lauantai 19. marraskuuta 2011

Taidenäyttelyssä kaupungin maatilalla

Asuintaloni on aivan kaupungin teollisuusalueen rajalla,ja siellä sijaitsee myös kaupungin maatila.Maatila ei ole kovin suuri,eikä sitä  ole tarkoitettu suurelle yleisölle,vaan se on opetustila,jonne koululaisryhmät tulevat oppimaan  pienviljelyä.Opetusten painopiste on  ekologiassa ja luonnon sykleissä. Mutta tilalla on myös taidegalleria,johon olen usein aikonut mennä,mutta vasta tänään menin ensimmäistä kertaa. Galleria on auki muutamana päivänä viikossa ja myös viikonloppuisin. Sisäänpääsy on maksuton. Tällä viikolla siellä avautui uusi näyttely,jonka teema oli yhteiskunnan suhtautumien eläimiin.
Kävely galleriaan kestää noin 15 minuuttia ja matkan varrella on tehdas,joka valmistaa Bambaa;joka on jokaisen täkäläisen lapsen tuntema maapähkinäinen snaksituote,joka sisältää pääasiassa maissia ja maapähknävoita. Paikassa on myös Bamba-keskus,jossa pääsee tutustumaan sen valmistukseen.Poikani muuten aina pyytää minua tuomaan Bambaa kun tulen Suomeen....
Kadulta näkyy osa galleriaa auringonkukkapellon takaa.  Tänään on ollut taas vaihtelevaa säätä:satanut ja ollut kylmää,mutta aurinko on aina välillä putkahtanut esille.Tätäkin kirjoittaessa aurinko taas paistaa..Edit.nyt jyrisee ja sataa.....
Heti galleriaan johtavan sisäänkäynnin vieressä oli mehiläispesiä.
Gallerian edustaa.Takana näkyy kaupunkia.
Ensimmäisessä kuvassa oleva  Olya Brenerin lehmä oli heti gallerian aulassa,Galleria on pieni,ja siellä oli 7 täkäläisen  , Bezalelista valmistuneiden taiteilijoiden töitä.Bezalel on Israelin kansallinen taidekorkeakoulu. Lehmän runko on valmistettu lasista ja se on päällystetty nahkatuotteiden paloilla.Työn nimi on  "Wear is my skin?" Täällä taiteilja kertoo mitä tämän työn takana on,
Lehmän takana oli tämä kalatyö,lasia ja sekamediaa.Työn nimi on "Taivaan ja maan välissä".
Näillä lasijaloilla oli sama tekijä kuin lehmälläkin.Lattiamosaiikit viehättivät.
"The dog walker" . 
Elephant Skin
Näytti aivan oikean norsun pienoismallilta kaikkine ryppyineen
Matkalla kotiin esiin putkahti yhtäkkiä kukko. Valtatien lähellä. Mietin oliko se karannut kaupungin tilalta. 
Joku aika sitten kirjoitin,että asuintaloni viereisen puiston telttakylän asukkaat olivat saaneet hyviä uutisia. Siellä ollut mies ei enään olekaan siellä,mutta rullatuolissa oleva nainen on siellä edelleenkin.Hänhän sai ilmoituksen siitä,että on saanut kunnallisen asunnon,mutta se kai etenee kovin hitaasti,sillä tuolla hän edelleenkin on. Tuonne ilmestyi sateen tullessa suuri  vanha armeijateltta ja nyt sinne oli tullut pikkutelttojen päälle myös  joku armeijan vanha katos,joka toimii sadesuojana. Naisen lisäksi olen joskus nähnyt tuolla erilaisia tilapäisiä asukkeja. Säälittää tuo nainen;eräs naapuri vie hänelle ruokaa ja minä täytän hänen termoksensa usein lämpimällä vedellä.

26 kommenttia:

Aili-mummo kirjoitti...

Hieman inhimillisemmän näköinen lehmä kuin ne Miina Äkkijyrkän tekemät peltilehmät. Kiinnostava, voisi tuijotella kauankin.;)

Taidetta löytyy sieltä enemmän ja vähemmän.:D

Oikein hyvää viikonloppua sinulle, Yaelian<3

Yaelian kirjoitti...

Aili:Miinan lehmät ovat kyllä hienoja mutta ehkä vähän kylmän näköisiä tuohon nahkaiseen verrattuna,Tuota katsoikin pitkään kun siinä oli kaikenlaisia laukkuja ja hanskoja;D
Taiteelle on aina tilaa!
Kiitos samoin sinulle;oikein hyvää viikonloppua!

Unelma kirjoitti...

Ensimmäisestä kuvasta minullekin tulivat Miinan lehmät mieleen.

Komea kukko, mihinkähän mahtoi olla matkalla?

lepis kirjoitti...

Tuollaisia opetusmaatiloja alettaisiin jo kaivata tänne meidän kulmillekin. Tai no, onhan tuo Haltiala. Unohdin :) Mukavan näköistä.

