torstai 10. kesäkuuta 2010

Tänään

Tänään taas tapasin suomalaisen E:n,jonka kanssa kävelimme vanhalle juna-asemalle,josta tänään löytyi uusi kirjakauppa ja siihen yhdistetty kahvila. Suurin osa kirjoista oli englanninkielisiä,mikä ilahdutti.Ilmat ovat olleet kuumat viime päivinä,mutta tänään ainakin tuuli kivasti mereltä.Huomenna sitten pitäisikin olla lähes 40 astetta,kun aavikkotuuli taas puhaltelee. Kävellessämme pois asemalta keskustaan päin pysähdyimme syömään hummus-annokset, ja falafel pyörykät vielä päälle..Olipa hyvää,ja niin täyttävää,että vei nälän pois melkein koko päiväksi.
Iltapäivällä suuntasin Bambin kanssa eläinsuojeluyhdistyksen klinikalle. Olen viikon kuluttua menossa Suomeen,ja Bambi menee siksi aikaa eläinsuojeluyhdistyksen pensionaattiin. Viime vuonna sanottiin,että noin viikkoa ennen pitää koiran saada hinkuyskärokotus,joten sinne sitten suunnattiin. Ja kun tulimme paikalle,selvisi,että rokotusannokset olivat loppuneet eikä sitä rokotusta olekaan pakko ottaa.Ihan turha reissu siis,ja vielä pitkä bussimatka. Bambi on tottunut matkaaja,mutta alkaa aina jossain vaiheessa matkaa inistä...
Ennen klinikalle menoa poikkesimme Bambin kanssa kaktuspuistoon,jossa tämä puumainen kaktus herätti huomioni.Kivasti kasvavat lehdet rungon ympärillä.

43 kommenttia:

  1. Voi, miten Bambi ymmärtää taas niin pitkän eron. Viimeksi laihtui. Oli ikävä sinua. Jätä hänelle joku sun ylläpitämä, pesemätön pusero/T-paita nunnunutuksi. Ei Bambista voi sanoi muuta kuin: Bambi♥

    VastaaPoista
  2. Kuinka pitkaksi aikaa menet Suomeen?
    Tuolla juna-asemalla pitaa kayda!

    VastaaPoista
  3. Voi sitä söpöä Bambia, miten se katsoo tuossa kuvassa. Onko siellä kallis maksu pensionaatissa? Düsseldorfin lähellä on eläinhotelli, jossa ne ottaa 50 EUR vuorokaudessa "kahden hengen huoneessa". Siellä on tosin koirille uima-altaat ja hierontaa jne. Ja netistä voi joka päivä katsoa, mitä koira tekee ja onko se tyytyväisen näköinen.

    VastaaPoista
  4. Susadim:on se:-)

    Leena;viimeksi jätin pienen fleece peiton,jota ei palatessa löytynytkään.Nyt ajattelin viedä Bambille mukaan köysilelun,josta se tykkää.ON se Bambi vaan niin ihana!

    Anu:Vajaa 3 viikkoa. Käy ihmeessä siellä asemalla,hieno paikka!

    VastaaPoista
  5. Allu;herranjestas, onpa siellä koirapensionaatissa hintaa! Täällä hinta on nykykurssin mukaan
    8,7 eur per päivä,mutta ei siellä uima-altaita eikä hieromisiakaan taida olla. Tuo että netistä voi tarkistaa miten voi olisi kiva juttu.Mulla on kädessä makupala samalla kun yritin Bambia kuvata,ja sitä se siinä anovasti katseli....

    VastaaPoista
  6. Bambille mukavia aikoja pensionaatissa ja sinulle tervetuloa Suomeen!

    Kirjakauppa-kahvilat ovat tosi kivoja. Akateemisen café aalto on tosi mukava ja sitten tukholmassa on myös akademiska bokhandelin päämyymälässä kiva kahvikeidas kirjojen keskellä.

    VastaaPoista
  7. Tosi herkullisen näköistä tuo hummus! Onko se suolaista vai makeaa? (Sorry tyhmyyteni.) Se näyttää herkulliseltä mousse-jälkiruualta!Olen heikkona mousseihin.

    Iloa Suomenmatkaan! Minäkin olen sitä mieltä, että jätä Bambille likainen käytetty t-paitasi. Se saisi siitä paljon lohtua, kun saisi haistella tuoksuasi!

