tiistai 13. joulukuuta 2011

Jouluisia merkkejä etsimässä....

Kävin tänään kesken bussimatkan etsimässä jouluisia merkkejä täällä.Bussini kulkee Tel Avivin vanhan bussiaseman ohi,ja olen ikkunasta katsellut siellä näkyvää joulukrääsää,mutta tänään jäin siellä olevalla pysäkillä pois,sillä halusin ostaa itselleni hyasintin.Oli valkoista ja vaaleanpunaista mutta mielestäni violetti oli nätein.
Kukkakauppa on valtava;kuin viidakko kaikkine kasveineen. Ja niiden välissä oli tonttuja tai pukeiltahan nuo näyttävät.
Lisää samanlaisia oli kassan vieressä.Ei tainnut olla muuta mallia kuin tämä.
Joulutähtiäkin oli
Vähän matkan päässä oli koju,jossa oli mitä kamalinta joulukrääsää.Jos olisin mennyt eteenpäin,kohti uutta linja-autoasemaa,olisin nähnyt lisää kaikenlaista kamalaa kiiltävää krääsää.

32 kommenttia:

  1. Minäkin ostin eilen pari hyasinttia, kun rakastan niiden tuoksua.

    VastaaPoista
  2. Hyasintit on minunkin joulukukka nro 1. Sen jälkeen tulee joultähti, joka täällä on, YLLÄTYS YLLÄTYS, Ataturkin kukka. Yhdet hyasintit on jo ylikasvaneet, pitäisi lähteä metsästämään uusia....

    VastaaPoista
  3. Allu: Hyasintti onkin ihana kukka!

    Mine:niin minullekin,se tuoksu! Suomessa kun oli kissa en uskaltanut oikein pitää hyasinttia kotona,kun on myrkyllinen.Täällä laitan niin ettei Bambi siihen pääse,muttei sitä se muutenkaan kiinnosta. Ai että Ataturkin kukka! Venezuelassa niitä kasvoi ihan luonnossa...

    VastaaPoista
  4. Jael, me ei voida ikinä hyasintteja, kun minä tukehdun niihin vaikka ei ole edes astma ja Merillä ja R:llä se taas on. Mutta: Olisit kuvannut minulle kauniisti pinkkejä hyasintteja, sillä tarvitsisin yhteen runoon. Mene katsomaan Sinisen oven takana, miten ne ovat kauniita, mutta ovat vielä niin nupuillaan. Ehkä Sarin joulublogi pelastaa minut...

    VastaaPoista
  5. Leena:mullahan on myös astma,mutta kun se on olohuoneessa ja ikkunat auki niin ei häiritse.Ne pinkit oli mielestäni vähän jo väsähtäneen näköisiä siellä,tuo taas oli kaunis.Kävin sinisen oven takana katsomassa;kauniita ovat:)

    VastaaPoista
  6. Ihania tonttuja ja pukkeja! Mutta tuo hyasintti on sitten kaunis. Meillä ne tulevat kauppoihin vasta vuodenvaihteen jälkeen. Täytyy tuoksutella sitten.

    VastaaPoista
  7. Elàs nyt sano kiiltàvàà krààsàà kamalaksi...sehàn kuuluu jouluun ;)
    No jeps, ymmàrràn kyllà pointtisi :D

    VastaaPoista
  8. Hyasintit ovat minun suosikki kukka jouluna...tänä vuonna ostin valkoisia! suloista lucian iltaa!

    VastaaPoista
  9. Ihanan vörinen hyasintti - rakastan niiden voimakasta tuoksua! Tulikin tuosta mieleeni, että voisin sellaisen hommata itselleni. Alan tässä rohkaistua, kun olen saanut Perna-rahapuun pidettyä hengissä jo yli vuoden, jee!

    Paljon näyttää sitä krääsää olevan esillä sielläkin. :)

    VastaaPoista
  10. Johanna:Nuo pukit olivat aika kivoja,ja kun saa vielä kukatkin laitettua siihen;D Hyasintit ovat kyllä ihania se tuoksu on aaah ihana!

    Ciacy:Katso nyt,nuo tekokuuset niin täynnä krääsää ettei edes kuusta näy. Voisi olla hieman nätempiä juttuja;D

    Kirsikka;kiitos samoin!Hyasintit ovatkin tosi nättejä.Mietin jonkun aikaa otanko valkoisen vai violetin ja päädyin sitten tuohon lilaan.

    Elegia:Tuo oli tosi nätti ja se tuoksu onkin ihana! Hyasintti ei ole yhtä pitkäikäinen kuin tuo Pernasi,mutta kannattaa hankkia sellaisen,hyvää tuoksua antamaan. Joo kamalaa krääsää,ei mitään nättiä sellaista.

