keskiviikko 2. lokakuuta 2019

Jaffan satamassa

Sunnuntaina täällä oli ennen pitkää (2.5 päivää)  pyhää  puolikas päivä, ja tuntui että oli 2 viikonloppua peräkkäin, ja se toinen pidennettynä.  Sunnuntai-aamuna lähellä Tel Avivin pääbussiasemaa näin toisella puolella katua  eritrealaisnaisia ja muutamia lapsia, jotka olivat joko tulossa lähellä olevasta kirkostaan,  tai menossa sinne.  Eritrealaisnaiset ovat silloin pukeutuneet valkoisiin asuihin, samoin kun lapsetkin. Joku aika sitten heillä oli joku isompi juhla, ja näin monta naista joilla kauniisti kirjaillut valkoiset leningit , ja myös lapset, sekä tytöt että pojat, oli puettu kauniisti valkoisiin asuihin.  Silloin en kehdannut oikein kuvata ketään,  kun kaikki näkyivät olevan vähän kiireisiä.  Israelissa on suuri määrä Eritrean diktatuuria paenneita ihmisiä, mutta täällä vain mitättömän pieni osa on saanut pakolaisstatuksen.  Kanada on ottanut osan tänne tulleista  eritrealaisista, ja takaisin Eritreaan heitä ei voi lähettää.   Tuo bussiaseman alue on Tel Avivin huonompaa aluetta, ja suurin osa heistä asuu siellä.
Pyhän toisena iltana eli  maanantaina eksä soitti ja sanoi vievänsä minut Jaffan satamaan. Olin koko päivän voinut vähän huonosti, joku vatsatauti kai, mutta  illalla olo oli jo parempi. Eksä olisi halunnut ostaa annoksen friteerattuja pikku kaloja satamasta, mutta kun tulimme  sinne kaikki kalat olivat loppuneet!  Paikan oven lähellä istui pariskunta,  joka kuuli että kalat olivat loppuneet, ja he sanoivat meille että olivat ottaneet jo kolmannen annoksen,  jota he eivät jaksa syödä,  joten tarjosivat sitä meille. Aivan ihanat ihmiset!  Kävelimme eteenpäin,  ja näimme ryhmän taputtavia ihmisiä.  Kuvassa näkyvä poika soitti kauniisti ud-soittimellaan, ja tunnelma oli mahtava. Kännykkäkamerani ei ota pimeässä hyviä kuvia , tai en osaa ottaa sillä pimeässä kuvia, joten kuva ei ole niin selkeä.
Laitan tähän myös kuvaamani videon,  jonka lataaminen tänne blogiin kesti ikuisuuden.  Saapa nähdä toimiiko...
Satamassa oli paljon ihmisiä liikkeellä, ja ravintolat olivat täynnä väkeä.
Yhdessä kohtaa joku möi kaloja, mutta oli aika lämmin ilta eikä tuossa näkynyt jäätä,  joten en olisi ostanut....
Lokakuu alkoi ilmaston suhteen hyvin siinä mielessä että aamulla on tosi miellyttävää,myös illalla myöhään, mutta päiväsaikaan edelleenkin 30 asteen helteitä, ainakin tänään.  Oikein hyvää lokakuun alkua kaikille:)

11 kommenttia:

 1. Olipa tosiaan ihania ihmisiä, kun tarjosivat kalansa teille! <3

  Kiva satamakierros! Videokin näkyi oikein hyvin. :-)

  Hyvää lokakuun alkua sinullekin! Aatella, kohta on taas yksi vuosi mennyt. Ei ole todellista. Lokakuu alkoi täälläkin vähän viileämpänä, ja tänään sateli vähän vettäkin. Vielä alkuviikosta oli 37 astetta, ja se kyllä tuntui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu:Tosi ihanasti tehty heiltä, ihana pariskunta olo ❤Kiitos samoin 🌷Tuntuu tosiaankin kummalta että vuosi taas lähenee loppuaan...Täällä. aamulla tosiaankin nyt tosi ihana sää, eikä kosteuskaan enään paha, mutta päiväsaikaan vielä tosi lämmintä ja ensi viikon keskiviikoksi sääennuste lupaa 37 astetta, huh!

   Poista
 2. Jaffassa on aina kiva kierrellä. Mikä ravintola siellä tarjoilee friteerattuja pikkukaloja? Voisin tykätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anu:0Kun tullaan sieltä satamarakennisten takana olevasta parkkialueesta siihen ensimmäisen matalan rakennuksen kohfalle, niin siellä kalaravintola ja sitten kalastajien paikka missä myydään friteerattuja kala-annoksia. Sr rakennus on kai pian menossa reminttiin kun siellä molempien paikkojen luona lukee että kohta muuttavat. Jaffan satama on ihanan tunnelmallinen iltaisin ❤

   Poista

 3. Ihanaa, että saitte kala-annokset, ihmiset ovat mukavia!

  Toivottavasti helteet väistyvät kohta sieltä ja tulee siedettävämpi lokakuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal:Tosi kilttejä olivat kun antoivat meille kala-annoksensa🐟Toivottavasti viilenee, mutta ensi viikolla luvassa hirmuhelteet, kiitos aavikkotuulien

   Poista
 4. Ekassa kuvassa pyyheliina kuivumassa ikkunan edessä, ja autotie vieressä. Haiseekohan pyyheliina pakokaasulta kun ottavat sen sisään ?! 😏🤔😋

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulrika:Hyvä havainto 😏Minä.en ainakaan laittaisi tuohon mitään kuivumaan..

   Poista
 5. Olipa mukavia ihmisiä, kun jakoivat kalat teidän kanssa. Ihanaa, että pääsit tuonne satama-alueelle käymään, eikä tarvinnut sairastaa enää. Video näkyi oikein hyvin myös ja ihana tunnelma siellä on ollut.
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
 6. Kiva videopätkä. Tumman samettisessa illassa tunnelmallista musiikkia. Jaffasta tulee kyllä aina mieleen mehukkaat appelsiinit.
  Hyvä, jos siellä illaksi lämpö vähän hellittää, niin saatte hengähtää.

  VastaaPoista
 7. Siellä kesä vielä jatkuu. Täällä on ilma viilehtynyt ja illalla on ollut pakko pistää lämmitys päälle. Jaksan aina ihmetellä, kuinka energinen olet kesän kuumimpina kuukausinakin. Minä en taitaisi niihin helteihin sopeutua koskaan. Kivaa sunnuntaita sinne. Yritän taas olla vähän aktiivisempi täällä blogimaailmassa.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...