lauantai 5. tammikuuta 2013

Sateinen lauantai

Saimme sateisen viikonlopun,joka on hyvä juttu,sillä 2 viikkoa oli taas ollut aika aurinkoista.Olen tainnut vain kerran käyttää talvisia vaatteita; minusta täällä keskisessä Israelissa on  ollut sen verran lämmintä että talvivaatteet ovat jääneet käyttämättä. Pohjoisessa on sitten eri asteet.Kun talvella on mielestäni liian lämmintä,alan kaipaamaan Suomen talvea,mutta jo kokemuksesta tiedän,että hyvin pian kaipaisin takaisin tänne lumettomaan ja vihreään maisemaan!
Kävelimme Bambin kanssa kohti rakenteilla olevaa toimistokompleksia,ja ihan tuon rakentamisen johdosta on tuonne vihdoinkin tullut jalkakäytävä! Tuolla alempana on iso supermarketti ja muutama muukin kauppa,ja ennen oli tosi hankalaa kävellä sinne,kun suurin osa sinne vievästä kadusta oli ilman jalkakäytävää.
Matkalla kotiin bongasin uuden pullonkeruulaatikon,joka näytti ihan nätiltä. Olisi vaan saanut olla hieman lähempänä,sillä meidän kadulta vietiin vanha pois ja jos menen tänne,niin joudun ylittämään ison kadun ja 2 liikennevalot.Tosin en osta enään vesipulloja,joten tyhjiä pulloja ei minulla ole.Tähän laitetaan isot tyhjät vesipullot;pienemmissä on pantti ja ne voi viedä kauppaan.
Toisella seinämällä oli raot CD-levyjä ja paristoja varten.

24 kommenttia:

Heljä kirjoitti...

Miten ihana sitruunakuva, niin raikas että tuntuu tänne asti. Kuulit kai kun aivoni raksuttivat ensin että mistä ihmeesstä tuonne pullonkeräykseen laitetaan ne pullot ja sitten että miten ne joutuu litistämään että saa tuosta litteästä reiästä läpi ;O) Kannatti rullata tekstiä vähän alaspäin niin näki kuvatekstin.
Mukavaa lauantaita!

Yaelian kirjoitti...

Heljä;ihan lähellä on omakotitaloja ja melkein kaikkien pihalla sitruspuita;ihania kuvauskohteita:) Hih,ihan tarpeeksi suuri reikä tuolla onkin pulloille;D
Kiitos,mukavaa lauantaita sinullekin Heljä!

Maireanna kirjoitti...

Minustakin tuo sitruunakuva on raikas ja kaunis. Ostin tänään sitruunoita ja tekee mieli laittaa ne kylmään veteen, ihan näön vuoksi :-)
Onpas siellä kauniita keräyspisteitä.
Ajatellaan esteettistä silmää, kaunis on kaunis, vaikka pullonkeräyspiste.

Irmastiina kirjoitti...

...ja minusta...siis tuo situruunapuun kuva on kiva...:)
Hieno on pullonkeruu hkkäräkin...eikö sielä ole sellaista pullonpalautusjuttua, kuin täällä?
Mukavaa viikonolppua sinulle!

Tuula kirjoitti...

Olipas hieno pullonkeräysteline! Täällä palautuu pantin vuoksi takaisin kauppoihin noin 90% pulloista ja tölkeistä. Mites se on siellä nykyään, onko pulloissa pantti, joka maksetaan oston yhteydessä?

Tuula kirjoitti...

Niin tohonhan palautetaan vain muovipullot, eikö totta?

Yaelian kirjoitti...

Maireanna:sitruksista saa niin nättejä kuvia:) Edelliset pullonkeräyspisteet olivat aika rumat,nyt on ajateltu sitä esteettistäkin puolta:)

Irmastiina:sitrukset ovat niin kauniita:) Supermarketissa on sellainen pullonkeräyspiste,mutta isot vesipullot eivät kelpaa;niistä ei toistaiseksi saa palautusta,vaan vain pienistä pulloista ,viinipulloista jne.

Yaelian kirjoitti...

Tuula:joo tuohon laitetaan vain ne isot muovipullot.Mulla on nyt pussillinen viinipulloja ja pieniä tyhjiä vesipulloja ja pari siideripulloa,jotka pitääkin viedä kauppaan palautusta varten.Mutta isot pullot eivät edelleenkään kelpaa kauppojen pullonkeräykseen.

Hippu kirjoitti...

Minulla on ihan sama juttu, että on hirveä kaipuu Suomen talveen, mutta tiedän, että muutamassa päivässä tulisi sellainen olo, että kiitos, nyt riittää. Reilun kahden viikon päästä pääsen ihan oikeasti palelemaan Suomeen. ;-D

En voi kommentoida kuviasi, kun jostain syystä koneeni on ollut tosi hidas tänään, ja kuvien latautuminen kestää ikuisuuden. Kun ei vain kone leviäisi!

arleena kirjoitti...

Olipa tosiaan raikkaan vihreät keräystelineet.
Ihana sitruunapuu, olen nyt käyttänyt sitruunaa melkein jokapäivä, kalaan, kakkuun, salaattiin jne. Niitä on ollut hyvin tarjolla, tuoreita ja mehukkaita.

mummeli kirjoitti...

Jos on sitruuna raikas hedelmä, on tuo kuvakin sitä. Ihana. kivat nuo pullon- ja muiden keräyspiste, kirkas värinen. ainakin erottuu.

Yaelian kirjoitti...

