maanantai 23. heinäkuuta 2012

Pitkästä aikaa Tallinnassa

Viime viikolla kävin Tallinnassa ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Viime kerralla siellä ollessani ei vielä ollut euro käytössä siellä ja huh,kuinka hinnat siellä olivatkin nousseet!
Aamulla aikaisin,lähtöselvityksessä ,huomasin että olin unohtanut passini.Minulla ei myöskään ollut sirullista henkilökorttia.Olin jo varautunut siihen,etten pääsekään Tallinnaan,mutta mukaan tulleet ystäväni vakuuttivat,ettei passeja tarkisteta.Niinpä otin riskin ja lähdin matkaan. Ei tarkistettu mutta seuraavalla kerralla kyllä muistan ottaa passin mukaan!
 Viime torstai oli kaunis ja aurinkoinen ja Tallinna näyttäytyi parhaimmillaan!

23 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Minä en tiedä, olisinko uskaltanut matkustaa ilman passia, kun olisin kuitenkin pilannut koko matkan hermoilemalla, kysytäänkö passia jossakin. :-) Mukava, että matkasi onnistui ilman sitäkin!

Ihanalta näyttää Tallinna, varsinkin noin kauniilla säällä. Minä ja mieskin meinattiin käväistä sunnuntaina Tallinnassa, mutta eihän laivoilla enää ollut mattimyöhäisille paikkoja.

Matkatar kirjoitti...

Mukavan näköisiä kuvia! Minäkin olen ensi viikonloppuna lähdössä tuonne...pitkästä aikaa :)

Jael kirjoitti...

Hippu:olin kyllä vähän hermona tuon asian vuoksi,mutta onneksi ei tarkistettu ;D Toivottavasti pääset sinäkin Tallinnaan,on se vaan nätti se vanha kaupunki siellä.

Matkatar:Toivottavasti teilläkin on hyvät säät siellä reissun aikana!

Sirokko kirjoitti...

Enpä ole minäkään euro-aikaan tuolla käynyt, harmittavaista kun kaikki kallistuu. Tallinna on kyllä viehättävä kaupunki, ihania kuvia olet ottanut! Minunkin piti sinne mennä, mutta vaihdettiinkin Viipuriin, siellä kun en ole ennen käynyt.

Kiiris kirjoitti...

Tallinnan vanha kaupunki on kyllä niin niin hieno!

arleena kirjoitti...

Kesällä siellä näyttää olevan aurinkoisen kaunista. Paras aika matkustaa juuri silloin.
Vanha kaupunki on ihastuttavan kodikas.

Lepis kirjoitti...

Komea kuvakavaldi! Nautit täysin rinnoin lomasta! Kiva!

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Tallinna on kaunis kaupunki! Mä olen kanssa käynyt siellä viimeksi ennen euron tuloa. Siitä on kyllä varmaan jo reilusti yli 10 vuotta. Ja mulla on edelleen käytössä talvihattu, jonka ostin sieltä hatuntekijältä. Aika kevyt, ei se paukkupakkasiin sopisikaan. Haluaisin viedä lapsetkin Tallinnaa katsomaan. Niin, ja mä läksin silloin aikoinaan ilman passia Tallinnaan. Silloin se kyllä piti käydä taksilla hakemassa.

Amalia kirjoitti...

Kyl se passi on syytä olla mukana. Se on 750€ jos jää kiinni passittomuudesta.

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Kylläpä Tallinnassa on kaunista! En ole itse käynyt Virossa kuin kolmesti: kahdesti työmatkalla (joista toinen suuntautui Tarttoon, se on ihastuttava kaupunki) ja vain kerran turistina (äitini kanssa oopperassa). Kuviasi kun katson, niin tekisi mieli mennä uudestaankin, mutta jotenkin esimerkiksi Tukholma tuntuu läheisemmältä, vaikka se kauempana sijaitseekin.

Virohan on nyt osa Schengen-sopimusta eikä rajatarkastuksia tehdä. Mutta henkilökortti pitäisi olla mukana varmuuden vuoksi, passia ei siis tarvita, jos ko. kortti löytyy. :)

Unknown kirjoitti...

Tallinnan vanhakaupunki on ihana idyllinen. Ravintoloista varsinkin Olde Hansa antaa matkailijalle mahdollisuuden siirtyä hetkeksi keskiaikaan. Hintataso ei ole halpa, mutta joskus elämyksistä voi vähän maksaakin;))
Kauniita kuvia:) Kiitos kaupunkikierroksesta!

Unelma kirjoitti...

Olet koonnut hienot kuvakollaasit Tallinnasta, parhaat palat löysit.

Onneksi et joutunut pulaan passittomana. :-)

Mukavaa oli tehdä kierros Tallinnassa kuviesi kautta.

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, kivalta näyttää. Eikö tästä puutu joku ihana katukuva, jonka näytit minulle...sellainen houkuttava mesta, ruokapaikka, mikä se olikaan...

Just nyt aukesivat ruusu- ja myskimalvat, mutta eivät vieläkään harmaamalvikit. Alkaa olla vähän lämmin, joten nyt se suvi kai sitten alkaa.

MaaMaa kirjoitti...

Me oltiin Tallinnassa v. 2004 .. Eli Euro-aikaan en mäkään ole ollut. Voin kuvitella hintojen nousun, niinhän se on jokapuolella käynyt. Ajattele, jos Suomessa olisit aikanaan maksanut kahvista monta kymppiä markoissa!! Mutta 3-4€ tuntuu ihan OK hinnalle ... !

