perjantai 18. marraskuuta 2011

Edelleenkin sateista :-)

Talvinen episodi on jatkunut jo melkein koko viikon,ja viime vuotisiin marraskuihin verrattuna tämä vesimäärä on kyllä siunaus,vaikka aiheuttaa samalla myös tuhoja. Tänään Nahalat Binyamin-käsityöläistorikin oli aika tyhjä,sillä sään vuoksi jäi monta kojua pystyttämättä.  Klovniposetiivari sai soitella aika tyhjälle yleisölle.
Vettä on tullut aika runsaasti ja aina se vesi ei edes mene sinne minne sen pitäisi,kuten kuvassa näkyy.Vesi seisoo eikä valu viemäriin..... Aamulla tuntui,että oli sää oli jo kylmempi ja laitoinkin talvitakin ensimmäistä kertaa päälle kaupungille lähtiessä.
Vanha röttelö torin läheisyydessä,Ehkä restauroidaan joskus....
Eilen sähköt menivät poikki vähän ennen kello 9 illalla asuintalostani ja koko kadun taloista.Oli pilkkopimeää ja onneksi muistin minne olin laittanut IKEAn lasikynttilät ja tulitikut. Sähkökatko kesti keskiyöhön asti eikä oikeastaan ollut muuta tekemistä kuin mennä nukkumaan,mikä ei onnistunut kun en ole tottunut menemään nukkumaan niin aikaisin.Onneksi nykyajan puhelimiin voi ladata kirjoja,joita voi lukea pimeässäkin...;D
Kävelimme ystävän kanssa rannalle ja meri oli aika vilkas . Aurinkokin tuli yhtäkkiä esille,ja takki tuntui kuumalta,mutta myöhemmin oli taas pilvistä  eikä enään kuumaakaan.Kun tulin kotiin,satoi.
Bussin ikkunasta otettu kuva juuri kun se kääntyi Jaffan kellotornin lähellä

Mukavaa viikonloppua kaikille!

18 kommenttia:

Hippu kirjoitti...

Katsoin ensin, että Bambiko se on kerennyt tuohon ensimmäiseen kuvaan tekemään tuttavuutta ihmisten kanssa, mutta ei tainnut ollakaan. :-)

Aika hyvä keksintö nuo puhelimeen ladattavat kirjat. Pitäisi varmaan itsenkin kokeilla.

Mukavaa viikonloppua sinullekin!

Yaelian kirjoitti...

Hippu:Tuo koira oli saman värinen kuin Bambi,mutta eri näköinen. Bambi parka ei ole päässyt tarpeeksi ulos,kun koko ajan melkein tulee jonkin verran vettä.Puhelimiin ladattavat kirjat on loistojuttu,mulla on puhelimessa 5 kirjaa...

Sirokko kirjoitti...

Sähkökatkot illalla on ärsyttäviä, mitä ihmettä voi tehdä pimeässä.. niin paitsi jos olisi fiksu niin osaisi ladata niitä kirjoja puhelimeen.. pitäis kai ensin laittaa wifi takas että pääsis puhelimellakin nettiin..
Minäkin luulin, että Bambi on lähtenyt tekemään tuttavuutta eväspaketin kanssa :)
Jäi huvittamaan tuo vilkas meri.. en ole ennen tuossa yhteydessä kuullutkaan, hauska.

Amalia kirjoitti...

On tuo meri aika tylyn näköinen. Hyvää viikonloppua sinne sinulle. Toivoisko sadetta vai aurinkoa ;)

Yaelian kirjoitti...

Sirokko:kun nyt tulin kotiin huomasin,että taas oli ollut sähkökatko poissa ollessani.Siispä pistin kaikki laitteet varmuuden vuoksi lataukseen.Minulla on poikani vanha puhelin,johon hän kesällä kiltisti laittoi 3 kirjaa ja 2 muuta onnistuin itse laittamaan,mutta tietokoneen kautta,kun en surffaile tällä puhelimella paitsi jos olen sellaisella alueella,missä tarjotaan wifi-yhteyttä.Tuli vilkas mieleen kun laineet löivät aika kovaa tuolla merellä;D

Amalia;hieman eri värinenkin kuin aurinkoisina päivinä,mutta minun puolesta sade saa jatkua...

Ciacy kirjoitti...

No sinnehàn on nyt viileàà tullut. Minà en ole vielàkààn kàyttànyt takkia ulkona.....ei kyllà paljoa puutu, kun minàkin sen otan kàyttòòn. Ihanaa viikonloppua :D

pikkujutut kirjoitti...

Minä olen nyt nähnyt tarpeeksi sadetta tälle vuodelle. Jestas minkälaista mekkalaa on pitänyt ja olen kastunut alusvaatteita myöten.Jösses sentään! :).

Meillä on pysynyt sähköt yllättävän hyvin, koputan nyt puuta mutta on sanottava että ladatut kirjat ovat parhautta!

Yaelian kirjoitti...

