torstai 5. syyskuuta 2019

Syyskuu mutta ei syksyä

Talon takana ja puistossa asuva Nipsu-kissa:)
Syyskuu alkoi täällä kuumana ja kosteana,  vaikka juuri  viime postauksessa kerroin että   elokuu oli ollut miellyttävämpi kuin koskaan.  No heti tuon kirjoituksen jälkeen oli aika monta nihkeän kuumaa yötä ja päivää, mutta eilen alkoi taas tuntua miellyttävämmältä. Tosin  syyskuukin on kuuma kuukausi, eikä täällä vielä ole minkäänlaista syksyä eli viileämpää säätä.  Ne kosteat päivät tuntuivat kyllä kamalilta kun kaikki mitä laittoi naamaansa valui helposti pois....
Suomesta tuli ikäviä uutisia viikon alussa, sillä poikani perheen  ihana Niilo-kissa oli alkanut viikonlopun aikana käyttäytyä oudosti,  ja kun se vietiin eläinlääkärille,  selvisi että Niilolla oli monta syöpäkasvainta.  Siinä tilanteessa nukuttaminen ikuiseen uneen oli paras vaihtoehto. Niilo oli valtavan kokoinen, ihana kissa.
Tuon kuuman ja nihkeän sään aikana ei oikein jaksa tehdä mitään,  ja silloin hyvin ilmastoiduissa kauppakeskuksissa on  mukavempi kulkea kuin ulkona.  Huomasin että  TLV Fashion Malliin (muotiin keskittynyt kauppakeskus) oli avattu  Anthropologien kauppa.  Anthropologie on amerikkalainen ketju, jossa vaatteita, koruja, kynttilöitä, kodin esineitä , huonekaluja ja muuta, ja  kun asuin USA:ssa, muistan käyneeni  ketjun kaupassa. 
Tämä täkäläinen Anthropologien kauppa on todella suuri ,  ja voi miten upea.  
Paitsi kaunis Anthropologie on myös aika kallis kauppa,  eli tuolla voi ihailla  mutta ei ehkä ihan ostaa. Jos katsoo  tähän postaukseen lisäämäni Anthropologien linkkiä,  huomaa että USA:ssakin hinnat korkeat,  esim. mekot usein aika lähellä 200 dollaria,  ja täällä  veroineen  ja tulleineen vieläkin kalliimpia. 
Tuolla olisi hyvin voinut viettää kokonaisen iltapäivän, sen verran katseltavaa kaupassa oli.
Mekko.
Tämä oli hyvä:  värikkäistä maalipensseleistä koottu kattokoriste:)

Mukavaa loppuviikkoa:)

19 kommenttia:

 1. Voi kissaparkaa. Eläimet ovat niin ihania, mutta voi miten niillekin tulee paljon sairauksia. Onneksi Niilolla on varmasti ollut hyvä elämä kotikissana. Tuo Nipsu on muuten niin niin itämaisen kissan näköinen niin kuin siellä päin kuuluukin olla. Kaunis naama kissalla :).

  Ihania ovat myös kuvat tuosta kaupasta. Kyllä ne osataan tehdä houkutteleviksi. Ja me naiset sorrumme, jos vain on varaa. Onneksi ei aina ole, sillä kaikkea mitä mieli tekee, ei takuulla tarvitse.

  Ja tuollainen nihkeän lämmin ilma on tosi ikävää. Vaikka asunkin täällä viileässä Suomessa, meilläkin on nyt elokuun lopulla ja edelleen syyskuun alku ollut yllättävän lämmintä ja hiostavaakin. Olenkin ehtinyt jo toivoa oikeaa kunnon raikkaan kuulasta syksyä pian tulevaksi.

  Leppeän vilpoista tuulta sinnekin päin, toivon!

  VastaaPoista
 2. Eeva: Niilolla ei ollut kuulemma ollut minkäänlaisia oireita , ainakaan näkyviä, ennen viime viikonloppua. Kurjinta Niilon poismeno on poikani pienille tyttärille, joiden elämässä Niilo on ollut syntymästä saakka. Nipsu on tosiaankin itämaisen kissan näköinen; viime vuoden pentuja. Nipsu ja sen kanssa kasvanut toinen samanikäinen kissa sterilisoitiin nuorena, joten ne jäivät aika pienikokoisiksi.
  Ooh tuo kauppa on ihana, mutta kyllä sellainen että siellä on kiva katsella mutta parasta jättää vaan kauppaan, vaikka kauppa oli täynnä ihanuuksia, ja vielä niin houkuttelevasti sisustettu.