    VastaaPoista
  11. Ihana hyasintti! Minä en aiemmin ollenkaan tykännyt hyasintin hajusta, mutta nyt olen hieman addiktoitunut sille. ;-)

    Kivoja joulun merkkejä olet löytänyt, mutta nuo krääsät ovat minustakin aika hirveitä. Niistä on joulutunnelma kaukana.

    VastaaPoista
  12. Such cheerful decorations... I love how they manage to mix in a wintry theme with fresh flowers too, very unexpected. :)

    VastaaPoista
  13. Joulupukkeja ja tonttuja näyttää olevan sielläkin ja malli on sama ja kansainvälinen pakkaspukuineen.

    VastaaPoista
  14. Apulaisjoulupukkeja on ehtinyt jo sinnekin.
    Kaunis ja hyväntuoksuinen hyasintti voisi olla suosikkini, mutta kun ei ole! Se kukka tekee minut ihan sairaaksi; ottaa henkeen ja saan kovan päänsäryn ja poskiontelo-ongelmat.

    Kissan takia emme halua joulutähteäkään, kun sen maistelemisesta voi utelias kisu sairastua.

    VastaaPoista
  15. Hyasintti on minunkin lempikukkani jouluksi. Kohta pääsen niitä nuskuttelemaan Suomeen :) Noi joulukrääsät on kauheita, kamalimpia mitä täällä ja Jenkeissä näkee on seinille, ikkunoiden alle ja partseille hirtetyt joulupukit :P Siis sellaiset narusta roikkuvat, mukamas kiipeävät pukit.

    VastaaPoista
  16. HYASINTIT TUOKSUVAT IHANILTA. PIENISSÄ ASUNNOISSA ASUVILLE IHMISILLE JA SAIRAALAAN EI NIITÄ OIKEIN VOI VIEDÄ, KOSKA TUOKSU ON NIIN VALTAVAN VOIMAKAS. (Sorry, en huomannut, että kirjoittelin tikkukirjaimilla!)

    Maalla meillä on tilaa, joten siellä voi hyasintin tuoksusta nauttia täysin siemauksin. Äitini rakasti hyasintteja jouluna ja olin usein hänen kuriirinaan viemässä niitä joulutervehdyksinä hänen ystävilleen. :)

    En ole allerginen hyasintin tuoksulle ja meillä on joskus ollut kolmenkin värisiä hyasintteja: Vaaleanpunaisia, violetin sinisiä ja valkoisia. Pidän niistä kaikista!

    VastaaPoista
  17. Krääsää löytyy täältäkin! Kauneinta on kuitenkin lumiset puut kaamoksessa. Siitä tulee minulle joulumieli. Kaunein kuusi löytyy Pollen suurista saappaista. Kurkkaapa. Harmi vain, että täällä just nyt sataa vettä.

    VastaaPoista
  18. Hyasintti on ihan paras!! Ja tuoksuu niin hyvälle. Tuollaista väriä en ole täällä nähnytkään. Kaunis.

    VastaaPoista
  19. Minä rakastan hyasintintuoksua. Lapsuudenkodissani niitä ei ole, koska äitini nenä menee tukkoon, mutta nyt aikuiskodissani niitä on tälläkin hetkellä - vaaleanpunainen ja liila.

    Oli mukava kurkata sikäläistä joulukrääsää. :)

    VastaaPoista
  20. åhåhåhåhhf!
    jag älskar hyacinter...letade efter dom häromdagen i blomaffären men utan framgång. det blev ranunkler istället!
    snart snart jul! ska du fira? och hur i så fall?
    kramar

    VastaaPoista
  21. Hippu:Musta se hyasintin tuoksu on ihana! Ja nuo pukit/tontut oli ihan kivan näköisiä mutta tuon kojun tuotteet taas ihan kamalia!

    Arleena:AInakin nuo joulutontut ovat ihan kivan näköisiä ,etenkin kun vieressä on hyasintteja:;D

    Hannah;It does not look like winter here,but those santas were cute with their flower pots:)

    Nurkkalintu:Pukkeja täälläkin;D Hyasintti taitaa olla aika allergisoiva;minulla on lievä astma mutta en huomaa saavani mitään erityisiä oireita tuost yhdestä hyasintista.Sinulle on oikein kunnon oireet siitä:( Joulutähteä en minäkään Suomessa pitänyt kissan vuoksi.

    Elisabeth:Ihanaa että pääset Suomeen joulunviettoon:) Hyasintit onkin ihania,jotenkuten niin talveen kuuluvia kukkia:) Hirtetyt pukit,ääkk! Muistankin nähneeni sellaisia USAssa asuesasni. Tosin tykkäsin siellä kun näki joillain pihoilla tosi upeasti valaistuja erilaisia hahmoja:)

    Marleena:Niiden tuoksu onkin tosi ihana.Minulla täällä on sen verran ikkunat auki tuossa olohuoneen kohdalla,ettei tuoksu tunnu liikaa mutta tuntuu kivasti.Tuolla olisi ollut ruukkuja jossa 3 hyasinttia mutta ne olivat vielä esivaiheessa,eivät vielä kukkineet.

