maanantai 25. maaliskuuta 2013

Meillä alkaa pääsiäisviikko

Gerberoiden väriloisto on ihanaa!
Tänä iltana täällä taas kokoonnutaan Pesah-eli juutalaisen pääsiäisen aterialle.Pesahista olen aiemmin kirjoittanut esimerkiksi  täällä   Yläolevan linkin takana on selitys myös pyhästä suomeksi.Pesah kestää viikon ja lapsilla on jo jonkin aikaa ollut lomaa koulusta ja ensi viikolla sitten useammalla vanhemmallakin ,joten joka paikassa on sitten varmaan aika ruuhkaista.
Nyt aamulla kävin S.A.C.H.-talossa tervehtimässä ja vein lapsille muutaman palapelin,sillä hupun takana piileskelevä Fatma ja vihreäpuseroinen Neema rakastavat palapelejä.Etenkin Fatma:tyttö on vasta 5-vuotias mutta kokoaa hetkessä vaikka minkälaisen palapelin.
Lähellä S.A.C.H.-taloa joku oli jättänyt kissoille rivillisen pakastekaloja! Ilma on lämpiämässä joten kohta kissoilla on edessään herkkuateria.Joku oli näköjään puhdistanut pakastintaan. Täällähän tehdään ennen Pesah-juhlaa perusteellinen siivous ja nuo kai sitten menivät kissoille sen vuoksi.
Monen kioskin ja makeiskaupan ulkopuolella on jo jonkun aikaa ollut pöytiä,joihin on asetettu herkkukoreja myytäväksi. Ne menevät lahjaksi emännälle ,jonka luona syödään pääsiäisateria.

Pesah-viikon aikana leipomot pitävät lomaa ,samoin useat kahvilat;tosin eivät kaikki.Leivän sijaan syödään tätä happamatonta leipää,jotka itse asiassa ovat keksimäisiä neliöitä. Pesah-viikko on myös gluteenittomien tuotteiden kulta-aikaa,sillä silloin niitä on kaupoissa normaalia enemmän. Enemmän siitä täällä.
Ja kesäkuun lopussa täällä esiintyy itse Barbra Streisand,erikoisvieraina hänellä on mukanaa siskonsa  Roslyn  ja poikansa Jason. Olisi kyllä upeaa nähdä Barbra livenä;liput maksavat maltaita joten pitää miettiä.


Barbra Streisandin sisko Roslynkin on taitava laulaja ja tällä  videolla siskokset laulavat yhdessä.Videon on kuvannut joku yleisöstä joten kuvan laatu ei ole ihan parhain mutta äänenlaatu on ok.Ja tämän linkin takana on pitkä video,jossa Barbran lapsuuden kuvia ja jolla laulavat myös Roslyn ja Barbran poika Jason.

23 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Oi, kissanpäiviä! Hauska kuva tuo pakastekalarivistö.

Värikkään ja herkullisen näköinen viikko näyttää tulevan!

Jael kirjoitti...

Kissoilla taisi tuolla tosiaankin olla kissanpäivät,heti kun kalat sulivat sopiviksi;D Kaikenlaista ohjelmaa täällä onkin tämän pääsiäisviikon aikana.

Matkatar kirjoitti...

Aivan ihania kuvia! Kyllä kissojen kelpaa. Mukaavaa pääsiäisviikkoa!

BLOGitse kirjoitti...

Meillä ei vielä luonnossa ole väriloistoa mutta kukkakaupat on väärällään tulppaaneja ja narsisseja.
Ja aaah, aurinko sen kun jaksaa paistaa, aivan mahtavaa!!!

Allu kirjoitti...

Munkin tuli heti mieleen kissanpäivät. Barbra Streisand on täällä 12.6., liput maksaa 89euroa, mutta en tykkää siitä esiintymispaikasta =Lanxess Arena, liian iso sali mulle ja huono akustiikka mielestäni.

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Oh, kissanpäiviä! Toivottavasti ja varmasti kalat päätyivät nopeasti kissojen suuhun, ettei lämpenevä sää päässyt pilaamaan niitä. :)

Hyvää pääsiäisviikkoa!

