keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Pikku retki Ashdodin rantakaupunkiin

Kävin pikavierailulla Israelin 6. suurimmassa kaupungissa, Ashdodin merenrantakaupungissa. Olen kai viimeksi käynyt tässä kaupungissa ikuisuus sitten kun asuin täällä ensimmäistä kertaa, ja kaupunki on sen jälkeen kasvanut reilusti,  joten riitti ihmettelemistä.  Retkelle minut vei eksäni, joka on ehtinyt viedä minut jo muutamalla lyhyelle päiväretkelle muualle Israeliin.  Ne jotka ovat lukeneet blogiani kauemmin ehkä muistavat että olen joskus maininnut täällä eksäni, jonka kanssa asuimme sekä eteläisessä-että pohjoisessa Amerikassa, ja joka särki sydämeni  New Yorkissa 9 vuotta sitten, vaikka olimme vielä sen jälkeen jotenkuten yhdessä  ja kävimme vielä kiertämässä Espanjan pohjoista rannikkoakin sen jälkeen.  Sen jälkeen emme tavanneetkaan , ennenkuin eksäni palasi tänne Israeliin tammikuussa, asuttuaan nämä 9 vuotta viime tapaamisemme jälkeen sekä Venezuelassa että Yhdysvalloissa.  Takaisinpaluuta ei ole , eli olemme nyt ystäviä. Mutta hyvä sekin, eli sydän parantunut;D  Tai ainakin suurimmaksi osaksi.... 
En ottanut montaa kuvaa, sillä kiertelimme autolla Ashdodin rannan läheistä osaa,  joka on tosi upean näköistä.  Suurimman osan kuvista otin auton ikkunan kautta,  mutta tämän olen ottanut eräältä mäennyppylältä,  
Ashdod on satamakaupunki, ja Välimerellä näkeekin Ashdodin kohdalla useita   rahtilaivoja. Ashdodin kautta tulee suurin osa tavaroista tännepäin.
Kun käännyin samalla mäennäppylällä,  huomasin tämän isohkon omakotitalon parvekkeen.
Kuva lainattu täältä
Rannan lähellä olevalla kadulla ohitimme tämän rakennuksen  , joka näytti siltä kuin se olisi hypännyt tuonne jostain 1001 yön tarinasta.  Minua harmitti kun eksä ei halunnut pysähtyä niin että olisin voinut ottaa tästä rakennuksesta kuvia, joten jouduin etsimään kuvan netistä. Rakennus on juhlatila, ja sisältäkin aika mahtava , paikan nettisivujen kuvista päätellen .
Auton ikkunasta otin myös kuvan Ashdodin esittävän taiteen keskuksesta,  joka on ihan valaan muotoinen. En tosin ehtinyt saada koko rakennusta kuvaan kun ajoimme sen ohitse. Postauksen ensimmäisen kuvan purjeet ovat tästä alaspäin,  ja ne sekä tämä keskus ovat modernin Ashdodin uusia maamerkkejä. Valaan muotoisessa keskuksessa on joka vuosi tähän aikaan yksi parhaista (omasta mielestäni) musiikkifestivaaleista; Mediterranee Festival.  Tosi hyvää ohjelmaa tänäkin vuonna: Montoyan flamencoveljekset Espanjasta , Natalie Wamba Berry, muutamia mainitakseni.
Edellisestä hieman ylöspäin  kuvasin  tämän ranskalaisen leipomokahvilan, joka ei sekään mahtunut kokonaisena kuvaan, kun auto kiiti sen ohitse...  La Choquette näytti sellaiselta jossa olisi mukava käydä kahvilla; se onkin sopivasti pääbussiasemaa vastapäätä joten ehkä teenkin niin joskus.  Sisällä kuulemma kaikki on ranskalaista: leivonnaiset, tarjoilijat, ruokalistat...
Lopuksi kävimme kahvilla rantakahvillassa . Ashdodilla on upea 8 kilometrin pituinen ranta-alue.  
Ihan mukava pieni retki, ja sai kiinnostumaan Ashdodista niin että mielelläni tekisin tuonne pidemmänkin retken.

8 kommenttia:

 1. Sopu on aina hyvä, se korjaa sydämiäkin. Mukavaa, että voitte olla ystäviä. Kaunis kaupunki. Jospa joskus vielä pääsisi Israelin kierrokselle, jäi niin monta paikkaa näkemättä.

  VastaaPoista
 2. Aivan upean näköinen rantakaupunki. Ihanan näköinen tuo juhlatila on, ihan kuin Aladdinin palatsi!
  Mukavaa keskiviikkoiltaa <3

  VastaaPoista
 3. Onpa kaunis kaupunki. Minua aina kiinnostanut tämä kaupunki vaikka en ole juurikaan ottanut selvää alueista enkä kauheasti katsonut edes kuvia. Silti jokin vetää sinne.

  VastaaPoista
 4. Paluumuuttajatar:niinpä ,hyvä että on sopu;parempi näin;olimme kuitenkin yhdessä 24 tuntia vuorokaudessa useita vuosia, ja hyvin läheisiä,joten hyvä jos voimme jatkossa olla ystäviä. Toivottavasti vielä pääset tänne kierrokselle,on niin paljon nähtävää.

  Outi:näin vain uudemman osan ,ja keskusta, en koko kaupunkia,mutta merenläheinen osa todella kaunista tuolla. Ja tosiaankin kuin Aladdinin palatsi.,tuli oikein vau-tunne kun tuosta meni ohitse. Mukavaa torstai-iltaa sinulle:)

  Nelli: Kaunista oli tuolla. Toivottavasti pääset joskus vielä paikan päälle:)

  VastaaPoista
 5. Enpä olet tästä(kään) kaupungista varmaan koskaan kuullutkaan, mutta mielenkiintoiselta näyttää kuvien perusteella!
  Ja hienoa, että voitte vielä exäsi kanssa olla ystäviä - ystävyys on joskus arvokkaampaa kuin parisuhde!

  VastaaPoista
 6. Kiva, että kanssakäyminen onnistuu, mutta ei se kovin viisas mies ole, kun voi noin fiksun naisen jättää. <3

  VastaaPoista
 7. Hannele:Erilaisia riittikin.

  Lady of the Mess. Hieno kaupunki oli,ja ihana ranta-alue tuolla. Mieluummin ystävä,jaoimme kuitenkin elämäämme yhdessä pitkän ajan joten kiva että voidaan olla ystäviä.

  Allu: hih;D Kiitos:)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...