    Lissu;Lumi kuuluu jouluun ja toivottavasti saatte sitä kunnolla ja että se pysyy. Kiitos,kävinkin Pollen saappaissa ja hieno kuusi löytyikin sieltä:)

    Kiirepakolainen:Se tuoksu tosiaankin on ihana! Ja tuo väri oli tosi kaunis!

    Katja:Hyasintti on todellakin ihana,ehkä hankin vielä toisen kun se tuoksu on niin mahtava:) Ja meidän joulukrääsää täällä ei kyllä voi mitenkään kehua....

    Sara:Hyacinter är nog så vackra och doftar så gott. Jag hittade min på Tahana Mercazit.Firar egentligen ingen jul,men är bjuden på julmiddag hos en finsk väninnä.Det beror bara på hur jag slipper dit när det är på veckoslutet.

    VastaaPoista
  22. Löysin eilen hyasinttejä täältä mutta jätin kauppaan koska meidän perheen herrat eivät voi olla samassa tilassa kukan kanssa.

    Meiltäkin löytyy nyt joulukrääsää, sekundana vielä.Mutta tuollaisen muoviukin hankin vielä muistoksi :)

    VastaaPoista
  23. Pikkujutut:Yllättävän monet näyttää olevan herkkiä hyasinteille...
    Hih,tuo puhallettava muoviukki on hyvä kun sen voi sitten säilöä ihan littanana ja vaan puhaltaa uuteen käyttöön;D

    VastaaPoista
  24. Kauniin varinen hyasintti.Mina en uskalla astmani kanssa hyasinttia ostaa.Rakastan kylla sita tuoksua.
    Eilen taas kokeilin kynttilanpolttoa,ja yskittamaanhan se alkoi.Mutta kaikki kynttilat eivat yskaa saa aikaiseksi.

    VastaaPoista
  25. Mina ostin hyasinttini jo pari viikkoa sitten ja pari paivaa sitten alkoivat kukkia.
    Lilat hyasintit istutin ruukkuihin keittion ikkunalle ja valkoisista pesin mullan pois ja laitoin kauniin lasiastian sisaan,etta valkoiset juuret ovat vahan vedessa.Kaunis niinkin!
    Olenkin tanaan nauttinut seka hyasinttien,etta piparien tuoksusta!!!

    VastaaPoista
  26. Sateenkaari:olikin tosi nätin värinen hyasintti tuo.-Toistaiseksi ei ole astmani oirehtinut sen vuoksi.Harmi kun kynttilätkin saavat sinut aivastamaan.

    Lisay:Tuo miten laitoit valkoiset hyasintit lasiastiaan kuulostaakin hienolta! Kuva please! Hyasinttien ja piparien tuoksua,mikä voisikaan olla parempaa!

    VastaaPoista
  27. Lähestyvä joulu näkyy kaikkialla ja kulkee tietysti ajatuksissa. Istuttamani amaryllikset aukovat ensimmäisiä kukkiaan ja ovat upeita.
    Hyasintteja en voi astmasta johtuen ostaa. Joskus olen saanut niitä ja vienyt sitten terassille. Kauniita ovat jäätyneenäkin.
    Tunnelmallista joulun odotusta SInulle!

    VastaaPoista
  28. Ei tavara maailmasta lopu. Kavin Tuomaan markkinoilla mutta en viihtynyt kuin sen verran etta sain muutamat valokuvat...sita samaa kamaa vuodesta toiseen...

    VastaaPoista
  29. Marjatta;joulun kukat ovatkin upeita!Hyasinteille ovatkin näköjään yllättävän monet herkkiä.Kiitos,samoin sinulle hyvää joulunodotusta.

    BLOGitse.Juu tuollaista krääsää en viitsi ihan kotiin rahdata.

    VastaaPoista
  30. Joillakin joulukoristelut menee todellakin 'vähän' yli ... jestas sentään! Oliko se Saksassa jossain kun joku mies laittaa koko talon ja pihan jouluvalojen alle, ja maksaa kymmenien tuhansien eurojen sähkölaskun joulun takia...! Less is more, on mielipiteeni tässä :)

    Hyasintin ottaisin toki mielelläni; tuoksuu ihanalle. Tollainen lila on tosi nätti!! Suomessa aina istutin itse ja oli sitten jännä nähdä minkä värinen sieltä tulee ... :)

    VastaaPoista
  31. MaaMaa:USAssakin näin joissain pihoissa ihan hurjat sähkökoristeinstallaatiot,ja sähkölasku takuulla sen mukainen;D Meinasin ensin ostaa sipulit ja odottella minkä väriset tulee mutta tuo lila hyasintti oli niin nätti...

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...