tiistai 20. kesäkuuta 2017

Vuoden valoisin viikko

Kävin tänään pikaisesti Ikeassa, ja heti alussa olevassa osastossa oli aivan mielettömän nättejä Stunsig-malliston tuotteita. Stunsig on IKEAn  erikoismallisto, jota saa vain tietyn ajan. Katselin tuotteita , ja kun myyjä sanoi  että ensi viikolla kaikki nämä tuotteet ovat loppu eikä uusia tule, niin oli lähes pakko hankkia  kangaskassi , ja samaa kuosia oleva kulho. Nyt äsken katselin Suomen Ikean Stunsig-sivua , ja vertailin hintoja:  yllättäen kangaskassi on saman hintainen kuin Suomessakin, sillä yleensä Ikean tuotteet ovat täällä kalliimpia  , mutta kulho on täällä tuplasti kalliimpi kuin Suomessa, mikä on käsittämätöntä!
Tämän puun ohitse olen usein kävellyt, mutten ole löytänyt puun nimeä,  Koko katu on täynnä näitä puita, ja siinä on erikoista se että oksat kasvavat myös puun alaosassa. Tässä nuo lehdet alhaalla ovat pian jo peittäneet koko rungon.
Tämä parveke Tel Avivin keskustassa hymyilytti: siinä lukee " Life is too short for cheap coffee" . No olen toista mieltä sillä halpakahvilaketju Cofixin kahvi on ihan hyvää:)
Nämä pikkulasten kuntolaitteet ovat niin söpöjä:)
Värikkäät kanat bongasin erään sisustusliikkeen ikkunassa.  Täällähän ei vietetä juhannusta, mutta meillä suomalaisilla täällä on lauantaina eli juhannuspäivänä juhannuspiknikki puistossa. Jerusalemissakin on joku juhannusjuttu,mutta sinne en ole menossa. 

17 kommenttia:

  1. Ihanan värikkäitä kuvia! :-)

    Eikä se kahvin hintakaan ole aina tae siitä, että kahvi on hyvää. Ostin äskettäin jotain melkoisen kallista kofeiinitonta kahvia, ja se oli aivan hirveää! En muista, olenko ikinä juonut niin pahaa kahvia. :-D On siis tyytyminen pikakahviin, kun kofeiinittoman kahvin valikoimat ovat täällä Suomessa niin surkeat. Ateenassa sai jopa kofeiinitonta espressoa ja cappuccinoa!

    VastaaPoista
  2. Satu;kiitos:)
    Ihan samaa mieltä,olen ostanut kallista kahvia josta en pitänyt ja tykännyt halvemmasta kahvista enemmän. Täällä toimivan Cofix-halpiskahvilaketjun capuccino on minusta hyvää vaikka onkin puolet halvempi kuin kahviloissa muualla.Ja siellä saa samaan hintaan myös kofeiinitonta.

    VastaaPoista
  3. Tuo parveke on ihan huippukutsuvan näköinen. Ihanasti kukkiakin laitettu ja värikäs muutenkin.
    Mukavaa tiistai-iltaa Jael!

    VastaaPoista
  4. Mekin olemme aikeissa käydä Ikeassa 🙂
    Hauska ajatus että teillä on Ikea.

    Ei hassumpi iskulause. Yritän yleensä löytää kahvitarjouksia kaupasta,
    mutta hiljattain ostin Löfbergs Charismaa. Hyvää on 💕

    Lapsillekin bodausta? Yritän kuvitella miltä 6-vuotias bodari näyttää 😀

    VastaaPoista
  5. Noita lasten kuntolaitteita saisi olla täällä suomessakin. Tuommoiset heikkokuntoiset kuin tuo minun nuorimmainen haluaisi kovasti tehdä juttuja noissa kuntolaitteissa mutta ne ovat kaikki järjestäen niin isoja, ettei tuo pysty edes kiipeämään kunnolla niihin vaikka kuinka yrittäisi. Tuommoisilla olisi hyvä aloittaa ja ylläpitää kiinnostusta liikkumiseen.

    VastaaPoista
  6. Mukavan valoisa postaus :)
    Hyvää vuoden valoisinta viikkoa!

    VastaaPoista
  7. Kaunis tuo Ikean kippo ja kassi, tyylistä tulee mieleen Marimekon astiat. Niin, miksei Suomen leikkikentillä ole noita lasten kuntolaitteita! Ihmeellistä sinänsä, ainakin minun pojanpoikani tykkäisivät.
    Kivoja kukkapurkkeja tuolla parvekkeella. Vaikka kahvit noin avonaisella parvekkeella ei oikein innostakaan :)

    VastaaPoista
  8. Onpa kaunis kulho, ihanan raikas, aavistuksen retro, hauskalla tavalla tyylikäs.

    On yllättävää kuulla, että Ikeassa siellä on yleensä kalliimpaa kuin Suomessa.

    Hyvää keskikesän juhlaa! Täällä tosin niin kylmä, että keskikesä lie vasta heinäkuussa. :)

    VastaaPoista
  9. Onneksi Ikeaan on matkaa. Käviessä johonkin aina tarttuu.