Rouva pyörätuolissa saattaa tuntea itsensä turvalliseksi vanhoilla kulmilla, jossa te naapurit pidätte hyvää huolta. Ehkä muutto on siksikin hankalaa.

Johanna / Omamaamansikka kirjoitti...

Sinulla on kyllä siellä niin kivat maisemat ja kulman takana on aina jotain uutta ja jännää.

Näistä lehmistä tulee tietysti mieleen Miina Äkkijyrkkä (nykynimeä en enää muista). Lehmät ovat kyllä mielenkiintoinen aihe.

Löysin viime viikonloppuna Jerusalem Bakeryn, joka oli enemmänkin sekatavarakauppa. Täytyypä seuraavalla kerralla katsoa olisiko Bambaa.

Yaelian kirjoitti...

Unelma:lehmätä ovat kivoja:) Tuokin oli aika jännä:) Minäkin mietin minne mahtoi kukko olla matkalla.Yritin kuvata lähempää mutta se aina juoksi pakoon ja kun lähdin pois,kuului komea kiekaisu;D

Lepis:Niinpä,Haltialan tila,siellä olenkin ollut:) Tuo rouva on viime päivät ollut sen verran kosteissa tiloissa etten usko että hän kauheasti tuolla nauttii,.Kesällä kun oli se telttaliike ympäri maata ruokaa tuli joka puolelta,nyt hän on riippuvainen naapureista. Mutta hänelle luvattiin se asunto,enkä tajua miksi se niin viipyy.Nainen on ollut tuolla jo heinäkuusta lähtien!

Johanna:Tässä kaupungissa ,vaikka ei olekaan Tel Aviv,joka elää täysillä 24/7 ,on aika kivasti kaikenlaista kulttuuritarjontaa. Miina tuli minullekin mieleen ensin kun näin tuon lehmän.Paljon nahkalaukkuja oli mennyt sen tekoon;D Kerro sitten jos löytyi Bambaa..Floridassa ja Nykissä asuessa sitä ainakin löytyi;D

SusuPetal kirjoitti...

Sääli naista, ihanaa, että kanssaihmiset kuitenkin pitävät hänestä huolta, jos byrokratia ei sitä tee.

Allu kirjoitti...

Katsoin, että niin elävän näköinen kukko, mutta niinhän se olikin.

Ari kirjoitti...

Kiitos nojatuolimatkasta jälleen.

Riitta kirjoitti...

Onpas jännittäviä taideteoksia! Hienot nuo kalat.

Mine kirjoitti...

Taidegallerian hienoin taideteos oli mielestäni sen lattiat:). Minulla onkin tapana kiinnittää huomioni joskus ihan epäoleelliseen...

Yaelian kirjoitti...

SusuPetal;Sääli tosiaankin,että byrokratia viivyttää sitä asuntoa niin kauan.

Allu:Elävä se oli,ja ei halunnut oikein kuvattavaksikaan;D Mistä lie tuonne ilmestynyt...

Ari;kiva että viihdyit;D

Riitta:Tuo galleria on tosi pieni,ja niin oli näyttelykin,mutta muutama työ siellä oli mielenkiintoinen,kuten nuo jännät kalat.

Mine;Aivan samaa mieltä,.Ovat kauniita ja vanhoja ja jotkut vähän tuhruisiakin.Minusta se lattia ottikin enemmän huomiota osakseen kuin sen päällä oleva työ...

hanne virtauksesta kirjoitti...

Tuo elefantti sulostutti, ihastutti minua!

Samoin tuo kävelevä kukko.
kiitos näyttelystä.
Halaus sulle ♥

Ciacy kirjoitti...

Ihan kummallisia nuo lasiset jalat, heh....ehkà mà en sitten osaa katsoa taidetta oikein, heh! Herttainen oot ku viet naiselle làmmintà vettà :D
Hei niin ja muistan kun kerroit autottomasta pàivàstà Tel Avivissa vai olikohan sun kotikaupungissasi...Huomenna sellainen pàivà on Italiassa niin Roomassa kuin Milanossakin, toivottavasti siellàkin nàkyy paljon pyòràilevià lapsia. Odotan jo uteliaana kuvia uutisissa. En tiedà onko tàllaista tapahtumaa tehty tààllà koskaan aikaisemmin. Ensimmàisen kerran kuulin tàstà silloin joku aika sitten kun sinà teit postauksen. Ihanaa viikonloppua :D

Yaelian kirjoitti...

Hanne;minustakin tuo elefantti oli ihastuttava,ihan aidon näköinen! Ja oli hassua nähdä kukko yhtäkkiä kaupungissa!Sinulle samoin halaus ja hyvää viikonloppua!

