lauantai 24. maaliskuuta 2012

Kierrätystä ja kukkia

Kaupungin vähän joka puolelle istuttamat orvokit kukkivat nyt kauniisti
Tänään onkin jo ollut sen verran lämmintä,että vihdoinkin kävin läpi vaatekaappini,ja siirsin kylmän sään vaatteet odottelemaan seuraavaa talvea. Kun menin nyt iltapäivällä ulkoilutamaan Bambia;mittari näytti 23 astetta! Iltaisin on onneksi kuitenkin viileää:)
Postilaatikkooni tuli kaupungilta lappu,jossa kerrottiin,että myös tässä omassa pienessä kaupunginosassani (kaupungin pienin) on nyt keräysastia elektroniselle jätteelle. Elektronisen jätteen keräysastioita on laitettu ympäri kaupunkia yhteistyössä pankin kanssa,ja jätteen lajittelemisen hoitavat erikoistarpeiset ihmiset,mikä on positiivinen juttu:) Tuonne keräysastiaan on selvästi laitettu kuvat tavaroista,jotka tuohon keräyslaatikkoon sopivat,joten eiköhän mene viesti perille.
Keräysastiaa vastapäätä oleva tyhjä pläntti on nyt aivan keltainen. En saa tuosta tarpeekseni,sillä tiedän,että pian  ei enään tuolla näy kauniin keltaisia kruunukakkaroita(Crown Daisy)
Nämä kruunukakkarat ovat kyllä ihania! Ja varsia voi syödä,vaikken ole kokeillut,mutta kerran maistoin kukkaa,kun luin että se on syötävä,mutta  se maistui kamalalta! 


P.S. Viime kuussa   kuvasin Tel Avivin Karmel-torin vieressä jännän näköisen turkoosilla glitterillä päällystetyn mopon,ja ihmettelin,mistä se oli sinne tullut. Tällä viikolla Liv-kanavalla näkyneessä Saran ja Meri-Tuulin Metropolit-ohjelmassa sen arvoitus selvisikin;ympäristötaidetta,ja Sara ja Meri-Tuuli kävivät Tel Avivissa tapaamassa tuon mopon päällystänyttä taiteilijaa.Ohjelman voi nähdä tuolla linkin takana. Ja kiitos Heljälle,joka vinkkasi tuosta ohjelmasta.

35 kommenttia:

  1. Kyllä orvokki on kaunis, niin monia erilaisia "kasvoja"
    Keltainen pelto on kuin kesäinen voikukkapelto täällä.

    VastaaPoista
  2. Mummeli:Orvokit ovat tosiaankin jänniä,sillä melkein jokainen on vähän erilainen kuin toinen,Ja tuo keltainen pelto tosiaankin muistuttaa vähän kukkivaa voikukkapeltoa,mutta nuo kukat ovat paljon kauniimpia kuin voikukat.

    VastaaPoista
  3. Hienoa, että kierrätys alkaa saada yhä enemmän jalansijaa siellä teilläkin!

    VastaaPoista
  4. Jael, täällä on kierrätetty jo kauan ja hyvä niin.

    Vein juuri ruukkuesikkoni ulos karaistumaan.

    Kaikkea sinäkin maistelet;-) Uhkarohkeaa nainen!

    VastaaPoista
  5. Tuula;erinomainen juttu tosiaankin,että kierrätys täälläkin saa yhä enemmän jalansijaa.Tuon elektroniikkajäte-kierrätysastian vieressä on astia vaatteille,pulloille ja lehdille.

    Leena:Tiedänhän minä,Tosin elektroniikkajäteastioita ei ihan taida olla,kun voi vanhan laitteen viedä sähkökauppaan tai muualle.Tuo on ihan lähellä,mikä on hyvä juttu:)
    Kun tuo kuulemma on syötävä,niin pakko maistaa.. Ja blogin kautta tapaamani Sarah juuri laittoi niitä salaattiin
    http://www.sarahmelamed.com/2012/03/have-you-eaten-chrysanthemums-lately/

    VastaaPoista
  6. Onpa upeaa, että siellä on keräysastioita elektroniikkajätteelle! Suomessa tosiaan kierrätys toimii niin, että romut viedään liikkeisiin, mutta olisi niin helppoa voida vaikka vaan iltakävelyllä viedä vanha toimimaton tavara tuollaiseen pisteeseen.

    Ja nuo kukat, voi kevät! Olisipa täälläkin. :)

    VastaaPoista
  7. Ihana, keltainen pelto!
    Ja kukkivat orvokit, kauneutta.

    Nyt on aika nauttia.

    VastaaPoista
  8. Kiva, kun mopon arvoitus selvisi. Se on jäänyt minunkin mieleeni. Meillä on tänään viileämpi päivä, vähän reilu 20 C astetta. En vielä millään tahtoisi vaihtaa kesäkamppeisiin, mutta ei kai tässä muukaan auta.

