keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Appelsiinkukan tuoksua ja muitakin tuoksuja

Appelsiinikukan tuoksu on hurmaava!
Uusvanhaan Sarona alueelle on istutettu suuri määrä sitruspuita ja ne kukkivat siellä just nyt. Tämä pienikin puu oli aivan täynnä kukkia ja olisin voinut nuuhkia sitä vaikka kuinka kauan.Sarona on niin keskustan tuntumassa,että sinne on helppo poiketa hetkeksi,istua penkillä ja nuuhkia sitruspuitten tuoksua.
Tämäkin puu kukkii niin upeasti Saronan alueella.Callistemon-puun kukat tuovat mieleen pulloharjan...Muutkin puut kukkivat nyt ja olen miettinyt että olenkohan herkistynyt kukinnoille,sillä olen aivastellut,nokka vuotaa ja välillä silmätkin.

Muita tuoksuja tuli vastaaan Jaffan kirpputorin alueella. Olin joskus lukenut pienestä kaupasta ,jossa asiakkaalle valmistetaan ihan oma nimikkotuoksu. Sinne pitää tilata aika,ja sitten istutaan ja käydään läpi erilaisia tuoksuja ja kerrotaan millaisesta tuoksusta pitää,ja lopulta päädytään tuoksuun,joka ei varmaankaan tule muualla vastaan.Zielinski&Rozen-kauppa on vaatimattoman näköinen ja hyllyt täynnä pulloja,tuo mieleen ehkä apteekin,ja siellä tuoksuu hurmavalta.
Kerroin pitäväni sitruksisista tuoksuista ja kaupassa oli myytävänä myös joitakin pieniä,valmiiksi sekoitettuja tuoksupulloja. Appelsiinin ja jasmiinin yhdistelmää laitettiin ranteeseen ja se tuoksui pitkään.....

23 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Joltain matkalta toin joskus appelsiinihajuvettä, se oli aivan ihanaa, voin vain kuvitella, mitlä tuolla tuoksuu nyt!!

Jael kirjoitti...

SusuPetal:eilen kävin pikaisesti tuolla alueella ja tuoksui joka nurkassa,en olisi halunnut mennä sieltä pois! Ja voin kuvitella miten nättiä on sitten kun kaikissa puissa on hedelmät.

mustakissa kirjoitti...

Sitrusten tuoksua ei kyllä voita mikään. Kreikassa opin, että sitruunapuun lehtiä voi käyttää käsi"voiteena" ja kädet tuoksuvat pitkään ihanalle!

Jael kirjoitti...

Mustakissa,´teenkin usein just sitruspuitten lehtien kanssa;muutkin lajikkeet kelpaavat ja se tuoksu on tosiaankin ihana!

Satu kirjoitti...

Ihana idea tuo nimikkotuoksukauppa! Tahtoo tuonne. :-)

Jael kirjoitti...

Satu,munkin tekee mieli nyt jotain sitrustuoksua tuolta. Ja se jasmiinilla yhdistetty tuoksui niin ihanasti.Mutta ei ole mitään halpaa lystiä,30 ml maksaa melkein 40 euroa.Mutta sitten ei takuulla ole muilla sellaista tuoksua...

Amalia kirjoitti...

Oi nyt iski hirvee kateus! Mä voisin impata sitä apppelsiinikukan tuoksua vaikka kuin! Ja tu tuoksukauppa! Olis ihana valita ihan ikioma tuoksu!

Mine kirjoitti...

Eipäs ole tullut tuoksuteltua appelsiininkukkia. Mutta Tunis tuoksui jasminille ja voi miten hyvä tuoksu se olikaan. Ostin parvekkeellekin ja toivoin, että siellä tuoksuisi samalle, mutta ei se nyt sitten ihan onnisunut. Pitäisi kai olla monta jasmiinia?

Tuula kirjoitti...

Tuoksumuisti on muuten ihmeellinen. Joskus tulee joku tuoksu, joka on jostain tuttu. Sitten menee aika miettiessä, että mistä sitä oikein tuntee tuonkin tuoksun.

Sirokko kirjoitti...

Appelsiinit alkavat kukkia minunkin puutarhassani. Mandariinipuu tuoksui pitkään, nyt on aplarien vuoro, ja kyllä, on aivan ihana tuoksu!
Ja kyllä on ihana parfyymikauppakin! Tuoksu jo kutittelee nenässä, varmasti leijui miellyttäviä kukkaistuoksuja ilmassa.