Ciacy:nyt on aika viileää;just katsoin mittaria:15 astetta,joka tuntuu jo aika viileältä,Ihanaa viikonloppua sinullekin.

Pikkujutut:Hurjasti sadetta onkin tullut,mutta saisi olla pieni tauko ja sitten tulla uudestaankin.Eilen kastuin mutta tänään vain hieman. 2 sähkökatkosta yhden vuorokauden aikana,se on paljon,toivottavasti ei tule uudestaan.jeps,loistojuttu kun voi ladata kirjoja:)

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, sun täytyy alkaa pitää fikkaria yöpöydän laatikossa.

Onko tuo Bambi tuossa ekassa kuvassa? Eihän Bambi noin pieni vai?

Yaelian kirjoitti...

Leena;Hyvä neuvo Leena:) Ei ole Bambi,vaan samanvärinen hauveli. Bambi on pieni,6 kiloa,mutta tuo kuvassa taitaa olla vielä pienempi.

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Onpa vaikuttavan näköinen tuo meri-kuva. Ja tuo klovniposetiivari tuo sateen harmauttamaan maisemaan mukavasti väriä, vaikka saakin soittaa tyhjälle yleisölle.

Mukavaa viikonloppua. :)

Marleena kirjoitti...

Olen aika ulalla Israelin vuodeaikojen kanssa. Onko siellä nyt talviaika? Millaiset vuodenajat teillä siellä on? Tiedän Jad Hashmonan, יד השמונה‎, ja olen kuullut, että siellä on viileämpää kuin muualla Israelissa. Eikös se ole aika lähellä Tel Avivia?

Yaelian kirjoitti...

Katja;meri oli tosiaankin aika vaikuttavan näköinen tuota kuvaa ottaessa..Posetiivariklovni oli aika hauska;ja vein hänelle pari kolikkoa ja sain hauskan hymyn:) Mukavaa viikonloppua sinullekin!


Marja-Leena:Meillähän on sama kellonaika kuin teillä ja siis talviaikakin kuten teillä,Marraskuu on täällä yleensäkin epävakaa kuukausi,mutta nyt on pitkästä aikaa ollut todella sateinen.Viimeksi taisi olla näin v.2007.Esim, viime marraskuussa oli kuumaa ja täysin kuivaa.Yad Hashmonassa on viileämpää kuin Tel Avivissa,sillä se sijaitsee vuoristoisella alueella,Jerusalemin lähellä.Nyt on kuin talvella mutta ensi viikolla voi olla aurinkoista taas...Vuodenajoista niin että täällä on 4 vuodenaikaa,mutta ei niin selkeitä kuten teillä.Kesähän on kuuma ja kostea ja talvi sitten viileä (ei aina) ja sataa välillä.Keväällä luonto kukkii ja syksyllä tulee helpotusta kesän jälkeen.Mutta ainahan on vihreää...

Anonyymi kirjoitti...

kiitos blogistasi se on mielenkiintoinen, tuli mieleen sitä lukiessa että onko Israelissa paljon kirpputoreja, muuta kuin se Jaffan? entä kierrätyskeskuksia joihin voi viedä vanhaa ja jossa myydään kaikkea, myös vanhasta uutta tehtyä, onko tällainen siellä pinnalla? kiinnostaisi tietää?

Yaelian kirjoitti...

Anonyymi:kiitos ja kiva kun tulit vierailulle. On täällä muitakin kirpputoreja kuin tuo Jaffan.Tel Avivin keskustassa on perjantaisin ja muutenkin ympäri maata on sellaisia. Kulttuurikeskus ,jossa käyn ja olen aktiivinen,järjestää kerran vuodessa vihreän päivän,jossa myös myydään kaikenlaista kierrätettyä ja opitaan siitä. Tel Avivin vanhan roskavuoren kohdalla(olen joskus kirjoittanut siitä)toimii erinomainen kierrätyskeskus,jossa voi oppia kierrätyksestä
http://www.hiriya.co.il/len/
Linkin takana paljon infoa englanniksi.

Marleena kirjoitti...

Kiitos, Yaelian. Jänniä nuo Israelin vuodenajat. Itse olen käynyt Sahnessa uimassa tammikuussa, retkenjohtammekin oli villapaita päällä ja bussikuskimme kai ajatteli: Hulluja nuo suomalaiset! Mutta vesi oli +21 astetta, mitä se ei kesälläkään aina Suomessa ole. Olen kai joskus maininnutkin tästä uintireissusta!

MaaMaa kirjoitti...

sähkökatkoksen aikaan on kyllä nykyään aika orpo, kun melkein kaikkeen tekemiseen tarvitsee sähköä! Ei voi kokkailla, edes! :D

Yaelian kirjoitti...

Marleena:kai se on niin,että täällä tuntuu enemmän se kylmyys vaikka on lämmintäkin koska se on kosteaa kylmyyttä.Minulla tosin ei melkein koskaan ole täällä kylmä!

MaaMaa.Todella orpo olo,etenkin kun se tapahtui illalla.En ollut läppäriäkään ehtinyt ladata...