "Elämän puu",koska taatelipalmun jokainen osa voidaan hyödyntää.
Aviram ja hänen tutkimusryhmänsä testasivat 10 tervettä henkilöä,jotka söivät päivittäin 106(3,75 oz) gramman annoksen Halawi-taateleita 4 viikon ajan.Koetulokset osoittivat 15 % laskun triglyseriinien (rasva)tasoissa .Veren rasvojen hapettuminen oli vähentynyt 33%.
Taatelit sisältävät runsaasti sokeria,joten tutkijat hämmästyivät huomatessaan,että jopa runsaasti niitä sisältävä ruokavalio ei korottanut verensokerin määrää,
Eli,syökääpä taateleita,niin pysytte terveinä! Itse olen tuon tutkimustuloksen johdosta alkanyt syömään taateleita joka päivä(Ennenkin söin,mutta en niin usein..).Muutenkin olisi suotavaa korvata makeiset luonnon omilla karkeilla.