torstai 15. marraskuuta 2018

Lokakuun ja marraskuun vaihteen Suomi-muistoja osa 2

Postaus sisältää mainoslinkkejä
Täälläpäin  marraskuun alkupuoli on ollut aika lämmin, mutta illat ja aikaiset aamut ovat ihanan viileitä. Ja tänään tuntui jossain vaiheessa  jopa hieman kylmältäkin, hetken aikaa.  Tässä kuvassa  näkyy kultakastepensas,  jonka marjat näyttävät tosi houkuttelevilta, mutta ovat myrkyllisiä.
Tuoreessa muistissa on vielä äskeinen Suomen-matka,  jonka aikana sain kokea yhden päivän ajan talvea; ensimmäistä kertaa vuosiin.
Kuvassa lapsuuteni kotikatu Helsingissä
Näytti tosiaankin talviselta, mutta ei ollut kuitenkaan erityisen kylmää. Tosin toisen viikonloppuni aikana oli niin kylmää,  että jouduin  ostamaan takin ja huivin, koska oma takkini on sen verran pieni etten saa vetoketjua enään  suljettua kuin puoliväliin,  ja olin ottanut vain kevyitä  huiveja mukaan.  UFF:sta löytyivät edullisesti hyväkuntoinen takki sekä huivi:)
Hyvin nopeasti sopeuduin taas Helsingin menoon, mutta minähän kävinkin siellä viimeksi vain puoli vuotta sitten , eli huhtikuussa.
Kävin tervehtimässä  poikani pientä perhettä Myyrmäessä,  ja ihailin taas näitä Myyrmäen juna-aseman värikkäitä seinämaalauksia.  Tällaiset niin piristävät ympäristöä:)  Muutama päivä tuli vietettyäkin Myyrmäessä.  Samalla taas totesin että  ulkopaikkakuntalaiselle  pääkaupunkiseudun julkisen liikenteen liput ovat todella kalliita.   Luin että kantakortit uusiutuvat, joten kävin vaihtamassa  anonyymin kantakorttini uuteen, ja  toivottavasti   uusi vyöhykemuutos alentaa hieman ulkopaikkakuntalaisen lippuhintoja. Ainakin jos matkustaa Helsingistä vaikka Espooseen tai  Vantaalle..
Kuten aiemmilla Helsingin reissuillani, kävin nytkin usein lounaalla Keskuskadun  Deliberissä.   Mitä ulkosuomalainen kaipaa? Sellaisia ruokia mitä ei helposti saa asuinmaassaan,  ja Deliberin ihanasta salaattibaarista lautaselleni pääsi  etupäässä  lämminsavustettua  lohta, leipäjuustoa ja tuoreen ananaksen paloja ( vaikka ananasta kasvatetaan täällä Israelissa on se sikakallista...)   On ihan ikävä tuota ihanaa salaattibuffaa ,  joka on sekä herkullinen että edullinen.  Sinne myös menimme kahville Johannan kanssa  ,  sen jälkeen kun olimme treffanneet Stockmannin kellon alla. Oli aivan ihanaa tavata Johanna livenä kaikkien vuosien jälkeen, ja heti tunnistinkin hänet:  kauniin ja  , ystävällisen Johannan:)
Lomani aikana oli myös paljon tapahtumia joihin olin saanut kutsun.  Suuri osa niistä osui samoille päiville, mikä  oli mukavaa:)  Kävin esimerkiksi  Changen muotinäytöksessä, jossa esiteltiin  toinen toistaan upeampia alusvaatteita, uimapukuja ja pyjamiakin.   Malleina toimivat upeat Miss Helsinki finalistit.  Juontajana toimi aina niin upea Karita Tykkä.
Ihanaa nähdä että Changen asuja on kaiken kokoisille:)  Kuvassa oikealla ensimmäinen  Miss PlusSize Suomi Marjaana Lehtinen. Minulla on yhdet Changen rintaliivit, ja ne ovat ehkä kaikkein mukavimmat rintaliivini.  
Kävin  viestintätoimistojen  mediapäivillä,  ja Republicin mediapäivillä maistoin Härtelöä,  josta kuulin samalla ensimmäistä kertaa.  Härtelö on härkäpavuista tehtyä jäätelöä, enkä olisi tosiaankaan arvannut että jäätelö on tehty pavuista, ja vadelma-rosmariinihärtelö maistui hyvältä:) Härtelön syntytarina on mielenkiintoinen ,  ja siitä voi lukea täällä.
Sain kokeiluun purkillisen  KSM66-kapseleita, jotka ovat äskettäin ilmestyneet  luontaistuotekauppoihin.   Kapselit sisältävät  ashwagandhaa eli rohtokoisiota , jota kutsutaan Intian ginsengiksi. Näiden kapseleiden luvataan harmonisoivan  elimistöä stressitilassa,  lisäävän fyysistä ja henkistä vireyttä ym. ,   ja olenkin muutaman kerran ottanut kapselin kun en ole saanut unta, 
Republicin toimistoon oli pystytetty PicaDelin  salaattipöytä, mikä oli ihana juttu, koska rakastan salaattibaareja:) 
Milttonin pressipäivillä  maistoin Kyrö Distilleryn  Koskue-giniä, joka on valmistettu rukiista. Hyvältä maistui drinkissä:)  
Riannon mediapäivilläkin oli pöydässä herkkuja.
Ihaninta Riannossa oli tämä paras ikinä  hierontatuoli joka ensin skannaa  hierottavan ihmisen, ja hieroo sitten kropan joka kohdan, jopa jalkapohjat. Tällaisen tuolin pitäisi olla  jokaisessa toimistossa, eikä leasing-hintakaan ole paha. Kuvassa hierottavana  Pauliina.   Olispa tällainen kotona...
Mikä mekko ja sen kantaja,  Riannon perustaja ja toimitusjohtaja Riitta Auvinen. Mekko täynnä bling blingiä:)