Ciacy:No en minäkään kauheasti just noita jalkoja ymmärtänyt,pidin enemmän lattialaatoista;D Se autoton päivä täällä liittyy Yom Kippur-pyhään,joka on vuoden pyhin päivä,ja silloin tuo autottomuús on koko maassa.Kiva että Italiassa tehdään tuollaista,olisi kiva tietää miten se toimii.

Nurkkalintu kirjoitti...

Kivoja nuo kalat :)

Olen tosi iloinen, kun siellä on nyt riittänyt sadepäiviä.
... Tosin sääliksi käy teltassa asujaa.

Sateenkaari kirjoitti...

Kauniita ovat todella nuo lattiamosaiikit.Mielenkiintoinen nayttely lehmineen.
Voi,voi.Eikö se mummo ole vielakaan paasyt pois sielta puistosta.J akylmakin jo tulee.

sarapirat kirjoitti...

yaelian,
mitt internet är så långsamt att google translator inte är att tänka på...
men när jag ser dina bilder från ett regnigt, höstigt israel får jag lite 'hem'längtan...
kramar till dig

Hippu kirjoitti...

Mielenkiintoinen paikka!

Minusta tuo on tosi hienoa, että koululaisille opetetaan pienviljelyä.

Sirokko kirjoitti...

Kantaa ottava lehmä, aika hauska. Siellä riittää taidetta jos jonkinlaista katseltavaksi.
Kiva että kaupungillakin on tuollaisia tiloja opetustarkoitukseen. Suomessahan niistä ei ole pulaa, ainakin minun kotiseutuni ympäristössä on halukkaille vaikka mitä mielenkiintoista katsottavaa Mustialan kartanosta (maataousoppilaitos) Jokioisten maatalouden tutkimuskeskukseen, ja vielä Korteniemen perinnetilakin, jossa kesäisin eletään 1910-luvun aidossa pienviljelypiirissä. Kannattaa vierailla jos joskus siellä päin liikut.
Säälittää tuo mummo jo, mitenkäs se mies asunnon sai ennen rullatuolimummoa.. tai ehkä rullatuoli asettaa toisenlaisia vaatimuksia kulkemisen suhteen. Kiva, että siellä ihmiset kuitenkin huolehtivat.

Leena Lumi kirjoitti...

Suloinen pikkuelefantti!

Mukavaa sunnuntain jatkoa sinulle!

Meillä täällä nyt aterialla juuri töyhtö-, sini- ja talitiaiset. Ja sininen hämärä putoo...

Yaelian kirjoitti...

Nurkkalintu:Minustakin oli tuo kala-installaatio aika hauska!Sadepäiviä on riittänyt mutta nyt ehkä taitavat olla ohi.Aamulla tuli vähän tihkusadetta mutta ei sen enempää,pilvistä on vielä,tykkään!
Sääli naista teltassa,mutta luulen myös,että hän halusi asunnon läheltä ,ei kaukaa missä saattaisi olla tyhjiä asuntoja.

Sateenkaari;ihailinkin noita mosaiikkeja tuolla pitkään:)Ei ole vielä nainen päässyt pois teltasta,Kuulemma pitää olla miljoona eri paperia,koska hän ei esimerkiksi voi asua hissittömässä talossa korkealla,ja kai kaikki tuo viivyttää,Mutta on minusta väärin kun on jo viileämpää eikä tuolla ole helppoa.

Sara:Synd att du har så långsam internet.Är du fortfarande i Schweiz? Det har regnat jätte mycket här,skönt:) Kram till dig också!

Hippu;Joo oli ihan kiva vierailu tilan taidegalleriassa. Ja hieno juttu tuollainen paikka koululaisille.

Sirokko:Taiteilijalla on tosiaankin hyvät mielipiteet tuosta eläinten hyväksikäytöstä. Tässä kaupungissa on aika paljon taidetta,ihan ulkonakin.Tuollaiset opetustilat ovatkin hyviä että kaupunkilaislapsetkin oppivat hieman maataloutta. Olen käynyt Helsingin ja Espoon maatiloilla,mutta en tiedä opetetaanko niissäkin jotain,pitää ottaa selville.Kiinnostavalta kuulostavatkin mainitsemasi paikat;etenkin Mustialan tiedän,vaikken ole siellä käynyt.Mies ei saanut asuntoa,vaan huoneen asuntolasta ja suostui muuttamaan.En tajua että voi kestää noin kauan ennenkuin nainen saa ne avaimensa ja pääsee tuolta pois.

♥ Hannele på Hisingen kirjoitti...

meillä lehmiä, Highland cattle, lähimpänä naapurina. Tollaiaella sonnilla sai joissain hipoissa ratsastaa...

Yaelian kirjoitti...

Hannele:lehmiä on kiva katsella ja teillä noin lähellä:)

Kiirepakolainen kirjoitti...

Mukava retki. Kaloista tuolla taidenäyttelyssä pidin valtavasti.

Yaelian kirjoitti...

Kiirepakolainen:Minustakin nuo kalat olivat mainiot:)