tiistai 1. marraskuuta 2011

Aitoja ja viileämpää säätä:-)

Aita ja yksityiskohta 1
Viime vuonna taisin valitella useassakin postauksessä juuri tähän aikaan vuodesta,miten kuuma ilma vaan jatkui eikä talvea (tai syksyä)ollut näkyvissä. Oli todella harvinaisen lämmintä. Tänä syksynä taas asiat ovat paremmin.
Aita ja yksityiskohta 2. 
Viikko sitten alkoi viilentyä kivasti ja tänäänkin sää on ollut mitä miellyttävintä: oli pilvistä,mutta vaikka aurinko paistaaki,ei se enään tunnu ahdistavalta koska kosteusprosentti on alhainen.Nyt juuri lämpömittari näyttää 22C -astetta ja öisin lämpötila on jo laskenut 20 C alapuolelle:) Nyt vielä kun tulisi sadetta kunnolla....

34 kommenttia:

  1. On se vaan niin väärin, meillä kituutetaan purkissa näitä kukkia ja siellä on koko aita :(

    VastaaPoista
  2. Amalia;Kiinanruusu on tosi suosittu täällä pensasaitana.Yleisin väri on punainen,mutta myös valkoista ja vaaleanpunaista näkyy.

    VastaaPoista
  3. Juuri minulle sopivat lämpötilat. Ja aidat. Ihanat!!

    VastaaPoista
  4. Ah, mitä näkyjä ja mitkä suloiset sääolot teillä taas onkaan! :)

    VastaaPoista
  5. Kiirepakolainen:Vihdoinkin myös minulle sopivat lämpötilat kuumuuden jälkeen:)

    Mustikkatyttö:Täällä kotikadullani kuvasin nuo aidat kun huomasin,että ovat aika nätit:) Ja ihanaa kun on vähän viileämpää täällä nyt:)

    VastaaPoista
  6. Passelit säät teillä nyt tuntuvat olevan.
    Nuo aitapensaat ovat kauniita. Minulla on joskus ollut tuollainen kukka sisällä. Hienosti olet aitoja esitellyt, kun kukkakin on noin hyvin otettu esille.

    VastaaPoista
  7. Voi miten hauska nähdä hiukan harvinaisemmat väriversiot noista kukista, tuollaista violettia kukkaa en ole varmaan edes nähnyt. Punaisesta mullakin oli just kuva viimeisessä postauksessa.

    Kiva lämpötila, meillä on päivisin vielä hiukan liian kuuma, yöt on mukavan viileitä. :)

    VastaaPoista
  8. Unelma:Aika passelit säät juuri nyt,sadetta vaan saisi myös olla että tulisi vihreää.Kiinanruusut ovat nättejä:)

    Itkupilli:Se punainen sävy mitä esittelit onkin ihana,ja sitäkin näkyy täällä.Myös keltaista on lähialueella. Tosi nätti silloin kun kukkia on paljon:) Tuo lämpötila oli jo iltapäivällä,mutta kosteus on laskenut sen verran että hellesääkään ei tunnu pahalta.

    VastaaPoista
  9. Kivasti olet kuvannut pensaat ja sen kukat.

    VastaaPoista
  10. Meillä on selvästi jo syksy. Talvitakitkin kaivettu esille. Tänään tosin paisteli aurinko lämpimästi, kun käväisin Euroopassa helmiä ostamassa. Jos rupeaisi askartelemaan vaihteen vuoksi.

    VastaaPoista
  11. Sniif täältä- heti tuli flunssa kun illat kylmenivät. Kivilattiat ovat jo viileät.Mutta en valita, päivällä on todella ihanaa kun ei ole liian kuuma ( sanoo hän joka kävelee jo pitkähihaisessa...)se on talvi nyt.

    Kauniit kuvat.

