lauantai 19. tammikuuta 2013

Syötävän suloiset kilit

Reitti menee omakotitaloalueen läpi ja melkein jokaisessa pihassa on tällaisia ;olen kateellinen..
Tänään oli sen verran hyvä sää(puolipilvistä,vajaa 20 astetta) että päätin tehdä Bambin kanssa oikein pitkän lenkin.En ollut pitkään aikaan mennyt noin 15 minuutin päässä olevaan pieneläintarhaan,ja sinnepäin kävelimme.
Ensimmäistä kertaa näin tuolla eläinten puolella paljon lapsia vanhempineen.Selvisi että lauantaisin pääsee eläinten puolelle,aina klo 14 asti.Sisäänpääsykin pieneläinpuistoon on tosi edullinen,3 euroa. Ensi kerralla sitten,ja kun olen liikkeellä ilman Bambia.
Pieniä kilejä oli nyt aika monta ja ne herättivät ihastusta! Niiden ja minun välilläni oli 2 rautaristikkoaitaa...ennen oli vain yksi ja eläimiä pystyi taputtamaan ulkopuoleltakin;nyt sisemmälle puolelle oli laitettu pieniruutuinen metalliaita,joten vain sisältäpäin pääsee noita ihanuuksia taputelemaan.
Tällä vaalealla kilillä oli suussaan muovipussi ja sen perässä juostiin pitkään (kili juoksi koko ajan pakoon eikä halunnut luovuttaa pussia,jota se yritti syödä) mutta onneksi pussi saatiin siltä pois.Jotkut eivät ole olleet tarpeeksi varovaisia vaan ovat pudottaneet pussin,mikä voi olla vaaraksi eläimille.
Voi että nuo pienet ovat suloisia!
Strutsien puolella ihmetytti tämä melkein kalju strutsi,mikäköhän sillä oli.....

11 kommenttia:

Nelli L kirjoitti...

Aivan ihanan suloisia <3

Tiskiharjafeministi kirjoitti...

Kilia taputtaessa on aivan sellainen tunne, kuin taputtaisi karvaista jakkaraa :D
Tyttareni paasti pienena GanGurussa vieraillessamme pienen kanin pakoon, vahingossa ;) (oli kolmevuotias, jos olisi ollut silloin viisitoistavuotias, olisin epaillyt salaista elainaktivismia, vaikka elaimilla on kylla mielestani hyvat olot siella,GanGuru tekee kasittaakseni yhteityossa Australian kanssa jossakin kengurututkimuksessa). Kun olimme aikamme juosseet kanin perassa, se pomppi tihean pensasaidan alle, eika meilla ollut muuta vaihtoehtoa kuin halyttaa paikalle joku elaintenhoitaja. Han totesi tyynesti, etta kanista on hyotya aidan toisellakin puolella, epailen etta tarkoitti viidakon lakia, taallahan villielamet (ketut ja jopa kaarmeet, puumista puhumattakaan) ovat rauhoitettuja, ja niiden pieni pulskistuminen on elaintenhoitajalle yhta suuri ilo kuin kaniparan henki. Nielin pari kertaa tyhjaa, mutta sitten ajattelin lammolla pienta iloista ketunpoikasta :)

arleena kirjoitti...

Suloisia tosiaan nuo kilit ja pikkukilit.

mummeli kirjoitti...

Ihania pikkukilejä! ja monen värisiä ovat isotkin, mukavia katsella!

Rita kirjoitti...

Ihana paikka tuo pieneläintarha! Kiva kun tuolla on aika että pääsee aitojen sisälle eläimiä katsomaan:)
Pikku kilit on NIIN suloisia!

Tuula kirjoitti...


Olisikohan strutsilla täi? Meidän yhdellä lehmällä lähti karvoitus ja kun se sai täilääkityksen, niin kappas vain, karva kasvoi heti takaisin :). No joo, linnuilla on varmaan muut jutut kuin lehmillä :).

Heljä kirjoitti...

No onpas ihania - täytyy näyttää kuvat Miriamillekin kun heräilee (ihan "vauvaeläin" fani). Mitä mukavinta sunnuntaita täältä "melkein" pakkasesta (+3)

Hanneles paradis på Hisingen kirjoitti...

Kiva kun lapset pääsee tutustumaan.

Yaelian kirjoitti...

Nelli:on ne:)

Tiskiharjafeministi;D Mutta ne on niin söpöjä.Ja mun piti googlettaa tuo GanGuru,en ollut siitä koskaan kuullut.Kivalta paikalta vaikuttaa!Voi sitä kania,mutta jos se joutui jonkun pikku ketun ateriaksi niin kai se ihan ok. Täällä ihan lähelläni on vielä yksi villi pläntti ja alueella oli ennen paljon kettuja,mutta rakentamisen myötä niiden elintila on niin pienentynyt ja onkohan niitä enään.VIime vuonna näin siellä yhden ketun joka tuijotti minua ja minä takaisin.Jotainhan niidenkin pitää syödä...

Arleena:hellyttävän suloisia:)

Mummeli:kilit ovat aika herttaisia mutta niin ovat isommatkin vuohet.

Rita;kiva paikka ja niin lähellä.Harmi vaan että sisälle lähelle eläimiä påääsee vain kerran viikossa ja silloin siellä on aika paljon porukkaa.Pikku kilit ovat tosiaankin suloisia:)

Tuula:Enpähän tiedä tai onkohan ihan yleistä että strutseilta lähtee sulkia...Hyvä että se teidän lehmä sai lääkityksen myötä karvat takaisin;D

Heljä:eläinlasten kuvia on aina kiva katsoa:) Terveisiä sinulle ja Miriamille ja hyvää sunnuntaita!

Hannele:Lapset varmaan tykkää siitä tosi paljon:)

Johanna kirjoitti...

Kilit ovat suloisia! Meilläkin oli lähellä kotieläintarha, mutta se lopetettiin muutama vuosi sitten. Se oli suosittu kohde, mm. pienet kerholaiset tekivät sinne "luokkaretkiä".

Yaelian kirjoitti...

Johanna:tuo on tosiaankin ihastuttava paikka ja kilit niin suloisia.Harmi kun teillä lopetettiin se kotieläintarha:(