Nurkkalintu kirjoitti...

Siellä on varmaan ollut kissoilla kunnon kalakekkerit :)

Kivasti laulavat Barbra ja Roslyn.

Hyvää pääsiäisviikkoa!

Eeviregina kirjoitti...

Ihana matka Israelin kevääseen on takanapäin.
Oikein mukavaa Pesahia sinulle!

Kirsti kirjoitti...

Saadapa olla mukana sillä pääsiäisaterialla!
Jo sapattiaterioiden seuraaminen hotellin illallisella oli juhlallista ja ihanaa!
Olisinpa syntynyt juutalaiseksi ja saanut kasvaa noihin kauniisiin tapoihin. Kuitenkin haluaisin olla erityisesti messiaaninen juutalainen.

Leena Lumi kirjoitti...

Meilläkin on pääsiäisviikko, mutta pyhät alkavat vasta perjantaista eli kiirastorstai on tavallinen työpäivä.

Hyvä idea antaa kissoille kalat eikä heittää hukkaan.

Pidän paljon Streisandista. "People who love other people, are the luckiest people in the world..."

Kaunista pääsiäisviikkoa sinulle♥

Sarppu kirjoitti...

Ihania juttuja kissoillakin pääsiäinen :) kiva perinne tuollainen herkkukori, jotenkin kaipaisi tännekin jotain uutta juttua, enemmän vierailua ja isompia juhlia, monet kuitenkin viettävät pääsiäistäoman perheen kesken. Kai se osittein on itsestäkin kiinni.

Hippu kirjoitti...

Kiva postaus, kiitos. :-)

Sydämeni suli, kun näin nuo pakastekalat ja kissan tassu ojossa. <3

Rita kirjoitti...

Kivoja asioita taas toit meille ajateltaviksi ja katseltaviksi; lapsia ja kissoja, ruokaa ja musiikkia :)

Hyvää pääsiäisenaikaa Jaelille ja muille !

Lissu kirjoitti...

Osaisipa lukea tuon kissan ajatuksia noiden kalojen ààrellà! Mielenkiintoinen tuo teidàn viikkonne. Taitavat Jerusalemissa viettàà hieman toisenlaisia pàivià. Kuulemma kiirettà siellà pitàà. Barbara on yksi mielilaulajistani.

Jael kirjoitti...

Matkatar:kiitos:-) kissat saivat tuolla todellisen herkkuaterian!

Blogitse: sais nyt se kevät tulla jo teillekin.kiva ettäainakin aurinko paistaa kunnolla'

Allu, mahtavat kissanpäivät oli eilen tuon alueen kisuilla:-) täällä konsertin liput tosi kalliita;tuolla hinnalla saisi vain paikan ylhäältä ihan syrjästä.Paremmat paikat ihan hirmu kaliita...

Katja,eilen ei vielä ehtinyt olla liian kuumaa joten taisivat kissat saada ihan kunnon aterian.kiitos,työn merkeisä menee osa viikkoa mutta toivottavasti ehdin tapahtumiinkin,nitä on tällä viikolla monta.

Nurkkalintu'taisi ehkä olla kisujen paras ateria tähän asti;) kauniisti laulavatkin siskokset:-) kiitos ja mukavaa pääsiäisen odotusta sinnekin.

Eeviregina'kiva että matka sujui hyvin ja kuulemma olit ahkera puutarhassa;) toda

Kirsti'oli varmaankin mielenkiintoista seurata sapattiateriaa.Valkoisessa talossa myös Obama piti eilen seder-illallisen.

Leena'juu tiedän koska nuo teidän pyhät vaikuttaa siihen työhöni...onneksi joku ajatteli kisuja pakastinta tyhjentäessä.Barbra on ihana artisti,harmi että liput sikakallita.kiitos samoin!

Sarppu,olin kyllä iloinen kissojen puolesta;) täällä on enen pyhää näkynyt joka puolella herkku-ja lahjakoreja myynissä.täällä pääsiäinen on hyvin sosiaalinen juhla.minusta on mukavaa tuollainen napurini just kertoi viettäneensä pääsiäisiltaa siskontyttönsä luona ja vieraita oli yli 40!