    Onko blogissasi jossain kuvaa sinusta? Jätät aina kommentin jokaiseen postaukseeni ja minua on nyt alkanut vaivata, minkä näköinen ihminen siellä toisessa päässä on? :)

    VastaaPoista
  8. Tosi herkullisen näköistä tuo hummus! Onko se suolaista vai makeaa? (Sorry tyhmyyteni.) Se näyttää herkulliseltä mousse-jälkiruualta!Olen heikkona mousseihin.

    Iloa Suomenmatkaan! Minäkin olen sitä mieltä, että jätä Bambille likainen käytetty t-paitasi. Se saisi siitä paljon lohtua, kun saisi haistella tuoksuasi!

    Onko blogissasi jossain kuvaa sinusta? Jätät aina kommentin jokaiseen postaukseeni ja minua on nyt alkanut vaivata, minkä näköinen ihminen siellä toisessa päässä on? :)

    VastaaPoista
  9. Voi Bambi, on sillä varmaan ikävä sinua, mutta varmaan pensionaatissakin on seuraa, eikös ennen ole kuitenkin mennyt ihan hyvin.
    Onpa muuten oudon näköinen kaktus, lehdet kuin irrallisia köynnöksiä, en ole ennen nähnytkään, siis edes kuvissa.

    VastaaPoista
  10. Bambi ressukka. Se on sitten liikuttava ja suloinen.

    Katselin noita ruokia ja yritin miettiä ovatko etu- vai jälkiruokia. Ilman tekstiä ei olisi selvinnyt :)

    Ihmeellinen kaktus. Sinä törmäät vähän joka kulmalla eksoottisiin näkyihin.

    Tervetuloa Suomeen!

    VastaaPoista
  11. Tervetuloa Suomeen!

    Tuo kaktus on jännä. Kerrassaan.

    Bambilla tulee sinua ikävä, mutta jälleen näkemisen riemu on sitten sitäkin suloisempi.

    VastaaPoista
  12. han är så söt, bambi!
    det är ju också ett förslag, att gå till tågstationen! )har precis mailat dig)

    VastaaPoista
  13. Voi tuota Bambia. Tuo katse tuntuu sydämessä asti.
    Kaktus on kyllä erikoinen ja kiva. En ole ennen tuollaista nähnyt.
    Tervetuloa Suomeen!

    VastaaPoista
  14. Tuure;kirjakauppojen ja kahviloiden yhdiselmä on tosi mukava.Yhdysvalloissa asuessani oli mukavia sellaisia,ja nyt täälläkin.Cafe Aalto on ihana,kun siellä vieläkin on pöytiintarjoilu,mutta se on kuitenkin hieman erillään itse kirjoista.Tässä tapauksessa ne ovat kuin yhtä aluetta.Kiitos,tulenkin mielelläni Suomeen!

    Mia.Hummus on Lähi-Idässä suosittu suolainen ruoka,joka on tehty kikherneistä.,Tuossa päällä oli vielä tahinia,eli seesamitahnaa.Netistä löytyy kivasti reseptejä,jos haluat kokeilla,se on hyvää! Musta on kuva oikealla reunalla,kun hieman menet alaspäin blogissani.
    Taidankin noudattaa sinun ja Leenan hyvää neuvoa ,ja laittaa vanha T-paita mukaan:-)

    Sirokko:viime vuonna meni siellä pensionaatissa ihan hyvin,turhaan hermoilin,joten tänä vuonna onkin helpompi jättää se sinne.Aika jännästi tosiaankin kasvavat nuo lehdet rungon ympärillä.
    '
    Rita:Bambissa tosiaankin on jotain niin hellyttävää...Tuosta humuskuvasta ei varmaankaan helpolla olisi tiennyt,onko suolaista vai makeaa,ellei sitten tiedä-Tuo kaktus onkin tosi ihmeellinen ja siellä kaktuspuistossa muutenkin erikoisia kaktuksia. Kiitos,kovin mielelläni tulenkin Suomeen!

    SusuPetal; Kiitos ,kiva tulla Suomeen taas:-) Bambilla varmaankin on ihan hyvät olot siellä,pitävät siitä hyvän huolen.Tuo kaktus on kuin puu,ja sitten nuo lehdet noin hassusti siinä rungossa.

    Sara;ja Bambi är så gullig. Stationen är faktist ett jättetrevligt ställe,ett bra förslag:-)

    Susanne:Kiitos,innolla odotan jo Suomeen tuloa!
    Bambilla on kyllä välillä sellaisia katseita,että niiden edessä sulaa...