    VastaaPoista
  10. Outi:Tuo parveke on kiva,mutta ehkä vähän liian avoin. Mutta muuten tosi kivan näköinen:)Oikein mukavaa loppuviikkoa Outi,ja juhannuksen odotusta:)

    Rita: Ikeoitahan löytyy ympäri maailmaa. Täällä niitä on 3, ja 4, tulossa jossain vaiheessa.
    Vähän hassuhan tuo iskulause on. Mietin että liittyykö se jotenkuten todella suosittuun kioskikahvilaan,joka on siinä heti vastapäätä. Hih,no ei sentään ihan bodausta,aika keveitähän nuo pikkuisten kuntolaitteet ovat;D

    Nelli: Voi kun olisi. NÄmä ovat Tel Avivin keskustan kauppakeskuksessa, joka muutenkin on aika lailla keskittynyt pikkulapsiin. Sun poikasi kyllä tykkäisi käyttää noita kuntolaitteita vaikka aika leikkikalujahan ne ovat;D

    Nurkkalintu:kiitos samoin sinulle.Tänään ,vuoden valoisimpana päivänä,tuli jopa sadetta, mitä ei koskaan ole kesäkuun lopussa.

    Sirokko:tosi nätti kuosi tuossa kassissa ja kipossa, sarjassa oli muitakin kivoja kuosia mutta tuo miellytti eniten:) Ja tosiaankin toi hieman Marimekkoa mieleen. Jälkeenpäin tosin hieman harmitti että se maksaa täällä kaksinkertaisesti Suomeen verrattuna,pöh! Kuntolaitteet lapsille kyllä tosi kivoja, kauppakeskuksessa on kaikenlaista kivaa pikkulapsille kun ovat keskittyneet juuri pikkulasten tarpeisiin:) Kivan näköinen parveke tosiaankin,mutten minäkään noin avonaista haluaisi,ja vielä keskustan alueella..

    Katja: Tosi nätti kulho,heti tykästyin siihen,ja se on Ikean normikulhoja suurempi. Jeps, täällä Ikea on kalliimpi kuin Suomessa,syyttävät pitempiä kuljetuskustannuksia,veroja ym ym....:( Kiitos,ja samoin sinulle oikein hyvää juhannusta,ja toivottavasti edes hieman lämmintä teillä lähitulevaisuudessa.

    Paluumuuttajatar: No minun ei pitänyt ostaa muuta kuin Kallen Kaviaaria,mutta tuo kulho ja kassi vaan olivat liian houkuttelevia;D

    VastaaPoista
  11. Tuo Ikea on mainio kun liikkeitä on joka puolella maailmaa. Veljeni perhekin ostaa Teksasissa Ikeasta puolukkahilloa ja kahvia.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  12. Unelma:Ikea on ihan mahtava,etenkin kun asuu ulkomailla,sinne on pakko päästä välillä fiilistelemään;D Löysin nyt sieltä lakuakin,ruotsalaista,mutta ihan saman makuista kuin suomalainen laku:) Kaunista juhannusta Unelma:)

    Allu:Tosi nättejä,ja etenkin nuo mitkä ostin:)

    Hannele:teillä nyt riittääkin valoa:)

    VastaaPoista
  13. Hyvää Juhannusta - täälläkään ei varsinaisesti vietetä, mutta voihan sitä silti vähän juhlistaa itsekseenkin ;) Ainakin hellettä piisaa...nytkin vielä 30° vaikka kello on jo yhdeksän illalla... Mutta en valita! :)
    heliterkut

    VastaaPoista
  14. Nämä kirkkaat värit kuvissasi ovat niin piristäviä. Näin joskus parisen kymmentä vuotta sitten Turkissa aikuisten kuntoilulaitteita puistoissa, ne vaikutti tosi hyviltä ideoilta. Nyt niitä näkyy täälläkin, mutta tuollaisia suloisia lasten laitteita en ole koskaan nähnytkään. Tosi hauskoja :)

    Oikein hauskaa juhannuspiknikiä teille sinne. Sää on ainakin lämpimämpi piknikille kuin täällä =D.

    VastaaPoista
  15. MaaMaa.hyvää juhannusta sinnekin cherie, vaikka sitä ei vietetäkään,kuten ei täälläkään mutta me suomalaiset teemme oman juhannuksemme täällä huomenna. No meillähän on melkein yhtä lämmintä kuin teillä;D
    Haliterkut täältäkin.

    Birgitta:Tel Avivista löytyy niin paljon värejä,aina:;:) Aikuisten puistokuntolaitteet on kyllä hyvä juttu,täällä niitä paljonkin,ja ihan kodin vieressäkin,mutta päiväsaikaan aurinko osuu just siihen paikkaan joten vain iltaisin hyvä. Ja kiva kun niitä on Helsingissäkin nykyään:) Nuo lasten kuntosalilaitteet ovat kyllä niin söpöjä,en ole tainnut sellaisia nähdä muualla kuin tuossa kauppakeskuksessa. Kiitos Birgitta, ja oikein hyvää juhannusta sinulle:)

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...