maanantai 19. marraskuuta 2018

Lidlin joulunavaus Helsingissä

Meillä oli tänään helteinen päivä.  En taida muistaa että tällaista on ollut marraskuussa,  ja ulkona näkyi ihmisiä  shortseissa  ja muissa kesäisissä vaatteissa.   Loppuviikosta pitäisi vähän viilentyä... Perjantaina sen sijaan oli sateista lähes koko päivän,   kylmää ja pilvistä, ja niinpä päätin vihdoinkin ottaa talvivaatteet esille.  Seuraavana päivänä tosin taivas oli kirkas eikä kylmästä säästä ollut tietoakaan.  Talvi tulee täällä lyhyinä episodeina.
Herkkukaupassa näytti tosi jouluiselta:  erilaisia suklaapukkeja ja muita jouluisia makeisia,  italialaisia Panettone-kakkuja  ym. Täällä tosin nämä jouluiset jutut liittyvät enemmän  venäläisten Novy God-uuden vuoden juhlaan jonka koristeet ovat niin jouluisia....
Muutama viikko sitten olin Helsingissä Lidlin joulunavaustapahtumassa.   Meidät vastaanotti ulkona saksofonisti,  ja  Kruunuhaassa oleva  Elva Event Loft oli koristeltu kauniisti.  Pidän tosi paljon Lidlin tuotteista,  ja suurimmaksi osaksi käynkin aina  Lidlin kaupassa ostamassa ruokaa.  Olen esimerkiksi aivan rakastunut Lidlin luomukaurasydämiin, jotka ovat hurjan hyviä , ja pelkästä kaurasta tehtyjä. Olenkin täällä yrittänyt tehdä jotain samantapaista kun noita kaurasydämiä ei täällä saa.,,
Baarissa tehtiin drinkkejä 2 erilaisesta Lidlin glögijuomasta:   suklaa-sekä vadelmalakritsiglögijuomasta.
Bad Santa-juoma oli aivan ihana!  Siihen tulee  Lidlin DeLuxe suklaaglögijuomaa,  cold brew-kahvia, kanelisiirappia sekä appelsiinimehua.  Hurjan hyvää!  Ja noissa glögijuomissahan on hyvin pieni alkoholiprosentti,  joten parikin tällaista pystyi juomaan ihan hyvin:)
Toinen drinkki oli  nimeltään   Christmopolitan,  ja siihen oli laitettu  Lidlin DeLuxe vadelmalakritsiglögijuomaa,  verigreippimehua,  vadelma-rosmariinisiirappia sekä sitruunamehua. Tosi hyvää sekin,  mutta pidin enemmän edellisestä.  Nämä glögijuomat ovatkin ihania drinksupohjia:)
Saimme kuulla  syksyllä tehdyn kyselytutkimuksen tulokset.  Suomalaisilta oli kysytty  mitä uutta ja vanhaa jouluun kuuluu,  ja tässä vähän kyselyn tuloksia:   48% suomalaisista kaipaa joulupöytään perinteisten jouluruokien lisäksi vaihtelua ja uusia ruokalajeja.  Joka 10 suomalainen on kyllästynyt perinteisiin jouluruokiin tai syö jouluisin  jotain muuta kuin perinteisiä jouluruokia. Monet haluavat lisätä kasviksia joulupöytään,  ja vaikka joulukinkku on edelleenkin joulun suosituin ruokalaji, haluaa  10 % suomalaisista  vähentää kinkun osuutta ruokapöydässä.  Siksi Lidl inspiroikin suomalaisia kokeilemaan  erilaisia vaihtoehtoja joulupöytään.     Esim. viimeisimmässä Lidl Liedellä-lehdessä  (nro 4/18) on ihana lohimousse thaitwistillä,   joka kuulostaa aivan ihanalta:)  Mitä mieltä te olette rakkaat lukijat?   Kaipaatteko joulupöytäänne myös jotain uutta,  vai löytyykö sieltä vain perinteisiä jouluherkkuja?
Tapahtumassa meitä viihdytti illusionisti Henri Kemppainen.
Ja lopuksi maisteltiin Lidlin jouluisia herkkuja:)

16 kommenttia:

