maanantai 28. lokakuuta 2019

Kiinalaista menoa

Ihana asetelma  posliinimaalauskurssipaikan edessä,  Tel Avivin keskustassa.
Tänään olin läpikulkumatkalla   Tel Avivin keskustan   vanhassa kauppakeskuksessa ,  jossa aina tapahtuu jotain, kuten Harry Potteria  heinäkuussa.   Huomasin toisen puolen (kauppakeskuksen jakaa katu) sisäaukiolla   Peking-julisteita.
Siellä oli myös  punainen lava,  jossa mainostettiin  hurmaavaa  Pekingiä.
Nämä kaksi kiinatarta kehoittivat tulemaan takaisin hieman myöhemmin ,  sillä tuolla olisi kaikenlaista tapahtumaa,   ja hieno arvonta.  Sain heiltä arpalipun.
Kun tulin tuonne myöhemmin uudestaan,  joku ojensi minulle toisenkin arpalipun.  Oli pöytä, josta sai Peking-kangaskassin kun täytti kyselylomakkeen.  Olen hulluna  kangaskasseihin,  joten pakko oli saatava tällainenkin kassi.  Tapahtuma oli   Pekingin kaupungin ja Hainan lentoyhtiön järjestämä.  Juttelin erään järjestäjän kanssa,  joka kertoi että  oli lentänyt täältä Pekingiin tuolla lentoyhtiöllä,  jolla kuulemma on hyvät ja edulliset lennot Kiinaan. Arpajaisten pääpalkinto  oli  edestakainen lentolippu Pekingiin,   joten  pakkohan sitä oli kokeilla onneaan,   ja jäin odottelemaan arpajaisia.
Tapahtumassa sai myös askarrella.  Tuossa olen juuri aloittamassa kiinalaisen viuhkani maalaamista, mutta  kun se oli valmis, ei se kuivunut millään, sillä  käytin liian paksua väriä.  
Alueella oli rekki täynnä kiinalaisia  vaatteita ,  kuvausta varten.
Lohikäärmetanssiakin oli .
Ennen arpajaisia piti kuitenkin vielä kuunnella vähän puheita. Tässä Tao Cheng,   joka on täällä Israelissa vastuussa Kiinan kulttuuritapahtumista. Hän puhui hyvää englantia, mutta seuraava puhuja  vain kiinaa, mutta onneksi puhe oli käännetty hepreaksi.   Peking ja Tel Aviv ovat olleet ystävyyskaupunkeja vuodesta  2006.
Ennen arpajaisia piti vielä leikata "Charming Beijing" nauha.  Harmaapukuinen pitkä mies on yksi kauppakeskuksen omistajista: hänen isänsä oli  toinen vuonna 1977  avatun kauppakeskuksen rakennuttajajista. 
Kolmas arpajaisvoitto  oli kaunis punainen lautanen hienossa laatikossa.  Näitä jaettiin 3 kappaletta. En tiedä mitä olisin tehnyt tuollaisella jos olisin voittanut,  mutta onhan tuo hieno.
Toista arpajaisvoittoa,  silkkihuivi hienossa laatikossa, ,  jaettiin 2 kappaletta, eikä taaskaan onni suosinut. Mutta  vaikka tuolla oli hurjasti väkeä ,  ja jokaisella yksi tai useampi arpalippu,  niin tuo vanha mies oikealla onnistui voittamaan kahdesti,   eli sekä lautasen että silkkihuivin. 
Sitten koittikin jännittävä hetki kun  arvottiin pääpalkinto eli lentolippu Kiinaan.  Tämän pariskunnan miestä onnisti.  He joutuvat sitten hankkimaan toisen lipun jos haluavat lähteä yhdessä Kiinaan.  He tulivat ostoksille   kauppakeskukseen,  ja lähtivät sieltä   lentolippu taskussaan, aika hienoa.
Kun tulin kotiin, tarkistin mitä oli laitettu kassiin.  Kaikenlaista pientä kivaa, mutta paras juttu oli tuo kangaskassi:)

14 kommenttia:

 1. Voi mitä kaikkea ihanaa taas! Minäkin olen muuten hulluna kangaskasseihin, ja ylipäänsä kaikenlaisiin kasseihin (siis sellaisiin, joita voi käyttää kauppakasseina). Viimeksi ostin Frankfurtin lentokentältä kaksi sellaista oikein värikästä kassia, jotka ovat olleet tosi hyviä kauppakasseina. Harmittaa, kun en ostanut kasseja enempää. No, enköhän mä taas joskus siellä Frankfurtin kentälläkin käy. :-D

  Mulle tuli tuosta ekan kuvan asetelmasta mieleen, että olisikohan tuo jokin halloween-asetelma? Muistuttaa nimittäin kovasti täällä Medellinissä näkemiäni asetelmia, joita on aseteltu talojen porteille.

  En muista, olenko koskaan kysynyt tai oletko joskus sanonut, että puhutko hepreaa ihan sujuvasti?