21 kommenttia:

  1. Jael, tuo sun Deliberi -annos on kuin meidän salaatti kerran viikossa Sokoksella. Aloitamme vihreällä, sitten runsaasti lohta, katkarapuja. punasipulia, ananasta (etenkin tuoretta), paprikaa...Ensi to taas, kun on muutakin asiaa kaupunkiin.

    Kiva nähdä sun kotikatu Hesassa. Muuta takaisin...:)

    Kiva, että nykyään anorektinen laihuus ei ole enää hot. Se oli vaarallinen roolimalli nuorille tytöille.

    Sulla oli Hesassa ihan mahtava ohjelma.

    Mukavaa viikon jatkoa♥

    VastaaPoista
  2. Leena:Arvaa kaipaanko tuota annosta, etenkin tuota lohta.. Nam sinunkin salaattisi💚Voi Leena, kunpa voiskin olla fifty fifty täällä ja siellä. Mutta talvi..... Totta, ihan mahtavaa että tuolla oli kaiken kokoisia malleja, ja noilla Miss Helsinki finalisteillakin on lihaa luitten päällä😏Juu oli kivasti ohjelmaa, jotka sopivasti osuivat samoille päiville.Kiitos ihanainen, sinullekin oikein hyvää loppuviikkoa❤❤

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva, että reissun aikana pääsit myös tapahtumiin käymään. Harmitti, että en päässyt mihinkään viime kuussa töiden takia.
    Ihanaa iltaa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi#Ihan kivasti oli juttuja reissun aikana, ja tässähän vasta osa.. Harmo ettei nyt tavattu ,mutta toivottavasti toiste❤Ihanaa viikonloppua Ouri

      Poista
  4. Hyviä kuvia, oletko kännykällä ottanut? Ja kiva matka sulla, mä kaipaan Helsinkiin, mutta pääsen jouluna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allu:Kiitos,juu kaikki otettu kännykälläni. Kamerani ei enään toimi kuten ennen, enkä edes jaksa kantaa sitä. mukana. Tällä kännyllä saa hyvin kuvia kun valo on hyvä:hämärässä ja susötiloissa kuvat onnisuvat huonommin. Kiva matka olinin, ja ihanaa että teillä edessä Suomi-joulu⛄

      Poista
  5. Kivoja kuvia ja tapahtumia Suomi-matkaltasi. Kiva oli nähdä lapsuutesi kotikatu. Me matkataan Helsinkiin joulukuussa. Tosin vain kahdeksi päiväksi.