    VastaaPoista
  12. Tuo violetti on bougainvillea, ihmeköynnös - sitä kun pääsisikin pihalla kasvattelemaan ja kyllä kelpaisi kiinanruusukin aitakasviksi, vaikkapa tuo ihana väri:) Molemmat kasvavat minulla purkissa, kituliaasti - voi kun saisin tuon Isännyyden innostumaan eteläisemmistä talvista, het lähtisin.

    Tai siis muutaman vuoden päästä - täällä oli juuri mainos lapsettomuusohjelmasta. Asia on tietysti vakava, mutta Isännyys vitsaili vaikka vähän haikeana, että kohta mekin kärsitään lapsettomuudesta:kuopuskin kun jo täytti 17.vee.

    VastaaPoista
  13. Pia;nuo ovatkin hyviä kuvauskohteita;

    Mine:luulen että meilläkin on nyt syksy vihdoinkin,ainakin viime vuoteen verrattuna:) Hih,kuulostaa niin hassulta toisaalta tuo,että kävit Euroopassa ostamassa helmiä,mutta asutkin kahden mantereen kaupungissa;D

    Pikkujutut:Lattiat ovat tosiaankin jo viileät ja sen vuoksi ostinkin eilen uudet kotitossut,vaaleanpunaiset sellaiset;D

    Inkivääri:Bougainvilleja näkee joissain paikoissa täällä niin runsaskukkaisina että voi vain huokaista. Eteläiset talvet ovat kyllä ihania,tuskin enään viihtyisin Suomen talvessa,kesällä kuitenkin viihdyn erinomaisesti.Hih,teillä on tyhjän pesän syndrooma kohta;D

    VastaaPoista
  14. Kauniita kukkia. Nyt se làmpò on tààllà. Viimevuonna syksy tuli nopeasti.Tànà vuonna ei nàytà tulevan ollenkaan...Samoissa asteissa kuitenkin ollaan, mutta tuo on meille làmmin ja siellà teillà taas jo viileà :D

    VastaaPoista
  15. Ihanaa, että siellä on tänä vuonna sinulle mieluisammat säät. :-)

    Ja hienoja kukkakuvia taas! Niin, ja tietysti myös aitoja. Kiva kun täällä oppii uusia kukkalajejakin, kun minulla on niin kehno kasvituntemus. ;-)

    VastaaPoista
  16. voih, taalla stadissa on jo ihan syksy ja kylma mutta on ollut pitka ja upea - eli en valita. Tuntuu talvi lyhyemmalta kun kesa oli upea ja syksykin tosi pitka.
    Seuraavaksi testaan Madridin syksya! :)

    VastaaPoista
  17. Rinnassa liikahtaa lämpimästi, kun katselen noita kukkivia aitoja. Kesä se vain muistuttelee

    VastaaPoista
  18. Jee, meillä laitettiin jo lämpökin yöksi päälle! On ollut tosi kovat sateet täällä päin ja kaupunki täynnä vettä ja kuraa. Toivottavasti sinnekin tulee kunnon talvi tänä vuonna.

    VastaaPoista
  19. Ciacy:Täällä nuo asteet taas tarkoittaa tosi miellyttävää säätä,muttei vielä kylmää.Viime vuonna tosiaankin oli ihan kuuma tähän aikaan,joten parempi syksy tänä vuonna.

    Hippu:Ehdottomasti kivempi kun on jonkinlainen "syksy" eli ei vielä kylmää mutta tosi miellyttävää,Toivon vaan sateita että vihreätäkin pukkaisi esille.Minullakin on aika huono kasvituntemus,mutta blogimaailmasta on tullut opittua jo muutaman kasvin nimi;D

    BLOGitse:Kiva kun on pitkä syksy.En sellaista edes muista,olikohan sellaisia ennen...Mukavaa Madridin matkaa!

    Arleena:Aika kesäisen näköistähän tuo on:)

    Sirokko:Ai teillä on jo niin kylmää! Ja sateet lähetä tänne,please! Minä ainakin toivon kunnon talvea,viime vuotinen oli niin leuto,että käytin lämmitintä tasan kerran!

