torstai 10. tammikuuta 2013

Vierailu butiikkihotelli Almassa

Kävellessämme ystävän kanssa joku aika sitten Tel Avivin sydämessä;päätimme samalla katsoa missä sijaitsee hieman yli kuukausi sitten avattu butiikkihotelli Alma,josta oli ollut paljon juttua lehdissä. Tel Avivin sydänalueen  tuntomerkkejä ovat ensimmäisenä sinne rakennetut neoklassiseen rakennustyyliin kuuluvat talot,sen jälkeen rakennetut eklektiseen tyyliin rakennetut talot ja myöhemmin rakennetut Bauhaus-funkkistalot.Parin viime vuoden aikana alueella on avattu useita pieniä butiikkihotelleja,jotka sijaitsevat restauroiduissa vanhoissa taloissa.Tämä vihertävä,vuonna 1925 alunperin rakennettu  talo jossa butiikkihotelli Alma nyt sijaitsee,restauroitiin tunnontarkasti ja rakennus on ulkopuolelta katsottuna todella viehättävä.
Emme kuitenkaan olleet täysin varmoja,oliko juuri tämä etsimämme butiikkihotelli Alma.Näissä pienissä butiikkihotelleissa kun ei ole suurta kylttiä sisääntulon edessä vaan ehkä vain pieni kyltti ovessa. Huomasimme talon toisella puolella pihan,jossa oli pöytiä,muutama ihminen siellä istumassa ja kysyimme tarjoilijalta ,missä olimme.Ystävällinen tarjoilijatyttö sanoi meidän olevan uudessa butiikkihotelli Almassa ja kysyi haluammeko nähdä hotellin sisältä.Tottakai halusimme! Astuessamme sisään aulabaariin emme voineet olla huomaamatta aulabaarin erikoista sisustustyyliä,jossa huonekalut edustivat georgialaista tyyliä ja jossa väriä ei oltu säästelty.Aulasta en onnistunut ottamaan kunnon kuvaa,mutta täällä näkyy mitä tarkoitan.
Tämä oli vastaanottopisteen yläpuolella
Sisään tultuamme vastaan tuli hotellin johtaja:viehättävä Galit Dohan Hacham,joka kuultuaan minun olevan suomenkielinen bloggari (hih) päätti näyttää meille hotellia oikein kunnolla.
Butiikkihotelli Almassa on vain 15 huonetta,joista jokainen on sisustettu erittäin persoonalliseen tyyliin. Portaikossa huomasimme,että jotain vanhaa oli kuitenkin jätetty:vasemmanpuolinen kuva on maalin alta löydetty alkuperäistä seinämaalausta ja oikealla alkuperäisiä lattialaattoja.
Rakennuksen katolla on varmaankin mukava juoda kahvit ja katsella kaupunkia.
Huoneet Almassa on sisustettu persoonallisesti ja rakkaudella.Saimme nähdä 3 erilaista huonetta.Tätä huonetta dominoi tuo suuri maalaus,joka on taitanut saada vaikutteita Velazquezin töistä.
Tämä yöpöytä oli kaunis!

Kaksi muuta näkemäämme huonetta olivat hyvin erikoisia ja eivät ehkä jokaisen makuun,mutta tuolla kierrellessä kokonaisuus oli kyllä vaikuttava.Värejä on käytetty aika reilusti.
Kolmas näkemämme huone oli kaikista erikoisin. Ensin ajattelin että mitä ihmeen värejä,mutta vastakkaisvärit toimivat tuolla tehokkaasti,mikä ei ehkä pikkukamerallani ottamissa kuvissa tule täysin esille.
Kylpyhuoneiden ilmeeseen oli myös panostettu.Tämä mustavalkoinen oli turkoosiseinäisen huoneen kylpyhuone.
Tämä taisi olla osa ensimmäisen huoneen kylpyhuonetta.
Huoneiden parvekkeet ovat kauniit. Yö tässä hotellissa on aika hintava,mutta palvelu on huippuluokkaa ja huoneet varmaankin sellaisia,ettei niitä heti unohda;D

31 kommenttia:

 1. Vau, ihana kuvauskohde! Se, että jokainen hotellihuone on sisustettu eri tavalla, on huikeaa. Ja värien käyttö, hauskaa ja rohkeaa.

