sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Sunnuntaiklassikko 13.11


Etta Jamesin särkyvästä sydämestä kertova blues-kappale on Ellington Jordanin ja Billy Fosterin kirjoittama ja säveltämä kappale,jonka James  nauhoitti vuonna 1968.Etta James on  tosin kertonut kirjoittaneensa laulun  yhdessä Jordanin kanssa,mutta että antoi verotussyistä kaiken kunnian siitä silloiselle partnerilleen Billy Fosterille.Tämän klassikon ovat laulaneet monet artistit,kuten esimerkiksi Rod Stewart.


Laulu tuli mieleeni tällä viikolla katsellessani XFactor USA-ohjelmaa. Siinä laulun esitti Rachel Crow. Tytöllä on mieletön määrä karismaa ja ääntä,ja hän on vasta 13-vuotias! Minusta Rachelin esitys ei jää paljon jälkeen Etan esityksestä ja muutenkin Rachel muistuttaa Ettaa hieman ulkonäöllisestikin.


Muut klassikot löydät täältä.

17 kommenttia:

mimon mami kirjoitti...

Ihana, kiitos!
Hyvää sunnuntaita!

Johanna / Omamaamansikka kirjoitti...

Onpa paatosta! Sopii oikein hyvin tänne lauantai-illan tunnelmiin :)

Ari kirjoitti...

Tänään onki blues päivä, tässä otetta että tuntuu!

Maria kirjoitti...

Kiitos !Upea esitys!

Yaelian kirjoitti...

Mimon mami;kiitos ja hyvää sunnuntaita sinullekin!

Johanna:Paatosta tosiaankin saakin tuosta aiheesta;D

Ari:Bluesissa on tunnetta ja voimaa,näissä molemmissa esityksessä on sitä.Rachelin esitys on upea:jos hän 13-vuotiaana on jo noin hyvä,mitä jatkossa...

Maria.Kiva että pidit:)

Tuima kirjoitti...

En kuulu niihin jotka kiljuvat riemusta, kun 13-vuotiaat esittävät aikuisia, en pidä siitä, että lapset ja nuorimmat teinit valitsevat esitettäväkseen näin selkeästi aikuisten lauluja. Vaikka laulutaito riittäisi, jokin tulkinnantaso jää ymmärrettävästi tavoittamatta.

Mutta pakko sanoa, että Rachel osaa laulaa käsittämättömän upeasti, selvä tulevaisuuden lupaus! Tekisi mieli sanoa: kotiin kasvamaan ja äänen kestävyyteen tähtäville laulutunneille - takaisin lavalle aikaisintaan viiden vuoden kuluttua. Muuten epäilyttää onko tytöstä kääräisty levymogulien rahapusseihin kaikki mahdollinen rahamäärä ja siinä vaiheessa kun neito alkaa oikeasti kypsyä taiteilijaksi, hän onkin jo entinen lupaus, mahdollisesti äänensä menettäneenä.

Anteeksi jos olen ilonpilaaja.

Yaelian kirjoitti...

Tuima:Asiaa puhut. Hän on niin kauhean nuori vielä ja saisi tosiaankin vielä kasvaa ja kehittyä ennenkuin joutuu julkisuuden myllyyn.,Mutta tämä tyttö on täynnä itseluottamusta ja kunnianhimoa ja talenttia,aivan erikoislaatuinen pakkaus.Tuo tulkintakin on niin hyvä kun ajatellaan hänen pientä ikäänsä. Olen varma,että hänestä vielä kuullaan,ja paljon.

SusuPetal kirjoitti...

Ettahan aloitti keikkailemisen myös hyvin nuorena. Taisi olla aika rankkaa kyytiä silloin.

Etan ei ole voittanutta, vaikka Rachel kovasti yrittääkin laulaa samalla tavalla. No, kunhan keksii oman tyylinsä tulkita. Potentiaalia kyllä on.

Yaelian kirjoitti...

SusuPetal;niinpä aloittikin,ja hänellähän oli paljon ongelmia huumeittenkin kanssa.
Etta on Etta,mutta Rachelista voisi tulla manttelinperijä,kunhan tuosta kasvaa...

lepis kirjoitti...

Hyvin veti tuo tyttö x-factorissa. Silti kallistun Ettan kannalle. Etta oli niin upea. Ihana biisi.

Yaelian kirjoitti...

Lepis:Rachel on tosi hyvä,mutta Ettan veroiseksi hänellä on vielä matkaa mutta kauheasti potentiaalia hänellä on.Ja biisi onkin tosi upea!

*itKuPiLLi* kirjoitti...

Mä oon ihan rakastunut Racheliin, aivan uskomaton ilopilleri. Ja mielestäni aito oma itsensä, ei mikään kopio. ;)

Timo kirjoitti...

Mulle jälkimmäinen versio iski enemmän, mutta tuosta lapsitähdestä tuli jotenkin kaksijakoinen fiilis - toisaalta huippulaulaja, mutta taas myös huolestuttaa että onko noin hienon äänen takana yhtään normaalia lapsuutta. Ei sitä tietysti ulkopuolinen tiedä, luultavasti se upein tulos tulee silloin kun itte tykkää tekemisestä ja harjoittelemisesta ja silloin se ei enää niin paha ookkaan.

Yaelian kirjoitti...

Itkupilli:Rachel on kyllä aika uskomaton pakkaus.Babyface ja kuitenkin hyvin kypsä ikäisekseen,ja se lahjakkuus,vau!

Timo:Vähän tuo todellakin mietityttää kun on noin nuori tyttö kyseessä.Mutta taitaa hän itse olla aika kunnianhimoinen ja myös rakastaa esiintymistä,Mutta toivottavasti saa olla myös ihan lapsi vaan.

timbut kirjoitti...

Jep, Tuiman ja Timon linjoilla tuosta lasten lavalle tepastelusta. Naperoilla pitäis olla omat skabat eik' ollenkaan aikuisten matseissa mukana.

Rachel suloinen ja hyytävän taidokas, ihan kylmät väreet selkäpiissä raapi.

Etta James ei ollut meille tuttu, mutta löytyipähän taas yksi upea soul/blues/rock/gospel-mimmi.

Kiitos näistä löydöidtä!

timbut kirjoitti...

Jep, Tuiman ja Timon linjoilla tuosta lasten lavalle tepastelusta. Naperoilla pitäis olla omat skabat eik' ollenkaan aikuisten matseissa mukana.

Rachel suloinen ja hyytävän taidokas, ihan kylmät väreet selkäpiissä raapi.

Etta James ei ollut meille tuttu, mutta löytyipähän taas yksi upea soul/blues/rock/gospel-mimmi.

Kiitos näistä löydöidtä!

Yaelian kirjoitti...

Timbut:Aika kaksipiippuinen juttuhan tuo on.Ymmärsin että XFactor USAssa ei ole minkäänlaista ikärajaa,ylös tai alas. Rachel on tosiaankin uskomaton taitava,ei uskoisi tuon ikäiseksi kun kuulee laulua.Ettakin tosin oli aika nuori oman versionsa levyttäessään. Ja hän oli tosiaankin upea soultähti(on nyt tosi sairas ja ei enään tietoinen ympäristöstään)