    VastaaPoista
  20. Täällä sitten taas on 10 astetta lämmintä ja ollaan marraskuussa...☺

    VastaaPoista
  21. Ihanan kesäistä teillä ja kukkien loistoa. Suommessakin on tavallista lämpimämpää, nyt noin 10astetta.
    Aamulla uutisoitiin, että Levin Alppihiihdon maailmancup -kisat jouduttaneen perumaan, koska rinteiden lumettaminen ei onnistu lämpimän sään takia. Huolensa kullakin.

    Mukavaa päivää Sinulle Yaelian!

    VastaaPoista
  22. Kuulostaapa ihanteelliselta säältä! Toivottavasti saisitte hieman sadettakin.

    Täällä vuodenkierto alkaa olla siinä mallilla, että kaipaan jo lunta. On niin kauhean pimeää. Onneksi sitä asiaa voi hieman korjata kynttilöillä. :)

    VastaaPoista
  23. Kaunis aita ja ihanat kukat.
    Muistan hyvin,kun viime syksyna valittelit kuumuutta.
    Meilla kanssa ollaan samoissa paivalampötiloissa teidan kanssanne,mutta yöt ovat nyt olleet taalla tosi kylmia,+10-+12 astetta.Ja luvassa on +8 asteen yölampötiloja.Kahtena viime vuonna yöt kylmenivat vasta selvasti vuodenvaihteen jalkeen.

    VastaaPoista
  24. Irmastiina:Teillä on kyllä harvinaisen lämmin syksy:) Toivottavasti ei sitten tule harvinaisen kylmää talvea..

    Marjatta.Olenkin lukenut sieltä sun täältä,että on normaalia lämpimämpää ja en sellaista edes muista Suomessa.Mukavaa viikkoa sinulle!

    Katja:Nyt on hyvä sää, mutta odotan ,että vielä hieman viilentyisi ja sadetta tietenkin. Viime talvena ei satanut tarpeeksi.Ja muistan hyvin marraskuun pimeän Suomessa,mutta onneksi kynttilät tuovat kivasti valoa:)

    Sateenkaari:Viime vuonna täällä tosiaankin oli aivan liian lämmin syksy ,mutta nyt on parempi:)Teilläpä on jo kylmää yöllä! Meillä on viileää yöllä,muttei vielä kylmää.

    VastaaPoista
  25. ja här uppe på berget är det KALLT! och det verkar som att det är regn på gång...
    mysigt.
    jag ska storstäda och baka tänkte jag.

    hur är det annars? fina collge!
    kramar

    VastaaPoista
  26. Sara:Här är det skönt men inte kallt(fast jag har just nu en varm collegetröja på mig) Baka,det låter bra:) Allt är fint. Har du någonsing tid att träffas? Kram och ha en bra veckoslut:)

    VastaaPoista
  27. Kiitos kivasta blogista!Kaverini vinkkasi muumiblogista ja pakko todeta että toiveesi toteutui nyt sataa ja kaatamalla...

    VastaaPoista
  28. Viivi:kiitos ja tervetuloa:) Asutko täällä?Täälläpäin satoi,muttei vielä kaatamalla:D

    VastaaPoista
  29. Minulla tuollainen kukka (alin) on joskus värjötellyt kukkaryykussa.
    Messevä kiviaita.

    VastaaPoista
  30. Vettä luvassa ja myrsky tulee kuten viime vuonnakin.

    VastaaPoista
  31. Kaanon;taitavat voida vähän huonommin kukkaruukussa kuin aitakasvina...

    Ari;Vettä tuli kivasti.Saisi vielä tulla lisääkin.

    VastaaPoista
  32. Kiitos ja melkein 4 vuotta olen täällä asunut.

    VastaaPoista
  33. Viivi;ahaa,missä päin? Oletko koskaan ollut suomalaisessa kirjastossa?

    VastaaPoista
  34. Ganei Tiqwassa Olen kuullut kirjastosta vaan en ikinä ole vielä päässyt käymään paikan päällä...

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...