sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Värikäs syyskuun loppu

Tällä viikolla torin viereisellä  kävelykadulla ja sen kävelykatu-sivukaduilla oli värikästä, kun  sinne tuotiin tuulahdus Thaimaasta.  Sinne pystytettiin kojuja  , joissa eri aasialaiset ravintolat täällä möivät katuannoksia thaimaalaisesta keittiöstä.  Näitä värikkäitä  elefantteja löysin kahdesta eri kohdasta.
Värikkäitä  koristeita oli pystytetty kaduille jo pari päivää ennen kolmipäiväistä tapahtumaa.
Värikästä oli:)
Tapahtuma oli iltapäivällä ja illalla,  ja tapahtuman toisena päivänä päätin mennä katsomaan mitä sieltä löytyy.  Tapahtuman oli tarkoitus alkaa joka päivä klo 16, mutta kun tulin paikalle mitään ei vielä ollut valmista.
Kojuissa ei ainakaan klo 16 ollut vielä mitään valmista. Kojuja oli ripoteltu 2 kadulle tosi monta.
Baarikaan ei ollut silloin vielä auki.
Baarin vieressä oli rantatuoleja , Sprite-logolla. Sprite oli tapahtuman pääsponsori,  joten tuohon vihreään logoon törmäsi joka puolella. Sain kuulla että   Sprite oli määrännyt että jokaisen ruoka-annoksen mukana tulee Srite-tölkki,  vaikka ei sellaista haluaisikaan.   
Vihreä ämpäri olisi kyllä ollut kiva..
Tapahtuma-alueella löytyi kuvauspaikkoja,  joissa oli "thaimaalainen " taustakuva.
Lasinpuhaltajakin oli thaimaalainen.
Oli myös thaimaalainen orkesteri, mutta esitys olisi ollut vasta illalla,  ja oli niin kuuma päivä etten jaksanut jäädä odottelemaan.
Joten päätin lähteä kotiin.
Tänä aamuna  , pari päivää tapahtuman jälkeen,    värikkäät päivänvarjot heiluivat edelleenkin ylhäällä.  Kun katsoin ylös, huomasin  maalaukset tämän talon  toisen kerroksen  parvekkeella. Olisivat ehkä jääneet huomaamatta ilman päivänvarjoja..
Eräänä aamuna huomasin torin lähellä olevan kenkäkaupan ikkunassa  seinäkelloja,  joita päätin mennä katsomaan hieman lähempää. Ne olivatkin käsilaukkuja!  Kulkisitteko tuollaisen seinäkellokäsilaukun kanssa?
Torstaina  tapasin  kolumbialaisen ystäväni Glorian,  ja kävelimme eteläisessä Tel Avivissa, joka on muutoksen alaista aluetta.   Tämän seinämaalauksen ohi olen mennyt muutamia kertoja, mutta nyt katsoin sitä tarkemmin. Sama katutaiteilija eli Solomon Souza, on täyttänyt taiteellaan kaikki rakennuksen seinät, ja maalaukset saavat olla tuolla kunnes talo pistetetään maan tasalle tai  rakennetaan uudeksi. 

Solomon Souzalla on mielenkiintoinen tarina: hän asuu suurimmaksi osaksi täällä  mutta hänen isoisänsä, Francis Newton Souza,  oli yksi Intian tärkeimmistä nykyajan taiteilijoista, joka syntyi Goalla , mutta vietti useita vuosia Englannissa ja myös Yhdysvalloissa. Vuonna 2008 isoisä Souzan  maalaus nimeltä "Birth" oli kallein koskaan myyty intialaisen taiteilijan teos.  Ennenkuin törmäsin  Solomon Souzan seinämaalauksiin,  en ollut koskaan kuullutkaan isoisä  Francis Newton Souzasta, mutta hän olikin mielenkiintoinen taiteilija.   Solomon Souzan äiti, yksi Francis Newton Souzan  lapsista , on myös taiteilija,  joten paljon taiteellisia geenejä tuossa suvussa.

Ja täällä Israelissa alkoi nyt illalla juutalainen uusi vuosi, Rosh Hashana,  ja huomenna alkava vuosi on 5780.  2.5 päivää ilman julkista liikennettä, aika julmaa....

20 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Olipa ihanan värikäs tapahtuma! Tuo elefantti on niin ihana, että huolisin sellaisen itsellenikin. Vaan minne sen sitten laittaisi. ;-D

Jos nuo kellolaukut olisivat vähän modernimman näköisiä, niin saattaisin huoliakin kellolaukun. Parasta olisi tietysti, jos kello vielä toimisi, niin voisi katsoa ajan aina käsilaukustaan. ;-)

Nimetön kirjoitti...

Suomessa on nyt lanseerattu kurkku-sitruuna-lime-Sprite, kuulemma suosikkimaku Venäjällä jossa olisi kyllä saanut pysyäkin. Maistuu nimittäin suolakurkulle.

SusuPetal kirjoitti...

Kyllä tuollaisen kellolaukun voisi ottaa, jos ilmaiseksi saisi :D

Mukavan värikäs tapahtuma. Nauratti tuo toteamuksesi, että vihreän ämpärin olisi voinut ottaa. Suomalaisethan ovat tunnetusti innokkaita jonottamaan ilmaisia ämpäreitä :D

Mukavaa viikkoa!

Elegia kirjoitti...