Hippu,kiva kun tykäsit ja nuo kalat rivissä kisoja varten oli kylä aika lliikuttavan hauska tilanne;)

Rita,kivasti sanotu ja kiitos toivotuksista:-)

Lissu:kisut taisivat olla aika ihmeissään ja pientä tappeluakin oli sielä vaikka kaloja ihan riittävästi.Jerusalemissakin vietettiin eilen seder-iltaa mutta varmaankin oli muitakin päsiäisenviettoja,Barbra onkin upea laulaja:-)

Tiskiharjafeministi kirjoitti...

Me saatiin yhdelta vieraalta tuliaisiksi juuri tuo vasemmanpuoleinen suklaapaketti, ja kun siihen lisaa viela Nutellalla paallystettyjen matsojen seka kaiken sen eilisillan pitkankaavan mukaan syodyn ruokavuoren vaikutus, voisin aloittaa Yom Kippurin jo tanaan... Hyvaa Pesachin jatkoa sinulle!:)
Tuo kalarivi oli jotenkin huvittava, nain mielessani jonkun viimeisia siivouskohteita pakastimennurkasta rapsuttavan emannan alynvalayksen kirkastamat kasvot :D

Jael kirjoitti...

Tiskiharjafeministi:Mä onneksi en syö lihaa niin ei tunnu yhtä huh täysinäiseltä jälkeenpäin se kaikki syöminen;D Ooh hienon korin sait! En kauheasti välitä matsasta mutta keltaisen juuston kanssa se on aika hyvää:)Ja kiitos samoin sinulle Pesahin jatkoa! Tuo kalarivi oli kyllä mainio! Tuo kissa hätyytti pari muuta siitä pois mutta ei kai se aikonut kaikkia itse syödä;D

Sirokko kirjoitti...

Sitä voisi värkätä pääsiäisaterian ihan vain saadakseen tuollaisen herkkukorin.. no onneksi ei sentään ole pääsiäistäkään. Lomat kyllä on ja lomalaisia täällä taas on vilissytkin, mutta kukaan ei tuonut herkkukoria tullessaan, tylsää.
Hauska juhlapöytä kissoillekin :)

Nina kirjoitti...

En tiennytkään että Barbara Streisandin sisko laulaa myös noin kauniisti ... Oli kiva katsella ja kuunnella videota! Se happamaton leipä näyttää herkulliselta, samoin nuo korit täynnä kaikkea kivaa! Oli varmaan ilo katsella lapsosten palapelien kokoamista ... Iloista pääsiäisviikkoa sinulle!

Hannah kirjoitti...

Hope you're having a good and restful Passover! I know I'm probably going to be sick of matzo before too long, but at least chocolate-covered matzo toffee never gets boring... ;)

-K- kirjoitti...

Kiva kun jaksat käydä lasten luona ja viedä tuliaisia. Hienoa, että joku oli kissojakin muistanut :) Täällä on kans nyt reilun viikon loma lapsilla semana santan takia.

Jael kirjoitti...

Sirokkko:no nuo korit tosiaankin on niin ihania että ihan siitä hyvästä voisikin järjätä pääsiäisaterian;D Tosi hauskasti oli kissojakin muistettu;D

Nina:Barbran sisko on jo vuosia esiintynyt mutta vähemmän tunnettu kuin kuuluisa siskonsa.Happamaton leipä on ihan ok kerran vuodessa viikon verran ja noita koreja kyllä vastaanottaa mielellään;D Löysin tosi edullisia palapelejä ja tytöt olivat niistä niin innostuneita:)

Hannah:thank you and wish you the same:)Matzoh for a week once a year is not bad but for more than that....well.

Elisabeth:Noille lapsille voi viedä ihan pientäkin ,aina ilahtuvat:) Ja oli hauska katsella kun kissat olivat ihan ihmeissään tuosta yllättävästä ateriasta;D TEillä on varmaankin Semana santan johdosta kulkueita,olen ollut Barcelonassa juuri siihen aikaan...

Unelma kirjoitti...

Olisi todella upeaa kunnella Barbaraa livenä. :-)