  Nihkeän kuuma sää kuuluu täällä elo-syyskuuhun, mutta tänä vuonna niitä kaikein pahimpia päiviä ollut normaalia vähemmän, mikä on hyvä juttu:) Nyt pitää toivoa ettei sellaisia tule syyskuussa. Hiestova sää ei ole kivaa, joten toivottavasti saatte sielä vähemmän hiostavaa säätä pian. Ja kiitos, , samaa sinnekin:)

  VastaaPoista
 3. Voi Niiloa ♥♥♥ Tuo Nipsu kissa näytti terveeltä tosin hieman väsyneeltä. Kyllä on melkoisia kauppoja siellä, tavaraa riittää ja värejä... syksy sateineen on tullut meille ja syyshelteet ovat historiaa. Mukavaa syyskuuta appelsiinimaahan:)

  VastaaPoista
 4. Laitoinkin jo ajatuksia Niilosta ja autuaammista kissanpäivistä sulle Instagramiin. Lemmikit ovat perheenjäseniä ja luopuminen on raskasta.

  Mulla on joitakin Anthropologien vaatteita ja olen tykännyt niistä kovasti. Heillä on kyllä tosi kivoja tuotteita.

  Ihanaa jos teillä on vähän viilentynyt. Meillä on ensi yönä edessä varmaan aika paljon sadetta ja kovia tuulia. Dorian-hurrikaani on nyt tässä meidän korkeudella ja olemme myrskyn länsilaitamilla. Näyttää suhteellisen hyvältä kunhan ei tulisi tornadoja.

  VastaaPoista
 5. Niilo-ressukka ja kissan isäntäväkiressukat ♥ Uljaan ja erikoisen näköinen tuo Nipsu.

  Onneksi ostarin raikkauteen pääsee pelastautumaan kuumalla ilmalla. Ihania tavaroita ja vaatteita mutta parempi ostaa kirpparilta niin ei joudu vararikkoon 😎

  VastaaPoista
 6. Osanotot rakkaan lemmikin poismenon johdosta. Ne jättävät aina kokoisensa aukon jälkeensä.

  Kauppa sen sijaan oli oikea silmäkarkki. Jos noin kallis, niin ihan hyvä, että vain ruudun takaa katsottavissa.

  VastaaPoista
 7. Itse pelkään koko ajan sitä, että Nuppu joudutaan lopettamaan. Mummelilla ikää on jo 13v ja kaikenlaista vaivaa on ilmestynyt :(

  Niin ihania astioita, sopisi niin meille tänne ruokapöytään tuommoiset <3

  VastaaPoista
 8. Ihana toi punanen mekko !
  Kuuma ja kostea ilma on kyllä tosi rasittavaa , koen sen yhtä rasittavaksi kun kylmä talvi , en tiedä kumman valitsisin jos pitäis 🤔🤔 ehkä kylmyyden kun silloon voi ainakin pukea päälle 😬🧣🧦🧤
  Kivaa viikonloppua !

  VastaaPoista
 9. Voi Niiloa.
  Pikkuihmisille on kyllä aina niin vaikeata selittää rakkaan lemmikin kuolemaa. Elämän kulkuun liittyvät tosiasiat kun ovat vaikeita myös meille aikuisille.

  Kauppa näyttää olevan hieno ja voi kuinka näkisinkään tuon punaisen mekon juuri Sinun ylläsi!! Sinulle sopii varmasti ihanan vahvat ja iloiset värit. Muista seurata tulevaa alennusmyyntiä myös ;)

  Toivon viileitä tuulenhenkäyksiä sinne. Juuri nyt Helsingissä sataa ihan kunnolla.

  VastaaPoista
 10. Juuri eilen isälleni nauroin, että kyllä nuo kuukaudet pitävät paikkansa, heti kun alkoi syyskuu ilma viileni, sateet ja tuulet alkoi (minun lempisäätäni). No jostakin luin, että ensiviikolla alkaa lämpätilat kohota, mutta kyllä sen syksyn voi silti jo haistaa!

  VastaaPoista
 11. Irja: Kiitos, Nipsu on tosi vilkas, aika dominoiva kissaneiti. Ehkä tuo väsynyt ilme siitä että ulkokissan pitää aina olla valpas, ja katsoa peräänsä.. Tuo kauppa on kyllä upea, mutta sellainen että en kai sieltä taida mitään ostaa. Ja ihanaa kun saitte sateita, täällä sateisiin on vielä aikaa.

  Johanna: Luinkin mitä olit kirjoittanut , kiitos:) Tuntuu oudolta että en näe Niiloa enään, hän kun oli vasta 9-vuotias. Anthropologien vaatteet, etenkin mekot , tosi ihania,mutta kyllä tosi tyyriitäkin. No ehkä sitten kun taas on ale, pitääpä katsella.
  Ei täällä vielä viileää ole, eilen oli miellyttävää, ja tänään taas kosteampaa, eli tällaista siksakkia nyt, välillä vähemmän kosteaa, välillä enemmän mutta päivälämpötilat edelleenkin yli 30 asteen. Toivottavasti Dorian ei aiheuta tuhoja teidän alueella. Oikein hyvää viikonloppua Johanna:)

  Rita: Oli kyllä surullista kuulla miten Niilon kävi, hän oli aivan ihana, ja surettaa pikkutyttösten vuoksi,isompi ymmärtää, pienempi ehkä ei niin. Nipsu on itsevarma kisuli,häntä pystyssä:) Olen tuntenut ihan pikku pennusta asti:) Ostarit ovatkin mahtavia kun ulkona on kuumaa, ilmastointi toimii niissä tosi hyvin:) Tuo kauppa on ihana mutta kovin kallis, joten ikkunaostoksia vain siellä.

