sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Melkein talvinen episodi

Bougainvilleat rannan lähellä
Muutaman ahdistavan lämpimän,ja aavikkotuulten likaamien päivien jälkeen täksi päiväksi luvattiin sadetta.Aaamulla oli harmaan pilvistä ja sellainen tunne,että sitä tulisikin..
Kävelimme kohti rantaa,ystävä ja ystävän Amerikasta tullut sukulaisen sukulainen,jolle tämä päivä oli viimeinen  täällä.ennen kotiinpaluuta
Aallot olivat aika kovia tänään ja kyltissä lukee että uiminen kielletty,mutta kuitenkin tuolla näkyy yksi ihminen meressä,joka näkyy paremmin  kun kuvaa klikkaa suuremmaksi..
Rannan varrella näimme myös merilaventelia,jolla ei ole mitään tekemistä oikean laventelin kanssa,vaikka tuolla nimellä kutsutaankin.Merilaventeli viihtyy suolaisessa maastossa,joten sitä näkee usein meren läheisyydessä. 
Iltapäivällä alkoi sitten sataakin ja sadetta tuli ihan kivasti:)

10 kommenttia:

  1. Oi miten ihana bougainvillea!
    Onko tuo lilakukkainen vai takana oleva sitä merilaventelia? Ihan outo nimi, vaikka tuota lilaa kasvia olen aina ihastellut. Se on kuin ikikukkaa, jota myydään täällä Suomessakin.

    VastaaPoista
  2. Eeviregina:Tosi ihana ja samoin tuo vanha talo,mitä bougainvillea peitti niin upeasti:) Tuo liila on se merilaventeli ja kaiketi tuon värin vuoksi onkin saanut tuon nimen. Tuossa harmaalehtisessä kasvissa on keltaisia kukkia.

    VastaaPoista
  3. Kuitenkin niin kesäisen kaunista. Menorcan saarella kasvoi myös tuota merilaventelia, en silloin tiennyt nimeä nyt sen kerroit.

    VastaaPoista
  4. Kiva, että tuli sade! Tuo merilaventeli on ihan uusi mulle - en ainakaan muista ennen nähneeni. Mitä parhainta viikkoa ja viileyttä toivottelen!

    VastaaPoista
  5. Kiva että saatiin sadetta sinnekin.:-)

    Onko tuo merilavanteli ihan vain koristekasvi, vai käytetäänkö sitäkin mausteena?

    VastaaPoista
  6. Nelli>on se!

    Arleena:tuo ei vaadi paljon vettä joten sopii hyvin tänne:)

    Kyllimarjaana;D

    Heljä:tänään satoi päivällä aika kivasti Tel Avivissa mutta kun tulin tänne viereiseen Holoniin niin oli ihan kuivaa! Eli siellä satoi ja ihan vieressä ei...Kiitos samaa sinulle:) Viileetä ei tule kuin ensi talvena mutta sadetta saa tulla lisää;D

    Satu:taitaa olla todellakin talven rippeet.Talvi alkoi kunnon sateilla ja nyt loppuu niillä. Tuo merilaventeli ei ole oikean laventelin sukulainen joten ihan katseltavaksi vain tarkoitettu:)

    VastaaPoista
  7. Asiasta asian takapuoleen...olisin kysellyt, että tiedätkö Hatufim sarjan tilanteesta mitään? Kuvataanko sitä enää? Siitä vissiin on vain tuo kaksi kautta olemassa...mulla on kamalat vierotusoireet :D

    VastaaPoista
  8. Nelli:enpäs ole kuullut siitä ,pitää tarkistaa juttu.Olen seurannut sitä amerikkalaista versiota enemmän...

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...