Passia tuskin tarvitsee kun Schengenissä pysyy - mutta henkilöllisyys pitäisi pystyä todistamaan aina - oli matkoilla tai ei; eli joku kortti kannattaa olla aina mukana :)

A kirjoitti...

Hienot kuvat, Yaelian.<3333

Mine kirjoitti...

Me vietimme esikoisen synttäreitä vuosi sitten Tallinnassa. Äitien ja tyttärien retkellä. Satoi vettä, mutta kaunis oli Tallinna. Pitäisikin joskus laittaa tarina siitä.

Allu kirjoitti...

On se Tallinna vaan niin kaunis, että heti tekisi mieli sinne. Ja kauniita kuvia olet ottanut.

Susanne kirjoitti...

Kauniille näyttää Tallinnassa ja kuvasi sieltä on aivan ihania ja kauniita!

Jael kirjoitti...

Sirokko:harmi tosiaankin kun kaikki tuollakin on niin kallistunut,ennen siellä tunsi itsensä rikkaaksi;D Tallinna on kyllä tosi kaunis kaupunki ja hyvä kuvauskohde:)

Kiiris;on se,etenkin kun sen näkee pitkän tauon jälkeen;)

Arleena;meillä oli hyvä tuuri sään suhteen:) Ja kaunis on tuo vanhakaupunki!

Lepis:oli kyllä nautittavaa mennä tuonne pitkän tauon jälkeen:) Ja onneksi ei tullut ongelmia vaikkei passia ollutkaan...

Johanna:kovasti oli kallistunut tuolla,hinnat melkein Suomen tasoa.Minunkin edellisestä matkasta taisi olla 5 vuotta.Mulla on nätit lapaset viime kerrasta,ei vaan ole tullut niille käyttöä.Huh,olin kyllä vähän hermona.Taksilla en olisi edes ehtinyt käydä passia hakemassa...

Amalia:kyllä vähän pelkäsin että mitä jos...no kaikki meni kuitenkin hyvin...olisi ollut kallis sakko..

Katja: olen ollut
Tallinnassa varmaankin pari kertaa,ensi kerran heti maan itsenäistymisen jälkeen kun olin eräällä kurssilla ja suuntasimme vierailemaan Pauligin uudella tehtaalla siellä.Paljon on siitä muuttunut! Minulla ei ole sitä henkilökorttia ,joten passi olisi ollut tarpeellinen,sillä minulla ei ollut mitään virallista matkustusdokumenttia mukana.Onneksi ei tarkistettu ja kaikki sujui ok

Lilja Liliace:Tallinna on kyllä kaunis ja siellä on viehättävää viettää joitakin tunteja ja miksei enemmänkin.Koska viime kerrastani siellä oli niin pitkä aika,yllätyin hintatasosta kun muistin entiset-.Olde Hansaan olen kauan sitten vienyt ulkomaalaiset vieraat,heistä oli ihan kiva juttu.Kiva että tykkäsit kierroksesta:)

Unelma:Otin tuolla aika reilusti kuvia,siellä kun on niin hyviä kohteita!Oli mukavaa olla tuolla ja kiva kun olit mukana virtuaalisesti:)

Leena:Näytin sulle sitä ravintolakuvaa,missä otettiin melkein puolitoista euroa vesijohtovedestä...En ihan kaikkia kuvia saanut tuonne mahtumaan.Ihanaa että kukat vihdoinkin aukenivat! Taitaa se kesä sitten kunnolla tulla nyt:) Mutta puutarhasi oli muutenkin kaunis,ilmankin noita kukkia.

MaaMaa:sunkin viime kerrasta on kulunut tosi pitkä aika! Hinnat ovat tosi paljon tuolla nousseet,ennen tuntui että siellä sai paljon vähällä rahalla.Passi olisi pitänyt olla kun ei ole sitä korttia.Ajokortti kun ei kelpaa..

Aili:kiitos;)

Mine;laita ihmeessä se juttusi sieltä! NYt oli tuuria ilmojen suhteen:)

Allu:kiitos:) Tallinnan vanha kaupunki onkin onkin upea!

Susanne:Tuolla saa kyllä otettua hyviä kuvia kun on niin kaunista:)

Elegia kirjoitti...

No sinähän olet ehtiväinen lomalainen! Ihania kuvia Tallinnasta. Olisi kiva päästä siellä jossain vaiheessa käymään. En ole minäkään siellä käynyt euroaikana.

Sateenkaari kirjoitti...

Kauniit kuvat olet taas ottanut.
Kun olen jonnekkin matkalla, missa pitaa olla passi mukana, niin minulla on ennen matkaa stressi siita, etta jospa passi jaa pois matkasta. Laitan passin laukkuun jo hyvissa ajoissa ennen matkaa. Ja monta kertaa paivassa tarkistan passin olevan varmasti laukussa.

Satu VW kirjoitti...

Tallinna on kyllä ihana kaupunki, mekin kävimme keväällä visiitillä. Kivoja kuvia, yllättäen tuli taas pienoinen matkakuume takaisin Tallinnaan... :)

Satu VW kirjoitti...

Tallinna on kyllä ihana kaupunki, mekin kävimme keväällä visiitillä. Kivoja kuvia, yllättäen tuli taas pienoinen matkakuume takaisin Tallinnaan... :)