    VastaaPoista
  6. Härtelö, voihan ihmettä 🙂 Ajatella että osuit ainoaan talvipäivään Helsingissä. Sitä voi jo kutsua tuuriksi (paitsi jos ei halua kokea talvea). Näppärä ratkaisu etsiä takki ja huivi UFFista. Sinulla on ollut kovasti toimintaa Suomessa käynnin aikana. Kiva nähdä kuvia ja lukea raporttia.

    VastaaPoista
  7. Sinulla on kivoja reissuja ja monipuolisia ohjelmia. Suomessa on kiva käydä mutta kotiin kiva palata :)

    VastaaPoista
  8. Kylläpä sinulla onkin ollut Helsingissä vilskettä. Ja sait vielä ruskan ja lumenkin samassa paketissa! Minä en ehtinyt nädä ruskaa, mutta onneksi en vielä luntakaan. Kuten omassa postauksessani kerroin, pimeys ja harmaus teettävät tuskaa, mutta suomalaisena niihinkin sopeutuu varmasti ennen pitkää. Kivoja päiviä sinne!

    VastaaPoista
  9. Härtelö!!! Ihana nimi!

    Tuollaisen tuolin haluaisin! Tulisi varmaan nukuttua siinä yötkin.

    Hurjan paljon olet ehtinyt reissullasi tehdä ja nähdä!

    Täällä päin Helsinkiä tuota lunta ei tullut laisinkaan tuona päivänä, hyvin paikallista siis.

    VastaaPoista
  10. Tosi kiva ja mielenkiintoinen postaus! Sinulla taisi olla aika ohjelmantäyteinen Suomi-matka. :-)

    Minäkin rakastan salaattibuffia! Ja lohta pitää olla aina! Jos lohi on päässyt loppumaan, niin sitten pitää pahoittaa kyllä mielensä. :-D

    VastaaPoista
  11. Susanne: Kiitos, oli kyllä kiva olla Suomessa. Ja mukavaa Helsinki-reissun odotusta teille:)

    Rita: Härtelö;D Hih, ehkä kuulostaa paremmalta kuin härkäpapujäätelö, joka voi kuulostaa vähän oudolta.. Minulla oli tosiaankin onnea ;näin sekä ruskan että yhden päivän talven:) Second Hand kaupoista voi kyllä tehdä hyviä löytöjä, ja hyvä on kierrättää vaatteita. Täällä heitin vanhan rikkimenneen takkini pois, ja tuo UFFista löytämäni oli todella hyväkuntoinen ja tarpeeksi ohut jotta se sopii näihin leutoihin talviin täällä, Ja minä puolestani vein tällä viikolla erään järjestön Second Hand-shoppiin 2 ihan liian pieneksi mennyttä bleiseriä ja muutaman puseron. Paljon toimintaa olikin , ja tässähän vain osa...Kiitos, kiva kuulla että oli kiva lukea:)

    Esther: Oli kiva reissu, eikä se harmaus häirinnyt kun tiesi että täällä valo vastassa, ja koska pidän Välimeren talvesta niin oli ihan ok tulla takaisin. Kesällä se olisi vaikeampaa...

    Leena: Olikin kivasti vilskettä, tosin nuo osuivat lähes kaikki samoille päiville, eli yhdestä paikasta toiseen;D Ja todellakin onnisti kun näin sekä ruskan että talven;D Toivottavasti aurinkokin välillä pilkistää Helsingissä, ja ja mukavaa uudelleen sopeutumista sinulle:)

    SusuPetal: Härtelö kuulosti kivalta, varmaankin paremmalta kuin härkäpapujäätelö;D Juu paljon ehdin nähdä, en tylsistynyt reissulla lainkaan, Ohoh, luulin että lunta tuli koko Helsingin alueelle, sitä oli keskustassa ja läntisessä Helsingissä ihan kivasti sen yhden päivän:)

    Satu:kiitos, kiva että tykkäsit:) Oli kivasti ohjelmaa, tosin jotkut osuivat samoille päiville ja samoihin aikoihinkin joten piti hieman valita... Juu lohta ehdottomasti. Yksi sunnuntai ei sitä ollut Deliberissä, joten salaatti ei ollutkaan yhtä hyvä, mutta rakastan tuota Deliberin salaattikeidasta jota nyt ikävä,etenkin sitä lohta;D

    VastaaPoista
  12. Ah, mitä herkkuja pöydät pullollaan ja tuo hierontatuoli: taivaallista! Olisi kiva olla skannattavana ja sen jälkeen hierottavana.
    Auvoisaa viikonvaihdetta, hyvää sapattia!

