lauantai 3. kesäkuuta 2017

Jo tuli kesäkuu

Kesäkuun alun random postaus;D
Tuli kesäkuu ,ja samalla lämpimämpää , tai ehkä hieman kosteampaa.  Eilen katselin Tel Avivin pääbussiaseman filipppiiniläisessä ruokamarketissa Filippiineiltä tuotuja jäätelöitä , ja mietin että maistuisi tällä säällä.  Mielenkiintoisia makuja oli tuotu tuonne; tässä  ylempänä violetista jamssista valmistettua jäätelöä , alempana Banoffee piirakka-jäätelöä. En ostanut , ihailin vain..olivat muuten tosi tyyriitä, puolentoista litran pakkaus  12,5 euroa.
Oli myös avokaadojäätelöä kahvilla, sekä Macapunojäätelöä. Macapuno on jonkinlainen kookosmutantti, joka myös on normaalia kookosta makeampi. Avokaadojäätelöä muuten on helppo tehdä; eikä ihme kun avokadon rakenne on pehmeän rasvainen.
Tämä ei varmaankaan ollut minkään virallisen tahon laittama kyltti..vaikka lähellä  on lääkekannabiksen jakelupaikka..
Ihailin kangaskauppakadulla kangaskaupan ikkunassa olevia leninkejä . Yleensähän nämä leningit mainostavat kankaita eivätkä ole sellaisia joihin voisi pukeutua.
Tässä on toisen kangaskaupan ikkuna leninkeineen.
Kangaskauppojen lähellä kuoriutui äskettäin kunnostettu vanha rakennus. On aina niin hienoa nähdä miten rähjäisestä vanhasta talosta saadaan tehtyä sellainen mikä se oli alkujaan. Näiden vanhojen talojen kunnostusprosessit on tarkkaan määritelty kaupungin puolesta. Samalla katutasossa olevat kaupat (suurin osa kangaskauppoja) saivat yhtenäisen ilmeen.
Kunnostetun talon kulma kangaskauppakadulta katsottuna.
Tästä viereisen talon kunnosta (tärähtänyt kuva) voi nähdä millaisessa kunnossa vanha talo oli ennen kunnostusta.
Nämä kivan värikkäät pullot , joiden alakautta voi laittaa pulloon kynttilän,  olivat Daliyat al-Karmelin druusikylässä ,jossa kävin muutama viikko sitten.

Kaunista ja mahdollisimman lämmintä kesäkuuta kaikille:)

14 kommenttia:

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Onpa upean näköiset ikkunat kangaskaupassa. Tai siis nuo mekot ikkunoissa :)
Noilla mekoilla voisi mennä hienompiinkin juhliin.
Ihanaa viikonloppua Jael <3

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Mielenkiintoisia jäätelöitä. Pitäisikin kierrellä etnisempiä kauppoja ja katsoa löytyisikö mitään valtavirrasta poikkeavaa. Meillä tahtoo kaikki olla kuin samasta pakasta, vaikka valmistaja onkin eri. Hinta oli kyllä aika huikea! Lakkajäätelöstä täällä haaveilen ja viimeksi maistoin jotain tosi hyvää Ainoa Suomessa.

Tuo musta kukkakuvioinen mekko kiinnitti heti katseen. Kiva tapa mainostaa kankaita.

Mukavaa viikonloppua! Felix lähettää Bambille hau hau!

Jael kirjoitti...

Outi:tosi upeita,ja varmaan tulee hyviä ideoita ompelutaitoisille.Tuolla on tosi kätevää kun kaikki ompelutarvikkeet ja kankaat saa saman kadun varrelta. Ihanaa viikonloppua sinullekin Outi ihanainen:)

