keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Brrrr,tuli kylmä!

Kodin viereisessä puistossa sade ja tuuli olivat painaneet ruusut alaspäin
Eilen täällä oli ihan hurja sadepäivä! Vaikka pidänkin sateesta,niin eilen sitä tuli melkein jatkuvasti,ja ihan koirankin kannalta on hankalaa ,kun ei pääse kunnolla ulos.Mutta sadetta tuli sen verran ,että se aiheutti myös mittavia vahinkoja ja loukkaantumisiakin. Anu Juudean Jupinoista olikin eilen löytänyt sateisia kuvia.
Siellä sun täällä oli syntynyt pieniä lampia ja bussia odottaessa katselin lintujen touhuja.
Lintukin näytti hieman viluiselta.

Eilen illalla nukkumaan mennessä asteet olivat jo menneet kunnolla alas,ja sisälläkin oli vain 13,5 astetta.Minussa on varmaan jotain vikaa kun se ei kauheasti häirinnyt.Mutta tänään on ollut vuoden kylmin päivä ja aamulla piti ottaa hanskatkin esille.Sadetta on ollut vähemmän ja aurinkokin tuli välillä esille,mutta kylmää! Ja nyt tätä kirjoittaessa menin katsomaan lämpömittaria ,ja ulkona on vain 6 astetta,enkä muista milloin täällä keskisessä Israelissa viimeksi meni asteet noin alas.Vielä kun menisi muutaman asteen alaspäin niin ehkä täälläkin tulisi lunta...Vimeksi sitä oli Tel Avivissa kerran 1950-luvulla.


Kuva täältä Lisää lumisia kuvia tältä päivältä linkin takaa
Ja Jerusalemissa sataa nyt kevyttä lunta. Olisi ollut kiva mennä sitä katsomaan..Lisay Pieni Oliivipuu-blogista on ottanut ihania talvisia kuvia Jerusalemista!
Ystävältäni Maryltä,joka oli käynyt Guatemalassa,sain pussillisen guatemalaista kahvia.Tuo pussi on ihana!

P.S.Chrome-selaimeni ei ole muutamaan päivään päästänyt minua WordPress-blogeihin. Jos yritän avata WordPress-blogin explorerilla,niin pääsen kyllä sinne,mutta näkyy pienempänä.en ole muuttanut mitään asetuksia.Onko muilla ollut tällaista?

18 kommenttia:

Nurkkalintu kirjoitti...

Jopas teillä siellä nyt kelejä pitelee! Hyvä, että vettä tulee, mutta harmi, että vahinkojen kera.

Tuo kahvipussi on tosi viehättävä.

Hyviä talvipäiviä!

Leena Lumi kirjoitti...

Jerusalem lumisateessa olisikin varmaan ollut jotain, mieti mitä kuvia, jos vain olisit tarjennut;-)

Et ole tänä vuonna vielä kaivannut edes villasukkia. Ainakin minulta on mennyt ohi.

Mikään ei voita sitä teidän hasselpähkinäkahvianne!

Yaelian kirjoitti...

Nurkkalintu:tämä on todella sellainen entisajan talvi täällä,kun oli vielä kylmempää. Mutta nuo vahingot eivät ihan kivoja ole.Kahvipussi on tosi nätti.Ja kiitos,hyviä talvipäiviä sinullekin.

Leena.Olisinpa vain mennyt Jerusalemiin,en ole koskaan ollut siellä kun on lunta,jota ehkä tulee päivän ajaksi.Tänään piti olla hanskat ja bussipysäkillä palellessa harmittelin etten ollut laittanut sukkahousuja housujen alle...
Kyllä sun pitää saada sitä uusi pussi,kun se yksi ei tullut perille...

Allu kirjoitti...

Onpa tosiaan kylmää. Harmi vaan, jos ei ihmisillä ole kunnon lämmitystä.

Kiiris kirjoitti...

Ohoh, onpas sinnekin viileyttä tullut, ja luntakin. villasukat jalkaan, ettet vilustu:)

Mine kirjoitti...

Täällä sitä lunta nyt piisaa. Lähettäisin ne oikein mielelläni sinulle:). Sisälläkin on hieman viileää ja sain nuhan. Ei sille ole koskaan sopivaa aikaa, ei nytkään:(. Toivottavasti ei tule pitkäksi aikaa jäädäkseen...

Sirokko kirjoitti...

Ohos,joskus teilläkin sentään talven tuntua. Sama kylmä tuntuu Välimeren rannalla paljon kylmemmältä kuin täällä Suomessa. Olen saanut nauttia suurimman osan aikaa melkein nollakeleistä, joten ei valittamista, nyt pitäisi sitten alkaa pakastaa loppulomaksi.

Hannele på Hisingen ♥ kirjoitti...

niin, terveisiä lämpimästä (?) ja keväisestä Lontoosta!

Yaelian kirjoitti...

Allu:tosiaankin kylmää on nyt ja vielä huomenna,kuulemma.

Kiiris:onnenksi onkin villasukat:)

Mine:tämä taitaa kestää vielä päivän ja sitten alkaa jo lämmetä.Minun puolesta saisi vielä jatkua...