    VastaaPoista
  15. Herkullisen näköinen ateria. Nam

    Bambi on niin suloinen, kummallakohan on enemmän ikävä sinulla vai Bambilla. Onneksi Bambilla on hyvä ja turvallinen hoitopaikka matkasi ajaksi.

    Teillä siellä kasvaa ihmeellisiä kasveja, on mukava katsella niiden kuvia. Osaat valita kiinnostavia kohteita.

    Tervetuloa Suomeen. Tuntisinkohan sinut, jos sattumalta kohtaisimme Helsingissä. :)

    VastaaPoista
  16. Hummusta, nam nam nam.

    Me ollaankin sitten samaan aikaa Suomessa! Mina olen tosin vaan viikon ja ihan eri kulmilla. Mutta olisipa ollut kiva tavata, vaikka ihan pikimmiltaan.

    Bambi ihana!!!

    VastaaPoista
  17. Niin ne yksitellen sieltä maailmalta kotimaahan palaavat lomailemaan :) Kiva!

    Kyllä Bambi pärjää. Hyvältä hoitopaikalta vaikuttaa.

    Mielenkiintoinen kaktus!

    VastaaPoista
  18. Kirjakaupan ja kahvilan risteytykset ovat ihania paikkoja. Ja vesi herahtaa kielelle, kun ajattelen hummusta ja etenkin falafeleja :)

    Koirakuumeiselle on aika niin ihanaa nähdä kuva Bambista, jonka nimeä jaksan aina ihastella!

    VastaaPoista
  19. Minä olen aika tarkka nimistä, eläinten varsinkin... siis niillä pitää olla näöllinen tai muu merkitys ja on pakko sanoa, että sinun keksimäsi nimi on kyllä yksi parhaista, mitä tiedän :-) Bambi :-))) Ihana koira, ihana nimi :D

    "Allun koirahoitolaan" voisin minäkin EHKÄ koirani laittaa, mutta muuten en kyllä ole pystynyt. Ite olen työskennellyt koirahoitolassa ja siksipä vaadin niiltä niin paljon ;-)...

    VastaaPoista
  20. Onpa mainio kaktuspuu, ihan kuin sillä olisi helmet kaulassa :)

    VastaaPoista
  21. Vai on tuo "puu" kaktus. Luulin ensi katsomalla puuksi, jota kiertää jokin liaani.
    Toivottavasti Bambi viihtyy hoitolassa. Oli sitten kyse eläimistä tai lapsista, niitä on haikea jättää toisten hoiviin.
    Tervetuloa Suomeen. Toivottavasti täällä ei ole yhtä kuuma kuin siellä ;)

    VastaaPoista
  22. Unelma;hummus onkin herkullista!Jaa,Bambi varmaan ikävöi pari päivää mutta sitten ajattelee jo muita asioita.Sain tuolla hyvän neuvon laittaa vanha ominaishajullani varustettu T-paita Bambin mukaan,ja sen teenkin.Kiitos,kaktuspuistossa tässä ihan lähelläni onkin mielenkiintoisia juttuja,puumaisia kaktuksia ja vaikka mitä. Tuossa on sivulla tuo kuva,ehkä tunnistaisit....:D

    Tuula;oliskin ollut kiva tavata,mutta ehkä tulet joskus taas tänne ja sitten...Bambi on kyllä mainio hauveli!

    Lepis:Kesällä tulevatkin monet ulkosuomalaiset käymään.Eläinsuojeluyhdistyksen hoitopaikka on ihan hyvä,yksinkertainen ,mutta eläinlääkäri esim.aina paikalla mikä on hyvä juttu. Ja hyvin siellä pidetään hauveleista huolta,tiedän,koska itsekin olen siellä ollut vapaaehtoisena.

    Lumiomena:Kirjakaupan ja kahvilan yhdistelmä on tosi hyvä juttu! Voi katsella kirjaa kahvia juodessa ja miettiä josko sen hankkisi...Humus on tosi hyvää,ihan ultimatiivinen vegeruoka falafelien kanssa!Bambi sai nimensä jo ennen kuin minulle tuli ja harvinaisen onnistunut nimi onkin;-)

    Natjale:nyt kyllä menee kunnia jollekin muulle,sillä sain Bambin 6.kuukauden ikäisenä,ja sillä oli jo valmiiksi tuo nimi,joka sille niin sopiikin.Allun mainitsema koirahoitola on kyllä ihan mahtava,myös hinnoiltaan. Eihän se kotia korvaa,mutta tuon paikan tiedän,kun olen siellä ollut vapaahehtoisena,ja kyllä se ihan ok on,vaikkei luksusmallia olekaan.