  Harmi, ettet voittanut arpajaisissa, mutta onneksi sait sentään paljon muuta kivaa. :-)

  VastaaPoista
 2. Satu:) Kangaskassit ovat kyllä ihania, mutta nyt niitä alkaa olla melkein liikaa, tosin muutamat ovat jo niin kuluneita että ne voi laittaa pois.
  Juu se on Halloween asetelma;tuon posliinimaalauspaikan omistaja on yhdysvaltalainen tai kanadalainen.
  Ja jeps, ihan sujuva on heprea nykyään. Ei mikään helppo kieli, ja kirjoittamisen kanssa tekee välillä tiukkaa,tulee paljon kirjoitusvirheitä;D
  Olisi kyllä ollut kiva voittaa lentoliput Kiinaan,mutta olihan tuo kassikin yllätyksineen ihan kiva:)

  VastaaPoista
 3. Sielä tapahtuu aina jotain , vaikka Tukholma on suurkaupunki niin aika hiljasta verrattuna Tel Aviin 🙃
  Olipa miehellä hyvä tuuri kun voitti 2 kertaa 🙊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulrika:Totta,never a boring day here 😀Paljon on tapahtumia aina. Ja sanos muuta:tuolla oli arpajaisten aikana hurjasti ihmisiä, mutta tuo mies voitti kahdesti, mikä tuuri!

   Poista
 4. No, jopa oli hienot palkinnot! Tuo lentomatka Kiinaan olisi varmasti sinullekkin kelvannut...toivottavasti oli paluumatkakin, ettei Kiinaan tarvitsisi muuttaa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele:Kiina on kyllä pitkään ollut haaveena, mutta ei nyt onnistanut. Juu, edestakainen lento tottakai 😀

   Poista
 5. pikkuveljeni pari viikkoa Kiinassa töissä nyt

  VastaaPoista
 6. Ihanan väruks tapahtuma ja tuo kangaskassi on ehdottomasti paras!

  Jos olisin voittanut lentolipun, olisin varmaan myynyt sen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal:kivasti olikin väriä tuolla ❤💙💚🧡Ja hyvä ja tikava kangaskassi, niitä ei koskaan voi olla liikaa 😏
   Varnaankin joku 500-600 tulisi lipunmyynnistä, not bad

   Poista
 7. Olipa kiva tapahtuma. Tykkään juuri sellaisista tapahtumista, joissa pääsee puuhastelemaan :) Kivoja juttuja oli myös lahjakassissa, noistakin voisi jotain kivaa keksiä :)
  Ihanaa tiistai-iltaa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi:Tosi kiva tapahtuma, ja kiva kun oli toimintaakin, kuten tuota maalaamista, arvontaa odotellessa 💚Lahjakassissa oli Kvoja juttuja, ja sinä varmaankin olisit duunannut niistä jotain kivaa 🧡Mukavaa keskiviikkoiltaa Outi🌸

   Poista
 8. Vautsi, minun piti ihan katsoa kartasta, miten kaukana ovat Peking ja Tel Aviv toisistaan - aika kaukana! Todellakin siellä kulttuurit kohtasivat, täältä katsottuna aivan erikoisella tavalla.

  Ei ole tullut edes mieleen, että Israelissa oltaisiin innostuneita Kiinasta. Tai ehkä ei ollakaan, ehkä tämä oli kiinalaisten yritys saada teidät kiinnostumaan?

  Kuulostaa myös upealta, että osaat puhua hepreaa, Jael! Nostan hattua ja kumarran syvään.

  Kaikkea hyvää sinne lämpöiseen, Itä-Suomessa jo lumi maassa.

  VastaaPoista
 9. Eeva:Onhan Kiina aika kaukana, mutta tuolla Hainan Airwaysillä pääsee sinne mukavasti suoraan. Kyllå täälläkin ollaan Kiinasta kiinnostuneita, tiedän esim. yhden teinin joka ottaa Kiinan tunteja. Paljon ruodaan sieltä tavaraa, ja Kiinan suurlähetystö ennenkin järjestänyt tapahtumia jotka liittyvät Liinan kulttuuriin ❤Tuossa tapahtumassa tosiaankin mainostettiin Pekingiä matkakohteena, ja Hainanin suoria lentoja sinne. Täällä on muuten kiinalaisua rakennustyömailla,ovat ahkeria työntekiböitä.
  Kiitos Eeva 🌸Pidän kielustä, ja niiden opiskelusta, ja heprea oli niistä ehkä vaikein 😏mutta sujuu nyt oukein mukavasti💚
  Terveisiä sinulle Itä-Suomeen:täällä aamulla ja illallavtosi mielyttävää, mutta päiväsaikaan vielä helleasteita, nutta eivöt tunnu nyt niin kuumilta kuin kesällä 💚

  VastaaPoista
 10. Hannele:Minunkin veljeni on ollut Kiinassa töissä , tosin oman yrityksensä kautta, ja on opiskellutkin kiinaa.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...