maanantai 17. maaliskuuta 2014

Purim paraati 2014 Holonissa osa 1

Tässä oli vielä hyvin aikaa paraatin alkamiseeen;ja takana näkyy Kristoffer Kolumbuksen vaunu
Eilen sitten oli täällä Holonissa vuotuinen Purim-paraati,josta olen postannut viimeiset pari vuotta aina tähän aikaan vuodesta. Sää oli eilen lämmin ja aurinkoinen;monen  pilvisen ja sateisen päivän jälkeen,ja sopikin hyvin paraatitunnelmaan.  Koska halusin varmistaa hyvän kuvauspaikan,tulin paikalle jo puolitoista tuntia ennen paraatin alkua (mitä sitä ei tekisi kuvien vuoksi;D) mutta vasta myöhemmin ,kun ihmismassaa alkoi jo olla joka puolella huomasin,että paraati ei oikeastaan alakaan ihan samasta pisteestä kuin edellisinä vuosia,ja että aurinko,joka oli tuonne tullessa vielä sopivasti takanani,siirtyi aika pian niin että valo tuli vasemmalta,mikä ei ollut ihan hyvä juttu,mutta oli mahdotonta enään vaihtaa paikkaa.Jos kuvaan paraatia taas ensi vuonna,pitää miettiä tuo kuvauspaikka vähän paremmin.....Kuvia tuli aika paljon ,joten jaan nämä kahteen postaukseen.
Tässä oltiin vielä odottamassa paraatin alkamista.Teeman oli tänä vuonna latinalainen Amerikka sekä tulevat jalkapallon maailmanmestaruuskisat Brasiliassa.Paraatiin oli kutsuttu kunniavieraiksi kaikkien latinalaisen Amerikan maitten suurlähettiläät.Ja ensimmäistä kertaa paraati näkyi myös livenä kaupungin nettisivuilla.
Ihmisiä saapui koko ajan lisää..Tämä Holonin paraati on maan suurin Purim-paraati ja ihmisiä tulee sitä katsomaan jopa tosi kaukaa.
Vieläkin odoteltiin....onneksi ei ollut yhtä kuuma kuin viime vuonna!
Paraatissa oli tänä vuonna 4500 tanssijaa.Tanssijat ovat kaikki eri tanssikouluista;joko pieniä lapsia tai teinejä.
Paraatin alkupäässä oli odottamassa 3 kukin koristeltua autoa.Mikä hurja työ on varmaan ollut tuossa koristelussa!
Huomasin vierelläni hahmon nimeltä Pablo
ja Hollannista saapuneen pallolla kävelijän;Marjoleinin.Marjolein kertoi ,että heidän ryhmänsä,Compagnie with Ball,oli tullut esiintymään paraatiin.Kun klikkaat tuota ryhmän nettisivulinkkiä,on siellä videoita joissa näkee Marjoleinin tanssivat ja kävelevän jättimäisen pallon päällä ja Pablo tanssii vieressä
Myöhemmin,kun paraati oli jo alkanut;hyppäsi Marjolein 2-metrisen pallonsa päälle ja pallo liikkui eteenpäin Pablon seuratessa perässä! Mahtavaa esiintymistä ja mikä tasapainon hallinta tuolla Marjoleinilla! Marjolein palloineen ja Pablo ovat esiintyneet monessa paraatissa ympäri maailmaa .
Myös tämä mahtavan näköinen lisko kuului ryhmään.Näitä liskoja oli 3 kappaletta ja oli hauskaa katsella kun ne hyppelivät eteenpäin;D
Sitten paraati pääsikin alkamaan.Ensimmäisenä olivat piraattitytöt
Joillain oli taas hyvä aitoipaikka omassa kodissaan....
Välillä bongasin yleisöä
Jotkut tanssijat olivat tosi pikkuisia.Tämän joukon hurmuri oli tuo pieni poika!
Vauvojakin näkyi paljon yleisön joukossa
Musiikkina paraatissa oli mukaanssa tempaavaa salsaa ja sambaa
Intiaanipäällikkö vaimoineen. Kulkue järjestettiin nyt täällä Holonissa 22. kerran,ja kulkueen pituus oli 3 kilometriä,mutta paraattireitin pituudesta en tiedä paitsi että se on aika pitkä. Kaikki kulkueen vaunut päätyivät lopulta Holonin Mediateekin aukiolle,jossa niitä pääsi ihastelemaan tänäänkin.
Sombrerovaunu ja mariachit
Harmaapukuisia intiaaneja
Capoeira-ryhmän rumpalit
Flamingot ja tiikeri
Vihreäpukuiset tanssijatytöt
Lisää tanssijoita ja katseltavaa oli vaikka kuinka paljon,siitä lisää seuraavassa postauksessa.