    Kirlah: Ei ole kauhean helppoa jättää Bambi sinne hoitolaan,mutta Suomeen olisi ollut hankala tuoda,kun en olen siellä eri paikoissa. Aika hassusti tosiaankin kiertävät nuo lehdet tuota kaktuksen runkoa,ihan kuin sillä olisi kaulakoru!Kiitoksia,ilmat Suoemssa varmaankin juuri nyt ovat enemmän mieleeni kuin tämä kuumuus.....

    VastaaPoista
  23. Oj miten ihana koira-vauva sulla on, vanhako Bambi on nyt?

    Mukavaa kesälomaa Suomessa! Itse en tänä kesänä pääse Suomeen, vasta jouluna, nauttikaa kaikki minunkin puolesta ;).

    Kram
    Minna

    VastaaPoista
  24. Minna;kiitos:-) Bambi täytti huhtikuussa 2 v,mutta se kun on pienikokoinen,niin on aina vähän "vauva"
    Kiitos,nautin sitten kunnolla sinunkin puolestasi;D

    VastaaPoista
  25. Heippa! Nyt löysin kuvasi, hauska "tavata" :) Olin kuvitellut sinut hieman pyöreäksi blondiksi, joten ihan pieleen meni ;D

    Oletko muuten asunut eri maissa työsi takia vai muiden syiden takia?

    VastaaPoista
  26. Heippa! Nyt löysin kuvasi, hauska "tavata" :) Olin kuvitellut sinut hieman pyöreäksi blondiksi, joten ihan pieleen meni ;D

    Oletko muuten asunut eri maissa työsi takia vai muiden syiden takia?

    VastaaPoista
  27. Mia;joo joskus voi kuvitella ihan muuta ennenkuin näkee kuvan.Pääsin asumaan moniin maihin eksän siivellä.....

    VastaaPoista
  28. İhana Bambi.
    Onpa jannan naköinen "kaktuspuu."
    İhanaa viikonloppua,ystavain.

    VastaaPoista
  29. Ruoka näytti ihanan kevyeltä. Bambi saa hyvän turvallisen hoidon, kun lomailet täällä. Tervetuloa, kesä on kauneimmillaan nyt.

    VastaaPoista
  30. Sateenkaari:Bambi on ihana! Ja sinulle samoin oikein hyvää viikonloppua:-)

    Arleena: Humus on hyvää,mutta vähän tuhtia,tosin ei rasvan puolesta,mutta papu kun on....Bambi saa varmaankin ihan hyvän hoidon tuolla pensionaatissa. Kiitos,ihanaa tulla kun Suomen kesä on kauneimmillaan...

    VastaaPoista
  31. Hui, 40 astetta... Kerran Australiassa asuessani oli +43 varjossa, se oli todella epätodellinen olotila =)!

    Israel vaikuttaa maalta jossa pärjää myös lihaa karttavana? Voin siis syödä kanaa tai kalaa mutta punaiseen lihaan en ole koskenut vuosikymmeneen. Kiinassa jouduin epämukaviin tilanteisiin tämän takia, mutta Israelissa taitaa näitä kasvisvaihtoehtojakin olla. Olisikin kiva kuulla suosituksia tyypillisistä kana-, kala- ja kasvisruoista joita matkani aikana kannattaisi maistaa :).

    VastaaPoista
  32. Falafel ja hummus- tuli nälkä:). Nyt olen testannut kaikki mahdolliset falafel paikat täällä ja ei ole Nahariyan falafelin voittaneita. Matkakaan ei olisi pitrkä niitä ostamaan mutta kun ei niin ei. Pakko varmaan opetella tekemään itse.

    Turvallista matkaa ja mukavaa lomaa!

    VastaaPoista
  33. Athelas:kesä täällä on aika kuuma,mutta rannikkoalueilla kuumuutta pahempi juttu on ilmankosteus.Tänään n,30 astetta ja ihan ok. Sinäkin olet asunut vaikka missä!
    Tämä on oikea kasvissyöjän paratiisi:-)En syö minkäänlaista lihaa,mutta kalaa syön. Täytyy miettiä noita suosituksia,oletko tänne tulossa?

