lauantai 14. syyskuuta 2019

Kiva viikko

Poimin oliivipuusta oksan
Tällä viikolla oli kaikenlaista mukavaa:  edellisellä viikolla tapasin täällä vierailleen veljeni, ja tällä viikolla  täällä  vieraili rakas serkkuni Suomesta.  
Suomesta tuli herkullisia tuliaisia  ,   ja  täytyy ihan mainita erikseen tuo Fazerin uusi Pätkis Suklaatäytekeksi,  sillä se on todella hyvää, etenkin jos pitää Pätkiksistä:)
Vanhenin vuodella ,  ja sen kunniaksi eksä tarjosi minulle  lounaan valitsemassani  ravintolassa.  2 päivää myöhemmin oli myös  eksällä syntymäpäivä, ja päivä sen jälkeen poikani pikkuinen Suomessa täytti 2 vuotta.  Edesmennyt siskonikin olisi täyttänyt vuosia  päivä jälkeeni, ja isälläkin oli aina syntymäpäivä syyskuussa, joten paljon neitsyitä on lähipiirissä ollut ja on edelleenkin;D
Serkun kanssa söimme myös myöhäisen lounaan kaupungin parhaassa falafel-paikassa,  jossa kaikki on niin hyvää:)
Torin pikku kahvikauppa & kahvilapisteestä ihailin vastapäiselle seinälle  ilmestynyttä katutaideteosta.  Kahvikaupan viereinen thaimaalainen ravintola oli tilannut tämän työn, ja oli kyllä paljon mukavempi katsella tätä kuin tylsän väristä seinää.
Kävin myös IKEAssa,  ja istuin kahvilla  IKEAn aamiaisbuffettia vastapäätä.  IKEAn aamiaisbuffetti on hinta/ laatusuhteiltaan ihan paras aamiainen,  ja olin tuolla juuri kun kaupan ravintola avattiin, eikä buffettipöytä ollut vielä valmis.  IKEAt avataan täällä  klo 10 aamulla,  mutta sisälle kahvilaan pääsee jo 9.30 ,  ja kahvi on klo 10 asti maksutonta.  IKEAlla on täällä  tosi hyvät sveitsiläiset  kahviautomaatit,  ja niistä tuleva  capuccino on tosi hyvää:). Ehdin juoda 3  capuccinoa ennenkuin kauppa avattiin... päivän kahvikiintiö:D
Tapasin muutaman viikon tauon jälkeen kolumbialaisen ystäväni,  ja kiertelimme  Glorian kanssa  eteläisessä Tel Avivissa.  Tämä kissa oli hyppäämässä ylös, mutta jäi katselemaan meitä kun menimme tuosta ohi.
Nyt iltakävelyllä Bambin kanssa tuntui  mukavalta,   parin tosi hikisen päivän jälkeen.  

Oikein hyvää viikonlopun jatkoa:)

19 kommenttia:

  1. Myöhästyneet synttärionnittelut, Jael! <3

    Oi mitä tuliaisia! Itse olen kyllä enempi Maraboun suklaan ystävä, koska se on kai makeampaa kuin Fazerin suklaa (näin ainakin väittävät :-D). Toki Fazerkin menee, ja jopa eteläamerikkalaiset tummat suklaat, jos oikein tuska iskee. :-D

    Olipas kiva kooste taas!

    VastaaPoista
  2. Satu:Kiitos:)
    Ihanat tuliaiset.Itse kyllä olen ehdottomasti Fasun suklaiden ystävä, IKEAstahan saa Marabouta, mutta tykkään siitä vähemmän. Kiitos ihanainen:)

    VastaaPoista
  3. Onpa kivan kuuloinen viikko ollut sinulla. Aivan ihanaa kun sukulaiset tulevat kylään ja saat vielä herkullisia tuliaisia myös.
    Kaunista iltaa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
  4. Myöhästyneet onnittelut. Juuri ähdössä kentälle ja pariksi viikoksi Israeliin. Kieräämme mieheni kanssa autolla maata. Tulee varmaan mielenkiintoinen matka, sillä olemme molemmat ensi kertaa Israelissa.

    VastaaPoista
  5. Onnea synttärin johdosta!!

    Ihania Suomen-tuliaisia! Tuo ravintolan seinämaalaus on upea!

    Onkohan täällä IKEAssa tuollaista aamiaismahdollisuutta? En ole aikoihin käynyt kaupassa, mutta kolme cappuccinoa aamutuimaan maistuisi kyllä minullekin.

    VastaaPoista
  6. Lämpimät onnittelut synttäreidesi johdosta. Minunkin mieheni on syyskuun lapsia. :) Siksi hän kai pitää eniten syksy-vuodenajasta.
    Saitpa ihanan makeat tuliaiset Suomesta. Jaon varmasti myös mukavaa, kun saa vieraita entisestä kotimaasta. Hyvää viikon jatkoa Sinulle, Jael! <3

    VastaaPoista
  7. Synttärionnittelut!

    Pitääpä muistaa nuo Pätkis-keksit, kun seuraavan kerran Suomessa käyn!

    VastaaPoista

  8. Ihanaa synttäriä näin myöhässä <3 Ihania herkkusia ja vitsit taas mitä ihania kuvia :)

    VastaaPoista
  9. Onnea !
    Mä tykkään enemmän Fazerista just kun se ei ole niin makeeta kun Marabou .
    Täälä ei vielä ole näkyny pätkiskeksejä mutta eiköhän ne tule jos on uudet ....
    Olen kerran syönyt Ikean aamiaisen , tosi edullinen ja hyvä ! 👍

    VastaaPoista
  10. Outi>Kiva viikko oli:) Sukulaiset eivät tosin asuneet luonani,mutta oli kiva tavata heitä , ja ihanat tuliaiset:) Oikein kaunista iltaa sinullekin Outi:)
    Anonyymi?`Kiitos paljon, ja oikein hyvää ja onnistunutta reissua teille täällä Israelissa.