    VastaaPoista
  13. Piipe: Herkkuja oli ,vaikka tuo viimeisin oli hyvin lihavoittoinen joten minulle vain salaattia. Tuo hierontatuoli oli ihan huippu! Sen jälkeen kyllä oli hyvä olo, ja tuoliin olisi helposti voinut jäädä vaikka koko päiväksi kun teki niin hyvää:)
    Kiitos Piipe, ja oikein hyvää viikonloppua sinulle:)

    VastaaPoista
  14. On jotenkin hassua, kun toisen ihmisen on ”tuntenut” monia vuosia ja tietää kaikenlaista toisesta mutta koskaan ei ole tavannut. Oli tosi ihana viettää aikaa kanssasi ja vaihtaa kuulumisia. Deliberissä kävin sitten itsekseni muutaman kerran lounaalla ja jotenkin tutulta näyttää annoksesi :)

    Sinulla oli paljon menemistä ja tekemistä. Kyrö Distilleryn juomia ihailin alan liikkeessä. Tuo hieromatuoli olisi kyllä paikallaan. Ihanan lokoisan näköinen,

    VastaaPoista
  15. Johanna>Onhan se mutta tekee sitten tapaamisen paljon helpommaksi kun jo tietää paljon toisesta:) Oli kyllä tosi ihanaa tavata vihdoinkin livenä. Deliberi on ollut suosikkipaikkani mitä lounaaseen ja treffeihin tulee kai yhtä kauan kun se on ollut olemassakin tuolla Keskuskadulla:) Oli paljon menemisiä, mutta ehkä näyttää että niitä olisi enemmän kun osuivat samoille päiville. Oli sitten monta päivää kun vain kiertelin Helsingissä ilman että tein mitään erikoista. KYrö Distillery on voittanut palkintoja juomillaan, ja eka kerta maistoin heidän giniään:) Tuo hieromatuoli oli kyllä mahtava ; kun tulin takaisin selkä oli vähän kipeä kun olin kantanut painavaa reppua ja laukkua, ja joku vartti tuollaisessa tuolissa olisi tehnyt terää:)

    VastaaPoista
  16. Aina niin ihanaa nähdä sinua kun olet Helsingissä <3

    VastaaPoista
  17. kiva kun ihan oikean näköiset ihmiset näyttää vaatteita, Changen rintaliivit on mukavat. Ei tuo ole kultakastepensas... puutarhassamme Pyracantha coccinea, eldtorn har ätbara C-vitaminrika bär.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Pyracantha_coccinea

    VastaaPoista
  18. Kyllä ensilumi on aina niin kaunista. Ihanaa, että sait kokea pienen talvenkin täällä! Ja vaikka mitä muuta. Deliberi on minustakin kiva paikka, myös Jumbossa Vantaalla on Deliberi, joskin se on paljon pienempi kuin Keskuskadulla.

    Oli tosi kiva tavata ratikassa matkalla kirjamessuille! ♥

    VastaaPoista
  19. Melissa :oli kiva nähdäkin,vaikkakin lyhyesti.

    Hannele: Den är nog det vad jag skrev, det va ni har är mycket liknande till utseende, men helt annorlunda. Och de här bären i bilden är jättegiftiga...

    Katja: On se ja ihanaa että sain nähdä sen reissuni aikana; oli tosi mahtavaa kokea yhden päivän talvi! Deliberi on tosiaankin kiva ja monipuolinen , ja plussana Keskuskadun Deliberillä se sijainti. Tosi kiva olikin nähdä sinut vihdoin livenä:)

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...