keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Vihainen lintu jäätelössäni....

kuva täältä
Luin aamulla lehteni kaupallisesta osasta,että täällä myytävät Angry Birds-jäätelöpuikot ovat olleet niin suosittuja,että niitä markkinoiva ja valmistava  Israelin Nestle on ohittanut yleensä jätskipuikkojen  ykköspaikkaa pitävän täkäläisen jäätelöfirman,joka nykyään on Unileverin omistuksessa. Vihaiset linnut-jätskit( tai oikeastaan mehujääpuikot,ananaksen ja viinirypäleen makuisina) myydään joko yksittellen kioskeissa tai sitten marketeissa 5 kappaleen rasioissa.  Ja jokaisen puikon mukana tulee minikokoinen Angry Birds-hahmo.Vaikka tätä mehujääpuikkoa myydään paljon kalliimmalla hinnalla kuin tavallista mehujääpuikkoa,on se ollut hurjan suosittu ja varmaankin ne pikkuhahmotkin vaikuttavat.

Valtavan suosion johdosta  kansainvälinen Nestle ja Rovio harkitsevat Angry Birds-mehupuikon myyntiä myös muualla maailmassa(toistaiseksi näitä puikkoja on vain täällä).Kun lupa lisenssinhaltijalta oli tullut,pikkuhahmoja hankittiin 4 miljoonaa kappaletta ja mehupuikkoja valmistetaan sama määrä. Hienoa että Suomessa keksityt linnut ovat vallanneet näin hienosti maailmaa!

35 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Luulin, että olit ehtinyt Helsinkiin ja lokki vei jätskisi.

Jael kirjoitti...

Allu;heh,niinkin olisi voinut olla,Pitää sitten varoa niitä lintuja Kauppatorilla jos on jätski kädessä:;D

Arnoya Ari kirjoitti...

Heps nyt sitten ostat niitä paljon. Avaa paketit varoen kohta saat niistä hyvän hinnan kun voit myydä niitä eBayssa ja 10.v päästä niillä tienaa paljon ;)

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Oi joi, noita varmaan löytyy meidänkin kaupoista! En ole vaan viime aikoina kovin tutkinut jätskihyllyjä. Kyllä vihaisia lintuja pitää aina yhden jäätelön verran tukea :)

Mine kirjoitti...

Minä olen ihan pihalla tästä Angrybirds- villityksestä. En ole koko peliäkään nähnyt, saati jäätelöitä. Pehmoja kylläkin. Lapset söis varmaan mielellään vihaisia lintuja jäätelöinäkin...

Kiiris kirjoitti...

Muoti villitsee, sille vaan ei voi mitään. Mutta hyvä kun kauppa käy.
Onkohan jäätelö hyvää..

sirokko kirjoitti...

Lintuja on ainakin osattu hyvin markkinoida, ihan hieno juttu. Ihme kun meillä ei vielä ole piraattilintuja...

Nimetön kirjoitti...

Onko maailmassa enää yhtään maata, missä Nestlé ei ole markkinoilla?
Nestlé on hyvä markknointikumppani kylkiäisille. Toivottavasti Angry Birdsien keksijälle tulee tekijänoikeuspalkkiota, eikä kysymys ole taas kiinalaisesta tuotepiratismista.

Lisay kirjoitti...

Poikani haluaa aina naita ja juuri sen linnun takia!
En edes tiennyt,etta Suomessa keksittyja.Kiitos taas valaisevasta tiedosta!!!

Unelma kirjoitti...

Ihmeelliset ovat markkinamiesten maailmat. Yht'äkkiä jokin tuote on koko maailmassa tunnettu.
Eilen laivalla myytiin Angry Birds limutölkkejä.

lepis kirjoitti...

Jopas on hieno juttu! Kohta voidaan unhotaan Nokia ja lintuilla vain.

SusuPetal kirjoitti...

Tuo Arin ehdotus on hyvä.

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Katoinkin just lentokentällä Suomessa, että onpa paljon Angry Birds -tavaraa. Täällä Saksassa niihin ei kyllä kovinkaan usein törmää - tai sitten kuljen silmät kiinni..Mutta hienoa todella, että suomalaisten "keksintö" myy!