Hannah kirjoitti...

Nothing says spring quite like the sight and smell of orange blossoms! Oh, how I wish there were any flowers out around here... We may be nearing the end of March, but there's still snow in the forecast for us. Thank goodness for your inspiring photos. At least I can see that it's spring out there, somewhere!

Anneli kirjoitti...

olenkin lukenut tuosta Jaffan kaupasta jostain..??? olen hulluna tuoksuihin,joten sinneppä sitten :)

Petra kirjoitti...

Voi ihanuutta, olin ihastuksissani kun muutimmme Ankarasta tanne Izmiriin ja sitruspuut ja jasmiinit kukkivat, ihania tuoksupöllyja tulee vastaan kun kavelee kaduilla!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Tosi kivaa, kun siellä satsataan tuollaiseen...istutetaan puita asukkaiden ihailtavaksi...:)

arleena kirjoitti...

Tuoksukauppaan menisin mielelläni, mutta eihän täällä ole noin mukavaa kauppaa.

Kirsti kirjoitti...

Sinulla on nyt rikasta tuoksujen maailmassa, oikeata sitruskukkaa ja samaa myös pullosta!
Kauniisti sisustettu tuo tuoksukaupan nurkkaus, mikä on viimeisessä kuvassasi.

Rita A kirjoitti...

Appelsiinit ja sitrushedelmät yleensäkin ovat ihania, myös tuoksuina. Ja Jaffa... mikä ihana jo lapsuudesta tuttu nimi :)

Jael kirjoitti...

Amalia...no ymmärrän,se tuoksu on niin mahtava! Ja kyllä oma tuoksu olisi kiva,mulle ehdottomasti joku sitruspohjainen;D


Sirokko:oi onnellinen kun sinulla on noita sitruspuita ja huumaavia tuoksuja ihan omassa kotipuutarhassa! Oli kyllä aika kiva tuo parfyymikauppa:)Oli viehättävä pieni kauppa:)Hannah;right you are,the smell of the blossoms is absolutely wonderful:)Hope the snow in your area soon melts away and that spring comes there very soon.

Anneli:no sinne sitten;D

Petra:meilläkin noita molempia ja ne tuoksut ovat kyllä aivan mielettömän ihania:)

Irmastiina:tuonne Saronan alueelle on laitettu kivasti hedelmäpuita:) En tiedä kelpaavatko hedelmät ihan syötäväksi mutta kun on hedelmiä niin ovat tosi kauniita ja kukkiessaan jakavat sitä ihanaa tuoksua:)

Arleena:tuo oli kyllä aika kivasti erilainen kauppa:)

Kirsti:tosiaankin on.Tosin en ostanut tuolta kaupasta vielä mitään tuoksua,vaan kokeilin mutta se tuoksu oli niin hyvä ,pikkupullossa,että saatan mennä tuonne uudestaankin...

Rita:on ne ja suosikkejani mikä varmaan blogistakin selviää:)

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Ihanaa!

Jael kirjoitti...

Hannele;eikös olekin:)

Leena Lumi kirjoitti...

Minulle suosikkituoksu olisi ehkä meri tai suomalainen juhannusruusu.

Meillä tuoksuvat jasmiinit ja kielot niin voimaakkaasti suvella, että melkein tukehtuu.

Kukkivat puut ovat aina niin kauniita. Kohta se alkaa: valkoisten kukkien vaahdot.

Muistan aina tuon 'pulloharjapuun' jutuistasi.

Jael kirjoitti...

Leena:meri tuoksuukin tosi ihanalle:) Ja ne sinun kurtturuususi,ah!
Mutta myös appelsiinikukan tuoksu on yksi ihanimmista minkä tiedän. Täällä nyt kukkivat niin monet puut,on niin kaunista! Ja pulloharjapuu on nätti ja erikoinen:)

PiipeA kirjoitti...

Tulimme vast'ikään Israelista lomalta ja saimme ihailla ihanaa kukkaloistoa. Kamera kävi kuumana, kun piti saada kuvatuksi mahdollisimman monta erilaista kukkaa ja kukkivaa puuta. Käypä kurkkaamassa kuvasatoablogissani , jos kiinnostaa.Päivitin sinne useamman kerran viikon kestäneeltä matkaltamme.