keskiviikko 9. toukokuuta 2012

11 kysymystä

Että sitten bougainvilleat osaavat olla ihania kun ne roikkuvat parvekkeelta..
Vihreät Niityt Irlannista haastoi minut kivaan haasteeseen ,jossa vastataan 11 hänen keksimäänsä kysymykseen,ja sen jälkeen pitää keksiä uudet kysymykset ja haastaa 11  bloggaajaa lisää vastaamaan ja keksimään uusia kysymyksiä;D

1.Mitä kirjaa luet juuri nyt?
Sain Anulta lainaksi kirjan Tiellä pysymisen taito,josta enemmän Anun postauksessa täällä.Olen vasta aloittanut lukemisen,joten en vielä osaa tuosta kirjasta mitään sanoa.Tätä ennen luin Geraldine Brooksin kirjan "March" joka oli kyllä yksi tämän vuoden tähän astisista lukuelämyksistäni paras.

2.Mieliruokasi?
Salaatit,ehdottomasti! Rakastan salaatteja ja minun on pakko saada salaattia melkein joka päivä. Tosin joskus harvoin maistuu hyvälle myös tuollainen kuvan  minipiirakka,jota söin yhtenä päivänä aamiaiseksi eräässä paikassa.

3.Mitä uutta haluaisit oppia? 
Mielelläni oppisin lisää kieliä,niitähän on niin monta! Ja olisi kiva,jos osaisin ommella myös jotain.

4.Oletko kissa-vai koiraihminen?
Sekä että! Minulla oli pitkään kissa (Otto 18v. elää vieläkin poikani hoivissa Helsingissä)mutta nyt on koira. Jos voisin,minulla olisi molemmat kotona.Linnutkin ovat ihania ,ja jos haluaisin,niin saisin nuo kuvassa näkyvät.

5.Korkkarit vai matalat kengät?
Korkkarit ovat kyllä nätit,mutta jalat tykkäävät enemmän matalista...Tai ihan matalista en kyllä tykkää,ja ne tuntuvat epämukavilta.Korkoa saa olla,mutta kenkien tulee olla sellaiset,että niillä voi kunnolla kävellä.

6. Mikä on mielestäsi Suomen kaunein kaupunki/pitäjä?
Saarijärvi,jossa en ole ollut vuosiin,mutta muistoissani siellä on aina niin kaunista.

7.Mikä ärsytti tänään?
Meillä on täällä nyt juhla nimellä Lag Baomer,ja siihen kuuluu,että sytytetään kokkotulia ja istutaan niiden ympärillä.Täällä lähistöllä on pari tyhjää tonttia ja siellä niitä kokkotulia nyt on.Lapsilla on koulusta huomenna vapaata ja varmaankin hauskaa istua siellä kokon ympärillä ja vaikka paahtaa vaahtokarkkeja,mutta eilen en pystynyt kunnolla nukkumaan ilmanlaadun vuoksi.Pyhä on nyt illalla ,mutta monet ottivat jo varaslähdön,ja tänään ilmanlaatu on noiden kokkojen vuoksi vieläkin pahempi.Jos se olisi  minusta kiinni,kieltäisin nuo kokkotulet!!

8.Tunnetko naapurisi?
En oikeastaan.Aiemmin omassa kerroksessani oli naapuri ,jonka kanssa saattoi jutellakin,mutta he muuttivat pois.Sen sijaan tunnen parissa viereisessä talossa asuvaa naapuria,joiden kanssa ulkoilutamme koiriamme yhdessä.

9.Mitä teet huomenna klo 19.00?
Olen lupautunut menemään erääseen kokoukseen..

10.Nimeä mieliblogisi?
Tähän en osaa vastata ,sillä mieliblogeja on niin monta!

11. Kuka voittaa Euroviisut?
Ei harmainta aavistustakaan.Milloin ne edes ovat?

Ok,ja sitten 11 kysymystä haastamilleni bloggareille:

 1. Lempivuodenaikasi?
 2. Minne haluaisit matkustaa ja miksi?
 3. Lempivärisi?
 4. Mikä sinusta on parasta bloggailussa?
 5. Lempimusiikkisi?
 6. Oletko aamu-vai iltaihminen?
 7. Mikä saa sinut iloiseksi?
 8. Mitä saa veresi kuohahtamaan?
 9. Lempituoksusi?
 10. Pidätkö taiteesta?
 11. Mikä oli päivän kohokohtasi tänään?
Ja haasteen lähetän eteenpäin seuraaville bloggaajille:

18 kommenttia:

Mine kirjoitti...