Johanna: Luulen että filippiiniläiset täällä kaipaavat jäätelöitään. Ei täällä normaalisti jäätelöt noin paljon maksa. Luin myös että puolet filippiiniläisistä kärsivät laktoosi-intoleranssista,joten noissa ei edes ole maitoa vaan jotain missä ei maitoa. Täällä on tosi hyvät jäätelöt,ja sesongin alussa jäätelöbaarit julkaisevat uusia makujaan. Mutta lakkajäätelöä haluaisin minäkin, se on niin hyvää!
Hienoja mekkoja oli ikkunoissa,minäkin tykkäsin tuosta samasta mekosta. Kiitos,hyvää viikonloppuja sinnekin, ja terkkuja Felixille Bambilta,hau hau:)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Mahdollisimman lämmin oli tänään alle 10 astetta ja tuulista ja hyytävää. Ei tullut puutarhajuhlia, ei. Mutta sopu sijaa antoi ja juhlat on nyt onnellisesti ohi.

Nimetön kirjoitti...

hei! onko siellä paljon ompelijoita,kun on noin paljon ihania kangasliikkeitä,eikai kaikki osaa ommella noin ihania mekkoja.tuo musta kukikas on myös minun suosikki.terv.anneli

Satu kirjoitti...

Onpa järkyttävän hintaisia jäätelöitä! Mutta en ttiedä, kuulostaako violetista jamssista valmistettu jäätelö muutenkaan houkuttelevalta. :-)

Amalia kirjoitti...

Oon ihmetellyt miten noi somistajat saavat tehtyä niin hienot vaatteet, vaikka niitä ei päälle saakkaa. Aidoille ne kuitenkin näyttää.

Melissa kirjoitti...

Vitsit kun pääsisi noihin kangaskauppoihin...

Rita A kirjoitti...

Ihana katsella sun kuviasi jäätelöistä, kankaista ja väreistä.
Hyvää kesäkuun alkua !!!

Jael kirjoitti...

Paluumuuttajatar: Voihan harmi että kylmä sää esti puutarhajuhlat,nyt kyllä teille saisi jo pian tulla lämmintä-

Anneli: en tiedä onko ompelijoita niin paljon kuin ehkä ompelutaitoisia.. Samalla alueella on kuitenkin monta pienten suunnittelijan putiikkia,ja varmaan monet suunnittelijat ostavat tuolta kankaansa. Musta kukikas onkin tosi nätti mekko:)

Satu: Nuo onkin tosi järkyttäviä hinnoiltaan mutta ei ihme kun raahattu Filippiineiltä asti. Luin että puolet filippiiniläisistä kärsii laktoosi-intoleranssista,joten noissa käytetään jotain muuta kuin kermaa,ja filippiiniläiset varmaankin kaipaavat niitä omia makujaan,vaikka onkin kallista. Itse asiassa ube eli violetti jamssi on aika hyvää:ostin joku aika sitten pakastettua violettijamssisosetta ,josta tuli täyte piirakoille.

Amalia: tosi hienoja mekkoja, ehkä pitää tehdä jotain parannuksia ennen saa laittaa päälleen;D

Nelli:oi sä kyllä olisit ihan ekstaasissa tuolla:)

Rita:Ai kuinka kiva kuulla että tykkäsit, ja oikein ihanaa (ja lämmintä!) kesäkuun alkua sinullekin:)

Leena Lumi kirjoitti...

Mahtavaa, että nuo vanhat talot restaudoidaan eli kunnostetaan entisiin kuoseihinsa, eikä niitä 'modiisteta', jolloin jälki olisi mitä vain. Nyt säilyy pala historiaa.

<3

Jael kirjoitti...

Leena; onneksi älyttiin jossain vaiheessa, että nuo vanhat talot ovat sellaisia joita ei pidä tuhota ja rakentaa tilalle jotain rumaa modernia:)

Sky Mikaela kirjoitti...

Filippiiniläiset jamssi-jälkkärit ovat tosi hyviä, olen saanut maistella useampiakin :) jäätelöä tosin en ole maistanut.

Jael kirjoitti...

Tanja;olen tehnyt jamssista filippiiniläisen jälkkkärin ,jonka taikina epäonnistui mutta jamssista tehty täyte oli tosi hyvää ,filippiiniläisessä marketissa oli violettia maissia pakasteena ja tuoreena:)