  Hienoa, että noita taloja retauroidaan, arkkitehtuuri on kaunista. Ja nuo sisällä olevat ja löydetyt vanhat pinnat pääsevät myös näkyviin.

  Taidanpa pysähtyä tuohon ulkosalle kupilliselle.

  VastaaPoista
 2. Vau! :O Erityisesti tuo yöpöytä oli suuri suosikkini. Tykkään vallan mahdottomasti tuollaisesta vähän rönsyilevästä tyylistä!

  ...Ikävä kyllä kodissani asuva toinen henkilö on enemmänkin sellaisen kuivakan funktionalistisen tyylin kannattajia. ;) Kotiamme yritämme sitten sisustaa jonkinlaiseksi kompromissiksi näistä kahdesta, ei oo aina helppoa. ;D

  VastaaPoista
 3. SusuPetal:Se noissa putiikkihotelleissa onkin ihanaa on se,että ne on sisustettu niin persoonallisesti.Tuolla värejä oli tosiaankin käytetty reilusti:)Onneksi on säästetty monta kaunista vanhaa taloa,mutta liian monet joutuivat aikoinaan pois modernien ja rumempien talojen tieltä. En muuten pääse kommentoimaan hyvin blogiisi enkä mihinkään WordPress.blogiin,en tajua miksi,,,,

  VastaaPoista
 4. Minä olen ehkä hieman pelkistetymmän ystävä:D. Mutta minä olenkin tylsä suomalainen. Ihailen kyllä värikkyyttää muualla, mutta en missään nimessä haluaisi mitään liian värikästä kotiin... Ulkoahan se olisi juuri sopivan värinen!

  VastaaPoista
 5. Jael, kyllä tuo meille kävisi;-) R:kin jo kävi hyväksymässä. Minusta tuo kylppäri on ihana ja pidän välillä myös vahvoista väreistä. Vain kattoterasille vielä sellaiset isot aurinkovarjot, joita meillä on se yksi sininen.

  Otit varmaan selville kahden hengen huoneen eksoottisen hinnan?

  VastaaPoista
 6. Upeasti restauroitu talo. Onneksi loytyy ihmisia, joilla on intoa ja rahaa(!) pelastaa naita vanhoja rakennuksia. Huoneiden sisustus on aika hmm.. erikoinen, tuskin tuollaista monikaan kotiinsa haluaisi, siihen vasyisi ehka akkia. Mutta eihan hotellihuone mikaan koti olekaan, kylla minakin yopyisin tuollaisissa huoneissa muutaman yon ihan innoissani, vaikken omaa makkariani tuohon tyyliin laittaisikaan.

  VastaaPoista
 7. Toi prinsessahuone vois olla aika kiva, jos kestäis tuon matamin läsnäólom koko ajan. Erikoisia ovat.

  VastaaPoista
 8. Riina:minustakin tuo yöpöytä oli erikoisen nätti.Siellä oli myös isosta rummusta kivalla tavalla tehty pöytä,josta en saanut kunnon kuvaa.Kiva jos löytyy kompromissi,edes joskus,tuossa sisustusjutussa kun on 2 erilaista makua;D
  '
  Mine:en minäkään kotiini ihan noin värikästä haluaisi,mutta välillä on ihan innostavaankin tuollainen ympäristö.Talo on tosiaankin nätti!

  Leena:Olisi ollut kiva nähdä kaikki huoneet;D Ensimmäinen,tuo ehkä pelkistetyin,kelpaisi minulle.Kylppärit ovatkin jänniä tuolla;tuo turkoosille vivahtava oli nätti;kuvassa vain osa siitä.
  Hinta,huh,aika korkea,kirjoitin postissa...

  Anu:todellakin upeaa miten noita vanhoja kaunokaisia restauroidaan niin upeiksi taas. Ja totta,harva varmaan haluaisi tuollaista kotiinsa,mutta ihan kiva muutamaksi päiväksi ja aika insipiroivaakin;D

  Amalia:Mutta kun nukkuu niin onneksi ei tarvitse matamia katsella;D

  VastaaPoista
 9. Hotellina on mielenkiintoinen, mutta myös minun makuuni liian voimakkaita vareja liikaa. Voimakas varikin sopii hyvin sisustukseen mielestani, jos se ei ole hallitsevana osana huonetta.