  Paluumuuttajatar:KIitos, totta, ison loven jättävät sydämeen.Todellinen silmäkarkki tuo kauppa, mutta ehkä parempi että on kallis niin ei tule ostettua mitään;D

  Melissa: Voi teidän Nuppua, toivottavasti saatte hänen kanssaan vielä muutamia hyviä vuosia. Bambi on 11.5. ja huomaan että on muutoksia entiseen verrattuna- Tuossa kaupassa oli kaikki ihanaa , mutta kamalan kallista. Mutta kaunista , joten voi välillä mennä katsomaan.

  Ulrika:eikös olekin ihana mekko! Kuuma ja kostea on melkein kamalempaa kuin kylmä talvi, silloin voi lisätä vaatteita mutta ei hikoile..Trevlig veckoslut till dig också:)

  Leena:Niiloa tulee ikävä... Poikani vanhempi tytär suri kovasti rakasta kissaa, pienempi ei vielä ymmärrä tarpeeksi. Tämä jää varmasti heille mieleen kun menettivät rakkaan kissaystävän. Niilo ei koskaan ollut moksiskaan vaikka vedettiin hännästä...

  Kauppa on mielettömän hieno, ja tuo mekko on ihana! Pitää toivoa että se tulee alennusmyyntiin eikä sillon ole niin kallis kuin nyt. Tykkään väreistä nykyään, ennen käytin liikaa mustaa. mutta nyt paljon väriä! Kiitos, mukavaa viikonloppua:) Täällä ei vielä tunnu viilenemistä mutta ehkä kuukauden loppupuolella, toivottavasti.

  Hannele:No ei turhaan kutsuta syyskuuksi;D Suomenkieliset kuukausinimet ovat niin kuvailevia:) Kiva kun sait lempisäätäsi:) Minäkin tykkään sateista mutta sellaisia voi täällä vielä odotella pitkään.

  VastaaPoista
 12. Anthropologien kauppa näyttää kertakaikkisen upealta. Todella surullinen kohtalo Niilo kisulla.
  Täällä on tänään ollut todella syksyinen sää, satanut löhes koko päivän.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Jael ❤️

  VastaaPoista
 13. Voi kisuparkaa! Rakkaan lemmikin menettäminen on aina surullista.
  Onpa paljon kaikkea kaunista tuossa kaupassa!
  Mukavaa syyskuun jatkoa! :)

  VastaaPoista
 14. Jatkuva kuumuus on aika uuvuttavaa. Täällä Suomessa on jo mukavan viileää, mutta ensi viikoksi on luvattu syskuuhun nähden tosi lämpimiä päiviä.
  Surullista tuo kisulin sairastuminen ja lopulta lopetuspäätös. Omasta lemmikistä on raskasta luopua, sillä eläimistä tulee suorastaan perheenjäseniä.

  Hauska tuo pensselikatto. Hyvää viikonloppua Sinulle, Jael!

  VastaaPoista
 15. Voi Niiloa, osanottoni.

  Hauska tuo pensselikatto!!

  VastaaPoista
 16. Suru suuri "karvakaverin" pois nukkumisen johdosta mutta, Hänellä nyt on hyvä olla!

  VastaaPoista
 17. On se jännä miten nopeasti kissa voidaan päästää kärsimyksistä mutta esim. tosi vanhoja ihmisiä voidaan pitää 'hengissä' ilman elämää vuosikausia...kohtuutonta.
  Onneksi edes eläimet saavat armollisen kohtelun.
  Sori mutta olen niin eutanasian puolella että nämä jutut herättää kirjoittamaan myös ihmisten puolesta.

  Ihana kauppa jonne en uskaltaisi mennä. Tulisi törsättyä liikaa! Tai sitten ei. Meillä on päätös että jos jotain uutta hankitaan pitää joku vanha poistua...:) (ei tosin aina pidä mutta on pyrkimys)

  VastaaPoista
 18. Voi Niiloa. :-( Onneksi kissojen taivaassa ei ole syöpäkasvaimia.

  Hauska tuo pensselitaideteos. Tuollaisen voisi periaatteessa askarrella itsekin. ;-D

  VastaaPoista
 19. Voi Niiloa, mutta hyvä, että ei ollut tuskia ja pääsi pois ennen ikäviä oireita.

  Ihana kauppa täynnä houkutuksia! Tuollaisiin sisustus-ja vaatetaivaisiin on ihan vaarallista mennä, sillä niin herkullisesti on kaikki esillä.

  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...