  1. Olen pitänyt perinteistä kiinni täällä Saksassa ihan tarkoituksella,mutta sitä kinkkua meillä ei ole. Ei täällä sellaista ihan olekaan joten olen sitten kehitellyt jotain muuta. Täällä saan tehdä kaikki itse,eli ei ole valmiita laatikoita tai rosolleja tms, mutta teen vain joitakin ja tapanamme on mennä syömään ravintolaan joulumenuu 1 joulupäivänä sitten porukalla.
    Kiitos kivasta postauksesta, esittelystä. Mukavaa marrraskuta sinulle! :)

    VastaaPoista
  2. Mikähän siinä on, kun en ole koskaan osannut käydä ostoksilla Lidlissä. Joskus olen käynyt Lidlissä jonkun kanssa, enkä ole osannut ostaa sieltä mitään silloinkaan. Tuotteet näyttävät minun silmääni jotenkin niin vierailta, ja kaikessa on hirveä hakeminen. Vaikka niinhän se aina on tuntemattomassa kaupassa. Lidlin kaurasydämistä olen kuullut paljon kehuja, mutta ei ole tullut niitäkään vielä kokeiltua.

    Mun mielestä paras joulupöytä on sellainen, että siinä on sellaisia juttuja, joita ihmiset haluavat oikeasti syödä. En tykkää siitä, että väännetään hirveä määrä perinteisiä jouluherkkuja vain siksi, että niin kuuluu tehdä, jos kukaan ei kuitenkaan oikeasti tykkää niistä. Meillä on ollut viime vuosina sellainen sopiva sekoitus perinteistä ja uudempaa. Vanhoista jouluherkuista otetaan ne, joista oikeasti tykätään (esim. lanttulaatikko), ja niiden rinnalle tehdään jotain uusia sovellutuksia.

    VastaaPoista
  3. Suomalaiset perinteiset jouluruuat ovat kasvisruokia. Eivätkö perunat, punajuuret, porkkanat ja lantut ole muka kasviksia? Lidl haluaa tietenkin myydä muualta tuotuja kasviksia. Täällä Saksassa jokainen suunnittelee omat juhlavat joulumenynsä. Yhtenäistä perinnettä ole. Yleistä näyttää olevan joulupäivänä ankkapaisti, punakaali ja perunapallerot. Emäntä onkin sitten sidottu hellan ääreen juhlapäivinä tavallista kauemmin, kun muut taas rentoutuvat ruokaa odottaessaan.

    VastaaPoista
  4. Kuulostivat hyviltä nuo drinksut!

    Tämän huushollin joulupöytä on muodostunut sellaiseksi, mitä halutaan syödä eli salaatteja, kalaa eri muodoissa, mätiä ja tilpehöörit.
    Ei laatikoita, ei kinkkua, ei rosollia.
    Paljon suklaata!

    VastaaPoista
  5. Just eilen mietin että pitäisi kehua Lidl'n Jouluaitta luomuperunalaatikkoa. Hammasoperaation takia olen syönyt viime päivät vain pehmoruokaa ja tuo perunalaatikko on oikeasti hyvää. Nokare voita ja liraus kermaa, sotkee ja mikroon, namnam!
    Me ei vietetä kaksistaan varsinaista joulua mutta syödään hyvin. Minä nautin kaikista kala/äyriäis jne. ruuista, oikeastaan milloin vaan.
    Ehkä glögi vähän terästettynä on marras-jouluaikaan passeli kun on pimeää ja kylmää...Suklainen liidelin glögi on naminamia!

    VastaaPoista
  6. Tykkään Lidlistä, mutta Turkissahan sitä ei ole, Suomessa ja Espanjassa on tullut käytyä. Hinta-laatusuhde on musta hyvä! Meillä ei ole täällä perinteistä joulupöytää
    vaan joka vuosi on tehty hieman erilainen, joskus kalkkunaa ja joskus kalaa tai lihapataa. Suomessa asuessani meillä ei ollut monestikaan kinkkua vaan hirvipaisti.

    VastaaPoista
  7. Lidl on kiva, nyt olen työpaikan läheltäkin löytänyt yhden, siis Pasilasta.