  VastaaPoista
 10. Onpa todella viehättävä hotelli!
  Tuollaisen yöpöydän huolisin minäkin, on niin ihana kruusattu ;)

  VastaaPoista
 11. Wautsiwau mikä charmantti hotelli ja nuo sängyn päädyt, oooh! Sinun pitäisi kiitokseksi saada ilmainen yö tuossa hotellissa kiitokseksi hienosta raportistasi!

  VastaaPoista
 12. Todella omaperäinen sisustus. En ehkä kotiani noin koristaisi, mutta ehdottomasti mielelläni yöpyisin tuollaisessa hotellissa :)

  VastaaPoista
 13. Kaunis sisältä ja ulkoa vaikka omaan mielenmaisemaan vetoaa tuo ulkopuoli enemmän.Ihanaa, jos siellä riittää intoa korjata näitä vanhoja.ovat niin paljon herkullisempia silmälle kuin nykytyyli miten näissä maissa rakennetaan.

  VastaaPoista
 14. Hih, joskus on hyvä paljastaa kirjoittavansa blogia. ;-D

  Minusta on ihanaa, että tuommoisia pieniä persoonallisia hotelleja tehdään kaikkien tylsien ketjuhotellien keskelle. Harmi vaan, kun butiikkihotellit ovat yleensä tosiaan niin hirveän kalliita. Mikähän niissä oikein maksaa? Olisiko restaurointi, palvelun yksilöllisyys vai mikä?

  Tykkäsin noista kaikista huoneista, vaikka muuten minäkin olen pelkistetymmän ystävä, mutta olisi kiva nukkua tuommoisessa ympäristössä yksi yö. :-)

  VastaaPoista
 15. Ensin luulin, että butiikkihotelli on täynnä pieniä liikkeitä. Mutta tämähän on kaunis pieni hotelli Alma (suomalainen nimi)
  Ihanat sisustukset, värikylläiset ja hotellin rakennustyyliin sopivat.
  Kun matkustan tykkään siitä, että hotelleissa on erilaista kuin kotona. Vanhaa, romanttista ja siten pursuavan kaunista.
  Kylppäreistä sain muutaman inspiksen tulevaa v essaa ajatellen.
  Kiitos kierroksesta.

  VastaaPoista
 16. Mielenkiintoinen hotelli, jolle varmasti on kysyntää.

  VastaaPoista
 17. Kun luin "Alma" Ihmettelin oletko Seinäjoella, no selvisi sitten että sielläkin on Alma ja kuva sitten olikin tyystin erilainen Alma. Seinäjoen Almakin on vanha, täysin restaroitu talo ja ollut muutaman vuoden hotellina. varmaan on sisustus siellä vähän erilaista, perinteistä Pohjalaista.

  Mutta se yöpöytä siellä kaunis katsella, mutta ei meillä. Tuo ympäristö ulkopöytineen on viehättävä.

  VastaaPoista
 18. Voi kun pääsisikin reissullaan yhtä viehättävään hotelliin yöksi! Tykkään juuri tuon tyylisistä, mutta taitaa jäädä kokematta hinnan vuoksi. Tosin Gagliarissa yövyimme persoonallisessa, mutta varsin edullisessa pienessä huoneistohotellissa, siellä oli vain seitsemän vierashuonetta:)

  VastaaPoista
 19. Sateenkaari;niinkuin monet muutkin ajattelevat,niin kotiin ei ehkä ihan tuollaista haluaisi mutta olisi kiva olla tuolla vaikka pari päivää;D Voimasväriset sisustuselementit tai yksi seinä sen sijaan ovat kivoja.

  AnneAulikki:tuo yöpöytä oli kyllä sellainen,että sitä olisi katsonut kauemminkin;D

  Sofia:nuo päädyt tosiaankin aika mahtavia;D Ja jos ei yö tuolla,niin ainakin ateria;D

  Nelli.Tuo kattoterassi voisi olla mun paikka;D

  Annika:todellakin omaperäinen tuo sisustus tuolla,ei ihan joka paikassa törmää tuollaiseen.Ja sama juttu,tuolla voisi olla pari päivää mutta kodin värityksen pitää sitten olla rauhallisempi.

  Allu:)Taitaa ollakin!

  Pikkujutut:Itse rakennus onkin tosi nätti! Ja totta,ennen osattiin kyllä rakentaa tosi kauniita taloja,nykyään ovat enemmänkin laatikoita.