Jael kirjoitti...

Ari;mutta mitä teen niille sorbettipuikoille,en oikein tykkää sellaisesta makeasta.Ja jos kutsun lapsia,niin tulee riita niistä hahmoista.Mutta harkinnan arvoinen vinkki;D

Johanna:Näitä ei ehkä teiltä löydy,sillä ymmärtääkseni jätskimuodossa niitä on vain täällä.mutta ehkä jatkossa sitten..

Mine:täällä olen nähnyt monessakin jutussa,jopa Purim-naamiaisparaatissa oli muutama vihainen lintu;D Ja takuulla sinunkin lapsesi tykkäisivät jätskeistä ,joissa tuo hauska lintu;D'

Kiirepakolainen:ihan tornadon lailla ovat vihaiset linnut lennelleet ympäri maailmaa ja ihastuttaneet;D Jätski on ihan hyvää,mutta ei liian makeana..

Sirokko:todellakin hyvin on osattu markkinoida! Ja ihme,ettei teillä vielä ole näkynyt..

Sirokko:Nestle taitaa kyllä olla joka maailman kolkassa.Venezuelassa asuessa hieman ärsytti,miten he myivät purkeissa myytävää maitojauhetta ,sitä oli joka puolella eikä varmaankaan ehkä se ihan paras vaihtoehto.Tuossa on lisenssiasiat kunnossa joten eiköhän niitä maksuja tule keksijällekin.

Lisay:Varmaankin aika houkutteleva se mukana tuleva pikkuhahmo.Luulin,että kaikki suomalaiset tietävät,että Angry Birdsit ovat Suomesta!

Unelma:näin se on,kun on tarpeeksi hyvä tuote ja osataan markkinoida,niin eiköhän sitä jo tunneta joka puolella. Aika veikeät nuo hahmot varmaan limsatölkissäkin;D

Lepis;ohittavatkohan linnut pian Nokiankin...Ihan hurja tuo suosio!

SusuPetal:Pitääkin mennä ostamaan muutama;D

Helmi-Maaria:lintujen lisenssioikeuksia on varmaan myyty vaikka mihin tuotteeseen ja ihan mukavaa onkin,että Suomessa keksitty hahmo saa niin paljon jalansijaa:)

Leena Lumi kirjoitti...

Sisareni tuntee hyvin Angry Birdsin luojan eli oli töissä Westerbackan perheyrityksessä vuosia.

Kaikkea sitä...;-)

arleena kirjoitti...

Kuuloslostaapa hyvältä meille suomalaisille, että kotomaan firmat menestyvät maailmalla.

A kirjoitti...

Minusta nuo 'vihaiset linnut' eivät ole kovinkaan kauniita, mutta hyvä hyvä markkinamiehille.<33

Jael kirjoitti...

Leena;Sinulla onkin sitten hyvät yhteydet vihaisiin lintuihin;D

Arleena:näin on,aina kerron täällä että Suomesta alunperin ovat.

Aili:eivät ehkä kauniita mutta hauskan näköisiä ja hyvin on niitä markkinoitu!

Kris & Tony kirjoitti...

suomessa ei aina edes tajua, miten iso juttu Angry Birds maailmalla on! Olimme talvella Malesiassa ja sielläkin pienellä Pangkorin saarella kojut pursuivat Angry Birds tavaraa.

Satu VW kirjoitti...

Vau, aika hurjaa että kotisuomen vihaiset linnut ovat valloittaneet maailmaa tässä määrin!! Saa nähdä saammeko mekin pian Norjassa syödä vihaista jätskiä :)

Marjatta kirjoitti...

Vihaiset linnut valloittavat maailmaa mitä erilaisimmissa tuotteissa. Hyvä Rovio!

Jael kirjoitti...

Girl of the Blog:juu ihan mahtava juttu miten nuo linnut valloittavat maailmaa,joten oli ihan pakko kertoa miten ne täällä ovat ihastuttaneet;D

Satu:eikös olekin ! Ja ehkä noita jätskipuikkoja tulee vielä Norjaankin...