Toivottavasti savut pian hälvenee ja saat nukuttua. Minkäslaisia ihmisiä ne Israelilaiset ovatkaan? Tavataanko siellä jutella naapureille, vai eletäänkö eurooppalaisittain omaa elämää?

Yaelian kirjoitti...

Mine:no huomenna tämän pitäisi onneksi olla ohi.Israelilaiset ovat hyvin sosiaalisia ja juttelevat naapureitten kanssa paljon enemmän kuin suomalaiset,minulla vaan on hieman huono onni oman talon naapurieni kanssa..

sirokko kirjoitti...

Oi miten komea bougainvillea! Meidän naapurin aidassa kadun toisella puolen on tuommoinen ja ajattelin jos yöllä kävisin varastamassa oksia (ovat myös niitä ns. ei niin mukavia naapureita).
Siellä on sitten vähän kuin ennenaikainen juhannus. Mitenkä kaupunkialueella saakin polttaa kokkoja.. tai mitä ne yleensä polttavat, onko siellä puita saatavilla vai roskakokkojako?

Johanna / Omamaamansikka kirjoitti...

Kiitos haasteesta. Otan sen vastaan ja toivon, että muistan :) Olen viime päivinä unohdellut kaikenlaista :(

Mahtavan herkullisen näköinen piirakka! Voisin hyvin kuvitella popsivani nyt vaikka iltapalaksi. Kävin muuten toissakesänä Saarijärvellä ja kaunis se on edelleen. Ostin kylän Marimekkokaupasta Jokapoika -paidan, kelta-valkoraidallisena ja maksoi kokonaista 15 euroa.

Allu kirjoitti...

Minäkin luin viime vuonna Marchin ja tykkäsin. Yritän tehdä tämän haasteen ensi viikolla, kun palaan Suomesta.

Tuula kirjoitti...

Voi tämähän oli taas hauska haaste. Kiitos, varmasti vastaan! Tuohon Euroviisukysymykseen en olisi minäkään osannut oikein vastata, kun olen kai kuullut vain Norjan ja Suomen kappaleet.

Tanja kirjoitti...

Kiitos, nappaan haasteen heti mukaan :D

Jäin miettimään tuota naapuriasiaa. Me moikataan kyllä kaikkia ja muutamien kanssa jutellaan, mutta tyypillisenä suomalaisena en halua ystäviä liian lähelle ;), joten pidän tiettyä välimatkaa naapureihin. Aika tyhmää :(

Meillä koiratkin vaikuttavat asiaan, koska ne aiheuttavat ärsytystä haukkumalla ja erään äidin kanssa voisin olla muuten tekemisissä enemmänkin (hän työskentelee koirien kanssa), mutta meidän koirat eivät tykkää pienistä lapsista ja hänellä on kaksi.

Miksi sinä et tunne naapureitasi? Näin suoraan kysymykseenkin saa jättää vastaamati :D

Unelma kirjoitti...

Ihanat kuvat. Oikein jäin miettimään kuka asuukaan tuon kauniin parvekkeen takana.

Eryah kirjoitti...

No heiiii, euroviisuthan voittaa tietty Suomi ;)

Hippu kirjoitti...

Kyllä harmittaa puolestasi se, että siellä näköjään käristetään koko ajan jotakin. Muutenkin ihmettelen, että tuommoinen (ja se puistoissa grillailu) sallitaan yleisillä paikoilla, kun johan tuossa on melkoinen tulen leviämisvaarakin.

Irmastiina kirjoitti...

olipa mielenkiitoisia kysymyksiä ja vastauksia...:)

Leena Lumi kirjoitti...

Kiitos, Jael! Teen tämän heti, kun ehdin. Kaipasinkin juuri jotain kevennystä. En vain taida löytää sopivia kuvia...katsotaan.

Hyvä, että mainitsit nuo kokot!

Sinähän olet jo täysin kielinero...kreikkaa, ehkä. Ranskaa...Joskus sitä tuntee itsensä vajaaksi kun ei osaa yhtään ranskaa.

Tuo parvekekuva on niin uskomaton.

Jenni kirjoitti...

Bongasin vastauksesta 8, että sinulla on koira. :-) Millainen koiruus sinulla on?

arleena kirjoitti...

Kiitos haasteesta, vastaan siihen mielelläni.
Oli mukava lukea omia vastauksiasi. Aina tulee jotain uutta esille.

Yaelian kirjoitti...