    VastaaPoista
  9. Ihanan aurinkoinen kukkaketo.
    Katsoin Saran ja Meri-Tuulin kohellusta Tel Avivissa vähän kuin toisella silmällä.

    VastaaPoista
  10. Vera:on ne ihania,ja harmi kun pian niitä ei enään ole ..

    Katja:minustakin hienoa,että on nuo keräysastiat myös elektroniikkajätteelle,ja vielä lähellä kotia:) Muistan Suomessa,ennenkuin niitä pystyi viemään liikkeisiin,sitä hankaluutta,mikä oli elektroniikkajätteiden hävittämisessä,etenkin jos ei ollut autoa... Kohta teilläkin on kevät!

    SusuPetal;ihana näky tosiaankin,joka päivä pakko nähdä!Tämä aika täällä on tosiaankin luonnon kauneuden aikaa:)

    Johanna:Hassua,että se selvisi suomlalaisen ohjelman kautta;D ja minäkään en vielä haluaisi vaihtaa kesäkamppeisiin,mutta tällä viikolla alkoi lämmetä...

    Arleenaa;kruunukakkaroilla on upea keltainen väri:) Ja aika kivasti kohelsivat täällä Sara ja Meri-Tuuli minulle tutuissa paikoissa;D

    VastaaPoista
  11. Samat on sävelet ja lämpötilat:). JEE! Tänään 23 astetta. Aivan mahtavaa. Olen ollut koko päivän pihalla ja nyt oli pakko tulla sisään ja juomaan kahvia, kun alkoi pää muistutella. Siis kahvittomuudesta. Eilen raijasin talvivaatteet ja kengät pois. Tänään raivasin parvekkeen, istutin ekat kukan sipulit, ostettiin grilli ja avattiin grillikausi. Ihanan päivän ainut miinus huomattiin illalla. Kuopuksella on kuumetta.

    Turkissa orvokki on talvikukka. Onko se niin sielläkin? Istuttavat yleensä loka-marraskuulla ja siellä se kukkiin läpi talven, jos ei ihan mahdottoman lumiseksi mene.

    VastaaPoista
  12. Orvokit ovat niin kauniita. Odotan, että mekin saamme.
    Voi hyvin♥

    VastaaPoista
  13. Mine;Meillä on sitten ollut about samanlainen sää.Minunkin talvivaatteet on nyt laitettu pois odottelemaan seuraavaa talvea,tosin huomenna hieman viilenee.Sinä oletkin jo kunnolla valmistautunut kevääseen! Ja toivottavasti kuopus voi jo paremmin,paranemisiin!
    Orvokit istutettiin muutama kuukausi sitten,mutta vasta nyt ovat kukat loistossaan.

    Hanne.Orvokit ovatkin tosi nättejä! Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  14. Minun piti tänään tehdä sama homma mutta luuhailin kaikkialla muualla kuin kaapistojen lähellä.Ehkäpä huomenna ellei parveke kutsu taas :).

    Nuo keltaiset kukat ovat kyllä kauniita, pakko myöntää.

    VastaaPoista
  15. minulla on orvokintaimia kasvamassa parvekkeella. Viimevuotisista kukista kerasin siemenia, ja nehan yllattaen itivat!

    VastaaPoista
  16. Tuollaista kierrätyslaatikkoa tarvittaisiin täälläkin!

    VastaaPoista
  17. Oi, tuonne peltoon voisi syöksyä kylpemään. Ihana.
    Orvokit on niin kauniita ja ilmeikkäitä kukkia.
    Täällä pyyhkii tulemaan lunta taivaalta..... vaan ehkä orvokkiaika tännekin vielä koittaa.

    VastaaPoista
  18. Täällä on Kisällikellari, minne voi viedä kaikki rikkoontuneet koneet ja muut. Siellä sitten korjaavat tai purkavat kierrätykseen. Sinne pitää kuitenkin itse viedä, ei ole keskustassa mitään noin hienoa kierrätyspistettä.

    Aah, mikä kukkaniitty ja lämpö. Meiltä on lumet lähes sulaneet, mutta kylmä on vielä. Uutta kasvihuonettani kokoillaan...on siinä askartelemista.

    VastaaPoista
  19. Nyt ollaan päästy meilläkin näihin kevään lämpölukemineen, ainainen pelko vaan että yhtäkkiä jämähtää kesä päälle.. Ihanaa kukkaloistoa siellä. Jätteiden lajittelusta en täällä edes haaveile, kunhan ensin lakkaisivat heittämästä kaikkea tien vierille.

    VastaaPoista
  20. Miksi taalla ei voida istuttaa orvokkeja?! Nama laittaa vain noita samettiruusuja ja sitten yhtia toisia kukkasia joiden nimea en muista (petunia??). Miellaan nuo samettiruusut hautakumpukukiksi, kun mummo aina niita papan haudalle vei.

