perjantai 1. marraskuuta 2019

Bambi ressukka

Kissa erään kaupan ulkopuolella  Tel Avivissa. Reilusti ruokaa tarjolla....
Tällä viikolla oli suuri huolenaihe kun Bambi sairastui. Bambi, 11.5 vuotta,  on tähän saakka ollut täysin terve, mitä nyt joku pieni oksennustauti joitakin vuosia sitten.  Tiistaina Bambi oli yhtäkkiä apaattinen ja väsynyt,  eikä ruoka  oikein maistunut.  Huolestuin ,  mutta päätin katsoa mitä tapahtuu ja odottaa seuraavaan päivään.  Seuraavana päivänä Bambi oli täysin oma itsensä,  ja täynnä energiaa,  joten ajattelin että edellisen päivän  huonovointisuus oli vain ohimenevää,  mutta eilen , torstaina.  Bambi oli taas apaattinen ja hyvin väsyneen tuntuinen , eikä syönyt mitään.  Vein Bambin illalla ulos,  niin että kannoin  Bambin ulos, mutta Bambi ei liikahtanutkaan,   ja silloin huomasin että Bambin vasemman jalan takatassu ja osa säärtä oli täysin turvonnut , punainen ja kuuman tuntuinen.  Bambilla oli selvästi joku tulehtus,  ja todennäköisesti  tulehdusta oli jo tiistaina.   Juotin Bambille vettä pipetillä, ja  pyyhin märällä rätillä sen korvia,  sillä Bambi oli kuumeinen.  Seuraavana aamuna kuume oli laskenut,  ja turvotus oli myös hieman laskenut, ja Bambi oli hieman pirteämpi.

Aamulla vein Bambin eläinlääkäriklinikalle,  jossa Bambi sai kaksi piikkiä ja antibiootit kotia varten. Eläinlääkäri pyysi minua tuomaan Bambin uudestaan sunnuntaina tai maanantaina ,  tarkistettavaksi.
Koko päivän nukutti....
Eläinlääkärin jälkeen Bambi ei jaksanut muuta kuin nukkua,   mutta iltapäivällä olo oli jo pirisitynyt sen verran että  jaksoi käydä ulkona, vaikka ei vielä voi kunnolla astua vasemman takajalan tassulla. Bambin saamat kaksi piikkiä ovat selvästi auttaneet,  ja nyt illalla jalankin turvotus oli laskenut aika reippaasti,  vaikka ei vielä ole täysin ennallaan. Mikä helpotus:) Huomenna annan antibiootteja,  ja toivottavasti  tämän jälkeen Bambi on  ennallaan.  Huomioonottaen Bambin iän näitä vaivoja  voi alkaa nyt tulla useamminkin.
Nyt illalla kävin katsomassa kissanpentua, jonka pelastin viime viikolla kadulta , ja jonka Evelyn otti omakseen.  Pentu oli viikko sitten alipainoinen ,  mutta nyt pikku pennussa on jo pientä pyöreyttä:) Pikku kissanpennun nimi on Grey.

17 kommenttia:

 1. Voi Bambi raukkaa, toivottavasti nyt antibiootit vievät loputkin tulehduksen oireet mennessään.
  Leppoisaa viikonloppua sinulle Jael ja haleja Bambille <3

  VastaaPoista
 2. Rapsutuksia Bambille! Toivottavasti pian paranee. Minulla oli myös pitkään elänyt ja aina terve koira, eli 18-vuotiaaksi. Sitten kun neiti sairastui, olihan se aika stressaavaa aikaa :( Eikä varmaan vähiten minulle, vaan koirareppanalle.

  VastaaPoista
 3. Bampi-parka! Toivottavasti lääkkeet helpottavat ja teillä on vielä paljon yhteistä aikaa edessä.

  VastaaPoista
 4. Voi Bambi pikkuista. parane pian! Olet niin ihana pikkuinen. Ikää tulee ja sen myötä sitten vaivojakin ilmenee. Meilläkin Himmu jo täyttää 13 niin ikää on molemmilla jo..Kaikkea hyvää niin Bampille kuin emännälleenkin.

  VastaaPoista
 5. Toivomme Bambille pikaista paranemista <3
  ja pikkuiselle Greylle kasvamista ja vahvistumista <3

  Hyvää marraskuuta!

  VastaaPoista
 6. Voi Bambia! Annapa sille halaukset ja rutistukset.Toivottavasti olo on pian entisellään. <3

  Hyvää marraskuun jatkoa SInulle ja samlla lämpimät terveiset keski-Suomesta, jossa parhaillaan sataa sankasti lunta. Tulee jo vähän jouluinen olo. :)

  VastaaPoista
 7. Rapsutuksia Bambille ja pikaista paranemista pikkuiselle <3

  VastaaPoista
 8. OUti:Outi, kiitos paljon ,näyttää siltä että' lääkkeet ovat tepsineet, ja tänään Bambi on jo oma itsensä, paitsi väsyneempi kun saa antibiotteeja.Hyvää viikonloppua sinulle:)