    Pikkujutut:Harmi etteivät falafelit teilläpäin ole yhtä hyvät kuin täällä.Oma suosikkini on Tel Avivin keskustassa oleva luomufalafelipaikka,jossa ihan sairaan hyvät falafelit plus mahtavat kastikkeet.

    VastaaPoista
  34. Tervetuloa Suomeen. Ja jos olet làhellàkààm Keski-Suomea, olet tervetullut piipahtamaan.

    VastaaPoista
  35. Lissu:Kiitos:-) Olisi kiva tavata,mutta taidan olla aika lailla eteläisessä Suomessa...

    VastaaPoista
  36. Ihana kuva Bambista. Ja toi kaktuspuu on tosi jannan nakoinen.

    Kaikki nayttaa olevan menossa Suomeen, minakin niin mieluusti menisin, mutta meille tuleekin tytar perheineen heinakuuksi, joten taalla sita hikoillaan tanakin kesana. ;)

    VastaaPoista
  37. Itkupilli:Kiitos,Bambista saa joskus otettua kivoja kuvia! Kaktus oli niin ihmeellinen että olikin pakko kuvata.
    Kiva kun tyttäresi perheineen tulee teille:-)Varmaankin kiva nähdä pitkästä aikaa! Minä olen iloinen,että pääsen hieman vilpoisempaan joksikin aikaa;palatessa kuitenkin pitää hikoilla vielä ainakin lokakuulle ja ehkä myöhempääkin...

    VastaaPoista
  38. Sina ilmeisesti tulet kun me lahdemme! Taalla sataa ja on kylma! +10 mittarissa!
    Voi kun saiskin kunnon hummusta ja falafelia! nam!

    BLOGitse

    VastaaPoista
  39. BLOGitse;taidan tulla sateen keskelle,tarkistin 5 päivän sään....koska olette takaisin lähdössä?
    eikö Casablancassa ole hummusta tai falafelia? Täällä niitä on joka kulmassa....

    VastaaPoista
  40. Hihhi, mua hihitytti että Bambin suloinen hieman anovaan katseeseen löytyi yksinkertainen koiramainen selitys: sulla makupala kädessä :D Koirat on kyllä niin mainoita, rakastan niitä! Bambi on supersöpö <3 toivottavasti sillä ei tule liian ikävä pensionaatissa... Vaikka koirat ei kai aikaa tajua sillälailla, niille tunti on ihan yhtä pitkä kuin pari päivääkin. Ja jälleennäkemisen riemu valtaisa, vaikka emäntä oisi vain käynyt viemässä roskat - saati sitten kun on ollut pidempään pois (emännälle) :)

    Ihanaa, että pääset Suomeen viilettymään ;) !
    Paljon terkkuja sinne teidän helteeseen!

    VastaaPoista
  41. Yaelian, olisit vaan ottanut kunnian nimestä itellesi :D... olisit antanut saman nimen kuitenkin ;-)

    Voi kun minä löytäisin oikeasti koirahoitolan, johon luottaisin ja johon voisin jättää nuo kaksi ongelmalastani :-(
    Tekis hyvää välillä lomailla ilman niitäkin. Olen 24/7 niiden kanssa...

    VastaaPoista
  42. MaaMaa;juu sitä se niin anovasti katseli;D Viime vuonna omatunto kolkutteli koko ajan,mutta kun tulin takaisin hakemaan Bambin,se oli kuin ei mitään olisi tapahtunut,joten tänä vuonna olenkin paljon rauhallisimmin mielin jättämässä sen sinne.Mutta ikävä tulee sitä Suomessa ollessa.Kiitos toivotuksista,tänne onkin luvattu superkuumaa just kun lähden,joten olen oikein tyytyväinen että pääsen vähän viileämpään:-)

    Natjale:Totta,niin bambimaisen näköinen se onkin!Onhan se niin ,että koiria kun on niin aika paljon ne rajoittaa elämää vaikka ovat ihania ja antavat niin paljon.Tuo eläinsuojeluyhdistyksen pensionaatti on tosiaankin ihan hyvä vaikka kaukana luksuksesta.Toivottavasti löydät sinäkin sellaisen paikan,minne voit joksikin aikaa viedä hauvelisi.

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...