    VastaaPoista
  21. Kierrätys on loistoa

    (luulen et reseptini kiinnostaa)

    VastaaPoista
  22. Täälläkin keltaisia peltoja just nyt, ja oransseja myös... ja aina mukamas kädet auton atilla eikä voi ottaa kuvia... =)

    VastaaPoista
  23. Pikkujutut:Tänäänkin oli lämmintä;tosin aika painostava sää. Ja nuo kukat ovat kyllä tosi kauniita,ei voi kuin ihailla!

    Anu:Pitää varmaan seurata noita kaupungin istuttamia orvokkeja jos vielä ovat siellä siemenvaiheessa...

    VihreätNiityt:tosi kätevä keräyslaatikko:) Tuollaista olisin aikoinaan tarvinnut Helsingissä kun ei ollut autoa,jolla viedä tavaroita kierrätyskeskukseen.

    Kiirepakolainen;:Näen tuon joka päivä kun vien Bambin ulos,,komea näky! Ja orvokitkin ovat niin nätttejä! Toivottavasti ei nyt tule teille takatalvea...

    Uuna:Helsingissäkin oli (on) sellainen kierratyskeskus,mutta kun ei ollut lähellä eikä ollut autoa,niin hankalaa oli sinne asti viedä.Tuo on niin kivasti lähellä:)
    Kukkaniitty onkin tosi nätti,kohta teilläkin! Ja onnea kasvihuoneen kokoamiseen!

    Sirokko:En minäkään kesää vielä halua....Opetetaanko teilläpäin kierrätystä kouluissa? Siitähän se lähtee..täälläkin seuraava sukupolvi on jo paljon ympäristötietoisempi:)

    Kuwaitin Kaunotar:orvokit ovat tosi nättejä,mutta kyllä petuniatkin ovat nättejä.Minun lähelläni on näitä orvokkeja useassa kohtaa,mutta vähän kauempana taitaa olla petunioita,mutta upeissa väreissä:)

    Hannele:kävin kurkkimassa,hyvä ohje:=)

    Teakk:Auton ratista vähän hankalaa kuvata.Minä kerään näitä kuvia että sitten voi niitä kuivana kautena ihailla ja taas odotella seuraavaa kevättalvea.

    VastaaPoista
  24. Toihan on kätevä jäteastia, meidän pitää viedä tuollaiset jutut kaatopaikalle.

    VastaaPoista
  25. Vau, loistava juttu, että elektronisesta jätteestä pääsee noin helpolla eroon! Ainkaan ei luulisi, että niitä joutuu mihinkään luontoon, kun ne saa kantaa ihan laillisesti (ja ilmaiseksi) niille osoitettuun paikkaan.

    VastaaPoista
  26. Tänä keväänä olen minäkin saanut nauttia noiden kukkien kauneudesta. Noin suurta peltoa tosin en ole nähnyt.

    VastaaPoista
  27. Allu;Minulla ei nyt varmaan vähään aikaan tule tuonne mitään heitettävää,,mutta kiva kun tietää,että tuo on lähellä:)

    Hippu:minustakin tosi hieno juttu.Noita tosin ei ole joka kaupungissa mutta tässä asuinkaupungissani laitettiin noita aika moneen paikkaan:)

    Unelma:Samat kukat sielläkin puolella Välimerta,ja mukava kuulla,että olet saanut nauttia niidne kauneudesta:)

    VastaaPoista
  28. Hyvä, että tuli kierrätyslaatikko. Helpottaa kummasti elämää ja luulenpa, että kannstaa monia myös kierrättämään.

    Minuu nauratti, kun sanoit maistaneesi tuota kukkaa :D Tuli virhearvio ;))

    VastaaPoista
  29. Elegia:Minua kovasti ilahdutti tuo kierrätyslaatikko,koska minulla ei ole autoa ja tavaroiden kärräämine kauas olisi ongelma. Ja toivottavasti tuolle tulee käyttöä. Juu ihan oikeasti maistoin kukkaa ja hyi kuinka kitkerä se oli.Sen sijaan varret ovat syötäviä..

    VastaaPoista
  30. hej!
    jag har många gamla trasiga elektronik prylar....får kanske packa ner dom och ta med dom söderut nästa gång, för här har jag aldrig sett en sådan uppsamlingsstation!

    kramar

    VastaaPoista
  31. Sara:Jag tror att de här finns endasti i Holon...så du kan ge mig dina trasika elektroniska prylar och jag kan kasta dom i den där stationen..

    VastaaPoista
  32. You simply find the most stunning selection of flowers anywhere. Your world looks so colorful and lovely!

    VastaaPoista
  33. +23! ja sataa just nyt ja huomenna luvattu viilenevää ja jopa lunta, yäk.
    Onneksi sinulla elämä kukkii!!! :)

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...