Hippu:toissa talvenahan olin Helsingissä,mutta olin kyllä iloinen kun pääsin takaisin tänne,silloin meinasin nimittäin pari kertaa liukastua Helsingin liukkailla kaduilla.
Toivottavasti koneesi nyt on vaan väliaikaisesti vähän laiska...

Arleena;Kivan värinen tosiaankin tuo teline.Sitruunat ovat ihania,käytän niitä paljon.Ja täällä MasterChefin edellisessä jaksossa oli sitruuna aiheena!

Amalia:Sitruunat ovat kyllä ihanan raikkaita.Niitä on monta lajia ja pidän kaikista:)
Ja kivasti laittoivat väriä noihin uusiin pullonkeräystelineisiin:)

SusuPetal kirjoitti...

Tänään ei ollut Hgissä sateista, vaan ihme kyllä aurinko paistoi!
Ei lunta ja talvea todellakaan kannata kaivata!

Yaelian kirjoitti...

SusuPetal:taisi ne sateet tulla tänne sitten;D Ihan vähän joskus kaipailen sitä lunta...

Mummeli:sinullehan tuo ylempi kommentti piti olla;pieni erehdys.

maaretta kirjoitti...

Onpa niin piristävää nähdä raikkaita sitruunakuvia ja kuulla elämästäsi siellä lämpimässä kun täällä vasta oikein kunnon talvi pakkasineen on alkamassa.Että me ihmiset elämmekin erilaisissa ympristöissä!

Mine kirjoitti...

Kyllä. Suomen talvi oli IHANA. Etenkin kun sen sai muutaman viikon jälkeen jättää taaksensa. Kyllä me mietittiin moneen kertaan, että miten sitä jaksaa MONTA kuukautta putkeen?

Lisay kirjoitti...

Meillakin on satanut koko paivan taalla Jerusalemissa ja tata on luvattukin nyt koko viikoksi...
Meidan kadulla on parikin naita pullonkerayshakkeja ja palautan pullot sinne.Panttipulloja ei tule palutettua kauppaan.
Suomessa meidan lapset palauttivat monta sataa pulloa,joita ei voi kahvilastamme palauttaa firmaan takaisin vain pullonpalautukseen.Olivat tyytyvaisia saamistaan euroista!

Arjaanneli kirjoitti...

Tääpää tykkää mahdottomasti tuollasesta sitruunapuusta!! Kun ei täällä kerta niittä oo, niin mulla on yleensä aina sitruunoita korissa... vaikken niitä ehtis käyttää.. tuoksuttelen, jos en muuta keksi ! Muksaa Tätä Vuotta sinne teidänperälle!

Marja-Leena kirjoitti...

Hyvää loppiaissunnuntaita! Teillä siellä on aina tuota "puutarhaelämää", jota niin kaipaan täällä niin lumen kuin loskankin keskellä. Tänään vaihteeksi näyttää olevan -5 astetta. Onneksi mennään kohti kesää!

Yaelian kirjoitti...

Maaretta:sitruunapuut ovat ihania! Kiva kun pidit;tosiaankin tähän aikaan vuodesta on ulkona niin kovin erilaisen näköistä !Täällähän vihreys on tähän aikaan vuodesta kuin Suomessa kesällä!

Mine:niinpä,ihana kun sitä ei tarvitse nähdä monen monta kuukautta. En minäkään varmaan enään kestäisi.OLin täällä joitakin vuosia ihan nuorena ja palasin Suomeen ja kyllä talvet oli aika vaikeita mulle.

Lisay:Yöllä satoi aika hurjasti ja ukkosteli. En ole vienyt pulloja marketteihin kun ei niitä ole pahemmin edes ollut mutta nyt on kerääntynyt pussillinen niin ajatelin viedä.Suomessa tosiaankin kannattaa viedä pullot keräykseen.

Arja Anneli-Kiva kun tulit käymään pitkäst aikaa;D Joo sitruunoista lähtee kyllä niin hyvä tuoksu;kissat ja koirat ei niistä tosin tykkää...Mukavaa alkanutta vuotta sullekin!

Marja-Leena:täällä tosiaankin ihanan vihreää nyt mutta sitten kun teillä on sellaista niin täällä on rutikuivaa...

Allu kirjoitti...

Meidän lasinkeräyspöntöt on kamalan rumia, saisivat vähän täälläkin kaunistua.

Yaelian kirjoitti...

Allu;ei ne meidän entiset kauniita olleet,mutta nyt on.Entiset olivat jalkapallon näkoiset,sinivalkoiset;D

Leena Lumi kirjoitti...

Miten ihanaa nähdä nuo puut kerrankin sadehelmissä!

Tunnet minut: Minä kuolisin ilman Suomen talvia. Vain huhtikuussa haluaisin olla jossain...vaikka Keski-Euroopassa.

Jyväskylä on järkyttävän edistyksellinen kierrätyksen suhteen. Meidän systeemiä ihmettelevät niin länsirannikkolaiset kuin vaikka Kanadasta tulleet vieraamme. Ja siis täällä kierrätetään monenlaista: meilläkin on jo vain keittiössä neljä eri keräilyastiaa ja ongelmajätteille on oma paikka autotallissa. Sieltä ne sitten lähtevät R:n matkassa sinne minne kuuluvatkin.

Yaelian kirjoitti...

Leena:tällä viikolla sadetta tulikin tosi reilusti.Nyt se on loppu. Juu tiedän.Minä haluaisin talven,mutta korkeintaan kuukaudeksi.
Helsingissä on myös loistava tuo kierrätyssysteemi.Ihan kuvasin erilaisia roskiksia vain jotta voisin niitä näyttää täällä;D