  Hippu;hyvä valtti joskus;D
  Minustakin putiikkihotellit ovat paljon ihanempia kuin suuret tylsät hotellit(joissa olen ollut töissä)-pienissä on persoonallisuutta ja intiimimpää tunnelmaa.Mikä niissä maksaa....kun huoneita on vain 15 eikä aina talo täynnä,maksaa itse hotellin ylläpito aika paljon.Kai siitä johtuen.Tuo on kyllä hinnoiteltu kalliimmaksi kuin muut lähialueella olevat putiikkihotellit.Jeps,olisi kiva viettää tuollaisessa paikassa pari päivää.

  Arleena:Alma on tosiaankin nätti pieni hotelli.Alma on myös hepreaa,tarkoittaa "nuorta naista".Ja hotelleissa onkin mukavaa sellainen,että on niin erilaista kuin kotona.Olen ollut töissä suurissa hotelleissa,mutta joskus aikoinaan ajattelin,että olisi ihanaa jos olisi joku pieni hotelli,jota voisi pitää.Sisustus tuolla onkin tosi erikoinen ja mielenkiintoinen:)Kiva jos kuvista sait inspiksen:)

  Ari:

  Mummeli:mielenkiintoista että Seinäjoellakin on Alma-hotelli, mutta varmaan kovin erilainen kuin tämä.Kuten tuolla Arleenalle kirjoitin;Alma on myös hepreaa.

  Inkivääri.viehättävä tosiaankin ja varmaankin muistettava elämys viettää tuollaisessa muutama päivä.Hinta vaan voi tuollaisissa olla ikävän korkea.

  VastaaPoista
 20. Ihana hotelli! Kiva oli päästä kurkistamaan sinne.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 21. Kyllä mä voisin tuolla yöpyä, paitsi siinnä missä oli ne turbaani-päiset... tuntuu ku ne tuijottais =O Hauskasti väritettyjä huoneita!

  VastaaPoista
 22. Aivan uskomaton paikka! Mikä mielikuvitus!

  VastaaPoista
 23. Rita:on tuo aika erikoisen kiva:) ja hyvää viikonloppua sinullekin!

  Arjaanneli:Mä taas sen Velazques-prinsessan edessä;D ON tosiaankin paljon käytetty mielikuvistusta tuossa sisustamisessa;D

  Marja-Leena:Aika erikoinen tosiaankin ja kuten sanot, mielikuvituksella sisustettu:)

  VastaaPoista
 24. Ihanan nakoinen paikka, erityisesti ihastuin tuohon turbaanipaisten poikien koristamaan huoneeseen kaikessa erikoisuudessaan. Kotona kylla mennaan silti aika varittomasti...

  VastaaPoista
 25. Pilvi:aika erikoinen ja ihana paikka tosiaankin:) ja nuo huoneet kyllä erikoisen kivoja,olisi kiva testata.Joo,kotona mulla aika kalpeat värit;D

  VastaaPoista
 26. Makeeta, että saa yksityiskierroksen hotellissa, kun on suomalainen bloggeri ! :)))
  Hieno ja erikoinen hotelli, tykkään tuosta sini/turkoosista huoneesta, mutta punainen missä sängynpäässä kuva mieskatraasta ois vähän häiritsevä ... ;) :D

  VastaaPoista
 27. MaaMaa:joo ja tänään sain meiliä hotellin johtajalta joka tykkäsi tästä postauksesta vaikkei ehkä onnistunut sitä ihan lukemaankaan;D Mä taas tykkäsin eniten tuosta ensimmäisestä joka oli hieman rauhallisen näköinen mutta kävin kurkkimassa myös hotellin sivuilta vähän muiden huoneiden kuvia;D

  VastaaPoista
 28. Ihania huoneita, lattialaattoja, värejä ja yksityiskohtia! Huoneet saa ilmeisesti varata omansa valiten, muuten voin vain kuvitella jonkun vihreää vihaavan asiakkaan vastaanotossa: I want to speak to the manager... ; )
  Pienemmästäkin ´viasta´on vaadittu huoneen vaihtoa

  VastaaPoista
 29. Jonna;todella erikoisen jännittävä hotelli tuo:)Hih,ei ihan jokaisen makuun tosin;D

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...