Sirokko:tosiaankin tuntuu täälläpäin kylmemmältä kuin Suomessa;äskenkin hytisin Bambia ulkoiluttaessa ja pian piti tulla kotiin.Kiva kun olet saanut nauttia hyvistä keleistä:)

Hannele:no siellä ehkä lämpimämpää kuin täällä!

Kirsti kirjoitti...

Katsottiin juuri Israel uutisia ja nähtiin lumi- ja tulvakuvia!
Kovat säät teillä siellä.
Ai, eikö Tel Avivissa ole ollut lunta sitten 50-luvun?!

Sateenkaari kirjoitti...

Nyt ollaan teidan kanssa suunnilleen samoissa lampötiloissa. Ja meilla oli tanaan myös tahan asti taman talven kylmin paiva. Pipo oli paassa ja hanskat kadessa ulkona.
Yölampötilan on ennustettu menevan nollarajan alapuolelle.
Ei haittaa minuakaan yhtaan tama kylmyys. Harrastan kerrospukeutumista, joka on oiva keino valttya palelemiselta.
İlmastointia kylla kaytan lammittamiseen, mutta lampötilan pidan kotona 18 asteessa.

arleena kirjoitti...

Harvinaista, että lunta siellä sataa. Täällä meidän rannikolla on aika ohut kerros lunta normaaliin verrattuna. Sopivasti kuitenkin, että maa on täysin valkoinen ja puut huurteessa.

Hippu kirjoitti...

Hih, nauti nyt siitä kylmyydestä. ;-D Minua ei kylmyys haittaisi, jos sisällä olisi edes lämmin, mutta tuo 13,5 astetta on kyllä ihan kauhean vähän! Onko sinulla talvivaatteet päällä sisälläkin?

Nelli L kirjoitti...

Näinkin jo aivan ihania kuvia lumipeitteisestä Jerusalemista...upean näköistä kyllä :)
Villasukat on vissiin kovassa käytössä tuossa sisäasteessa..mulla ainakin olisi, pelkkä ajatuskin kylmettää jalat, hihi

Eeviregina kirjoitti...

Jerusalemissa on ihan kunnolla lunta ja kaupunki sekaisin. Ihmiset jää kotiin töistä ja kouluista ja tekevät lumiukkoja ulkona!
Onneksi siskoillani on nyt lämpimät asunnot, ennen oli sitä 13 C sisätiloissa ja sai palella.
Kivaa lyhyttä talvenaikaa teille!

Petra kirjoitti...

No sita mina pohdinkin etta onko siella koskaan ollut lunta ja vastauskin löytyi kun tanne blogiisi asti ehdin :) Meilla on talonmies taas kai seonnut ja paukuttaa lamminta tupaan, hiki tuli eilenkin illalla kun ulkona hetkellisesti lampeni ja lammitys vaan pauhasi taysilla. Ei jarjen haivaa ole valilla tassa touhussa.

Yaelian kirjoitti...

Kirsti:säätilanne on nyt rauhoittumassa,sateet taisivat loppua.Tänään vielä kylmää,mutta huomenna lämpenee..Vuonna 1950 oli lunta Tel Avivissa mutta sen jälkeen ei...

Sateenkaari:minäkin olen näinä päivinä harrastanut kerrospukeutumista ja hyvin olen pärjännyt.Bambillakin on uusi lämmin pusero:) 18 on tosiaankin se korkein astemäärä,mitä minä haluan että olisi kotona.

Arleena:Harvinaista tosiaankin.Jerusalemissa tuli ihan reilustikin lunta mutta kauan se ilo ei kestä.

Nelli:oli kyllä kiva katsella lumisia kuvia Jerusalemista ja muista lumisista paikoista.Olisi ollut kiva nähdä...Mulla onkin tosi lämpimät villasukat nyt jaloissa;D

Hippu:minusta talvi näin on ihanaa mutta maataloudelle siitä tuli sen verran vahinkoa että salaattiainesteni hinnat nyt nousevat.Ei,ihan kotivaatteet päällä,pari kerrosta;D

Eeviregina;:Ihan hassulta tuntuu aina että miten se Jerusalem menee sekaisin siitä lumesta! Kiva että siskoillasi nyt on lämmintä ,sillä Jerusalemin alueella onkin paljon kylmempää kuin täällä minun seudullani.KIitos,siitä tuli nautittia vaikken lunta nähnykkään-.

Petra:Olisi kyllä kiva jos tulisi uudestaan lunta edes pariksi tunniksi,mutta tuosta yhdestä kerrasta on sen verran aikaa eikä se ole uusiutunut...Huh,minä en kyllä tykkäisi jos sisällä on liian lämmintä!

Marja-Leena kirjoitti...

Huh, onpa teillä ollut kylmää.
Minulle on käynyt toisin päin. Voin nyt vapaasti kommentoida Chrome-selaimella WordPress-blogeja, mikä ennen oli hyvin hankalaa ja vaati erillisen kirjautumisen. Macilläni en käytä lainkaan exploreria.