13 kommenttia:

 1. Hieno tuo pallollakulkija. Muuten aika lailla meidän karnevaalien näköistä, vaiikka täällä on mukana vähän politiikkaakin, Merkel saa aina kuulla kunniansa ja hänen näköisiä nukkeja on vaunuissa.

  VastaaPoista
 2. Allu:tuo Marjolein palloineen on mahtava:) Täällä kulkueessa on etupäässä lapsia ja nuoria,.ja täytyy tunnustaa että Merkel oli täälläkin;yhdessä pari muun poliitikon kanssa mutta siitä vaunust en ottanut kuvaa;D

  VastaaPoista
 3. Olipas komea kulkue taas! Täällä ei muuten taida olla mitään tuon tyyppistä kulkuetta missään tilanteessa. Ei ainakaan tule mitään mieleen...

  VastaaPoista
 4. todella huikean näköinen kulkue ja huikean hienoja kuvia !!!! kukin koristellut autot hauskoja !!! tulee mieleeni Halloween kulkue New York´issa joskus kauan kauan sitten...:)

  VastaaPoista
 5. Bateria <3 Alkaa olla super ikävä sambaa...

  VastaaPoista
 6. Kiva, että pääsen osalliseksi edes näin blogikuvina. Vastaavia paraateja en ole koskaan livenä missään nähnytkään, tuo on niin mahtavaa kaikki, paljon vaivaa nähty.

  VastaaPoista
 7. Jopas on värikästä hulinaa ja niin kesäistä.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kuvista! Olipa värikästä menoa!

  Mulle tuli nyt hirveä himo koristella auto tuolla tavalla kukkasilla. Oisko vähän siistiä.;-D

  VastaaPoista
 9. Mine :tosi komea kulkue ja vaikka olin vähän huonossa paikassa niin oli kiva seurata.Mulla on ihan kävelymatka tuonne kulkueen alkuun;D

  Anneli:Nuo autot olivat tosi huikeita! Miten ihmeessä ne kukat saadaan pysymään auton pintojen päällä`?


  Arleena:tosi hyvä paraati taas:)


  Nelli:no sä olisit nauttinut tuolla,oli sambaa paljonkin;D

  Sirokko:harmi kun ei teilläpäin tällaista ole.Mulla on vielä se tuuri,että asun aika lähellä tuota kulkueen alkupaikkaa. Ja tosi paljon työtä tehty tuon hyväksi ja suurilt osin vapaaehtoisvoimin ja seuraavan vuoden kulkuetta suunnitellaan heti kun vanha on ohitse!

  Ari:No todellakin värikästä.Ja sunnuntaiksi osui tosi lämmin päivä,onneksi nyt vähän viilemämpää...

  Satu:Ole hyvä vaan!No jos onnistut niin laita sitten kukkaisesta autosta kuva blogiin;D

  VastaaPoista
 10. Onpas upeita asuja. Tuollainen kukka-auto kyllä kelpaisi. Jotenkin nämä asut ovat kekseliäämpiä kuin meidän paraateissa. Ja toi lisko on huikea!

  VastaaPoista
 11. Mahtava paraati! Yair Karelic otti paljon kuvia niistä Fotkiin ja Webshotsiin, nyt hänellä lienee oma sivusto. Teillä on se ihana VALO joka tekee kuvista sensaatiomaisia!!!! Wow!!

  VastaaPoista
 12. Johanna;upeita asuja ja tässä vasta osa niistä.Ja tuo lisko,ihan mahtava ,kuten koko hollantilaisen ryhmän jutut. Tosi paljon mielikuvitusta taas käytetty näissä:)

  Merike:mahtava tosiaankin.Pitää googlata tuo antamasi nimi niin ehkä löydän hänen kuvansa.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...