lauantai 18. huhtikuuta 2015

Kaktuspuistossa taas

Kodin viereiseen kaktuspuistoon on niin helppo mennä koska se  Bambin erään pissareitin varrella. Parasta puistossa on käydä 4kk välein jolloin siellä huomaa muutokset. Viime kerralla siellä käydessäni jotkut Opuntiakaktukset kukkivat ja oli ensimmäinen kerta kun näin niiden kukkivan.Oli kyllä niin nätit kukat että tuota piti katsella kauankin. En ole koskaan halunnut kaktuksia huonekasveiksi mutta  tuolla puistossa käyn niintä mielelläni katsomassa.
Vieressä oleva opuntia taas oli täynnä hedelmiä. Teki kyllä mieli napsia tuolta muutama mutta ne piikit.....

Kaktuspuistossahan on myös taidetta siellä täällä kaktusten välissä ja joskus vaihtelevia näyttelyitä.Puisto perustettiin jo lähes 40 vuotta sitten kun eräs vanhempi pariskunta lahjoitti kaupungille kaktuskokoelmansa.Myöhemmin kaktuksia on tullut muistakin kokoelmista ja puiston kasvihuoneessa kasvavat vauvakaktukset.


18 kommenttia:

Matkatar kirjoitti...

On kyllä tosi viehättävä puisto, miten laaja se on? Näytti aika paljon pienemmältä kuin Barcelonassa -tosin saatoit kuvata vain pikku nurkan, mistäs minä tiedän. Ihania paikkoja vielä kotinurkilla sinulla!

Jael kirjoitti...

Matkatar, Ei tuo kauhean suuri ole mutta siellä on yli 600 kaktusta plus vielä muita kaktuksia ja sitten lintutalo jossa niitä love birdsejä. Tuo on kyllä ihana.,Vähän kauempana (10 min kävely) on japanilainen puisto,jossa en ole käynyt pitkiin aikoihin,pitääkin käydä katsomassa mitä sinne kuuluu...

Satu kirjoitti...

Kaktukset ovat minustakin ihania, vaikka en minäkään ole niitä koskaan omaan kotiini halunnut. Vaikka ne saattaisivat ollakin just sopivia kasveja meikäläiselle, kun niitä ei varmaan saisi tapettua millään. :-D Mutta kaktuspuistoissa voisin käyskennellä vaikka kuinka kauan. :-)

Eeviregina kirjoitti...

Niin kauniita kaktuksia! Ja tutun näköisiä. Siskoilla kasvaa tuota oranssinruskeaa mehikasvia ruukuissa, samoin siskon kaktuspenkissä kasvaa alimmaisen kuvasi "mikkihiirenkorva"kaktusta. Ja opuntiaa, olisikin ihanaa jos se joskus kukkisi ja tekisi hedelmää!
Viimeiksi kuvasin opuntian hedelmiä Namibiassa.
Pitääkin seuraavan kerran etsiä tuo sinun kaktuspuistosi, kun Saronakin on jo nähty!

Nimetön kirjoitti...

Mekin käytiin tänään katsomassa kaktuksia, kuvia tulee kun ehdin "kehittää" ne.

Unelma kirjoitti...

Hieno puisto, kiva katsella kuvia. Täällä meillä tuollainen puisto pitäisi perustaa katon alle.

Lady of The Mess kirjoitti...

Todella kaunis kukka tuossa ylimmässä kaktuksessa! Mitenkähän pitkään tuollainen kukinto kestää? Ja kaktuspuisto näyttää viehättävältä paikalta - tykkään siitä, että siellä on taidetta joukossa;)
Mukavaa viikonloppua sinne!

Melissa kirjoitti...

Upea...Miten kaktuksetkin saadaan näyttämään niin kauniille :)

lepis kirjoitti...

Jo on jännä paikka! Uskomattoman kauniita kaktukset ovat, kun niitä on paljon. Monimuotoisuus ilahduttaa.