Sirokko:kävelin vanhassa keskustassa muutama päivä sitten,ja bougainvilleat kukkivat niin kauniisti,ja eri väreissä. Ehkä onnistut salaa pätkimään siitä naapurin bougainvilleasta jonkun oksan...Kaupunki oli määritellyt missä niitä kokkoja saa polttaa ja ikävä kyllä yksi sellainen alue on aika lähellä kotitaloani.. Tänään aamulla vielä tuntui savun haju,kun asun sisämaassa mutta Tel Avivin puolella tuntui mereltä raikas tuuli eikä mitään savunhajua.Luulen että jotkut lahjoittavat puuta noihin kokkoihin,ja lapset ovat keränneet jo muutaman viikon kaikenlaisia risuja ja leikattujen puiden jämiä.Roskia ei onneksi saa polttaa...

Johanna:kiva jos sinäkin teet tuon.Piirakka oli aika hyvää ja se tuli syötyä paikassa ,jossa voi saada 50 erilaista täytettä piirakkaansa! Saarijärvellä vietin joitakin lapsuuskesiä ja aikuisenakin olin siellä muutaman kerran,mutta siitä on jo aikaa.

Allu:March oli todella upea lukukokemus! Ja mukavaa Suomen-matkaa!

Tuula:Kävinkin jo lukemassa vastauksesi:) Ja olenkohan kuullut muita euroviisuehdokkaita kuin ne venäläiset mummot...

Tanja:kiva kun vastasit näihin:) MOikkaan kyllä naapureitani ja he minua.Tässä asuin talossani on vain 3 huoneen asuntoja,ei suuria ja monet vuokralla kun omistajan ovat muuttaneet isompaan mutta pitäneet kuitenkin vanhan asunnon vuokra-asuntona,joten välillä vaihtuvat asukkaat eikä ehdi ihan tutustuakaan. Minua häiritsee että meillä tässä talossa ei ole mitään yhteistä toimintaa;esim.,tilaa olisi kasvimaalle mutta kiinnostusta ei ainakaan tässä talossa riitä.Viereisistä taloista olen löytänyt 2 todella kivaa naapuria. Tässä lähiseudullani on niin monta koiranomistajaa,että haukut välillä onneksi eivät saa mitään valituksia aikaan.Bambi joskus haukkuu jos näkee ikkunasta jotain,mutta harvemmin-

Unelma:kiitos.Minäkin sitä mietin,,,,

Eryah:no tottakai ja nyt muistan että kuulinkin sen eikä se ole hullumpi.

Hippu:No ne grillaamiset olivat silloin itsenäisyyspäivänä ja ei kyllä saisi nurmikoilla eikä talojen lähellä grillata mutta kun ei kaupunki lähetä joka paikkaan vartijoita.Eilen muuten puistossa oli yllätys yllätys vartija,joka vahti,ettei tulta sytytetä,sillä kokkoja saa polttaa vain tietyillä paikoilla.Ja muutenkin eilen varoitettiin koska oli tuulta,mutta kaikki meni kai hyvin.

Irmastiina:Näihin olikin kiva vastata!

Leena:kiva jos ehdit vastata kysymyksiin jossain vaiheessa.Huono onni se,että lähellä on tyhjä alue,jossa saa tuona pyhänä polttaa kokkoja.Ja aamullakin sen tunsin,mutta sitten Tel Avivin puolella en lainkaan!
Kreikankielen kirjaimet yritin jossain vaiheessa opetella ,mutta se jäi. Kiinaa olisi kiva osata..
Tel Avivin Neve Zedeq-kaupunginosassa on bougainvillejä nyt kukkimassa seinillä,parvekkeilla tosi kauniisti!

Arleena:kiva jos sinäkin vastaan näihin kysymyksiin,ja ainahan näistä jotain uuta oppiikin:)

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Hauska haaste, kiitos siitä :) Oi, voin kuvitella kokkokäryn! Täällä on lämpiminä päivinä tukalaa juosta joen varrella, kun kaikki, koko kaupunki tuntuu siellä grillaavan. Äskenkin joen yllä leijui utua. Ei mitään luonnon sellaista vaan grillisavupilviä..tosin syyllistyn niiden tuottamiseen välillä itsekin..

ja nyt mulle iski nälkä noista piirakkakuvista!

BLOGitse kirjoitti...

Voi ei, muistin tästä että Lepis on haastanut minut 10 kysymyksen vastaamiseen. Välillä muistan ja heti unohdan. Jos ens viikolla...
Koita jaksaa siellä nuotiopiirissä!

Ciacy kirjoitti...

Mullekin tuli nuo samat kysymykset mitkà sulle ja vastaan kyllà noihin sunkin omiin, kiitos haasteesta :D Saattaa olla ettà vastauksissa tosin kestàà, sillà sain juuri kuulla, ettà leikkaus on maanantaina (tai ma sairaalaan ja ti leikkaus). Vihdoin odotus on ohi, mutta nyt alkoi jànnitys :-o