Marjatta:näin on:)

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, paremmat kuin uskotkaan;-) Muista sitten kysyä koko tarina!

Susanne kirjoitti...

On kyllä uskomaton menestystarina tämä Angry Birds. Nyt sitten näitä jäätelöpuikkojakin:)

BLOGitse kirjoitti...

Voi vitsi...hienoa tietenkin!
Tulee mieleen smurffit tai ne kilpikonnat joskus vuosia sitten...Villityksiä tulee ja menee. Nähtäväksii jää miten linnut jää elämään buumin jälkeen.

Jael kirjoitti...

Leena;takuulla muistan kysyä;D

Susanne:todellinen menestystarina.Tekee ihan mieli ostaa pari puikkoa ihan vain niiden pikkuhahmojen vuoksi;D

BLOGitse:minäkin muistan ne smurffit ja ninjakilppikset;poikani lempihahmoja pienempänä.Tänään on vaan enemmän kanavia niiden levittämiseen..

Ari kirjoitti...

Täytyy takoa rautaa kun se on kuumaa! :)

tervetuloa lukemaan:
kokemuksellinentunne.blogspot.com

Marja-Leena kirjoitti...

Suomessa tosiaan ei ole lintuja näkynyt jäätelöpuikkojen oheistuotteina, mutta juomatölkkejä kylläkin ja vaktavia pehmoleluja.

kaisa jouppi kirjoitti...

Minulle tulee aina kaamee ikävä sinne Israeliin, kun katselen blogisi kuvia.
No...köh...ei ny noista vihaisista linnuista (paitsi alkoi tekeen viinirypäleen makuista mehujäätä mieli), MUTTA MUUTEN!
Kaksi kertaa olen sinne päässyt ja elätän hirveesti toivoa kolmannestakin kerrasta :D

sarapirat kirjoitti...

spelar du ocksa angry birds? jag ar bakom vad det galler iphones och applications men det ar det forsta spelet jag har provat, so far...
ha en skon helg!
kramar

Jael kirjoitti...

Ari;Niinpä!

Marleena:ehkä nuo lintumaiset jäätelöpuikot tulevat vielä sinnekin...Nuo jätskit ovat lintujen näköisiä ja sitten on vielä se pikkulintu mukana.Tekee mieli ostaa yksi;D

Kaisa:Kiva että pidät näistä kuvista ja toivottavasti pääset tänne vielä kolmannenkin kerran.Minä en kauheasti viinirypäleen makuisesta mehujäästä pidä,mutta muuten mehujäät ovat ihania helteellä:=)

Sara:nej,för att min telefon inte orkar med spel...har inte tillräckligt stor processor..Men har nog spelat någon gång,och den är ganska kul!Ha en riktig bra veckoslut du också! Kram!

Marianna kirjoitti...

Toivottavasti tulevat jätskit tänne Norjaankin. Muutenhan nuo kiukkuiset tiput ovat jo kaikkialla täällä meilläkin, pyyhekumeista radioihin jne.

Layla kirjoitti...

Siis mita? Angry Birds jatskia saa Israelista muttei suomesta?

Noiden luulis olevan menestys ihan maailmanlaajuisestikin :)

Milta maistui?

Jael kirjoitti...

Marianna:Toivottavasti tulevat jätskit sinnekin. Angry Birds.hahmoja näkee vähän joka puolella ja hyvin näkyvät pönkittävät tuotteiden myyntiä.

Laylah:Tämä oli paikallisen Nestlen omistaman firman "keksintö" mutta kun kansainvälinen Nestle ja lisenssinhaltija huomasivat miten suosittu tuote tämä on,niin aikovat muillekin markkinoille laajentaa tätä.En ole maistanut,mutta minua kiinnostaa enemmän se pikku hahmo joka tulee jätksin kylkiäisenä;D

Ciacy kirjoitti...

Vihaiset linnut on vallannut Israelin....tààlà on edelleen hiljaista niiden suhteen...