Ei ole tosiaan väreissä pihdattu, komeaa loistetta ja paljon katsottavaa! Nuo kellolaukut ovat kauniita, erityisesti makuuni on tuo keskimmäinen. En ehkä käsilaukkuna käyttäisi, mutta voisi olla kiva sisustuselementti kotona :D

Upea tuo muraali! Minusta muraaleilla voisi enemmänkin piristää talojen seiniä, etenkin siis jos on ruma talo kyseessä. Pidän noista voimakkaista väreistä ja tietysti eläinaiheesta.

Ulrika kirjoitti...

Kyllä tuola ois voinu illan viettää !
Kivoja noi aurinkovarjot , sopis mun parvekkeelle !
Ha en jättetrevlig vecka! 😊

Nurkkalintu kirjoitti...

Kellokäsilaukut jätän muiden kanniskeltaviksi, mutta vihreän ämpärin ottaisin :)

Shana Tova!

PiipeA kirjoitti...

Tämä värikylläinen postaus piristi jopa ruudun takaa!
No, en ihan taitaisi hankkia kellokäsilaukkua, mutta muutenkin käytän enimmäkseen reppua ainakin työmatkoilla ja kauppakassia muutoin. Käsilaukkua tulee joka tapauksessa käytettyä todella harvoin.
Hyvää uutta vuotta Teille ja zemppiä julkisen liikenteen puuttumisen takia.

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Onpa ihanan värikäs tapahtuma, sponsorikin on selvästi huomioitu :) Kellolaukku, miksipäs ei. Jonkin simppelin asun kanssa voisi olla aika vinha yhdistelmä.
Ihanaa viikkoa sinulle Jael <3

Irja Viirret kirjoitti...

Olipa tosiaankin värikästä meininkiä! Kellolaukku näytti aika jänskältä, mutta en tiedä ottaisinko silti itselleni:) Mies sai joskus putelin, jossa oli tähtitaivas ja digitaalikello:)

Jael kirjoitti...

Satu:tosi värikästä olikin, ja nuo oikean elefantin kokoiset puhallettavat elefantit hauskoja, mutta eivät taida mahtua tavallisiin asuntoihin 😏
Kellolaukut hauskoja, mutta en itse ehkä kulkosi tuollaisen kanssa. Ne omi kaikki samassa mutta väärässä ajassa 😏,olin liikkeellä paljon aikaisemmin

Jael kirjoitti...

Anonyymi:Muistaakseni täälläkin joskus luin sellaisesta, no huh, suoöakurkun makuista limua... En kyllä maistaisi. Täällähän on kahvi-Cokista, joka sekin kuulemma on kamalaa...

Jael kirjoitti...

SusuPetal:ehkä meikkilaukuksi hyvä tuollainen kellolaukku 😏Juu musssakin taitaa olla ämpäriaddiktin viksa ja tuo oli vielä niin pirteän vihreä💚Oikein mukavaa viikkoa sinullekin ja hyvää lokakuun alkua ❤

Jael kirjoitti...

Elegia:Tuollaiset tapahtumst kivoja ja ihanat nuo päivänvarjokoristeet ❤En tiedä toimiiko kellolaukun kello olikeasti, mutta nuo kello-osat sopivatkin tosiaan sisustamiseen.
Tuo muraali onkin ihana juuri noiden voimakkaiden väruen vuiksi, ja harmi että se jossain vaiheessa häviää, mutta tuo on sellaisella alueella missä ollut teollisuutta ym. ja nyt muuttumasss aduinalueeksi, joten tuokin jossain vaiheessa häviää.

Jael kirjoitti...

Ukrika:tukin harmillisen liian aikaisin paikalle, mutta piristäviä värejä oli kivasti Tack det samma Ulrika 🍂🍯

Jael kirjoitti...

Nurkkalintu:No minäkin olisin ottanut tuollaisen ämpärin 💚
Kiitos, ja kaunista syksyistä viikkoa sinulle 🍂🍁

Jael kirjoitti...

Piipe:K7va kuulla, värejä tosiaankin riitti tuolla 💚❤💜💛Varmasn tuollaista laukkua tuijotettaisiin paljon 😏Kiitos paljon, ja hyvää alkanutta lokakuuta sinulle 🍂🍂Huomenna taas normaalia, onneksi

Jael kirjoitti...

Outi:Tosi ihana tapahtuma, mutta tuonne olisi pitänyt mennä illalla Sprite omintosiaankin näkyvissä joka puolella... Hih, kellolaukku varmaan saisi paljon uteliaita katseita osakseen 😏Kaunista lokskuum alkua Outi 💚🍂🍁

Jael kirjoitti...

Irja:K7van värikästä omi tuolla 💛💜
Kell8laukku olisi hyllyssä ihan kiva, mutta käsilaukkuna, no... Kuulostaa jännältä tuo miehesi saana puteli! Oikein hyvää lokakuun alkua Irja 🍂🍁

Leena kirjoitti...

Oijoi miten kiva postaus! Olen todella vähän ehtinyt tänne someen ja nytkin on hoppu, mutta pikaisesti piipahdin. Ja taas kerran sain todeta, että Jael, sinä se et koskaan petä! Aina tulen hyvälle tuulelle lukiessani kuulumisiasi. Kiitos ihanasta piristyksestä ja onnellista lokakuuta sinne. Pus!

Jael kirjoitti...

Leena:Kiitos ihanasta kommentistasi; sinun kommenttisi ovat aina sellaisia jotka niin ilahduttavat:) Oikein kaunista lokakuuta sinullekin Leena:)