PiipeA kirjoitti...

Onpa hienonnäköinen paikka. Nuo violetit hedelmät on kyllä houkuttelevan näköisiä.
Suloista sunnuntaita!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Kaunista on ja varmasti viisas kasvivalinta sikäläisiin lämpötiloihin:).

SusuPetal kirjoitti...

Minä pidän kaktuksista ja nähdä ne kukassa ja luonnossa, on hienoa!

Jael kirjoitti...

Satu;omaan kotiin en ole tosiaankaan koskaan halunnut kaktuksia mutta tuolla on kiva käydä katsomassa;jotkut ovat puun korkuisia! Mulla on kyllä sellainen ei ihan aito kaktus,joka kasvaa kun pistää vettä siihen ja sitten se taas kuivuu.,Vähän sellainen vaihtoehtokaktus;D

Eeviregina;sinulle nämä kaikki ovatkin tuttuja.Opuntia oli nyt niin kaunis kukkiessaaan ja myös kun täynnä hedelmiä,Sarona on upea paikka eikös olekin!

Luimupupu:kävinkin katsomassa...

Unelma:kiva kun on tuollainen ihan vieressä. Pitää kyllä olla lämmin ilmasto jos tuollaisen pystyttää;D

Lady of the Mess: Ensimämäistä kertaa näin tämän kukinnon,vaikka tuollaista opuntiaa kasvaa täällä monessakin paikassa. En tiedä kuinka kauan,pitää mennä kysymään puiston hoitajalta. Ja minustakin kivaa että on taidetta joukossa,sopii hyvin tuonne.Mukavaa alkavaa viikkoa sinne!

Nelli;kun ne kukkii niin ovat tosi kauniita.Muuten aika piikikkäitä;D

Lepis:on nuo kaktukset kyllä jänniä.Vaikka olen käynyt tuolla usein(ei pääsymaksua) niin aina löytyy jotain uutta ihmettelemistä.

Piipe:kaktukset ovat aika kiehtovia kasveja.Opuntiakaktuksen hedelmät ovat herkullisia.Kerran otin tuolta yhden mutta piikki jäi sormeen,joten en yritä uudestaan;D Mukavaa sunnuntai.iltaa sinulle:)

Paluumuuttajatár:Eivät tarvitse vettä kuten muut janoiset kasvit joten hyvä valinta tosiaankin,mutta näyttävät voivan hyvin talvellakin tuolla puistossa.

SusuPetal:minäkin tykkään mutta en kotona. Mutta oli kyllä upeaa nähdä tuo kukinta,olin ihan haltioissani:)

Sky Mikaela kirjoitti...

Hrrr.. inhoan kaktuksia, lapsuuden tarumoja. Kerran jos toisenkin tuli kaaduttua äidin kaktusten syliin.

Mutta kauniitahan nuo kukkivat ja hedelmäiset kaktukset ovat :)

hanne virtauksesta kirjoitti...

Ihania kuvia!!!
Upeita kaktuksia!!

Sullahan on nuo "erittäin " isot kuvat käytössä..
Kyllä koolla on väliä.
Laitoin omaan blogiini vain "isot". Haluaisin isontaa...
halit

Jael kirjoitti...

Tanja;voin ihan ymmärtää tuon trauman;D Kauniita tosiaankin kukkiessaan.

Hanne:kiitos,kaktukset tuolla nyt upeita kuvattavia.Se että kuva on täällä suuri ei tarkoita sitä että itse tiedosto on suuri.

kaari3 kirjoitti...

Kaktukset ovat upeita kukkijoita! Meillä ulkona viihtyy myös opumtia, minulla se on keltainen.

Unknown kirjoitti...

Sydän oikein muljahti ilosta, kun näin opuntian kukkivan ja se johtui niistä matkamuistoistani Israelissa. Aurinkoinen kiitos jälleen Jael :)