    Oi miten ihastuttavat drinkit ja kauniit kuvat niistä. 🍷 ❤️ 🍹

    Joulu on paras. Ruokailua ollaan vaihdettu aina kevyempään suuntaan.
    Sikaa emme ole syöneet kai sitten lapsuuden, kalkkunaa tai chicken 🐔

    Teillä on erikoiset säät Suomen oloihin verrattuna.
    Meillä tänään talvisen kylmää. Hieno päivä. 💙 🇫🇮

    VastaaPoista
  8. Harmittaa kun en ehtinyt tuonne Lidl:n tapahtumaan töiden takia. Me käydään useamman kerran viikossa Lidl:ssa kaupassa, tykätään valikoimasta.
    Ihanaa tistaita sinulle Jael <3

    VastaaPoista
  9. Esther>Ulkomailla varmaankin vaalii enemmän niitä perinteitä ruuan suhteen, täälläkin kaipaamme joulun aikaan monia jouluherkkuja. Laatikoita ja rosolleja on onneksi helppo tehdä jos niistä tykkää. Mukavaa joulunodotusta sinulle , ja marraskuuta, ja kiva kuulla että pidit postauksesta:)

    Satu: Minä taas tykkään Lidlistä tosi paljon. Tutustuin Lidliin jo Hollannissa ennen kuin Lidlejä oli Suomessa, ja oli kiva sitten kun se tuli SUomeenkin, ja Lidl on tosiaankin kehittynyt hurjasti Suomessa, kun ajattelee niitä ensimmäisiä laatikkokauppoja. Minä taas tykkään katsella sellaisia tuotteita joita en tunne, ja tykkään lukea tuoteselostuksia;D Lidlin kaurasydämet ovat tosi herkullisia, 100% kauraa, suosittelen:) Juuri noin, eli jotkut haluavat sitä ja jotkut tuota, eli juuri se että on perinteisen rinnalla uutta näkyi olevan suosittua kyselyhaastatteluun osallistuneilla.

    Katriina:Tosiaankin ovat. Luulen että Lidl tarkoitti että noiden rinnalle lisätään uudenlaisia kasvisruokia, ja vähemmän sitten lihaa. Jännää ettei Saksassa ole joulumenuperinteitä kuten Suomessa, olen ihan yllättynyt. Ei ole kiva jos kaikki kokkaaminen kaatuu yhden ihmisen niskoille...

    SusuPetal: Olivat aivan ihania drinksuja, ja noissa Lidlin glögijuomissa on vain pikkuriikkisen alkoholia mukana. Oi oi sun jouluperinteet ovat just sellaisia joista itsekin tykkäisin, eli kalaa ja salaatteja:) Ja suklaata, jees:)

    BLOGitse: Oliskohan tuota perunalaatikkoa ollut siellä buffetissa tuossa Lidlin tapahtumassa. Buffettiin oli niin kamala ryysis etten kunnolla nähnyt mitä siellä on, mutta esillä oli juuri Lidlin kaloja ja joulun valmisruokia, ja hyvää olikin:=) Sama maku minullakin eli kalaa,kalaa ja äyriäisiä saisi olla:) Nuo Lidlin glögijuomat ovatkin tosi hyviä ja käteviä sekä glögipohjana ja drinksupohjana, ja makuvaihtoehtoja löytyykin niistä kivasti:)

    Petra:Meilläkään ei ole nyyh Hinta-laatusuhte on minustakin hyvä niissä, ja justhan sellainen vertailu taas tehtiin, ja Lidlin kori oli edullisin. Täällähän ei ole mitää virallista joulua vaan tietyt osat väestöä viettävät joulua, eri tavoin, ja joulua näkee lähinnä noissa koristeissa, ja kaupungeissa missä asuu kristittyjä eli esim, Jaffassa, Haifassa, Nasaretissa ym.

    Rita: Lidl on kiva, ja Bambille ja kisuillekin löytyi Lidlistä namupaloja;täällä eläinten namut ovat aika hintavia. Kiitos Rita, drinkit olivatkin hyviä:)
    Täällähän joulu on tavallinen arkipäivä, mutta meillä kirjaston kesken on aina ollut jotain jouluun liittyvää joulun alla. Kalkkuna ja kana ovatkin hyviä vaihtoehtoja:)
    Tänäänkin on ollut lämmintä, ihan epänormaalia tähän aikaan vuodesta, mikä huolestuttaa. Mutta kiva jos talvi nyt tulee teille ja tulee luntakin:) Mukavaa iltaa Rita.