    SusuPetal:Kiitokset:)Oli kyllä hyviä tuliaisia, yritän pysyä poissa tuollaisista mutta Fasun suklaata jos on niin en voi pysyä poissa;D IKEAn eri maitten kaupat taitaa tarjota paikallisen maun tapaisia aamiaisia, ja täällä se tarkoittaa paljon salaatteja, juustoja, shakshukaa ym. Suomessa on sitten erilainen aamiainen,suomalaisten makuun suunniteltu. Juu ne capuccinot tuolla tosi hyviä, ja vielä ilmaisiakin;D

    Piipe:Kiitos, ja onnittelut miehellesi. Oli kyllä herkulliset tuliaiset ja ihanaa viettää aikaa rakkaiden ihmisten kanssa:) Oikein hyvää tulevaa viikkoa sinullekin Piipe:)

    Dzinni: Kiitos:) Ja nuo Pätkis-keksit oli kyllä tosi hyviä , ja niin on Pätkiskin:)

    Melissa:kiitos paljon ja kiitos taas:) Oli nameja tuliaisia:)

    Ulrika: Ihan sama juttu, eli mullekin Marabou on liian makeaa, joten saavat minun osalta pysyä siellä IKEAn kaupassa. Pätkis-keksit oli kyllä tosi nameja, ja toivottavasti får ni såna också dit:) Hmm, nyt tulinkin uteliaaksi millainen on Ruotsin IKEAn aamiainen...

    VastaaPoista
  11. Paljon onnea, Jael! ♥ Ihanan oloinen viikkosi on kyllä ollut! Tuollaiset tekevät niin hyvää.

    Pätkis-keksit ovat ihania. Seuraavalla kerralla pyydä Suomen-tuliaisina tai osta itse, kun Suomeen tulet, Pätkis Crunch -suklaata. Se on niin herkullista, hyvä rakennekin!

    VastaaPoista
  12. Onnentoivotukset syntymäpäiväsi johdosta!
    Kaikkea hyvää uudelle ikävuodelle! <3
    t. syyskuusynttäriläinen

    VastaaPoista
  13. Synttärionnea!
    Minäkin tykkään noista Pätkiskekseistä. Yksi kahvin kanssa, oh jees.
    Falafel-annos näyttää tosi hyvältä, nam!!!
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  14. Ai kuinka elämää täynnä on postauksesi ja profiilikuva tooosi kaaunis.

    VastaaPoista
  15. Ilmaista aamukahvia! Sepäs kuulostaa hyvältä.
    Ja niin mielenkiintoista on muutenkin kaikki siellä kaukana täältä kylmästä pohjolasta nähtynä. Jännä idea tuokin, että tilaa mukavasti katseltavan seinämaalauksen omaa ravintolaa vastapäätä asiakkaiden ihailtavaksi.
    Onnittelut sinulle synttärien johdosta!

    VastaaPoista
  16. Katja:kiitos paljon, tosi kiva viikko olikin ,etenkin nuo vierailut:) Pätkis-keksit oli herkkua, ja kiitos vinkistä, seuraavan kerran sitten Pätkis Crunchia. Serkkuni on Fazerilassa töissä, joten voin pyytää häntä ostamaan sitä sieltä. Mukavaa viikkoa sinulle:)

    Nurkkalintu:Kiitos paljon, ja oikein paljon onnea sinullekin:)

    BLOGitse: Kiitos:) Pätkis ja kahvi ,on kyllä hyvä yhdistelmä:) Fazerin namuja oli täällä ennen makeiskaupoissa, nyt vain lentokentällä,harmi.Falafel tuolla on kyllä ihan parasta:) Ja oikein hyvää viikkoa sinullekin:)' Tuo seinämaalaus on kyllä ihanan värikäs, ja asiakkaisen on terassilla hyvä näkymä siihen:) Kiitos paljon, ja oikein hyvää viikkoa sinulle:)

    Kyllimarjaana:Kiitos paljon, ja kiva nähdä kommenttisi täällä pitkästä aikaa:)

    Eeva: Tuo kahvi jo itsessään on hyvä syy mennä aamulla IKEAan, jos on aikaa;D No minä joudun ottamaan lähimpään Ikeaan 2 bussia,joten harvemmin tulee mentyä, mutta joka kerta tuolla näen saman eläkeläisporukan,joka tulee tuonne aamukahville.

    VastaaPoista
  17. Myöhästyneet, mutta lämpimän sydämelliset onnittelut Jael!
    Mieheni on myös neitsyt ja poikakin syntynyt syyskuun lopussa. Syksyllä on siis meidänkin porukassa synttäreitä.
    Minäkin tykkään enemmän Fazerin vähemmän makeasta suklaasta.
    Kivoja päiviä sinne!

    VastaaPoista
  18. Karl Fazer parasta ❤️ mutta en saa enää paljon syärä.

    VastaaPoista
  19. Leena:Kiitos paljon:) Ja onnea myös miehellesi ja pojallesi. Minunkin poikani on syntynyt syksyllä mutta lokakuussa.
    Fazeria ehdottomasti! Harmi ettei täällä enään löydy kaupoista, vielä muutama vuosi sitten oli makeiskaupoissa, mutta nyt vain lentokentällä-. Oikein hyvää viikkoa Leena:)

    Hannele: On se parasta. Ja kun saan sitä harvoin niin saan syödä;D Tuostakin meni puolet eksälle.

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...