  Dzinni:kiitos, ja Bambi voi onneksi jo paljon paremmin, tulehdus on poissa:) Vau, sinulla oli tosiaankin pitkään elänyt koira, harvemmin kuulee noin pitkäikäisistä, vaikkakin äitini serkun villakoirat elivät myös tuon ikäisiksi. Eläimen sairastelu on tosiaankin stressaavaa, ja toivottavasti tästä selvittiin pelkällä säikähdyksellä. Mukavaa marraskuuta sinulle:)

  Luimupupu:Kiitos, onneksi lääkkeet tepsivät ja Bambi voi jo aika hyvin,paitsi väsynyt kun saa antibiootteja. Rapsutuksia suloiselle Armakselle:)

  Mummeli:Kiitos paljon, myös Bambin puolesta, joka tänään heräsi niin että tassu oli jo ihan normaalissa kunnossa, eli tulehdus onneksi hävisi:) Kaikkea hyvää myös sinulle ja HImmulle, ja Himmulle rapsutuksia ja terkkuja Bambilta:)

  Nurkkalintu:Kiitos, onneksi Bambi voi jo paljon paremmin, todellakin helpotus:) Ja pikku kisu kasvaa hyvää vauhtia, on oikea hurmaava pieni otus:) Mukavaa marraskuuta sinullekin ja kisulle.

  Piipe: Kiitos Piipe, annoinkin nyt lähettämäsi halauksen Bambille, joka voi jo paljon paremmin, onneksi:) Hyvää marraskuuta sinullekin, ja aika aikaisin tulikin talvi tällä kertaa. Täällä sen sijaan vielä aika lämmintä, tosin nyt ei enään hikoiluta, mutta edessä on taas viikko joksi luvattu korkeitakin helteitä, mikä ei ole ihan normaalia marraskuulle.

  SusuPetal:Kiitos Bambin puolesta:) Bambi voikin tänään jo paljon paremmin, kiitos lääkkeiden.Hyvää viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 9. Voi pikkuista koiravanhusta. Toivottavasti vaiva paranee ja Bambi saa vielä paljon terveitä vuosia. Ihanaa, kun olet voinut pelastaa kissanpennunkin ja se on saanut uuden kodin.

  VastaaPoista
 10. Paranehan Bambi pian. Haleja ja pusuja kasapäiten mussukalle. <3 Ikääntyminen on niin ikävää, mutta kun ei siltä voi välttyä, sen enempää ihmiset kuin eläimetkään. :-(

  VastaaPoista
 11. Kyllä Bambi siitä toipuu, kun hyvät lääkkeet♥ KAuhea huoli on kyllä aina, jos eläinlapsi sairastuu.

  VastaaPoista
 12. Mä niin toivon, että Bambi tulee terveeksi pian <3 Kisumisu on kyllä niin terhakan näköinen jo :)

  VastaaPoista
 13. Eeva:Kiitos, Bambi on tänään lähes entisensä, tosin on antibioottikuuri päällä että häntäkin väsyttää kuten meitä ihmisiä lääkityksen aikana. Pikku kisu on aivan ihana, tänäänkin kävin sitä katsomassa:)

  Satu:Kiitos oikein paljon, ja onneksi lääkkeet tepsivät hyvin, ja Bambi on nyt ok, paitsi ehkä normaalia väsyneempi antibioottikuurin vuoksi,mutta muuten ok, ja ruoka maistuu taas hyvin:) Bambi on jo sen ikäinen ettei sairastumisia oikein voi välttää mutta toivottavasti pysyy terveenä vielä pitkään.

  Hannele: Kiitos ihana, nyt Bambi voi jo hyvin,lääkkeet onneksi ovat auttaneet. Todellakin oli kamala huoli torstain ja perjantain välisenä yönä kun Bambilla oli niin huono olo, mutta nyt lähes entisellään:)

  Melissa:Kiitos paljon, onneksi tervehtyminen oli nopeaa ,kiitos tehokkaiden lääkkeiden:) Pikku kisu on kyllä aivan ihana:)

  VastaaPoista
 14. Voi Bambi-murua <3 Hyvä kuulla, että voi kuitenkin nyt jo paremmin.

  VastaaPoista
 15. Terveisiä Bambille! Toivottavasti Bambi on jo tervehtynyt. Ja suloinen tuo pikkuinen Grey.
  Mukavaa marraskuuta sinne!

  VastaaPoista
 16. Hienoa että Bambi voi paremmin.
  Lemmikit on ikuisia lapsia ja huoli sen mukainen...
  Marraskuu alkoi täällä kylmänä...pohjoisessa on ihan reippaasti pakkasta, meillä on -1 ja kylmä tuuli mutta ei sada :)

  VastaaPoista
 17. Oi voi, luin vasta nyt Bambin kuulumiset. Onneksi kerroit, että koirulaisen olo on jo aika hyvä ja jalkakin melkein kunnossa.

  Olen nykyisin ollut ihan satunnainen turisti täällä blogimaailmassa, mutta aina välillä pitää päästä lukemaan mitä teille muille kuuluu. Paljon kaikkea hyvää sinne Jael!

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...