    VastaaPoista
  10. Suklaaglögijuomaa pitääkin testata :)

    VastaaPoista
  11. Lidlin glögi on parasta glögiä. Se Jouluaitta- merkkinen. Ite ku en joulua vietä, koska se on niin ahdistava juhla, ni ei niin väliä jouluruoille. Ainut mitä kaipaan on kinkku ja se me ollaan hankittu joka joulu kuitenkin. Graavikalaa myös ostan, koska rakastan sitä. Graavikalaa ostan kyllä muullonkin. Tulee myös ostettua joulusuklaita, suklaa ku on niin hyvää. Ostetaan aina niitä paketteja, missä on Fazerinaa, Geishaa ja minttusuklaata yms. Mutta joo, tänä joulunaki taidetaan tehdä pizzaa ruoaksi. :D

    VastaaPoista
  12. Melissa: Suosittelen, tuo suklaaglögijuoma on ihanaa, tosin muutkin Lidlin glögit tosi hyviä:)

    LauraKatarooma: Juu minäkin olen tykästynyt niihin Lidlin glögeihin,tosi hyviä:) Voihan se joulu joillekin ollakin aika ahdistava, mutta voi sitä silloin herkutella vaikkei joulua viettäisikään, ja graavikala on kyllä niin hyvää. Suklaakin on niin hyvää; toin mukanani rasian Geishaa ja se loppui alta aikayksikön kun on niin hyvää;D Ja joulupizza;D Varmaan hyvää.

    VastaaPoista
  13. No mä kaipaan sitä vanhaa, kun sitä ei valmiina saa :(

    Olen käynyt meidän Lidlillä katselemassa jos tulisi vaikka jonkinlaista glögijuomaa tarjolle. Heillä on aina pieniä eriä jotain ympäri maailman, joten olen elätellyt toiveita. Oli tullut ebglantilaistyylistä maustettua joulujuomaa, mutta se oli oikeasti aika kamalaa. Vettä ja neilikkaa enimmäkseen. Mutta onhan tässä vielä aikaa.

    Kinkkua meillä ei ole ollut pöydässä enää vuosiin. En tykkää täkäläisestä kinkusta. Kalkkuna sen sijaan on oikein hyvää. Laatikoita en ole tehnyt pitkään aikaan, kukaan muu ei niistä välitä. Kalaa, rosollia, juustoja, kalkkunaa jne. on tarjolla ja ihan hyvin niillä on pärjätty. Mutta kyllä mielelläni söisin perinteisen suomalaisen jouluaterian milloin vain.

    Ja pidettiimpä teistä hyvää huolta! Kivat tarjottavat ja taikurit ja kaikki.

    VastaaPoista
  14. Upeita jouluisia kuvia, mä niin rakastan joulunalusaikaa, glögiä ja kynttilöitä. <3 Onpa teilläkin siellä lämmin! Hieman pelottaa tuleva kesä, vaikka lämmöstä ja auringosta pidänkin...

    VastaaPoista
  15. Aika perinteiset ruuat on, kalojen osuus on kohtuullinen ja sienisalaatti kuuluu rosollin ja juustojen ohella aina asiaan, kinkun voisi jättää eettisistä syistä poiskin, joskus se on jäänytkin, enkä kaipaa kalkkuunaakaan. Suomessa on niin kirjava jouluperinnepöytä, että sieltä varmasti löytää omansa, vaikka ei mtn uutta haluaisikaan. Riisipuuro on ehdoton aattoaamuna ja viimeistäänkin loppiaisena väskynäkräämiä kermavaahdolla:)

    Ldl:ssä en käy juuri koskaan:)

    VastaaPoista
  16. Jotain vanhaa, jotain uutta joka vuosi joulupöytään. Kinkku ei ole meille mikään 'the juttu', mutta pieni pala sitä on kahdelle sitä kaipaavalle. Minä ja tytär syömme kaloja: graavia merisiikaa, lohta, marinadisilakoita, pateeta, rosollia ja jotain vihersalaattia tai vaikka sitä manchegosalaattia, joka toimii alkupalana. Vävyehdokas on kekseliäs tuomaan pöytään uusia tuulia:) Juustoja tietysti ja niiden kanssa mitä milloinkin. Istumme joulupöydässä kauan ja palaamme uudelleen dolcen ääreen kun ollaan oltu koiruuksien kanssa puutarhassa ja avattu vähän kuusen alta paketteja.

    En ole gögin perään, joten ehkä Glühweinia tänäkin vuonna.

    Kaikki juhlat jouluna meillä: joulu, hääpäivä, nuorten kihlajaiset ja Merin synttäri. Pitää muistaa ostaa skumppaa!

    Mukavaa joulun odotusta sinne ja niin toivon teille vähän talven tuntoa♥♥

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...