keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Söpöläisiä

Keskiviikkoisin iltapäivällä menen vierastyöläisten lasten iltapäiväkerhoon ja tänä vuonna suojattini B. on jo sen verran iso,että menemme hänen ja parin muun isomman lapsen kanssa tunniksi leikkimään ihan pienten lasten kanssa. Kyseessä on ns.Unitaf-lastentarha,jossa lastenhoitajat ovat yleensä kokemattomia  afrikkalaisia mutta näissä Unitaf-systeemiin liittyneet lastentarhat saavat tukea ja opetusta sekä kaupungin taholta ,Magen Davidilta,joka vastaa Punaista Ristiä sekä privaattitahoilta. Unitaf-tarhat ovat lähes täysin täkäläisten tarhojen tasolla. Syy miksi vierastyöläisillä on näitä omia tarhoja on se,että alle 3-vuotiaille ei ole kaupungin taholta järjestelmää ja järjestöjen tarhat tai yksityiset lastentarhat ovat heille liian kalliita.Tässä tarhassa on vajaa 30 2-vuotiasta lasta,joiden kanssa käymme leikkimässä kerran viikossa.
Tämä tarha sijaitsee Tel Avivin erittäin sokkeloisessa ns.uudessa pääbussiasemarakennuksessa,joka ei ole mikään uusi nimestään huolimatta.Alue on iltaisin hieman  rauhatonta ja siellä asuu paljon sekä vierastyöläisiä että pakolaisia.Alueella on myös etnisiä kauppoja sekä ravintoloita.
Tunti tällaisten naperoiden kanssa per viikko on juuri passeli aika,vaikka välillä tuntuu,että voisin tulla useamminkin,ehkä ensi vuonna kun suojattini vaihtaa isompien lasten iltapäiväkerhoon.Ovat vaan niin ihania nämä pikkuiset. Ensimmäisessä kuvassa näkyvä hymypoika Joel on suosikkini , vaikka suosikkia ei oikeastaan saisi olla,mutta mitä voin tehdä kun tulen sinne ja poika ryntää iloisena syliini eikä tahdo päästää  minua tarhasta  pois.Olen myyty!

15 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Voi mitä söpöliinejä. Jos ei olisi niin kaukana, tulisin minäkin.

Nelli L kirjoitti...

Voi mitä söpöläisiä <3

Maria kirjoitti...

Annat aikaa tärkeään asiaan ja selvästi hyvä mieli on noilla pienillä katseessaan!olisi mukavaa jos kerrot lisää tästä tarhasta joskus.
Oikein hyvää uutta vuotta sinulle
lämpimästi
maria

anumorchy kirjoitti...

Mina en oikein osaa noiden polvenkorkuisten kanssa kommunikoida, mutta jos jossain pitaisi yrittaa, tuolla voisi olla helpointa.

Nina Bille kirjoitti...

Hienoa että vapaaehtoisvoima varmistaa pienten kerhon toiminnan - ja että voit olla mukana! Mikä sen parempi tunne kun lapsi tulee juosten vastaan ja halaa!

Kiiris kirjoitti...

Hieno työtä teet, Yaelian. Hatunnosto!

Amalia kirjoitti...

Niin ne pojat vie meidän tätien sydämet jo heti pienestä pitäen :) Hyvää Uutta Vuotta sinulle.

Petra kirjoitti...

Minakin nostan hattua sinulle, tunti ajasta on iso lahjoitus heidan kannalta, lukisin mielellani lisaa juttuja aiheesta! Oikein hyvaa uudenvuoden alkua sinulle!

arleena kirjoitti...

Lapset joka puolella maailmaa ovat niin ihania ja hellyttäviä.
Toivon heille kaikille onnellista ja hyvää lapsuutta.

Hippu kirjoitti...

Voi sinua hyväsydämistä ihmistä. <3

Yaelian kirjoitti...

Allu:on nuo vaan niin suloisia:)

Nelli:aivan ihania ovat:)

Maria:nuo ovat niin ihania että heidän kanssaan leikkiminen on kivaa:) Olen tuolla ollut vain 5 kertaa,yhteensä 5 tuntia,joten en kauheasti tiedä vielä.Olen ajattelut syksyn puolella olemaan tuolla sitten vähän enemmän,kun vapautuu aikaa toisesta vapaaehtoispaikasta.Kiitos,samoin sinulle Maria oikein hyvää alkanutta vuotta!

Anu:kun muutama vuosi sitten menin mukaan Mesilan toimintaan ,sain valita joko pienet tai suuret lapset,ja valitsin ne suuremmat.On tosi kivaa mennä tuonne kerran viikossa,niiden isompien lasten kanssa ja yhdessä leikkiä noitten pienten kanssa.

Nina:tuo on päiväkoti,auki aamusta iltaan,mutta ne suuremmat lapset(10-11 v) joiden kanssa tulen tuonne,ovat taas koulun jälkeen iltapäiväkerhossa.Minusta on hienoa,että nuo isommat lapset osallistuvat kerran viikossa tuon päiväkodin toimintaan:)Ja on se ihanaa,kun pikku Joel juoksee vastaan:)

Kiiris:tuo pelkkää iloa:) Tuskinpa jaksaisin koko päivää naperoiden seurassa viettää mutta joitakin tunteja ainakin;D Ja sydänsairaitten lasten paikassa on sekä isoja että pieniä lapsia,mutta heidän kanssaan on hieman vaikeampi kommunikoida kun puhuvat vain swahilia tai muuta erikoista kieltä;näiden kanssa taas voi kommunikoida hepreaksi.

Amalia:Tuleva hurmuri selvästi;D Kiitos samoin sinulle hyvää uutta vuotta!

Petra:Tunti tuolla menee tosi vikkelään. Olen kirjoittanut enemmän toisesta vaparipaikastani;sydänsairaitten lasten luona.Ja kiitos,samoin sinulle oikein hyvää uutta vuotta!

Arleena:näin on :) noille lapsille,joiden vanhemmat ovat
joutuneet lähtemään kotoaan,toivoo tosiaankin hyvää tulevaisuutta.

Hippu:;Minulle tuo on pelkästään kivaa;D Ilahduin kun tänä vuonna mennään tuonne pikkulasten luokse just sinä päivänä kun olen iltapäiväkerhossa:)

Rita kirjoitti...

KIVOJA :)

Yaelian kirjoitti...

Rita:on ne:)

MaaMaa kirjoitti...

Voi miten suloisia naperoita, ja tuo Joel aivan erityisesti! Kyllä siinä mikä tahansa sydän sulisi :)

Yaelian kirjoitti...

MaaMaa:on ne vaan ihania ja tuo Joel on täysin vienyt sydämeni;D